středa 21. května 2014

Laky na nehty 60 Seconds Rimmel

Při mém nedávném tagu o lacích jsem přišla na to, že nejraději mám laky od Rimmel. Nedávno dokonce byla skvělá akce v Tetě, kdy jeden lak vyšel na 25 Kč, takže jsem dva kousky koupila, k tomu přidala starší laky a vznikl tento článek. 

Od Rimmel jsem měla laků už opravdu hodně, velká část z nich už dávno skončila v propadlišti dějin. Aktuálně jich mám ve sbírce 6 a 4 z nich spadají do, podle mě, nejpovedenější kolekce 60 Seconds.


Proč tyto laky miluji? Především kvůli jejich širokému štětečku, který mnozí tak nesnáší. :-) Já to samozřejmě chápu, že na drobnější nehty to musí být zlo. Ale já mám naopak nehty hodně široké  a zlem jsou pro mě vypelichané štětky o třech chlupech. S Rimmel se mi lakuje opravdu skvěle a je to příjemná změna, když mnohé nehty zvládnu jedním tahem. K tomu je spojuje bleskové schnutí ( i když o něco delší, než slibovaných 60 sekund) a docela i slušná výdrž, i když ta se mírně liší kus od kusu.


415 Instyle Coral
Můj čerstvý úlovek. Spolu s jarem jsem dostala chuť na netradiční barvu. Alespoň pro mě je to barva neobvyklá. Oranžové mi většinou nesluší, protože se hodí spíše k opálené pleti. Tato barva mi ale kupodivu sedla, cítila jsem se v ní dobře, i když je dost výrazná a poutá pozornost. Myslím si, že to pro mě bude jasný favorit v nadcházejících týdnech.

I když je to krémovka, lakuje se perfektně. Bohatě by postačila i jedna silnější vrstva. Já jsem však dala raději dvě tenčí. Při lakování nepruhuje ani nedělá žádnou jinou neplechu. Schne velmi rychle, do půl hodinky už o něm ani nevíte. Výdrž je perfektní. Tři dny vypadal jako čerstvě nalakovaný, poté se jen lehce začaly šoupat špičky. Dávala jsem ho dolů až šestý den, což mi u tak výrazné a navíc krémové barvy přijde fantastické. 



873 Breakfast in Bed
Tohle je moje další novinka a opět jsem volila netradiční barvu. Tentokrát jsem se s ní sžívala o něco déle, i když po pár dnech už mi to připadalo jako i vcelku hezká barva a jelikož jsem si koupila kraťasy v obdobném odstínu, asi na ni během léta přijde ještě párkrát řada.

Lakování tady bylo o kapku horší. V první vrstvě dost pruhuje a napodruhé se člověk musí hodně snažit, aby byla barva nanesena rovnoměrně, ale nakonec se to nějak podařilo. Schnutí opět na jedničku, do půl hodiny nebylo co řešit. Výdrž uspokojivá, dávala jsem ho dolů čtvrtý den, kdy se už lehce odlupoval. 



605 Purple Reign
Jeden z nejstarších kousků v mé sbírce. Kupovala jsem ho zhruba před dvěma lety. Barva je to úžasná. Fialovou já můžu. Na fotkách to bohužel nejde moc vidět, ale je to temná fialová a háže zlaté odlesky. Barva je to výrazná a nehodí se úplně pro každou příležitost. Lakuji ho tedy spíše výjimečně, ale rozhodně má v mé sbírce čestné místo.

Lakuje se jak jinak než dobře. V první vrstvě pruhuje, ale druhá vše spraví. Schnutí je tady asi nejhorší. Je třeba dávat pozor ideálně i dvě hodinky a i poté člověk musí být obezřetný. Nejednou se mi stalo, že jsem si do laku něco obtiskla i druhý den! Výdrž je průměrná, obvykle to jsou dva dny, poté už se špičky loupou docela výrazně. 



210 Ethereal
O tomto laku už jsem dokonce jednou psala, ale nechtěla jsem ho v dnešním článku opomenout. Mám ho asi rok a byl jako dárek myslím v Elle. Pro mě je tohle naprosto univerzální barva, která se hodí ke všemu ve všech situacích. Aneb když nemám na lakování moc času, vím, že potřebuji, aby to pár dní vydrželo a zvládlo oficiálnější i volnější chvilky, tak volím právě tenhle lak. Krásná jemná růžová, díky které docílím pěstěných a zároveň nenápadných nehtů.

Lakování je skvělé, stačí dvě tenčí vrstvy. Sice krytí není stoprocentní, ale nijak mě to netrápí. Zaschne během pár minut a minimálně na čtyři dny je vystaráno. Pokud si nehty zrovna o něco neobouchám, zvládne i týden. 



Vše testováno bez nadlaku i podlaku, tak jak je u mě dobrým zvykem. :-) Laky koupíte ve všech drogeriích a cena z 8 ml je cca 50 Kč. Někdy více a někdy i výrazně méně, takže číhejte na slevy a určitě si nějaký kupte. Pro mě jsou to nejlepší laky, co jdou v drogerii sehnat.


Máte doma nějaké laky Rimmel? Jak jste s nimi spokojení?

8 komentářů:

  1. Ten fialkový mám taky a je fajnový :)))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Fialový a oranžový odstín mám taky! laky od Rimmelu mám ráda, hlavně ale ty rychleschnoucí, protože mě nebaví čekat 2 hodiny, než lak pořádně zaschne.

    OdpovědětVymazat
  3. zaujal mě ten korálový a mint :) jinak obecně mám Rimmel laky moc ráda, vždycky jsem byla spokojená :)

    OdpovědětVymazat
  4. Mňa zaujal najviac korálový a mint, krásne svieže letné farby :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Měla jsem takový krásný mint lak od Rimmel (60 seconds), ale strašně rychle mi ztuhnul. Jinak jsem ho ale milovala! :) Teď mám jen Rimmel Salon Lycra v světle fialovém odstínu, taky je super :)

    OdpovědětVymazat
  6. Nejvíce se mi líbí ten 873 Breakfast in Bed, to je pro mě perfektní letní barva. Jinak já zrovna Rimmel laky nemusím vůbec, vlastním od nich pouze jediný lak a to pískový Eclipse.

    Radu -UltimateChic

    OdpovědětVymazat
  7. taky mám Rimmel laky ráda, jejich štěteček mi vyhovuje, nemám naopak ráda ty úzké, z těch se jdu zbláznit, nebo třeba naopak ty od Coloramy, ty už jsou moc tlusté. mám jich asi 6, samé růžové, fialové a červené, taky bych se někdy mohla odvázat :D
    ale teď jsem teda objevila ještě dokonalejší štěteček - gelové Bourjois. to se lakuje prostě samo!

    OdpovědětVymazat
  8. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat