pátek 6. června 2014

Caresse L'oréal

Před více než půl rokem to byla velká novinka - revoluční věci na rty z řady Caresse od L'oréal. Šlo o barevné rtěnko - balzámy a lesko - tinty. Lákaly mě od prvopočátku, jen jsem si pořád nedokázala vybrat. I reakce na ně byly dost odlišné. Jedni milovali rtěnky a nenáviděli lesky a druzí zase přesně naopak. Nedalo mi to, a musela jsem vyzkoušet od každého jeden kousek, abych věděla, do které skupiny se zařadím já. 

Obě věci jsem dostala od L'oréal, ale samotné odstíny jsem si vybírala sama, na základě zkoušení na ruku v drogeriích. Výběr barvy byl oříšek. Ale držela jsem se toho, že rtěnky chytají ve skutečnosti méně pigmentované a lesky jsou naopak pigmentované až moc. A tak jsem u rtěnky sáhla po výrazném odstínů a u lesku jsem ubrala. Barvy na rtech vypadají úplně jinak, než jsem čekala, ale měla jsem štěstí, nakonec mi barevně sedly obě varianty.



Začneme rtěnko - balzámem, který mám v zářivě červeném odstínu 401 Rebel Red. Barva sama o sobě je skutečně výrazná, na rtech to nakonec na zářivosti trochu ubere, ale i tak to patří spíše k těm výraznějším kouskům, co doma mám. Ale jsem spokojená. Teda s tou barvou, jinak už ani ne. 

Na rty se to nanáší bez problému. Hezky to po nich klouže, i když ve finále mám pocit, jako bych si je přetřela voskovkou. Vůbec se to do rtů nevpije, jen to zůstane na povrchu. Na druhou stranu, aspoň odpadá problém se zalézáním do vrásek. Na rtech to vypadá hezky. Tedy prvních pět minut, pak už je to horší.



Stačí pár minut a ze rtů to začíná mizet. Mám vždycky takový nepříjemný pocit. Rty jsou suché, nevyživené a volají po nějakém pořádném namazání. Barva ze rtů okamžitě mizí. Ani nemusíte rovnou jíst, prostě se to samo od sebe do půl hodinky vypaří a zůstanou jen suché a nepříjemně drhnoucí rty. 

Dávala jsem tomu šanci a zkoušela to znovu a znovu. Ale čím déle tento kousek mám, tím mi přijde horší. Ještě na nějaký kratší výjezd, třeba do nejbližšího obchodu pro rohlíky, je to použitelné. Ale nedávno jsem si to vzala do práce a to fakt nešlo. Fakt nemám čas si chodit rtěnku upravovat třikrát do hodiny. Navíc, když ji za celý den aplikujete snad tisíckrát, tak vás večer čekají jen zničené rty. Za mě tedy určitě ne.


Lesk slibující vlastnosti tintu, který se do rtů vpije, je na tom naštěstí mnohem lépe. Jednoznačně nejlepší je jeho barva. Tady jsem se při výběru odstínu fakt trefila. 102 Romy je lesklá růžová. Je to přesně ten typ barvy, co miluji. Není rušivá či vulgární, přesto výrazná a každým zaznamenatelná. Rty jsou hodně lesklé, šťavnatě růžové. Dá se navíc korigovat dle toho, kolik jí nanesete. 

Tato věc má velmi příjemný aplikátor, kterým se barva dobře nanáší. Trochu nepříjemná je jen parfemace, která mi ze všeho nejvíc připomíná lak na nehty. Fakt jsem se toho napoprvé až bála. Ze začátku to skutečně funguje jako tint. Chvíli trvá, než se barva do rtů vpije. Proto se nelekejte, když po pěti minutách budete mít na rtech mnohem výraznější barvu, než se na počátku zdálo. 



Na rtech je to velmi příjemné. Trochu jako lesk, ale spíše takový hutnější, krémovější. Lehce lepí, ale ne nějak rušivě. Mrzí mě jen výdrž, protože ta je typická lesková. Odchází s prvním napitím čí jídlem. Tak trošku je čekala, že si to zachová vlastnosti tintu a zvládne to více. 


Nakonec to dopadlo tak, že rtěnko - balzám mě zklamal, zatímco lesko - tint jsem si zamilovala. U obou produktů ale dochází ke starému zmámému, že když se produkt snaží o milion věcí, neumí žádnou z nich pořádně. První produkt není ani rtěnka, ale ani balzám. Nemá to pořádnou hydrataci, nedrží to, ale ani to vaše rty neléčí. Lesko - tint se sice na první pohled zdá, že bude fungovat jako stoprocentní tint, ale není to tak. Zmizí stejně rychle jako každý druhý lesk. Zase je to někde na půli cesty.

