pátek 29. listopadu 2013

Voňavé zbytečnosti od Yves Rocher

Yves Rocher na podzim připravil nějaké novinky a já jsem je samozřejmě musela hned vyzkoušet. Pro YR mám prostě slabost, a i když mě občas štvou, stejně mě jejich kosmetika pořád láká. Během dnů Marianne jsem si proto pořídila dva voňavé kousky, které slibovaly mnohé. Sice i dnes o nich nemůžu říct nic vyloženě špatného, ale jejich vůně je to jediné, co vás k nim může přitahovat. Jinak totiž nic moc neumí. 

Brusinková maska


Tato maska slibuje chladivý účinek a svěží odstín pleti. Obsahuje v sobě výtažky z brusinek, rostlinný glycerin a vodu z bio heřmánku. 

Je to průhledný narůžovělý gel, který opravdu hezky voní po brusinkách. To je na celé masce to nejlepší. 



Maska se dobře nanáší a v prvních chvílích skutečně lehce chladí. Poté už se ale neděje vůbec nic a naprosto v klidu zapomenete, že nějakou masku máte. Jednou se mi dokonce stalo, že jsem na ni fakt zapomněla a přišla jsem na to v momentu, kdy jsem si chtěla po koupeli utřít obličej a ejhle,  hned jsem měla ručník zapatlaný od masky. :-D 

Maska skutečně na obličeji nic nedělá. Nepne, nepálí, zapomenout na ni je kouzelně jednoduché. Jinak ji ale tedy stačí po třech minutách sundat. Opět žádný problém. Nelepí to, netáhne, nedělá nepořádek. Je to jednoduchý proces. 

A konečný výsledek? Tak nějak nic zásadního. Obličeji to neublíží. Není ulepený, podrážděný ani zbytečně vysušený. Jasně, je lepší se hned namazat krémem, ale to po každé masce. Barva pleti pořád stejná. Necítím se nijak rozzářenější ani sjednocenější. Takže prostě jen příjemný zážitek, dát si na obličej něco voňavého, potom to smýt. Neurazí nenadchne. 

Cena je 145 Kč za 50 ml, ale jde samozřejmě koupit v jejich běžných slevách daleko levněji, já platila něco málo pod sto korun. 

Osvěžující sprej


Druhým kouskem je osvěžující sprej na obličej. Obsahuje extrakt z bio grepu a také vodu z bio heřmánku. Je primárně určen pro fixaci makeupu, ale já ho kupovala s trochu jiným úmyslem.

Nějak jsem si navykla, že na vyčištěnou pleť po koupeli ještě něco ,,stříknu". Většinou nějaké neutrální tonikum. Prostě jen tak pro dobrý pocit. 

Tento sprej opět nádherně voní. Svěže po grepech. Jestli mě na něm něco štve, tak je to rozstřikovač. Je hrozně nepraktický. Voda se rozprskne na hrozně krátkou vzdálenost. Takže z větší dálky na sebe stříkat nemůžete, to se prostě rozprskne ve vzduchu a na kratší vzdálenost toho na sebe zase šplíchnete moc a nejde to prostě rozumně korigovat. 

V první chvíli to na obličeji trochu lepí, ale poté se to vstřebá. Jinak to ale nedělá samozřejmě vůbec nic. Pleti to neubližuje, ale ani jí to nic nedává. Prostě jen taková srandička. Rozhodně by se ale hodil třeba v létě do kabelky pro letmé osvěžení. 

Jestli to dokáže prodloužit výdrž makeupu opravdu nedokáži posoudit. Já s jeho výdrží problém nemám, najdu ho večer pomalu v původním stavu. Problém mám s lesknoucí se pletí a na to potřebuji pudr, nikoliv fixátor makeupu. 

Cena je 175 Kč za 50 ml a opět se vyplatí číhat na slevové akce, já ho kupovala kolem stovky. 


Celkové hodnocení je tedy takové vlažné. Jsou to prostě sympatické lahvičky, hezky vypadají, krásně voní, pleti nijak neubližují. Nic jí ale také nedávají. Nejvýstižnější slovo je pro ně jednoduše ,,zbytečnost". Nutně si je kupovat opravdu nemusíte, pokud jste ale takový šílenec jako já a baví vás na sebe plácat každou kosmetickou zbytečnost, tak prostě proč ne...:-)

Máte doma také nějaký přípravek, který sice nic nedělá, ale je vám prostě sympatický?

8 komentářů:

  1. Freemanova modrá maska - nic mi to neudělalo, ale hezky voní a vypadá :D
    Jinak od Rochera zrovna masky nemusím, obvykle nic nedělají a na tvářích mě štípou :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám od nich ráda masku Pure System, ale tady ty různé ovocné masky nebo peelingy podle mě moc dobré nemají.

      Vymazat
  2. Takže vlastně nic, co bych potřebovala, to je fajn. Mám slabost pro brusinky, ale masce tedy asi odolám. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Je dobre vedieť, čo si nekúpiť a ušetriť peniaze :D :)

    OdpovědětVymazat
  4. Je škoda, že to skoro nic nedělá, ale i tak by se mi líbil i jen tak pro vůni ten sprej:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si myslím, že na léto se neztratí, takže pokud tě láká, proč ne. špatný není, jen se od něj nesmí očekávat zázraky.

      Vymazat