neděle 11. května 2014

Kosmetické věci, které nepoužívám

Nedělní povídání si dáme lehce netradičně. Obvykle tady mluvím o tom, co miluji, co ráda zkouším a co všechno doma mám. Jakože jsem schopna vyzkoušet a vlastnit každou kosmetickou blbinku, o které nemají běžný smrtelníci ani potuchy. Existuje ale pár věcí, které v lásce nemám. Nevyhovují mi, nevidím v jejich používání smysl či proti nim mám jiné výhrady. 

Dnes to tedy bude o tom, co v mých kosmetických zásobách budete hledat marně. Na druhou stranu, abych vám úplně nekecala. Všechny věci jsem někdy v minulosti zkoušela, ale stále platí, že mi nevyhovují, nepoužívám je a zřejmě se nic nezmění ani do budoucna.



Peeling
U mě známá věc. Tady vás budu asi už fakt nudit, protože to říkám po sto padesáté první. :-) Peeling na mé tělo nesmí. Výjimkou jsou paradoxně rty, ty si cukrem klidně  vydrhnu, ale na obličeji i celém tělu mi to jednoduše vadí. Párkrát jsem to samozřejmě zkoušela, dokonce jsem na sebe chtěla vyzrát enzymatickým peelingem (nejsou v něm zrníčka), ale i ten mi byl nepříjemný. 

Nemůžu si pomoct, ale pleť mi po peelingu vždycky přijde ,,ublížená". Odrásaná, podrážděná, suchá, nepříjemná na dotek. Ano, je možné že jsem nevyzkoušela dostatečné množství peelingů, že bych třeba něco jemnějšího časem našla, ale je tady i druhá věc, která sice asi nebude moc racionální, ale jednoduše to tak mám, že mě občas popadne nějaká nesmyslná fóbie. Bojím se toho, že si drsnými zrníčky rozškrábu znaménka. Ne že bych jich měla na těle moc a ne že by někdo nějak zásadně potvrdil, že na ně má peeling neblahý vliv, stejně mě tato myšlenka děsí natolik, že se peelingům vyhýbám. 

Suchý šampón
Tady asi bude problém především v mých vlasech. Mám jich málo, a aby to aspoň vypadalo, že jich je víc, musí být čerstvě umyté, lehké a nadýchané. Jak se mi zmastí, už to vypadá příšerné. Na druhou stranu, výhodou tak malého množství vlasů je to, že jejich mytí a vysoušení trvá kouzelně krátkou chvíli. Normálně si s tím samozřejmě hraji i déle, ale pokud na to přijde a já spěchám, dokážu vlasy umýt a vyfoukat za maximálně 5 minut. Takže se všechny suché šampóny můžou jít bodnout.

Nebyla bych to ale já, kdyby mě nelákaly. Asi před měsícem jsem si koupila svůj vůbec první suchý šampón. Použila jsem ho zatím dvakrát a dopadlo to tak, že jsem si s tím pět minut hrála, naháněla vlasy po celé hlavě a pak jsem to vzdala a stejně jsem šla vlasy umýt. :-) Nyní je šampón na cestě ke kamarádce, aby vyzkoumala, jestli je problém v konkrétním suchém šampónu nebo spíše (a na to bych vsázela) na mojí hlavě. 

Pěnové tužidlo
Obdobný problém jako výše, na mé vlasy bez objemu se to opět nehodí. Je tedy pravda, že pokud to jde, vlasy si nefénuji, takže tady použití tohoto přípravku úplně padá, ale samozřejmě jsem to nesčetněkrát, v kombinaci s fénem, zkoušela. Ale výsledek vždy stejný. Vlasy byly zatížené a bleskurychle mastné. Myslím si, že v dnešní době je na trhu tolik stylingových přípravků, které dokáží účes zafixovat i dodat objem zároveň, že pro mě osobně je tužidlo přežitek. I když samozřejmě chápu, že na jiný typ vlasů to bude fungovat.

