neděle 3. listopadu 2013

Tag: Miluji podzim

Hodně dlouho jsem nedělala žádný tag, a když jsem se po nějakém poohlížela, padl mi do oka právě ten podzimní, a to i přesto, že toto období mezi má oblíbená rozhodně nepatří. 
Ale samozřejmě, i tyto šedé dny se snažím rozzářit, co to jen jde. Bestrobarevnými barvičkami v líčení, teplým čajem a voňavými svíčkami.

Tento tag koluje v mnoha různých podobách. I já jsem si otázky trochu upravila, ale nejvíc jsem se nechala inspirovat The Make Up Euphoria.

Nejoblíbenější mazátka na rty

Tento podzim je u mě ve znamení rtěnek. Konečně jsem jim naplno propadla a aktuálně mám potřebu vlastnit aspoň milion odstínů. :-) Držme se však při zemi, aktuálně používám hlavně tyto tři. Úplně nejčastěji sahám po skvělé rtěnce Lip Seduction od Dermacol v odstínu 10. To je pro mě pravá podzimní barva. Navíc je úžasně neutrální. Ani světlá ani tmavá a hodí se opravdu pro každou příležitost. Pokud mám však chuť trochu experimentovat, sahám po výraznější 04 On the Catwalk od Essence. Je to pro mě trochu nezvyk, ale občas výrazné rty neuškodí. Pokud naopak potřebuji ubrat a vypadat co nejnápadněji, vyhraje to moje vůbec první rtěnka By Kate 03 od Rimmel. Neutrální nude barva. 
V balzámech na rty bohužel aktuálně nemám co ukazovat. Nevím, jak se mi to podařilo, ale doma mám jen a pouze dvě Labella. Ale náprava už je na cestě a brzy bude opět balzámů plný dům a uvidíte je v nějaké příští recenzi. :-)

Nejoblíbenější laky na nehty

S lakováním je to u mě horší. Už v létě jsem vám psala, že mě to moc nebaví a nejčastěji chodím ,,na přírodno". Tehdy jsem to svalovala na teplé počasí. Ale to už je dávno pryč a mě to pořád stejně nebaví. Sotva to člověk nalakuje, už je to zase sloupané a zase se otravovat s odlakovači, čekat sto let, než zaschne nový lak a tak pořád dokola. Prostě mě to v poslední době vůbec nebaví. Lakuji už spíš jen z povinnosti, většinou když jdu do práce. Ale třeba za posledních 14 dní jsem na nehty nedala vůbec nic. Když už  to tedy ale musí být, často to odbývám jen průhledným kalciem. Ten nehty docela rozzáří a dělá je upravenějšími. Ale abych vás neošidila o podzimní barvy, sáhla jsem po dvou kouscích z mé sbírky. Je to Essence z loňské limitky Cherry Blossom Girl a letošní podzimní novinka od Essence Red Ahead. 

Nejoblíbenější svíčky

To jsou jednoduše Yankee Candle. Nikdy už mi žádná jiná svíčka nebude dost dobrá. A jelikož mám ráda změnu, nejvíce mi vyhovují právě jejich vosky. Můžu tak mít každou chvíli úplně jinou vůni, a to mě baví. V aromalampě je nyní halloweenská Candy Corn, ale v řadě už čeká teplá vanilka nebo veselé marsmallow. Yankee miluji již dlouho, ale v poslední době se to u mě zase rozjelo na plno. Plánuji o nich samostatný článek. 

Nejoblíbenější vůně

Vím, že jsme o ní psala teprve nedávno, ale prostě jsem ji musela mezi dýně propašovat také. :-) Naše společná láska stále trvá a i když mám další nové vůně, stejně nejraději sahám zas a znovu po Chloé. Líbí se mi, že se hodí na každou příležitost. Do školy, do práce, na volný čas i na večer. A myslím si, že překoná i podzim a stane se nejlepší vůní zimy, jara, léta...

Nejoblíbenější pití

Čaje, čaje a čaje. Což u mě tedy není nic nového. Já si dokážu dopřát šálek horkého čaje i v červenci ve třiceti stupních. :-D Ale v podzimních plískanicích dokáže mnohem více pohladit po duši. V čajích nejsem příliš vybíravá a mám ráda skoro všechny. Nejvíce asi bylinkové. Heřmánek, meduňku, mátu nebo různé bylinné směsi. Ráno si nedovedu představit bez zeleného čaje. Někdy mám chuť na klasiku černý čaj s medem a citronem. Snad jen u ovocných čajů jsem vybíravější. Nemám totiž v lásce ibišek, který je v 99% procentech ovocných čajů. Ale občas jde objevit něco bez něj nebo je ve složení až úplně na konci a to už mi tolik nevadí. 

