čtvrtek 21. listopadu 2013

Podzimní lesky na rty

Já vím, podzim je už tak trošku za námi a všichni začínají myslet na Vánoce, ale snad mi ještě jedno malé ohlédnutí za podzimními barvami odpustíte. V poslední době sice dávám přednost hlavně rtěnkám, ale v mé síti uvízly i dva lesky na rty, právě v tlumených podzimních barvách. Škoda, že venku už je taková zima, že je pomalu odkládám, protože v nynějším počasí se lépe cítím ve rtěnce. Nicméně, ve vnitřních prostorách jdou použít stále.

Dnes vám představím lesk na rty Korres, který byl v srpnovém Ladyboxu. O tom jsem tehdy ani nepsala, protože lesk bylo to jediné, co jsem si z něj nechávala. 
Druhý lesk je od Yves Rocher a byl nedávno jako dárek v Marianne. Časopisy si kupuji spíše sporadicky, ale lesk na rty od mé oblíbené značky jsem si nemohla nechat ujít.

Korres (12 Washed off pink)

Je to můj první produkt od značky Korres a hned se povedl. Lesk voní po třešních, což se přímo nabízí, protože obsahuje třešňový olej. Má trochu hutnější konzistenci, ale nanáší se dobře. Aplikátor je naprosto klasický pěnový (až jsem ho zapomněla vyfotit, omlouvám se). 

Lesk na rtech trochu lepí, což není tedy ideální, raději mám u lesků lehčí texturu, ale není to zase takový problém. O to více na rtech vydrží. Napití zvládne, dokonce i po menší svačince ještě něco zůstane. Po větším jídle ale mizí stejně jako všechny lesky.

Odstín je přesně takový, jaké jsem na podzim měla nejradši. Je to taková nenápadná cihlová barva. 



Yves Rocher (71 Praliné)


Tento lesk nese název Praliné a pro změnu obsahuje extrakt z malin. A voní úplně stejně jako maliny polité horkou čokoládou. :-) Lesk má docela zvláštní aplikátor. Ve středu je úzký a až na konci se rozšiřuje. Dle výrobce má připomínat tvar rtů a lesk se tak lépe nanáší. Což můžu potvrdit, nanáší se opravdu skvěle. 

Textura je hodně hutná. Nejdříve jsem se až bála, že je lesk zkažený. Ale vše je v pořádku. Na rtech se navíc chová úplně jinak. Je hrozně lehoučký a vůbec nelepí. Jediné, co mi trošku vadí, tak že ze začátku chutná jako mýdlo. Pak to ale zmizí. Kdyby i chutnal, tak jak voní, nemělo by to chybu. :-) Díky své lehkosti ale bohužel rychle mizí. Větší napití či jídlo nepřežije. Nicméně, i když je lesk dávno pryč, rty jsou lehce hydratované a zůstává na nich příjemný pocit. 

Nejdříve jsem se trochu bála té barvy. Co mám asi dělat s hnědou? Pak jsem si ale řekla, že by z toho mohla být pěkná nude barva a nemýlila jsem se. Na rtech vykouzlí jen lehký barevný nádech a trochu se leskne. Je to krásná nenápadná barva.


Oba lesky mám ráda. Líbí se mi barevně. Jsou to neutrální tóny, které se hodí ke každému líčení očí a ke každé příležitosti. Korres trochu lepí, ale zase se mi více líbí barevně. Yves Rocher má zase lepší texturu a více o rty pečuje. Výdrž je prostě taková průměrná lesková, u těch celodenní výdrže prostě nedocílíte.  

Doporučit vám ale určitě můžu oba lesky, i když se vám přiznám, že za Korres bych jeho původní cenu nedala. Na lesk mi to přijde zbytečně moc a od levnějších variant se nijak zásadně neliší. 

Korres stojí 250 Kč za 6 ml a Yves Rocher 99 Kč za 4, 5 ml. 

Co jste měli od Korres v srpnovém Ladyboxu vy?  A taky si kupujete časopisy podle dárků?

9 komentářů:

  1. já jsem si ten Korres vyměnila na exchange, je super, strašně se mi líbí ta vůně a kupodivu mi ani moc nelepí a na pleti mi působí víc do růžova. akorát mi po chvíli začne víc zalézat do vrásek, ale stejně ho mám ráda :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ja nemám doma jediný lesk a vôbec ich nepoužívam. Dávam prednosť rúžom. Lesky mi na perách vadia.

    OdpovědětVymazat
  3. Oba odstíny se mi líbí :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Ta barvička Korres je parádní, přesně můj oblíbený, přirozený a nenápadný odstín:) Lesky ale používám málokdy, mám raději barevné balzámy:)
    The Huge Lover

    OdpovědětVymazat
  5. já jsem v Ladyboxu objevila ten lesk a jsem ráda, protože mi moc vyhovuje :) ale sama bych si ho určitě nekoupila, za lesk nejsem ochotna dát tolik peněž, ale jinak je fakt skvělý :)

    OdpovědětVymazat
  6. Oba dva lesky se mi moc líbí:)
    Já místo rtěnek zase právě můžu víc lesky, protože nemám pak tak suché rty :)

    OdpovědětVymazat
  7. Mám oba, i když ten YR v jiném odstínu. A musím říct, že i když lesky moc nepoužívám, oba dva voní krásně. YR mi připomíná vanilkové rohlíčky :)

    OdpovědětVymazat
  8. Moc vám děkuji za komentáře. :-)

    OdpovědětVymazat