pondělí 19. května 2014

Aktualizace rtěnkového tagu

Rtěnkový tag jsem dělala zhruba před rokem. (najdete ho zde). Od té doby se toho u mě mnoho změnilo, navíc jsem u Lišky objevila nové otázky spadající do kategorie rtěnek, tak jsem se rozhodla pro aktualizaci.
Posledně jsem do toho navíc zapletla všechna mazátka na rty. Jelikož za poslední rok u mě prim držely rtěnky, rozhodla jsem se tentokrát věnovat čistě jen jim.

(Pokud jsem o rtěnkách už psala, prokliknete se přes odkaz na celou recenzi, včetně fotek, jak vypadají na rtech.)


1. Kolik rtěnek vlastníš?
Je docela těžké určit, co všechno je ještě rtěnka a co už je trochu něco jiného. Čistě rtěnek jsem ale nakonec ve své sbírce našla 8, ale k focení jsem přibrala i 3 rtěnkobalzámy. A i když zbytek dnes neuvidíte, tak jsem to pro vás aspoň spočítala. Dále se v mé sbírce nachází 12 balzámů na rty, 10 lesků, 1 pastelka na rty a 2 tinty. Celkem by to mělo být 36 kousků. Mimochodem, loni to bylo 26. Pomalu, ale jistě mi to nějak přerůstá přes hlavu. :-)


2. Jaká byla tvoje úplně první rtěnka?
Otázka již stokrát zodpovězená, takže dnes bez okecávaček - Rimmel by Kate odstín 03.

3. Jaké je tvoje oblíbená značka rtěnek?
Přemýšlela jsem nad tím, ale nedokáži na to odpovědět. Na to jsem jich vyzkoušela ještě hodně málo, abych zakotvila u jedné jediné značky.

4. Jaká je tvoje nejoblíbenější rtěnka a jakou nosíš nejčastěji?
Tak pro změnu opět a zase Rimmel by Kate odstín 03. Byla první, je má nejoblíbenější a sahám po ní nejčastěji. Prostě jednička jak se patří. Abych ale tedy pořád nemluvila jen o jedné rtěnce, přidávám k ní Catrice Ultimate Shine Gel Colour odstín 060 Don't pink and drive, což je moje nejoblíbenější rtěnka za uplynulou zimu. Našla jsem ji v Ladyboxu, sama bych si ji nikdy nekoupila, ale je prostě úžasná. Skvělá, i když lehce výraznější barva, úžasná textura a uspokojivá výdrž.


5. Jaká konzistence rtěnek ti nejvíce vyhovuje?
Určitě hydratační a krémovější, i za cenu nižší výdrže. Já stejně co dvě až tři hodiny jím, takže si na super dlouhou výdrž nepotrpím, ale jestli něco nesnáším, tak když rtěnka zaleze do vrásek a začne na rtech jakoby drhnout. Stejně tak moc nemusím matné rtěnky. Nějak se mi to ke mně nehodí. Od jak živa jsem byla na lesky, takže nějaký ten lesk chci i u rtěnky.

6. Jaký druh rtěnek obvykle nevyhledáváš?
Jak už je řečeno výše, nelákají mě rtěnky matné. A co se provedení balení týče, moc mi k srdci nepřirostly rtěnky v tužce. Přijde mi, že to zabírá zbytečně moc místa, je to takové neforemné a není prostě nad rtěnkovou klasiku.

7. Která rtěnka je tvá nejnovější?
Vybrala jsem rovnou tři. Úplně nejnovější je Avon Coffe Creme, ale ta barva je tak čistě podzimní, že jsem ji zatím neměla ani jednou a v dohledné době to neplánuji. Krátce před tím to byl rtěnko balzám L'oréal Caresse odstín 401 Rebel Red, ale musím říct, že mu stále nemůžu nějak přijít na chuť. A tak jsem raději přidala i Essence 13 Love me, což je úžasná lehce růžová, kterou nosím moc ráda.


8. Kolik rtěnek máš aktuálně ve své kabelce?
Žádnou. Trvale mám v kabelce jeden balzám a jeden lesk. Rtěnku tam vždy přihodím takovou, kterou jsem použila ráno a plánuji ji během dne aplikovat znovu. Večer ji poté zase vytáhnu a vrátím na místo. Mám kabelku i tak těžkou, takže se snažím v ní netahat milion zbytečných věcí. 

9. Jak skladuješ své rtěnky?
V plastovém boxu, který jsem objednala na ebay. Boxík je plný, ale kromě rtěnek jsou tam tedy i lesky a balzámy. Nemůžu si tento systém vynachválit. Je to přehledné a mám všechno při ruce.


10. Jaké rtěnky si plánuješ pořídit?
Aktuálně asi nejvíce toužím po rtěnce L'oréal z akutální nude limitky. Ale květen je pro mě skutečně měsícem šetření, takže se stále přemlouvám, že ji nepotřebuji. A myslím, že když to ještě pár dní vydržím, že bude všude beznadějně vyprodaná a bude po problému. :-) Jinak je na mém wishlistu také inovovaná rtěnka od Rimmel, dále mě zajímají novinky od Astor a chtěla bych rozšířit sbírku rtěnek Catrice.

11. Kupuješ si odlišné nebo podobné odstíny? Jaké odstíny preferuješ?
Normálně bych vám řekla, že odstíny mám různorodé. Ale fotka mluví trochu jinak. Samotnou mě to hrozně překvapilo, že je to vlastně všechno na jedno brdo jen s minimálními odchylkami. Jednoznačně vede nude - růžová. 

Ale na rtech jsou skutečně velmi odlišné. Jelikož je má pleť bledá, každá rtěnka je na mě hodně výrazná a křičí do dálky, takže primárně tlumenější odstíny jsou pro mě nutností. Dobře pigmentované jsou na mě i ty, které jsou na jiných nevýrazné. Ale snažím se stále pátrat a zkoušet nové a nové barvy a pokoušet čím dál více výraznější odstíny.


12. Mění se tvá rtěnková paleta spíše podle ročního období nebo podle příležitosti?
Hodně se nechám ovlivňovat ročním obdobím. V zimě mám ráda studenou růžovou, na jaře přicházejí pastelové nenápadné tóny, v létě mám chuť na šťavnaté a křiklavé barvy a podzim je u mě ve znamení cihlové a hnědé. 

13. Ladíš rtěnku s ostatním makeupem, lakem na nehty nebo outfitem?
Určitě se vždy zaměřuji na to, aby byly barvy v obličeji vyvážené. Když mám hodně výrazné oči, uberu na rtech a naopak. Stejně tak tvářenku se snažím držet, ani ne v podobné barvě, ale v podtónu. Buď všechna líčidla studená nebo naopak teplá. 

S lakem na nehty ani outfitem rtěnky nijak neladím. 

14. Používáš rtěnky denně nebo jen na speciální příležitosti?
Tak nějak rovnoměrně je prostřídávám s lesky na rty, s tím, že v zimě častěji sáhnu po rtěnce a v létě zase po lesku. 

15. Jakou rtěnku používáš nejméně?
Je to asi Yves Rocher 71 Bois De Rose. Neměla jsem ji na sobě snad půl roku. Nebo respektive, několikrát jsem ji za tu dobu vyzkoušela, ale pak vždy sundala, protože se mi k výslednému looku vůbec nehodila. Vůbec nevím, co je špatně. Jako nová se mi líbila a nosila jsem ji, ale v poslední době mi přijde hrozně laciná. Nevím, třeba na léto se bude hodit více.


16. Kolik jsi nejvíce utratila za rtěnku?
Moc ne, zatím se porozhlížím v těch levnějších vodách a nejdražší byl zatím můj impulsivní nákup u Artdeco, kdy mě rtěnka vyšla na cca 250 Kč. 

17. Je nějaká rtěnka, kterou sis koupila dvakrát?
Zatím ne, tak dlouho ještě rtěnky nepoužívám. Ale dokáži si představit, že znovu sáhnu po mé oblíbené rtěnce od Rimmel.

Pokud už jste někdy nějaký rtěnkový tag psali, určitě mi dejte odkaz do komentářů, ráda se podívám i na jiné sbírky. Případně klidně dál šiřte tento tag. A schválně, kolik rtěnek se ukrývá ve vašich zásobách?

12 komentářů:

  1. Asi taky vyplnim, i kdyz mam dilemu jak pises, co je jeste rtenka:D
    Giveaway

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkný tag, musím ho také udělat :) Ale taky bych měla problém říci, co je rtěnka, co balzám a co rtěnkobalzám :D

    OdpovědětVymazat
  3. Ooo, musím svůj taky aktualizovat, už nemám jen jeden stojan, ale dva :D a to tam mám fakt jen rtěnky :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to mě těší, že jsou na tom jiní ,,lépe" :-D, já si zatím vystačím jen s jedním, ale bude hůř...

      Vymazat
  4. Ou! takovej ten pocit, když zjistíte, že máte několikanásobně víc rtěnek, než beauty bloggerka :( Pravděpodobně bych se měla jít léčit :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já rtěnky kupuji asi dva roky a jen od loňska jsem se z čísla 4 dostala na 11, takže na mě také dojde a sbírku budu určitě rozšiřovat.

      Vymazat
  5. Tenhle tak se mi moc líbí! rtěnky zbožňuju, takže se do Tagu asi taky brzo pustím a určitě se ozvu ;) já mám momentálně nejoblíbenější rtěnku od Catrice - Matt-erial girl :)

    OdpovědětVymazat
  6. No taky začínám si kupovat rtěnky! :))) Přijdou mi lepší než nějaké lesky :))) Jsem s rtěnkami velice spokojená :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. Super clanok :) Ja mam ruzov asi 20, ale kedze mam na ceste stojan z eBay, tak ich asi velmi rychlo bude 24. Pohlad na 4 prazdne miesta bude tazky ;)

    OdpovědětVymazat
  8. Práve dnes somsi nafotila všetky svoje rúže a lesky a zostala som ohromená z toho počtu. Mám ich viac ako 50. Vedela som, že ich mám dosť, ale az toľko? Problém je, že mám ešte niekoľko vyhliadnutých… Ach.

    OdpovědětVymazat
  9. No, tak mně se podařilo za tři roky nashromáždit taky pár rtěnek... Tag jsem dělala zde: www.svetpodles.blogspot.cz/2014/04/rtenky.html

    A koukám, že máme asi trošku odlišný vkus :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To sice ano, ale i tak jsem se moc ráda podívala na tvé fotky a odpovědi. Díky za odkaz.

      Vymazat