Já a podzimní počasí

To opravdu ráda nemám. Já jsem člověk teplomilný a nejlépe se cítím, když teploměr stoupá k třicítce. Patřím k těm, co zvládnou neremcat i v těch největších vedrech. Je to mnohem lepší, než se klepat zimou. Nemám ráda vlhko a vlezlo. Nesnáším zimu. Nemám ráda, když se topí podle kalendáře a ne teploměru a já se doma klepu zimou. Nemám ráda, když se stmívá ve čtyři odpoledne. Já chci sluníčko! 
Vím, že i na podzim se umí udělat hezky a sluníčko, byť zubaté, umí tu a tam vykouknout. Má to něco do sebe, ale můj oblíbený čas to není. Jo, to až za pár měsíců vykoukne nesmělé sluníčko, příroda začne pučet a ve vzduchu bude cítit jaro, to už budu zase jako ryba ve vodě.

Co nejraději na podzim dělám?
Spím a odpočívám. :-) Já funguji na sluneční záření. A když je celý den zalezlé a ve čtyři je tma, tak se mi opravdu nic nechce. Takové dny se aspoň snažím rozzářit právě nějakou voňavou svíčkou, teplým čajem a hodinami strávenými čtením třeba kosmetických blogů. :-)

Co vy a podzim? Dokáže vás utáhnout na pestrobarevné listí nebo dáváte přednosti jinému ročnímu období?

17 komentářů:

  1. Já teď do kola a do kola pořád pálím Honey and Spice a už to za nic nikdy nevyměním :D Rtěnky chválím :-) Kate je jedna z těch nejlepších na podzim. No a vůni, tu lze snad jen závidět :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Od té jsem nedávno měla votivku a je vážně super. akorát jsem nějak propásla tu slevu na velkou svíčku.

      Vymazat
  2. já mám teď Witches Brew a to je naprosto dokonalá vůně, doufám, že ji ještě pak někde v doprodejích seženu... a i když je podzim pěkný (respektive spíš babí léto, teď mám za oknama šedivo a slejvák), tak já jsem na 30+, nejradši bych se přestěhovala někam do Karibiku, nesnáším zimu. včera bylo prý relativně teplo a já jsem stejně byla nabalená jak na severní pól :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Witchew Brew se mi moc nelíbila, to bylo na mě už opravdu moc. Ale Candy Corn je fajn. A do Karibiku se s tebou klidně odstěhuji. To bych brala. :-D

      Vymazat
  3. Já mám podzim ráda jen když je slunečno a dá se hezky chodit ven:)
    Bohužel teď už začíná takové to pravé ošklivé podzimní počasí a s tím začíná i můj odpor k podzimu:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, teď je taková chmurná doba. Je pořád hůř a hůř a březen v nedohlednu. :-D Ještě že se člověk může těšit aspoň na Vánoce.

      Vymazat
  4. kde jsi sehnala prosím ten Four Seasons kalciový lak? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V lékárně ve Vodičkově ulici v Praze. Občas na ně jde narazit i v nějaké zapadlé drogerii.

      Vymazat
  5. Miluju ten slunečný podzim. Takové to pošmourno a deštivo mi dokáží zkazit náladu. Poslední dobou jsem si oblíbila klasický Earl Grey s vůní citrusů a bergamotu. Výborný čaj. A svíčky začínám pomalu také vytahovat. Ale na YC jsem se ještě nezmohla, přijde mi to celkem zbytečné. Ale to je můj názor ;)

    SIMPLE LIFE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem se také dlouho zdráhala, protože mi přišly drahé. ale jak člověk jednou zkusí, nejde jinak. a ono to ve finále v přepočtu na hodinu hoření tak drahé není.

      Vymazat
  6. Já mám podzim náhodou ráda... Ale je pravda, že když je škaredě, tak už mám taky chuť jen zalézt do postele a spát. :)
    Rtěnky jsou krásné, konečně se příští týden chystám pořídit to catwalk, protože je to moc hezký odstín. :) Já jsem se taky teď víc pustila do rtěnek, dokonce jsem si pořídila i jednu vínovou (a nosím ji hlavně doma, protože se s ní musím naučit chodit... :D)
    Vosky od YC mám taky moc ráda. Budu si muset opatřit nějakou podzimní a zimní vůni. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zvlášť vánoční novinky se jim povedly. mám doma všechny 4 vosky, tak určitě doporučuji.

      Vymazat
  7. Já mám ráda asi každé roční období, tedy na každém něco. A na každém mi něco vadí. Podzim je ale fajn, mám ráda ty barvy, mám ráda, že se více oblékám, mám ráda i počasí, protože podzimní slunce je jedno z nejkrásnějších, ale tak nějak mám ráda i ty mlhavé deštivé dny, kdy si zalezu s čajem a knížkou...

    OdpovědětVymazat
  8. Chloe je bezkonkurenční vůně, a ty rtěnky<3

    OdpovědětVymazat
  9. Jééé bomba článek :) o podzimu si vždy ráda počtu:) jinak bomba rtěnky :3

    OdpovědětVymazat