úterý 26. listopadu 2013

Laky na nehty Elf

Elf je značka dosti sporná a nikdy nevíte, jak s ní na tom budete. Pro mě je to takový americký Essence, který lítá od naprostých šmejdů až po překvapivě dobré produkty. Obvykle si tedy od Elf objednávám ty věci, na které se množí pozitivní recenze, ale nebyla bych to já, kdybych občas neriskla vzít něco naslepo. Vesměs mi to vycházelo a musím říct, že mi prošla rukama spousta dobrých výrobků od této značky. Nutno podotknout, že v absolutní většině z nejdražší Studio řady. 

Občas ale člověk udělá výjimku, a tak jsem někdy z kraje roku objednala laky na nehty. Naprostou novinku a navíc ze základní řady. No, a průser byl na světě. 



Laky jsem kupovala asi v únoru, ale hned zkraje mě tak naštvaly, že jsem je odložila a dlouhé měsíce jsem nebyla schopna napsat ani recenzi. A teď když se dívám na stránky Elf, tak už v nabídce dávno nejsou. Díky bohu. :-) Pravděpodobně šlo o zimní limitku, takže kdyby se náhodou letos objevila znovu, určitě ji nebrat!

Laky přišly v pěkné krabičce a tři kusy mě vyšly na necelou stovku. To se zdálo jako skvělý kup, ale ve finále to tedy byla vyhozená stovka do koše. Respektive, laky tam poputují hned po dopsání této recenze. 

Bohužel vám teď nedokáži říct přesný obsah (ale asi 4 nebo 5 ml) a názvy laků. Na lahvičkách to není, krabičku jsem dávno vyhodila a na jejich stránkách už to také není k dohledání. 


A čím že mě tyto laky tak naštvaly? Jednoduše neschnou. A to takovým způsobem, že i po pěti hodinách se tváří jako čerstvě nanešený lak. Více hodin jsem to bohužel nezkoušela, na to nemám nervy ani čas, sedět celý den s nehybnýma rukama a milostivě čekat, až ten výtvor zaschne. Z tohoto důvodu jsou také všechny ostatní vlastnosti laku naprosto nepodstatné. Tak jako tak, je to prostě nepoužitelné.

Z toho důvodu vám ukazuji jejich barvu jen na papíře. Při prvních zkoušeních na nehtech jsem je nefotila a později už na to fakt nebyla síla. Další věc, která mi totiž vadí, je jejich parfemace. Samozřejmě, všechny laky smrdí, ale v tomto je ještě něco jiného a člověka tak napadá, co všechno je v tom za bordel a už se mi to na nehty moc dávat nechtělo.

Zlaté třpytky jsem nejdříve zamýšlela jako efektový lak. Bohužel dokázal spolehlivě zkazit každou manikúru. Rozleptal lak pod ním a jednoduše už to celé nikdy nezaschlo a muselo to dolů.

Prostřední barva se mi líbí nejvíce. Je to taková lososově nude barvička, která se hodí pro každou příležitost. Tu jsem také zkoušela nejvíckrát. Bohužel, nikdy jsem s ní už nedokázala opustit byt a někomu tu parádu ukázat.

Poslední lak by se skvěle hodil na tohle chladné období. Je to hnědo červená barva, která by slušela při každé slavnostnější příležitosti. I ona je ale v reálu nepoužitelná.

Všechny laky mají takový průměrný, ale použitelný štěteček, přijatelnou texturu a bezpečně kryjí ve dvou vrstvách (s výjimkou těch třpytek, ale tam to nikdo nepředpokládá). To už však jen tak na okraj. Všechna tato námaha je stejně zbytečná.

Dnes to byla taková recenze nerezenze, ovšem s jasným závěrem. Tyto laky nebrat! Toto trio sice již není v prodeji, ale nemyslím si, že by recepturu nějak měnili a když se objeví něco podobného, já se tomu rozhodně vyhnu obloukem. Stejně tak mě neláká zkoušet jejich laky ze stálé nabídky. Myslím si, že máme v drogeriích spoustu skvělých laků za obdobně nízké ceny a není nutné objednávat tento zázrak vyrobený v Číně. 

Měli jste nějaké laky Elf? Jak vyhovovali vám?

13 komentářů:

  1. Uf, tak to je k naštvání, že tohle vůbec vypustí do prodeje. I když barvy jsou to pěkné, úplně vidím vínovou a prsteníčkem přetřeným navíc zlatými třpytkami... Elf mě vůbec neláká, takže jsem se tomuto a dalším podobným přešlapům vyhnula.

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem měla nějaké jednotlivé laky, sice schnuly, ale taky to byly vyhozené peníze. To bylo strašné, člověk si nalakoval, ono to zaschlo a potom snad jen prošel bytem a tři prsty oprýskané...

    OdpovědětVymazat
  3. Nesnáším laky, které schnou déle než 30 minut. Chci prostě nalakovat, párkrát máchnout rukama a jít. U mě by asi letěly rovnou:D Elfí nabídka se mi poměrně líbí, ale nevím, co si mám o této značce myslet, docela se bojím něco objednávat.
    The Huge Lover

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jak jsem psala, značka je to dost nevyzpytatelná. dají se tam najít fajn kousky, ale zbytek je možná tak na první zkoušení pro náctileté. chce to hodně projíždět recenze nebo raději rovnou brát věci ze studio řady.

      Vymazat
  4. tyo to škoda, že jsou na prd, protože jsou to moc krásné barvy :) když jsem dělala cca před 3 měsíci objednávku u Elfu, tak jsem hodně přemýšlela, jestli nějaký lak zkusit, protože jsem lakový maniak a jsem ráda, že jsem je neobjednala, to schnutí by mě dovedlo k šílenství :D
    a nezkoušela si použít Vytvrzovač laku? někdy to pomůže :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já na podlaky, nadlaky moc nejsem. přijde mi to jako zbytečná práce navíc a moc mě to s nimi nebaví. takže nezkoušela. raději dávám rovnou přednost takovým lakům, které zaschnou a vydrží samy o sobě.

      Vymazat
  5. Nesnáším laky, co schnou hodiny grrr :)

    OdpovědětVymazat
  6. To jsem nečekala že zrovna laky od Elf tohle budou dělat, každý si je chválil :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. Zrovna jsem dopsala článek o lesku od Elfu, který také teda rozhodně nebrat :D a ještě se hodně rozmýšlím, jestli taky nepoletí =/.

    OdpovědětVymazat
  8. já si taky koupila nějaké trio, fakt nádherný barvy a problém jsem měla jen s jedním, který byl vyteklý a zatvrdlý (nešlo to očistit ničím!) a tak brzy vyschnul (a pak už se do něj ani nedalo dostat). Ale ty zbylé dva mi přišly ok, akorát výdrž neposoudím, jelikož mě každý lak vydrží tak jedno odpoledne, ale za to můžou moje super nehty :D

    OdpovědětVymazat
  9. Juuu ty vypadají fakt nádherně!!! Já jsem bohužel ještě laky Elf neměla a nezkoušela, ale dost o nich přemýšlím, když všude slyším jen samou chválu:)) a tyhle barvy jsou vážně krásné!!:)

    OdpovědětVymazat
  10. Tak s nimi bych se asi nekamarádila:D

    OdpovědětVymazat