Nadlak
Zkrátka a jasně, na tohle jsem líná. Píši to obvykle ve všech lakovacích článcích - zkoušeno bez nadlaku i podlaku. I když v poslední době jsem se naučila aspoň pod tmavé laky ten podklad dát, proto mu dnešní článek zase tolik nepatří. Ale vrchní ochranná vrstva laku je pro mě stále tabu. Já vím, že když je to dobrý kousek, že vám to prodlouží výdrž laku o pár dní. Ale v ten moment je to prostě práce navíc. Musíte čekat, než trochu zaschne barva, musíte lakovat další vrstvu laku a poté musíte nekonečně dlouho čekat, než vám to zaschne jako celek. A na to já se většinou vykašlu. Asi by mi stačily prsty na rukou,abych spočítala, kolikrát jsem tohle podstoupila. 

Malování obočí
Tady nejde ani tolik o jedno konkrétní líčidlo jako úkon. Obočí jde dokreslit i stínem, který bych doma našla, ale nedělám to. Tady těžím z toho, co mi příroda nadělila. Mé obočí sice není stoprocentně dokonalé. Chybí mi asi půl centimetru, aby bylo tak dlouhé, jak má, občas v některé části není stoprocentně husté a také mám každé jiné. Nicméně chloupky jsou černé a obstojně husté na to, abych se na jejich dokreslování mohla s klidem vykašlat. Občas se o to nějaká vizážistka snaží, ale i když je to tím, že na to asi nejsem zvyklá, tak se mi to na mě nelíbí. Přijde mi zbytečné umělé, dokreslovat něco, co docela dobře funguje i samo o sobě. 

Rozhodně ale nechci tvrdit, že by se na dokreslování obočí mělo kašlat obecně. To vůbec ne, spíše naopak mi to přijde jako podceňovaná věc. Já vím, že se mi to kecá, když ho mám tmavé od přírody, ale nic nedokáže rozzářit obličej lépe, než hezky vykreslené obočí. Je to daleko lepší, než si mazat černé čáry pod oči, což mají mnohé ženy stále, nesmyslně, v oblibě. 

Samoopalovací přípravky
Tohle je věc, kterou jsem dokonce nikdy nevyzkoušela. A nikdo mě k tomu nikdy nedonutí. Bílá pleť ke mně jednoduše patří. Mně se líbí, cítím se v ní lépe a asi i mladší. Respektive, stačí když na mě někdo vytáhne jen blbý bronzer a hned si připadám o deset let starší. 

Kromě toho mi to celé přijde jako dost nepříjemná procedura. Smrdí to, je tam možnost, že to chytne nerovnoměrně, mizí to poté také nerovnoměrně. Víte co, jednoduše nemusím mít všechno...

Doufám, že jsem tímto článkem nikoho neurazila. Samozřejmě chápu a respektuji, že výše zmíněné věci mohou naopak někomu velmi vyhovovat a nedokáží si bez nich představit život. Jsou to jednoduše věci, které se vymykají čistě jen mým preferencím.

Na závěr nezbývá nic jiného, než otázka, co nemáte rádi vy a co chybí ve vašich kosmetických taštičkách?

46 komentářů:

  1. to je super článek, takové já ráda :) každý jsme holt jiný, líbí se mi v kosmetice obecně ta rozmanitost, bez čeho by někdo nedal ani ránu, jiný třeba vůbec nepoužívá. shodneme se jen v samoopalovákách (zatím, teď jeden plánuju). každopádně mi tohle téma přijde zajímavé, pokud ti to nebude vadit, taky to taky zpracuju (samozřejmě s odkazem k tobě) :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. určitě ho také sepiš, ráda si počtu, co nemají v lásce ostatní.

