pondělí 10. března 2014

Mé kosmetické stálice 2

Je opravdu těžké najít v mé kosmetické výbavičce něco, co se mi opakuje stále dokola. Pro mě je prostě přirozené věci střídat, baví mě neustále hledat, zkoušet, měnit. Ani ne proto, že bych hledala ještě něco lepšího než mám, ale prostě jen pro ten pocit změny. To už se u mě asi nezmění a ani to měnit nechci. 

Jsou tady však výjimky potvrzující pravidlo. Podobný článek už tady jednou byl, najdete ho zde. Na něm se také nic nemění. Sice mi z něj vypadla řasenka, která se přestala vyrábět, ale zbylé čtyři věci jsou mými stálicemi dodnes. A nejsou v tom samy, našla jsem doma dalších pět kousků, které mám prověřené již několikátým a rozhodně ne posledním balením. Tady jsou.


1. Gel na holení Gillette Vídáte jej ve spotřebovánu docela pravidelně. Měla jsem tedy tendence jej prostřídávat s Baleou, ale asi mi tak stovka za Gillette prostě stojí. Tyto gely používám mnoho let. V oblibě je má mamka, takže ta mě na ně naučila, jiný gel na holení jsem u nás v koupelně nikdy nepotkala. Vím, že pro někoho je to zbytečnost a k holení mu postačí sprcháč. Což já osobně nechápu a vůbec netuším, jak to v tom případě funguje. :-D Já potřebuji krásnou pěnu, která k pokožce přilne a žiletka ji hezky stáhne i s chloupky. A není lepší věcí k těmto účelům, než prostě Gillete. Vyrábí se v mnoha voňavých verzích, já je střídám, ale úplně nejraději mám tuto levandulovou variantu. Voní to krásně relaxačně, provoní to celou koupelnu a ten otravný proces holení aspoň trochu prozáří. Jednoduše tento gel miluji a budu ho kupovat i nadále.

2. Uvolňující mátový gel Ryor Tento kousek jsem objevila loni během dovolené a akutálně ždímám poslední zbytky z druhého balení. Je to neuvěřitelný pomocník v boji proti nateklým nohám. Funguje naprosto skvěle, mám ho vyzkoušený na dlouhé cesty autobusem i na celodenní stání v práci. Je to úžasný pocit pro nohy, když je máznu večer před spaním tímto krémem. Voní tedy dost výrazně a spolehlivě si tím zamoříte pokoj a postel, ale mně je ta vůně docela i příjemná, takže mi nevadí. A v létě jde jinak použít klidně i jako repelent nebo pomáhá zklidnit kůži po bodnutí hmyzem (nebo když spadnete do kopřiv). Prostě univerzální kousek, který skutečně pomáhá. Opět jej plánuji používat i nadále a musím si co nejdřív skočit pro další balení. (RECENZE)

3. BB krém Maybelline  Věc, kterou nikdo nechápe, ale já ji prostě miluji. Fakt by mě zajímalo, jestli ji kupuje i někdo jiný, protože každý si jen stěžuje, že je oranžový a hlavně, že nekryje. :-) To je sice možné, ale já neznám nic přirozenějšího a jednodušší na aplikaci než je tohle BB. Nanést ho můžu snad i poslepu, je to ideál,když se člověk musí malovat brzy ráno potmě. Tady není co zkazit. Stačí pár tahů a naprosto přirozeně splyne s pletí. Tu krásně sjednotí, vyhladí póry. Skutečně moc nekryje, ale přirozenost je pro mě na prvním místě. Poté krásně drží celý den na svém místě a není třeba se o něj dále starat. Zvládne i parné letní dny a vůbec se neroztéká. Samozřejmě ho prostřídávám, občas potřebuji větší krytí, ale když spěchám nebo na léto je to pro mě nutnost. Aktuálně jsem dodělala druhé balení a jen co bude někde ve slevě, kupuji další. (RECENZE)

4. Čisticí pásky Nivea Další klasika, bez které si už nedokáži svůj kosmetický život představit. Čisticí pásky jsou skvělý vynález, tím spíš když fungují. Což u této věci není úplně samozřejmost. Vyzkoušela jsem jich mraky, ale nejlepší (a zároveň nejdražší) je Nivea. Hned jak je vidím někde v akci, kupuji je do zásoby. Někdo se bojí toho, že strhávají i kůži. Myslím si, že za tu dobu, co je používám, už by se něco negativního projevilo, ale kůži na nose mám stále na svém místě a nevykazuje nic nenormálního. Podle mě je mechanické čištění daleko větší nápor na kůži než trocha chemie. Za sebe je doporučuji a budu kupovat i nadále. (RECENZE)

5) Balzámy na rty Labello Vím, že existují i lepší balzámy, ale stejně je miluji. Nemůžu si prostě pomoct. Je to prostě klasika, kterou kupuji pomalu od dětství a vždycky musím nějaký doma mít. A vlastně nejsou vůbec špatné. Takovou základní péči o rty zvládnou, jsou praktické, v milionu variantách a některé z nich jsou i lehce pigmentované a zvládnou suplovat i rtěnku. Za mě tohle prostě ano. 

Jak to máte s kosmetikou vy? Také jste věčné hledačky nebo dáváte přednost osvědčeným kouskům?

25 komentářů:

  1. Ráda experimentuji s novými kousky, ale mám i pár osvědčených, které kupuji pravidelně. Z výše uvedených mám vlastní zkušenost pouze s Labellem a jsem s ním také spokojená.

    OdpovědětVymazat
  2. Mátový gel jsem si po spozstě pozitivních recenzí koupila nedávno taky, a je super. Já ho používám i bolavé svaly, atd :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zrovna před pár dny jsem s ním také mazala bolavá záda, je opravdu univerzální.

      Vymazat
  3. Na jednu stranu musím mít stále změnu, na druhou když mi něco vyhovuje, kupuju další. Většinou zůstávám věrná spíš u dekorativky (a tonika od Ryoru), pečující střídám podle mnoha různých parametrů. Ale určitě by se i tam našly věci, které mám hodně oblíbené ;) Zkušenosti mám s gelem na holení a za mne určitě jednička :) Na labella jsem zanevřela po přešlapu s balzámem Angel Star :/

    OdpovědětVymazat
  4. Také chci spíš zkoušet než si kupovat furt to samé, ale najdou se u mě věci které už mám po několikáté. Ani nespočítám kolik obalů po tomhle gelu jsem už vyházela ale bylo jich hodně, za mě je Gillette prostě nejlepší, ale teď momentálně holím gelem a jde to :D !
    BB mám také ale používám ho spíše na letní dny protože já to krytí s mou pletí opravdu potřebuji :/ a to žluté Labello mám snad nejraději ze všech, hodně mi pomohlo na rozpraskané rty a už jsem skoro v polovině, navíc krásně voní :) . Tyhle články jsou hrozně moc fajn :) .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mi přijde, že zrovna tohle žluté Labello je ještě o stupeň výš než jiná. A moc děkuji za pochvalu. :-)

      Vymazat
  5. Pásky na obličej používám od Montagne Jeunesse (nevím, jestli to mám napsané dobře) a jsou super. Jsou to pásky jen na nos, ale jsou opravdu skvělé. A ted nedávno byly v akci za 29,90,- Kč - normálně stojí 59,- Kč myslím. Chtěla jsem je už dlouhou dobu vyzkoušet a zrovna, když jsem se k tomu dokopala, našla jsem je v akci .. :D vzala jsem si nejdřív 2je a pak jsem si šla ještě pro další 3je za tu cenu.. :D a nelituju.

    By-Moni

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. MJ mi bohužel moc nevyhovovaly :-( Měla jsem je jednou a přišly mi dost agresivní a hrozně mi smrděly. Ale pokud ti vyhovují, je to jedině dobře. Alespoň narozdíl ode mě ušetříš, protože cenově vychází fakt hezky.

