pátek 1. listopadu 2013

Kosmetická statistika (říjen)

A je to opět tady, pravidelné měsíční shrnutí mých kosmetických pokladů. I když se to na první pohled nezdá, tento měsíc byl velmi úspěšný. Sice jsem nedržela říjnovou výzvu, jako jiné odvážné blogerky, ale zato jsem spotřebovala více výrobků, než jsem koupila. A co je ještě důležitější. Vyhodila jsem více dekorativky, než jsem jí koupila. A to už se rovná pomalu zázraku. :-) Konkrétně v číslech je to 22 nových věcí a 26 spotřebovaných produktů. 

Novinky


I když jsem svůj limit - 20 kousků, lehce přešvihla, stejně mi to nepřijde tak hrozné. Rovných 6 kusů jsou ještě hříchy ze září, které se mi ale zasekly na poště, a tak jsou oficiálně zapsány pod říjnem. V tomto měsíci jsem tedy nemohla klasicky minout prodejnu Yves Rocher. Zvlášť, když jako dárek k nákupu nabízeli plné balení sprchového oleje. Ale opět na mě byla prodavačka dost nepříjemná, tak možná dám zase chvíli pauzu. Velkou měrou do toho tentokrát zasáhl Ladybox. Do kategorie ,,nutně jsem si potřebovala udělat radost" řadím rtěnku od Artdeco. To je docela neopodstatněný nákup a ještě byla docela drahá. Ale tak, stane se. :-) A v závěru října mi přišly na testování dvě vůně Christiny Aguilery, z kterých mám hroznou radost, protože vůně Christiny mám moc ráda. Plus pár provozních věcí - pasta na zuby, ústní voda, gel na holení. To se snad ani nepočítá. :-)

Spotřebováno


Rovných 26 kusů. To je asi můj rekord. Dvě věci se mi rozbily, takže jsem byla nucena je vyhodit. Další 4 věci se zkazily. Zbytek je poctivě vypotřebován,ale opět je tam docela dost vzorků, ty se sbírají rychleji.
Na fotce dvě věci chybí - vymydlené mýdlo se opravdu blbě fotí :-D a u jedné věci se natolik rozbil obal, že nebyla skladování hodná. 

1) Sprchová pěna Rituals - Úžasná. Opravdu mě tento výrobek nadchl. Je to super vychytávka, když člověk nemá ke sprchování houbičku. Pěna to všechno vyřeší sama. Tahle navíc krásně voněla. Je sice dražší, ale dost možná se po ní někdy znovu podívám.

2) Tělové máslo Ziaja - Bylo také super. Krásně vonělo i hydratovalo. Mělo jen jednu chybu. Zmizelo rychlostí blesku. Vydrželo mi sotva tři týdny, a to je docela málo. Ale určitě si chci koupit nějaká další másla Ziaja.

3) Tekuté mýdlo Balea - Kupuji pravidelně. Tohle bylo bez parfemace a dost mi vyhovovalo. Občas je docela fajn vyměnit převoněná mýdla za něco neutrálního. Určitě koupím znovu.

4) Tonikum L'oréal - Mě nadchlo. Pleť čistilo průměrně, ale dokázalo ji částečně zmatnit a vytvořit takový ,,hezký" efekt. Určitě si ho časem koupím znovu.

5) Ústní voda Colgate - Další z mých stálic. Používala jsem ji teď asi půl roku v kuse. Teď jsem si koupila jinou, ale k této se určitě vrátím.

6) Tělové máslo Body Basics - Bylo vcelku fajn. Hezky vonělo, hydratovalo, akorát se hůře roztíralo. Další balení asi vyhledávat nebudu, i když se tomu vyloženě nebráním.

7) Maska GlamGlow - Ještě o ní bude řeč v jedné sérii mini recenzí. Takže teď je ve zkratce - absolutně nechápu, proč je tak slavná. Uživatelsky nepříjemná a výsledek velmi průměrný. Víckrát se s ní potkat nepotřebuji.