      Vymazat
  2. Já zas peeling používám moc ráda :) ale zatím jen na obličej.
    Jinak suchý šampon mám od Syoss a použila jsem ho všehovšudy 2x protože mi prostě přijde zbytečné si na hlav stříkat suchý šampon když žádnou změnu nevidím a můžu si vlasy umýt, s tím šamponem to je jak kdyby nebyl. Nadlak nepoužívám, proti samoopalovacím přípravkům mám také své výhrady a vůbec mě nelákají. :)) Ale obočí si dokresluji, to zas jo :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tužidlo se u mě taky nezabydlelo, většinou mi po něm ztěžknou vlasy a ten den je můžu mít znovu (a je jedno, jestli je to Taft nebo Matrix).
    Neužije mě ani ne samoopalováky, ani na bronzery (max. tak tmavší pudr). Stejně tak jsou mi proti srsti depilační pásky. Na rozdíl od epilátoru mi hrozně dráždí pokožku.
    Nalepovací řasy u mě taky nikdo nenajde. A ani nalepovací nehty :D
    A nadlaky pužívám jen rychlosušící, protože mě nebaví čekat než lak uschne :) Výdrž prodloužit nepotřebuju, když laku tak 2x týdně :)

    OdpovědětVymazat
  4. Jsme na tom asi nějak podobně, jen ten suchý šampon používám ale to až od té doby co mám Batiste... Často se dokonce vykašlu i na podlak, ja prostě to čekání nesnáším! :D Obočí mám taky hezké od přírody a kosmetička mi ho ještě vždy krásné upraví tak to také moc nedomalovávám :-) A přípravek na vlasy? Kromě šamponu, kondicioneru a olejicku vubec nic :D

    Le Poisson - Lifestyle/Beauty blog

    OdpovědětVymazat
  5. Samoopalovací přípravky také moc nepoužívám, i když by mi to asi prospělo, haha :-D
    Suchý šampon jsem si jeden koupila, ale jelikož mám spíš problém s vysušenou pokožkou hlavy než s mastnou, asi ho jen tak nevyzkouším...

    OdpovědětVymazat
  6. Já svoje obočí dokreslovat musím. Mám světle hnědé vlasy s šedavým podtónem (taková ta myší hnědá) a moje obočí chytilo myší šedavý nádech a je hodně světloučké, i když jsem přírodní brunetka. Někdy tě život prostě přinutí:-)

    OdpovědětVymazat
  7. super článok :) u mňa nikto nenájde produkty na pery..mám ich extra popraskané,tenké,rúže nenávidím a lesky mi nevydržia dlho...

    OdpovědětVymazat
  8. Jsem na tom úplně stejně :) Nadlak ale občas použiju, ale jen když vím, že i ten uschne celkem rychle a nemusím čekat hodinu :D Peelingy mě moc nebaví používat, ale i přes to jeden doma mám (od Vánoc - použila jsem ho asi 3x) :)

    OdpovědětVymazat
  9. Ja naopak milujem pílingy. Rada ich skúšam na telo i na tvár, na perách mi príjdu zbytočné. A to mám dva od Lush :D No a napríklad samoopalováky tiež neznášam, vyzerá to smiešne, podľa mňa.

    OdpovědětVymazat
  10. Suchý šampon a tužidlo mi taky moc nesvědčí a pak si strašně nerada maluju řasy :) ale dělám to, protože co už...bez toho nalíčení očí vypadá dost divně

    OdpovědětVymazat
  11. Shodujeme se ve všem, kromě peelingů - bez mého oblíbeného bych nedala ani ránu! :-) Ještě minulý rok bych řekla, že nepoužívám tělová mléka, ale už jsem se to naučila, takže asi nic navíc, než co jsi napsala, nevyplodím :-)

    OdpovědětVymazat
  12. já jsem si obočí dřív taky nedělala, ale ted bych bez toho nevyšla ven :D ačkoliv jsem bruneta, moje obočí je velmi světlé a nevýrazné a řídké a jelikož se ještě barvím na tmavší hnědou, vypadám v tom hrozně :D ty samoopalovací přípravky ale chápu, já jsem se svou sněhurkovskou pletí spokojená a v létě se vyhybám i normálnímu sluníčku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já to tak také mám. jiní neví, kde se tomu sluníčku vystavit, aby byly co neopálenější, ale já pokud to jde, tak jsem radši ve stínu nebo aspoň pořádně namazána a brýlemi a kloboukem.