      Vymazat
  6. já taky ráda experimentuju, ale třeba řasenku používám často stejnou, několikrát jsem si už koupila Sébium Global nebo Pure System krém od Rochera. jo a micelárky taky. a to je asi všechno, jinak jsem nevěrnice :D

    OdpovědětVymazat
  7. Pásky od Nivey opravdu fungují, souhlasím :-)

    OdpovědětVymazat
  8. já mám pár kousků, které za nic na světe něvyměním a vždycky je znovu ráda kupuji, ale občas i ráda experimentuji a koupím si něco nového :) třeba už několik let používám odličovač Garnier, už mám asi 15. balení a teď jsem zkusila hned 2 nové odličovače, tak jsem zvědavá :))

    OdpovědětVymazat
  9. Myslím, že každý si najde pár svých oblíbených produktů, které by neměnil. :) Nivea pásky mám v šuplíku, tak je musím konečně vyzkoušet, když jsou tolik chválené. K Labellu mám podobnou nostalgickou vazbu, přesně jak popisuješ, kupuju si ho snad ze setrvačnosti, nezklame, zvláční a červená jahůdková pusa je prostě bájo! :) Gelů a pěn na holení jsem ozkoušela už asi milion a Satin Care je určitě nejlepší, žádná z lacinějších neudělá takový pevný pěnový povrch pro nejcitlivější holení, občas si sice koupím něco levnějšího, když chci ušetřit, ale pak se stejně ráda vrátím k Gillette. Dokonce jsem na holení zkoušela ze zvědavosti i zmíněný sprcháč, měla jsem speciální určený pro tyto účely, ale to se fakt nedá srovnat, moje přecitlivělá vysušená kůže dost trpěla. S BB od Maybelline zkušenost nemám, ale po Mátovém gelu se asi poohlédnu, ten by se šiknul. :)

    OdpovědětVymazat
  10. Nejsi sama, ten BB od Maybelline mám taky ráda, je přirozený a snadno se používá. :) Terka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem moc ráda, že to někdo vidí úplně stejně! :-)

      Vymazat
  11. Taky používám BB, ale ten druhý :)) Já jsem si ho naprosto zamilovala :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten jsem také zkoušela, ale tam mi úplně nesedí ten šedivý podtón, ale zase líp kryje, to je pravda.

      Vymazat
  12. Musím mrknout po páskách od Nivei. Mátový gel mě zaujal. Děkuji za tipy ☺ Jestli chceš mrkni na můj blog. Budu ráda za tvoji návštěvu ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není za co a určitě se k tobě ráda podívám. :-)

      Vymazat
  13. s Maybelline naprosto súhlasím, kupujem jeden za druhým, len s tým rozdielom že viac mi sedí ten modrý :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že opravdu nejsem sama. Modrý jsem také zkoušela, ale nesedí mi barevně.

      Vymazat
  14. Taky mám pár svých stálic na které nedám dopustit, např. Dermacol Tónovací krém 2 v 1, šampon Cien atd...ale ráda vyzkouším i nové věci. Mátový gel už taky jedu druhý balení, a na Labellu jsem taktéž dlouhou dobu ujížděla :-)

    OdpovědětVymazat
  15. Labelo je fajn, taktéž gel od gilette.:) Já mám taky ráda dvoufázový odličovač od Ryoru a krém na ochranu proti teplu od Got2Be.:)

    OdpovědětVymazat
  16. Dost věci zkouším nových, ale mám i stálice jako balzámy od Carmex :) Ráda zkouším nové, ale když chci jistotu, tak kupuju to, co už jsem doma měla a vím, že to funguje :)

    A.

    OdpovědětVymazat
  17. já taky nechápu, jak se někdo může holit se sprcháčem :D dlouho jsem Gillette považovala za top, ale pak jsem jednou vyzkoušela Baleu a už jsem se vezla. když se Gillette spolčilo s Olay a vytvořili pěnu, která měla vonět po karamelu a broskvích, nadšeně jsem si pro ní běžela. ale necítila jsem z ní nic a to mě hrozně zklamalo. pak jsem si jednou koupila z nouze maličkou Baleu co měla vonět po kokosu. a voněla! a tak jsem si další týden běžela pro další dvě velké balení. na Balee mě baví obaly, vůně i barvy gelů a hlavně i cena.
    Labello mě teď láká to nové melounové :) a hlavně ty jejich lipbutters !

    OdpovědětVymazat