pátek 9. května 2014

Tonikum s minerály z Mrtvého moře

Guy De On bude pro vás jistě neznámá kosmetika. Byla i pro mě, když mi v emailu přistála nabídka k vyzkoušení. A jelikož se mi sortiment celkem pozdával a mohla jsem si vybrat, co jsem chtěla, tak jsem do toho šla.

Guy De On je izraelská kosmetika, jejíž základem jsou minerály z mrtvého moře. Produkty jsou vhodné k redukci vrásek, ale také k potlačení různých kožních problémů od akné, přes ekzém až po lupenku. 

Rozmýšlela jsem se asi mezi třemi věcmi, ale nakonec jsem vzala to, co jsem aktuálně nejvíce potřebovala, a tím bylo tonikum. To je navíc třetím nejprodávanějším produktem na českém eshopu, takže to vypadalo jako sázka na jistotu.


Tonikum, kromě soli z mrtvého moře, obsahuje extrakt z vilínu a levandule. Neobsahuje parabeny a formaldehyd. Ale zato obsahuje opravdu hodně alkoholu a další chemické věci, ale to už je mimo oficiální popis. 

Tonikum je vhodné pro všechny typy pleti, především však pro pleť mastnou se sklony k akné. Tonikum slibuje pleť čistit, zbavit mastnoty, detoxikovat pleť, obnovit její přirozené PH a urychlit léčbu pupínků.


Balení je unifikované snad pro všechny jejich produkty. Bílé s modrým znakem zřejmě evokujícím moře a stříbrným páskem u víčka. Moc se mi to nelíbí, přijde mi to tak trošku zapomenuté v čase. Na druhou stranu, zase mi to tolik nevadí. Ale jít kolem toho někde v drogerii, tak si toho mezi těmi dnešními barevnými a načančanými obaly asi ani nevšimnu.


Výraznou parfemaci jsem tak trochu čekala, ale stejně mi to vyrazilo dech. Já jsem totiž čekala vilín (který moc ráda nemám) a také levanduli. A i když obě složky sice v toniku patrné jsou, tak to vše spolehlivě přebije alkohol, ten tady hraje prim. Poté to má takový zvláštní voňavý podtón, který se objevil i ve všech vzorcích, o kterých je řeč níže. Takže podle mě to musí být ta sůl, protože to je to, co je ve všech produktech Guy De On. Vůně je tedy celkově výrazná a ne zrovna příjemná. Jde však cítit pouze při nanášení, poté už si na ni ani nevzpomenete.

Co se účinků týče, je to klasické tonikum. Pleť spolehlivě dočistí a smázne zbytky makeupu, co nezvládl čisticí gel či mléko před ním. Také viditelně stáhne póry a ani po delším používání se mi neobjevilo větší množství černých teček, takže tonikum skutečně funguje, tak jak má. Na obličeji nelepí, jen je poté pleť lehce sušší, ale stejně ji vždy hned potom mažu krémem, takže to není velký problém. Dokonce se mi ani neobjevily šupinky, což mě samotnou překvapilo, protože tonikum se jeví skutečně dost agresivně a po prvních použitích jsem měla pocit, že mi to pleť vysuší. 

Pouze doporučuji vyhnout se oblasti očí, tam to fungovat nebude. Alkohol a sůl se ve složení nezapře, takže v očích to pekelně štípe. Což se sice dá na jednu stranu předpokládat, když to má složení jaké má, na druhou stranu jsem zvyklá spíše na jemnější tonika, a i když je nikdy primárně na odlíčení očí nepoužívám, tak mám přece jen ráda, když můžu tampónkem aspoň letmo přes oči přejet a po ránu oči osvěžit a večer smáznout mastnotu z dvoufázového odličovače. S tímto tonikem to není možné. 

Dost jsem také sázela na sliby, co se hojivých účinků týče. Tady ale nula nula nic. S léčením pupínků po akné to zhola nepomůže. Alespoň ne do takové míry, že bych to byla schopna nějak výrazněji zaznamenat.