I tak si ale myslím, že si to své příznivce najde. Mě nadchl lesk, protože je to krásná barva s velmi příjemnou texturou. Chtěla jsem si hned zajít koupit další kousek, ale žádná další barva už mě nezaujala. Dokáži si ale představit, že si jednou půjdu znovu právě pro tuto variaci. Rtěnku vám za sebe nedoporučím, hlavně proto, že je mi na rtech nepříjemná a nevydrží opravdu nic. 

Oba produkty seženete v běžné síti drogerií a stojí cca 200 Kč, občas v akci vyjdou i na 150 Kč.

Za poskytnutí produktů k recenzi děkuji PR L'oréal.

Co vy a Caresse? Už jste je zkoušeli a jste spíše pro rtěnku nebo lesk?

15 komentářů:

  1. Mám Caresse lesk a naprosto ho miluju! Jak píšeš, mně to přijde spíše jako takový lip tint a no zbožňuju ho :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem si chvíli poté, co je uvedli na trh koupila rtěnko-balzám v krásném nude odstínu. Musím se přiznat, že zatím jsem jeho vlastnosti na rtech podrobně nezkoumala (to většinou dělám, až když už fakt chci psát recenzi :D), ale jinak mi je na rtech moc příjemný.. barva mi skvěle sedla. Nemám mu prostě co vytknout. Je ale možné, že až se na něho pořádně zaměřím, tak že nějakou tu mouchu najdu:)

    OdpovědětVymazat
  3. Škoda té rtěnky :)) Lesk vypadá hodně dobře tak třeba narazím na akci a koupím si to :)))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Já mám pouze tu rtěnku, a jsem poměrně spokojená :). Koupila jsem si ji, hned jak vyšla, a původně jsem právě chtěla ten lesk, ale nezaujal mě žádný odstín. Nakonec jsem teda vybrala tu rtěnku, v tmavší nude barvě, a doma jsem zjistila, že rtěnka od Revlonu má uuuplně stejný odstín :D. Jen je mnohem pigmentovanější. Ale jinak mě vyhovuje, mám teda hrozně suché rty a nepřijde mi, že by vysušovala.. Jen teda tím, že je tak málo pigmentovaná tak jí musím potřít rty vícekrát, než jinou rtěnkou, a tím pádem mi přijde, že ji rychle ubývá :).

    OdpovědětVymazat
  5. já zkoušela jen ty rtěnky, a ty mi přišly skvělé :)

    OdpovědětVymazat
  6. Mám lesk a je skvělý. Ani nevím jaký mám odstín, ale barva je krásně přirozená, dodává rtům krásný nádech. Parfemace jsem si nevšimla. Rozhodně si koupím další balení :)

    OdpovědětVymazat
  7. mám tři rtěnky a přijdou mi úplně super :) teď mám ale chut zkusit i lesk :D

    OdpovědětVymazat
  8. Lesk mě neskutečně moc zaujal,na rtech musí být moc příjemný :)

    OdpovědětVymazat
  9. Mám ten lesk, vyhrála jsem ho v soutěži na facebooku :-) Není špatný, ale smrdí fakt příšerně...

    OdpovědětVymazat
  10. Keď Caresse vecičky vyšli, strašne som po nich túžila, ale rovnako som si nevedela vybrať farbu. Okrem toho som bola práve v zahraničí, kde boli omnoho drahšie ako na SVK, tak som čakala, až som si nič nekúpila. Až koncom minulého roka som si kúpila lesk v tmavom slivkovou odtieni a krátko nato som vyhrala rúž vo fuchsiovom odtieni. Mám rada výrazné farby na perách, tak mne aj vyhovujú a musím povedať, že obidva produkty mám rada a som s nimi spokojná :)

    OdpovědětVymazat
  11. Jsem tady poprvé, blog se mi moc líbí a dávám ho mezi oblíbené! Ale prosím vynech při psaní zájmeno to, je stylistickou nedokonalostí a jeho nadužívání ruší jinak příznivý dojem...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za radu i pochvalu. Vynasnažím se toho vyvarovat.

      Vymazat
  12. mám ten rtěnko-balzám a jsem s ním moc spokojená :))

    OdpovědětVymazat
  13. Chtěla jsem, obdivně jsem v drogérce očumovala, ale.. na rtěnky si moc nepotrpím, lesky s pěnovým aplikátorem nemám ráda. Takže jsem si nic nekoupila. A jak čtu tvou recenzi, jsem ráda, že jsem tak udělala :)
    <"Wonderfull Today">

    OdpovědětVymazat
  14. Zklamala výdrž jo? Mě ten můj fialový vydrží třeba dvě hodiny a to jím a neustále piji.

    OdpovědětVymazat