pátek 23. května 2014

Přírodní šampón Yves Rocher

Yves Rocher tady dlouho nebyl. Ale navštěvuji ho i nadále pravidelně a zásoby mám poměrně slušné, to se nemusíte bát. V minulém měsíci byl jako dárek k nákupu jeden z jejich šampónů. Mohli jste si dokonce vybrat přesně takový, který se hodí k vašemu typu vlasů nejvíce. Já jsem po delší úvaze sáhla po kopřivové verzi na mastné vlasy.


Šampón tedy obsahuje výtažek z kopřivy a patří k těm přírodnějším kouskům. Neobsahuje parabeny, silikony ani barviva. 

Je tak akorát tekutý, voní naprosto věrně jako kopřivový čaj a docela překvapivě i obstojně pění. Naprosto srovnatelně jako jeho chemičtější kolegové.


Použití je tedy bezproblémové. Snad jediným háčkem je fakt stupidní otevírání. Je dobré akorát tak na zlomení nehtu a vztekám se nad ním naprosto pokaždé.

Co se účinků týče, tak jsem bohužel spíše zklamaná. Chová se to skutečně jako přírodní šampón. Vlasy jsou po umytí hrubé, špatně se rozčesávají,  jsou matné, rozlétané na všechny strany, a tak prostě celkově nic moc. Já vím, že komerční šampóny jsou nacpané věcmi, které jen udělají efekt, ale jinak škodí, ale asi jsem se nějak ještě přes to nedokázala přenést a ten výsledný fakt nic moc efekt přírodního šampónu je pro mě nedostačující. Vždy jsem si ještě musela pomoct kondicionérem, olejíčkem nebo jinými věcmi. 

K tomu všemu mi nějak ve finále nesedl ani tenhle typ šampónu. I když vlasy mastné mám, tak stejně jsme se neskamarádili. Po umytí mám pocit, že mám vlasy přesušené. A na druhou stranu, na druhý den je mám extrémně mastné a musím je mýt znovu. U nových šampónů obvykle dosahuji lepších výsledků a k mytí obden se dopracuji až časem, když si vlasy zvyknou. Takže mi zkrátka a jasně, tento šampón, ve všech směrech nevyhovuje.

Snad jen jedno pozitivum by se našlo. Méně mě po něm svědí pokožka hlavy. Tak aspoň nějaké plus pro přírodní složení.


Sama s šampónem tedy spokojená nejsem a budu ho nadále používat primárně na mytí štětců. Na vlasy ho budu používat příležitostně, když budu mít hodně svědivou pokožku hlavy. Rozhodnutí o jeho koupi ale nechám na vás. Je to prostě přírodní šampón a ty se takto k vlasům chovají. A prý při pravidelnějším používání si na to člověk zvykne a časem se mu vlasy odmění lepší kvalitou. Asi jsem ale zatím nedošla do stádia, kdy bych to chtěla pokoušet a vylovím ze svých zásob zase pro změnu něco chemičtějšího. Tohle už je na rozhodnutí každého.

Šampónu je 300 ml a seženete ho za velmi přívětivou cenu cca 80 Kč.

Co vy a přírodní šampóny? Jste pro nebo proti?

17 komentářů:

  1. Šampony YR mi taky nevyhovují, přesně jak píšeš - vlasy byly hrubé, nešly rozčesat. A mě ještě svědila hlava docela dost, takže za mě určitě ne.

    OdpovědětVymazat
  2. já jsem to takhle měla ze začátku s přírodníma taky, ale ty vlasy si musí zvyknout... zkus to s ním ještě překonat nebo vyzkoušet nějaký 100% přírodní (teď jsem třeba recenzovala ten Faran; ty ale nejsi z Prahy, že? že bych ti ho třeba odlila na vyzkoušení, přece jen ty ceny jsou pak dost jinde než drogérka). pokud máš svědivou pokožku, tak bych fakt zkusila přejít na přírodní :(
    já mám už delší dobu ten Lissage a vyhovuje mi, v akci jsem vzala objemový, ale ještě jsem ho nezkoušela.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. souhlasím s Natálkou, vlasy i pokožka si na šampon musí zvyknout, teprve po delší době používání uvidíš rozdíl. Mně se vlasy začaly mastit mnohem méně a místo kondicionéru občas použiji kokosový olej ;)

      Vymazat
    2. Díky holky za radu. Teď tady mám s zásobě ještě nějakou tu ,,chemii", ale výhledově se zkusím překonat a nějaký přírodní kousek zkusím. Ale s YR to znovu zkoušet nebudu, tam jsme si tak nějak celkově nesedly.