      Vymazat
  13. Mám to stejně kromě peeling-ten já potřebuju kvůli kožní vyrážce .)

    OdpovědětVymazat
  14. Souhlasím s tužidlem, nesnáším ho..:D

    OdpovědětVymazat
  15. Velmi zaujimavy clanok. Ja si vobec nelakujem nechty, nedokreslujem obocie, nevlastnim brozner, rozjasnovac ani tekute/gelove linky a zo samoopalovacich pripravkov mam nocne mory :)

    OdpovědětVymazat
  16. To je zas generalizace, jsou samoopalováky i bez parfemace, co dělají krásné rovnoměrné opálení...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ber to s nadhledem, fakt je nemám prozkoušené, takže jsem jen chtěla podtrhnout jejich nevýhody. Ale pokud je máš ráda a navíc jsi našla ty, co jsou příjemné a funkční, tak je to jedině dobře.

      Vymazat
  17. dokresuju obočí, ale všechno ostatní výše zmíněné je pro mě taky pasé.

    OdpovědětVymazat
  18. Skvělý nápad na článek! Mohla bych se inspirovat a napsat někdy podobný?
    Já nepoužívám nic z toho krom domalování obočí a nadlaku:-) Je ale spousta dalších kosmetických záležitostí, které nepoužívám. První mě napadá kulma a žehlička. Dál třeba lesk na rty, makeup, malovátka na nail design, poslední dobou skoro ani oční stíny a tak podobně. Nebo by byl taky dobrý článek na téma - co nikdy nenosím? (oblečení) :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě to také sepiš a pošli potom odkaz, ráda si počtu, jak to mají jiní.

      Vymazat
  19. Co se mně týče, ani bych se nedotkla samoopalováků :) Jinak na nadlaky a podlaky bohužel nemám trpělivost (a čas), ale na suchý šampon nedám dopustit. To samé tužidlo, ale to jen na plesové účesy (mám od přírody kudrnaté vlasy, takže stačí tužidlo a difuzér a mám vlnky jak z pohádky :D). Asi poslední věcí, co mě absolutně nebrala a asi nikdy brát nebude jsou noční krémy. Jakožto člověk s mastnou pletí mám ten problém, že o krém URČENÝ pro mastnou pleť mi pleť zmastí a ještě se mi pak utvoří pupínky, takže to je pro mne stopka :/ Jinak zajímavé téma na článek, který byl sám o sobě taky zajímavý ;)

    OdpovědětVymazat
  20. Já sice mám spešl krém, ale jsem MEGA lína si mazat chodidla :)) Maximálně si namažu stejným krémem jako na tělo.. ale vždycky si říkám, že se prostě začnu mazat :))

    Se samoopalováky nemám moc dobrou zkušenost, takže i je ani nekupuju.

    A.

    OdpovědětVymazat
  21. já se naopak řídím heslem, že méně je pro mé tělo více a nehuntuju ho žádnýma věcma, které opravdu nezbytně nepotřebuji, takže se spíše najde víc věcí, které nepoužívám, než které používám :-) Například kromě šamponu a občas balzámu (když je špatná voda - jako ted, jsem v Anglii a je tu neskutečně tvrdá voda, z čehož jsou mé vlasy dost nešťastné) nepoužívám na vlasy nic. A už vůbec ne stylingové přípravky, ty mi nesmí přes práh. A pak mě neskutečně baví, když se mě nějaká holka zeptá, co používám na vlasy, že je mám tak skvělé. Nic, holčičko,. v tom je právě ten fígl :-)) Je smutné, jak nás reklama proti naši vůli nutí rozšiřovat sbírku našich "nezbytných - životně důležitých" věcí, bez kterých bychom určitě nepřežili.
    Taky jsem donedávna nepoužívala tělová mléka. Ale právě ta tvrdá voda mě donutila změnit názor. Ale dá se to obelhat i spchovým olejem :-)
    Jinak mám ale zákaz vstupu pro např. kleštičky na řasy, nalepovcí nehty, podkladové báze, pleťové oleje...a určitě toho bude i víc, jen o tom třeba ani nevím, že to existuje a je to pro jiné lidi běžná součást kosmetické výbavy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na tom asi taky něco je, že někdy toho na sebe zbytečně plácáme hodně. Chce to najít nějakou rozumnou míru.