Celkové hodnocení je takové, že to sice není primárně špatné tonikum, ale stejně vám ho nemůžu doporučit. Svoji základní funkci zvládá. Pleť dočistí, stáhne póry. Nedočkáte se však žádného pozitivního bonusu navíc, které jsem, vzhledem k ceně, tak trochu očekávala. Spíše naopak se objevila ještě nějaká ta negativa. Mezi ně řadím především agresivitu. Z produktu hodně čpí alkohol. Proto není vhodný na oči a myslím si, že jedinci s citlivější pleti by s tím mohli mít celkově problém. Balení není velké, ubývá rychle, tak jak je u tekutých věcí zvykem. Produktu je 150 ml a vyjde vás na 342 Kč. Používám ho čtyři týdny ráno i večer a jsem na dně, vydrží mi možná tak ještě týden. Poměr cena/výkon je tady absolutně nedostačující. Existuje množství tonik, která jsou uživatelský příjemnější a stojí třetinu ceny.  

Bonus navíc

Spolu s tonikem mi přišlo i několik vzorečků dalších produktů Guy De On. Jsem ráda, že jsem mohla tuto značku prozkoumat v širším kontextu. Všechny výrobky spojuje ona zvláštní parfemace, v některých krémech ještě okořeněna výraznějšími bylinkami. Občas je to až trochu moc. Třeba takový krém na nohy byl opravdu síla. Hydratace všech věcí mi přišla uspokojivá, i když by to samozřejmě chtělo podrobit delšímu zkoušení. Docela se mi líbil denní krém, který měl příjemnou texturu a byl správně lehoučký i hydratační zároveň. Nejvíce mě však zaujala bahenní maska s aloe vera. Tu jsem si vlastně původně chtěla vzít namísto tonika, ale nakonec jsem si to rozmyslela kvůli drobným částečkám, které obsahuje. Na peelingy jsem háklivá, ale tato věc dokázala překvapit. Pleť byla po masce ultra jemná, póry výrazně zatáhnuté a pleť nebyla vůbec vysušená. Opravdu jedna z nejlepších masek, co jsem kdy vyzkoušela. Ta jediná z toho všeho, podle mě za nákup stojí a možná si ji časem i pořídím. 

Všechny výrobky Guy De On si můžete prohlédnout a koupit na www.guydeon.cz.

Za poskytnutí produktu k recenzi děkuji zastoupení Guy De On.

Máte nějakou zkušenost s jakoukoliv kosmetikou, která obsahuje minerály z mrtvého moře? A jak vám seděla?

9 komentářů:

  1. Diky za uprimnou recenzi! Ja tonika s alkoholem uz temer nepouzivam, nedelaji mi vubec dobre:-(

    OdpovědětVymazat
  2. Já testuji od Guy De On sérum a zatím také nic moc. Ten krém na nohy opravdu neskutečně, ale neskutečně smrdí!
    cosmeticsisourlife.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Už při té ceně mě to odradilo v drogerii najdu levnější tonika a jsou skvělá :)))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. No na tu cenu teda hrůza :/ Ale stejně se podívám, jsem zvědavá na tu masku :-)

    Le Poisson - Lifestyle/Beauty blog

    OdpovědětVymazat
  5. Tak alkohol není nic moc =o( ale v tonikách prej vůbec nevadí...
    Teda nevadí mi, ale jak vím, že v tom je alkohol, tak z toho mám prostě špatnej pocit...

    Ale ten krémík bych docela testla...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně alkohol v tonikách ani tolik nevadí, ale musí to být v nějaké rozumné míře. Tady to z toho vyloženě čpí. Ale je pravda, že nejlepší tonika, co jsem kdy měla, byla právě bez alkoholu.

      Vymazat
  6. Tak z tvého popisu mě tonikum vůbec nezaujalo, navíc se snažím alkoholu v kosmetice vyhýbat, takže by to ani tak nebylo nic pro mě.

    Radu - UltimateChic

    OdpovědětVymazat
  7. to je škoda, když jsem četla začátek - už jsem byla docela navnazená :D škoda no :(

    OdpovědětVymazat
  8. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat