neděle 16. března 2014

Perfektní pleť s Garnier?

Nedávno do naších drogerií vběhl celkem kontroverzní kousek, který půlka lidí miluje a druzí jej nenávidí. Ono je to totiž již od počátku trochu zmatené a už samotný výrobce neví, cože nám to přesně prodává, natožpak aby uživatelky věděly, co od toho očekávat. Dnes se to tedy pokusíme celé aspoň trochu rozmotat. Řeč nebude o ničem jiném, než o Perfect Blur od Garnier.


Tubičky s tímto zázrakem jsem dostala k testování dvě, a tak jedna putovala k mamce. Docela jsem totiž byla zvědavá na názor někoho, kdo nepoužívá makeup, tedy takového člověka, pro kterého je, podle mě, tento produkt primárně určen. 

Co to tedy vlastně je? Já sama jsem byla nejdříve hodně zmatená a neměla jsem tušení, jestli to mazat pod krém, místo krému, pod makeup, ráno, večer? Ono se totiž na českém přebalu píše něco o péči. Fakt jsem si nejdříve myslela, že je to další hydratační krém od Garnier. Jenže anglický přebal mluví zase něco o primeru. A složení s tím jedině souhlasí. Takže nakonec jsem se dopátrala k tomu, že je to jednoduše báze a dle reklam se má používat namísto makeupu. Jednoduše je určena pro ženy, které nesnáší makeup kvůli jeho nepřirozenosti, ale přesto chtějí vypadat krásnější. Bohužel je to tedy ta skupina lidí, které na kosmetických blozích asi moc nepotkáte, a tak se toho kosmetické nadšenkyně chopily po svém a ve velkém se to začalo zaměňovat za klasickou bázi pod makeup. 

Složení je krátké a jasné, prostě silikon. K tomu mám asi jen to, že buďto se této složce vyhýbáte a tentokrát to tedy není nic pro vás a nebo vám je to naopak jedno a neřešíte to. V tomhle má asi každý svoji hlavu, takže netřeba nikoho o nikom přesvědčovat. Sama se silikonů nebojím, ale vždy si dávám pozor, aby pleť byla před jejich aplikací naprosto čistá, protože když pod nimi udusíte nečistoty, tak se to potom pupínky jenom hemží, o tom žádná. 

Já ani mamka jsme během testování nezaznamenaly žádný výraznější výskyt nějakých neduhů na pleti. 


Co se samotného krému týče, je to lehoučká našlehaná hmota, která se roztírá velmi lehce a na pleti zanechá naprosto klasický sametově kluzký silikonový povrch. Ten přetrvává dlouhé hodiny. A musím tedy ještě pochválit, že během dne se nijak nedrolí, nedělá cucky. A to ve všech případech, je úplně jedno, jestli ho máte samotný nebo přes něj dáváte makeup. 

Výtku bych měla k balení, které je dosti nepraktické. Tuba je moc velká, hodně ji mačkáte na prázdno a ve finále na vás vystřelí hromada produktu. A většinou to stříkne úplně někam mimo. Teď už to čekám a směřuji to raději rovnou do celé dlaně. Na tomhle jsme se shodly s mamkou a najdete to i v mnoha dalších recenzích. Balení tedy mohlo být promyšlenější a lepší.


Perfect Blur slibuje mnoho benefitů, takže vám je teď v rychlosti shrnu a rovnou vám k tomu připíši, jestli je to skutečně pravda či nikoliv.

Perfect Blur má během chvilky vyretušovat pleť a udělat ji krásnější. Měl by:

retušovat vrásky: ANO (potvrzeno od mamky, sama na sobě to nemůžu ještě tolik pozorovat)
stahovat póry: ANO (asi nejviditelnější efekt, rozšířené póry jsou jedním tahem pryč)
krýt nedokonalosti: NE (pupínky a červené skvrny zůstávají na svém místě v původní síle)
zmatňovat: ? (já osobně říkám NE, mamka zase ANO, tak teď si vyberte :-) Já mám s lesknoucí se pletí daleko větší problémy, navíc jsem zvyklá ji matovat pudry, takže na mě je ten efekt velmi slabý, pro lidi, co s tím tolik nebojují, to asi bude dostačující)
sjednotit pleť: NE (tak tady ani náhodou, tohle je asi věc, která mně nejvíce vadí, díky tomu to makeup prostě nenahradí)

Jak tedy pleť po použití Perfect Blur vypadá? Je skutečně hezčí, to je pravda. Nejvíc se mi líbí, že skutečně kryje rozšířené póry, pleť je skutečně hladší. Dále bych řekla, že je taková rozjasněnější a neidentifikovatelně hezčí. Co ale rozhodně neumí, tak krýt jakékoliv nedokonalosti a především sjednotit pleť. Z toho mi vyplývá, že člověk, který je navyklý na makeup, tak tohle je pro něj slabý kalibr. Alespoň to lehké sjednocení pleti je prostě základ. Aspoň pro mě, a proto bych ho samostatně nenosila. 

Mé původní domněnky mi však potvrdila mamka. Ta je z Perfect Blur nadšená. Klasické makeupy nenosí, protože se jí nelíbí ten nepřirozený nános. U Perfect Blur se jí líbí, že jeho aplikace je jednoduchá, zahladí póry a dokonce lehce vyhladí i nějakou tu vrásku. Má s ním pocit, že pleť je hezčí. 