      Vymazat
  22. tužidlo, obočí, suchý šampon - ne :D
    nadlak - ano, bez něj nedám ani ránu :)
    a samoopalovák jsem použila pouze jednou, když jsem šla na ples, abych nevypadala jako smrtka (a každej se mě ptal, kde jsem byla u moře) :))

    OdpovědětVymazat
  23. Jee, tak toto je fakt super článok, inšpirovala si ma ním. Takto z hlavy viem len povedať - tužidlo na vlasy (kedysi som dosť pužívala, ale strašne mi vadí ten lepkavý pocit) a suchý šampón (ten som ešte nikdy nepoužila).

    OdpovědětVymazat
  24. Až na ten peeling a malování obočí se shodneme ve všem. Ostatní věci mi přijdou jako úplné zbytečnosti...
    Peeling, hlavně tedy ten pleťový, používám pravidelně a mám po něm daleko lepší pleť, póry méně viditelné.. Obočí bych si taky nezvládla domalovat stínem ani tužkou, tak na něj používám barevnou řasenku od Alverde, se kterou nejde nic zkazit :)
    <"Wonderfull Today">

    OdpovědětVymazat
  25. Ahojda,

    tak já peeling pouze na obličej, na tělo určitě ne =o)
    a na ten obličej proto, že se mi olupuje kůže okolo nosu a pokud dělám peeling jednou za dva tejdny (a už se mi to neděje)...

    Ale jinak nepoužívám highlighter =o), zda začnu netuším...

    Před pár měsícema jsem vykřikovala, že NIKDY nebudu používat umělý řasy a ejhle, lepím si trsy, sice občas, ale změnila jsem názor...

    A tužidlo nepoužívám, nevidím rozdíl mezi vlasy s tužidlem a bez něj, vlasy si lehce přelakuju, aby nelítaly a toť můj styling =o)

    OdpovědětVymazat
  26. Jsem ráda, že nejsem jediná, kdo si nemaluje obočí. Jsem spokojená s mym přírodním a nehodlám do něj rýpat a kazit ho. Nadlaky taky moc nepoužívám, jsem líná jak řikáš. Tužidla také ne. Naopak samoopalováky a peelingy mám ráda :)
    Giveaway

    OdpovědětVymazat
  27. Peeling - raz za čas môžem, ale nepríde mi ako niečo, bez čoho by som neprežila, aj keď raz za čas sa vypeelingovať môžem, ale nejakú zmenu potom nevidím.
    Suchý šampón - ešte som neskúšala, chcela by som, ale vlastne ani nechcem, lebo radšej si hlavu umyjem alebo si dám vlasy do copu ako ich niečim prášiť. Neviem príde mi to fujky.
    Penové tužidlo - používam, ale skôr sa mi pokazí ako ho miniem. Väčšinou ho používam, keď si robím účesy alebo mám mastné vlasy. Vtedy ich to trochu oživí.
    Nadlak - ten si už musím niekedy zaobstarať, lebo by ma potešila výdrž laku aspoň týždeň. Ale zase neľakujem si tak často nechty, že by som ho nutne potrebovala. Zatiaľ ako podlak, nadlak používam spevňovač nechtov :D
    Obočie - mám ho tmavé, takže to dokresľovanie by vyzeralo na mne dosť divoko, ale zase ak to niekto vie, tak sa mi to páči na niekom inom.
    Samoopaľováky - nikdy viac! Hrúza des. Aj to, keď si niekto nevie dať, ale sú hrozné, tak to môže dopadnúť ako by sa človek nekúpal. To už potom radšej tie čierne čiary pod očami ako fľaky od samoopalovákov. A už som si zvykla, že som bledula a sú aj bledšie, tak mi to neva. Aj keď by som bola radšej taká čokoládka, ale nemusím mať všetko.
    Super nápad na článok. Aj by som si ho ukradla, ale u mňa by to bolo strašne veľa veci. Nemusím toho veľa alebo jednoducho som to ešte neskúšala alebo ma to ani neláka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To vypadá na téměř stoprocentní shodu. :-) A budu se těšit na pokračování, které sepíšeš u sebe.