      Vymazat
  3. A já jsem zrovna po tomto šamponu koukala, no tak asi zase nic :D

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. já jsem měla pro vlnité vlasy a za mě taky ne. dělalo mi to lupy a abyhc čekala, třeba 10 použití s lupama, to ne. Za mě přírodní šampony ne :)

    OdpovědětVymazat
  5. Škoda, že je špatný.. Už z nadpisu jsem se těšila, že to bude něco bez silikonů, co bych vyzkoušela, ale taky mám spíš mastné vlasy, takže nevím nevím jestli by mi vyhovoval :/

    OdpovědětVymazat
  6. Já asi pořád koukám špatně - kde je napsáno, kromě toho, že to neobsahuje silikony a parabeny, že je přírodní? Vůbec, co se týče YR bych nečekala nějakou přírodu, ani kdyby to na obal přímo uvedli.. Jen je škoda, že pak přírodní šampony dostanou takovouto neoblíbenou nálepku (že jsou po nich vlasy hrubé, že nepění, že jsou obecně na použití ne tak příjemné, jako klasické chemkové tekuťáky).. Co se v tom pohybuju, tak jsem našla mraky kvalitních a dobrých , dokonce i levných přírodních šamponů, které splňují vše, co každý od šamponu chce. Horší je, když se hledá šampon s bonusem, to jsme měla těžší, ale zakotvila jsem u Lávové země a jsem naprosto spokojená.. Doporučuju, pokud chce někdo začít s přírodními šampony, jít najisto po osvědčených doporučovaných produktech, ne na zkoušku po "přírodní" chemce.. =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Suhlasim. Toto nie je prirodny sampon. Je to obycajny sampon bez silikonov. Od prirodneho samponu to ma dost daleko. Cely Yves Rocher je asi taky "prirodny" ako Manufaktura. Teda vlastne nie. Ta je este horsia.

      Vymazat
    2. Hej! Konečně někdo se stejným názorem na Manufakturu!! =D no, ne, že by byla horší než YR, ta aspoň o sobě neprohlušuje, že je přírodní (viz YR šampon "za každý prodaný kus zasadíme 1 strom"), ale nelíbí se mi to veřejné tutlání složení, zastírání za ruční výrobu a přitom je to v závěru zase jen chemka. Chemka mi nevadí,ale nesmí být tutlaná.. Bohžel, zrovna manufaktuře - s jejími cenami - moc nevěřím ani ten košer původ některých přírodních složek =/

      Vymazat
    3. Podla mna Manufaktura je horsia co sa tyka zlozenia. Pouziva take chemikalie, ze YR je proti tomu prudko "prirodna" kozmetika. A z vone vyrobkov Manufaktury ma napina. Jedina dobra vec, ktora sa da podla mna v Manufakture kupit su morske hubky a aj tie su paradne predrazene.

      Vymazat
  7. To je tak levnej? Jako hlava mi svědí, vyzkoušela bych =o)

    OdpovědětVymazat
  8. Taky ho mám, ale jiný, na objem. Musím říct, že objem po něm určitě je, voní krásně, ale vlasy se po něm strašně cuchají, snad každou hodinu si je musím učesat...

    OdpovědětVymazat
  9. Za přehnané vysušování dost možná může kyselina salicylová či glycerin nebo taky obě dvě složky dohromady. Vlasovou pokožku hodně vysuší, ta se pak brání a začne se mastit ještě víc.. jako u pleti na obličeji.
    Poslední dobou mě YR vůbec neláká, když chci něco levnějšího, raději sáhnu po Alverde, tam je úspěch vždycky zaručen. Zrovna tuhle jsem sáhla po šamponu s hennou a olivou a i mým mastnějším vlasům vyhovuje.
    <"Wonderfull Today">

    OdpovědětVymazat
  10. Ještě jsem neměla šampon od YR ale lákají mě :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Proč ten Body Shop vypadá vždycky tak lákavě a má tak hnusné složení?! :(
    <"Wonderfull Today">

    OdpovědětVymazat
  12. Moc vám všem děkuji za komentáře, tipy a připomínky a slibuji, podívám se po nějakém pořádném a opravdu přírodním šampónu.

    OdpovědětVymazat