Mně však ještě zbývalo otestovat ho jako bázi. Bohužel tedy nemám s čím srovnávat, protože klasické báze pod makeup nepoužívám. Zkoušela jsem ho přes 4 typy BB/makeupů a jeden pudr. Ve všech případech to dohromady nedělalo žádnou neplechu a nic se neloupalo, nevypadalo nepřirozeně. 

Skutečně bych řekla, že báze přispěla i k nějaké té delší výdrži, ale šlo třeba tak o hodinku, dvě, nic dramatického. Pokud hledáte bázi primárně proto, aby makeup déle vydržel, asi bych se poohlédla někde jinde. U Perfect Blur je to spíše vedlejší efekt než hlavní funkce. 

Co se mi však líbilo velmi, umělo si to dobře poradit s neposlušným makeupem. Nejvíce jsem ho ocenila u pudru Bourjois a makeupu Gabriella Salvete. Což jsou věci, které samy o sobě zalézají do pórů, vytvářejí šupinky. Když jsem pod ně dala Perfect Blur, najednou pracovaly bez problému. Zvláště kombinace Perfect Blur a pudru Bourjois se mi velmi líbí. Je z toho super rychlý a hezky vypadající makeup. Konečně to vypadá, že ten jinak hrozný pudr snad i vypotřebuji. Tím ale nechci tvrdit, abyste si záměrně kupovali špatné makeupy a zachraňovali to Perfect Blur. Spíše jen, pokud doma nějaký takový méně povedený kousek už máte, může se vám Perfect Blur hodit. 

Nejsem si teď moc jistá, jestli to svým závěrem nějak rozmotám. Perfect Blur je stále lehce kontroverzní, je tam mnoho způsobů, jak s ním zacházet a více než kdy jindy také záleží na osobních preferencích každého z nás. Myslím si ale, že byť to není žádná masová věc, která je ideální pro všechny, tak to svým způsobem pokrývá mezeru na trhu a v kosmetických regálech to právem má své místo. 

Já osobně to vidím primárně jako super věc pro lidi, co nepoužívají makeup a přesto chtějí svoji pleť o něco hezčí. Takže určitě to můžete doporučit všem svým maminkách, tetičkám, kamarádkám, které spadají do této kategorie. U lidí, co makeup používají se to sice také využít dá, ale není to až taková bomba, bez které by se nedalo žít, to už je poté na zvážení každého, či do toho jít nebo ne. 

30 ml produktu stojí 200 - 250 Kč a seženete ho v každé drogerii.

Za poskytnutí produktu k recenzi děkuji PR L'oréal.

Co vy a Perfect Blur? Zkoušeli jste, láká vás?

16 komentářů:

  1. Fajn shrnutí! Perfect Blur mě láká, ale jelikož mám na nose viditelné červené žilky, tak s tím krytím bych měla asi problém. Na druhou stranu se mi líbí, že stahuje póry. Myslím si, že určitě stojí za vyzkoušení.

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrá recenze! :) oceňuji, že nejenom chválíš ale i kritizuješ :) Koukala jsem na to v drogérii, ale protože já používám makeup, neplánuju si tuhle věc koupit. A podle mě makeup nevypadá nepřirozeně, pouze tehdy když si někdo neumí vybrat ten správný odstín (připouštím, že v ČR opravdu není z čeho vybírat...)
    lakomanie.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělá recenze. Myslím, že mám doma stejný problematický pudr od Bourjois (mluvíš o Bio detox?), a je mi líto jej vyhodit, tak si asi pořídím Garnier blur a bude :). Mohla bys sem dát fotku, jak to spolu vypadá na pleti? :-) Díky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ano, je to právě tento pudr. fotky udělám, akorát až někdy během týdne. dám ti potom vědět, až je přidám.

      Vymazat
  4. Já jsem si ji chtěla koupit zrovna jako bázi protože make-up bez báze vůbec nenosím, ale zatím mě nijak nepřesvědčila :(

    OdpovědětVymazat
  5. Já mám jako vzoreček takže bych chtěla vyzkoušet jaký bude :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. hezky jsi to shrnula. já jsem navykla na make-upy, takže pro mě to pravděpodobně nebude, ale když už nebudu vědět co by, mohla bych ho vyzkoušet jako bázi.. těch je podle mě u nás v drogerkách žalostně málo:)

    OdpovědětVymazat
  7. Mamka si koupila celé balení a je moc spokojená.
    Já mám doma vzorečky a ještě jsem se neodhodlala je vyzkoušet.

    By-Moni

    OdpovědětVymazat
  8. Nevím, nějak mě tahle novinka neláká, bojím se, že by mi to ucpávalo póry. :( Ale jinak moc hezká recenze!

    OdpovědětVymazat
  9. Fuj silikon, no mě to neláká naštěstí.

    OdpovědětVymazat
  10. Mám z tohohle produktu hodně smíšené pocity:) Asi bych si radši před pořízením zkusila sehnat vzoreček :)

    OdpovědětVymazat
  11. Tento výrobek mě nějak nezaujal a netoužím po něm.

    OdpovědětVymazat
  12. Já ho zkoušela na ruku a musím přiznat, že po mě asi nic moc....Nesnáším ten silikonový pocit na pleti :-(

    OdpovědětVymazat
  13. Mě zatím po přečtení recenzí hodně láká :).

    OdpovědětVymazat
  14. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  15. mám vrásky pod nosem,nanesu "blur"a nanesu makeup,naprosto úžasně vrásky zamaskuje..za mě doporučuji

    OdpovědětVymazat