      Vymazat
  28. Moc vám děkuji za vaše obsáhlé komentáře. Vypadá to, že se jednoduše u každého najde něco, co nám nesedí a bez čeho se obejdeme.

    OdpovědětVymazat
  29. Kromě nadlaku a tělového peelingu to mám úplně stejně ;) Věci jako pěnové tužidlo nebo suchý šampon mi přijdou zbytečné, i přes to že mám problém s rychle se mastícími a splihlými vlasy. Nebo si malovat obočí. Ještě jsem (bez urážky) neviděla nikdy nikoho, komu by to slušelo a ani já nejsem výjimka. Takže si vlasy radši umyju a obočí radši zastřihávám a vytrhávám šetrně, aby nebylo co domalovávat... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přehnaně nalíčené obočí také nemám ráda a pokud to jde, je lepší to nechat na přírodě. ale zase chápu, že leckdo tam má pět bílých chloupků, takže tomu naopak jen pomůže, pokud to decentně domaluje.

      Vymazat
  30. S tím peelingem jsi mě rozesmála. Ale u dost produktů to mám podobně:)

    OdpovědětVymazat
  31. S peelingem to máme stejné, já ho teda nepoužívám ani na ty rty. V minulosti jsem ho vyzkoušela, ale přišlo mi to zbytečné a tak už se u mě zřejmě nikdy neobjeví.
    Suchý šampon jsem zatím vyzkoušela asi dvakrát, ale přijde mi lepší si vlasy normálně umýt.
    Pěnové tužidlo jsem před pár lety párkrát použila, nijak mě neoslovilo, přijde mi to jen jako zbytečný krok navíc, neděly se žádné zázraky.
    Nadlak používám, ani ne kvůli výdrži, když lakuju co tři dny, ale spíš kvůli lesku.
    U mně je malování obočí nutnost, mám ho přirozeně skoro neviditelné. Ale jak to člověk dělá každé ráno, tak to má hned hotové. A taky se snažím, aby vypadalo přirozeně, nelíbí se mi, když ho má někdo silně dokreslené tmavou tužkou.
    Samoopalovák jsem používala v deváté třídě a nikdy víc. Mám také bílou pleť a v té době jsem si myslela, jak jsem strašně cool, když mám "opálené" nohy. Nějak mi nedocházelo, že to asi půjde poznat, když zbytek těla je o několik odstínů světlejší.
    Jinak ještě jsem zahlédla v komentářích podkladovou bázi. Nikdy jsem ji nezkoušela a ani to neplánuji, nevím proč bych to měla dělat. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S podkladovými bázemi také bojuji. Pár už jsem jich zkusila, ale jejich větší smysl mi zatím také stále uniká.

      Vymazat
  32. Ja som bola celé roky proti maľovaniu obočia, som blond a moje obočie mi prišlo viac výrazné s ofinou a takmer žiadne bez nej... v novej práci si však dievčatá krásne maľujú obočie a ja som musela začať tiež.. kúpila som si v USA krásny svetlohnedý odtieň a hneď sa cítim krajšie(o;

    www.gomistories.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  33. super namet na clanok, urcite ho spracujem aj u seba na blogu, potom hodim odkaz... mame dve zhody - samoopalovak a suchy sampon :)

    OdpovědětVymazat
  34. ahoj, tak tu je moj clanok http://thebeautycouloir.blogspot.sk/2014/06/kozmeticke-produkty-ktore-nepouzivam.html

    OdpovědětVymazat
  35. Uz aj ja som dala dokopy pre mňa nepotrebné kozmetické vecičky. Kto má chuť "pošmírovať", tu ich nájdete: http://aknelka.blogspot.co.at/2014/06/aku-kozmetiku-nepouzivam.html

    OdpovědětVymazat