8) Maska Yves Rocher - To je úplně o něčem jiném. Už ani nevím, kolikáté tohle bylo balení, ale používám ji v kuse už asi rok a půl. Nyní jsem se rozhodla pro změnu a koupila hned dvě jiné masky. Ale vím, že se jednou vrátím právě k této. Je skvělá. Krásně zmatní, zatáhne póry a přitom nevysušuje. To vše za tři minuty.

9) Krém Vichy - Nebyl špatný. Byl lehoučký, hydratoval, hezky voněl. Bohužel mi při delším používání ocpával póry, takže plné balení neplánuji.

10) Antibakteriální gel Isana - Mé druhé balení, mám ho ráda. V poměru cena/výkon je bezkonkurenční. Bohužel tohle balení mi při cestování prasklo a asi polovina vytekla. Ale mám v plánu koupit ho znovu.

11) Krém na ruce Crabtree and Evelyn - Je prostě skvělý, akorát hříšně drahý. Jestli by mi v Ladyboxu nevadilo nějaké opakování produktů, tak je to tenhle krém. Klidně by ho tam mohli dát potřetí, protože sama si ho za ty peníze sotva kdy koupím.

12) Čisticí pásky Nivea - Moje klasika. Nejlepší pásky, které jsem kdy měla. V zásobě mám již další balení.

13) BB mycí krém Dermacol - Nakonec jsme to spolu dopracovali ke zdárnému konci. Tenhle styl odličování není má parketa, takže mě to s ním moc nebavilo, odličoval průměrně. Víckrát už ne.

14) Pasta na zuby Sensodyne - Chtěla jsem jednou zkusit něco ,,lepšího", ale byla na mě málo větrová. Asi se raději vrátím ke klasice Colgate. :-)

15) Maska Skin79 - Na vyzkoušení dobré, ale nějak jsme si nesedly. Bohužel jsem na ni měla alergickou reakci, takže znovu určitě ne.

16) Pudr Elf - Bezedná krabička po roce našla své dno. Měla jsem ho opravdu ráda a vyhovoval mi, ale můj nový pudr Dermacol je prostě lepší, takže se k Elf asi vracet nebudu.

17) Pudr Maybelline - Moje kabelková stálice. Pudr je fajn a hlavně má super balení se zrcátkem, díky kterému si ho kupuji stále dokola. Už mám v kabelce další kousek.

18) 19) 20) Laky na nehty - Úklid v mých lakových zásobách. Dvakrát Miss Sporty a jednou Gabriella Salvete. Všechny to jsou moje oblíbené barvy, ale už zaschly nebo hrudkovatí a nejsou moc použitelné. Miss Sporty vydržely shodně necelé dva roky, Gabriellu jsem měla dva a půl roku. Všechny byly fajn, dobře se lakovaly, držely průměrně, ale vzhledem ke svým zásobám, znovu je opravdu kupovat nebudu.

21) Makeup Yves Rocher - Byl sice o odstín tmavší, ale šlo to maskovat. V létě se docela roztékal, ale na podzim mi dost vyhovoval, až vážně přemýšlím o plném balení, které se navíc vyrábí i ve světlejším odstínu. Makeup kryje lehce, ale to mi stačí. Vypadá přirozeně a když se zapudruje, tak drží celý den. Jen je tedy zbytečně drahý.

22) Labello - Klasika nad klasiky. Určitě koupím znovu.

23) Fix na rty Rimmel - Měla jsem ho ráda a používala jsem ho celou minulou zimu. Přes léto se ale nějak zkazil. Sice vyloženě nevyschl, ale to pero se začalo hrozně drolit. Znovu se mu nebráním, i když teď mě daleko více baví rtěnky.

24) Řasenka Benefit - Tak moc jsem ji chtěla, až mě ve finále vůbec nenadchla. Slepovala řasy a výsledek byl sice fajn, ale nic, co by nezvládla kolegyně z drogerie za dvě stovky. Znovu už se určitě nepotkáme

25) Tyčinka na akné Anatomicals - Měla jsem ji spíše jako placebo a jednoho dne jsem moc zabrala a namísto uzavření se mi tyčinka rozpadla na milion kousků. Takže vyhozena předčasně.

26) Mýdlo Lush - Bude o něm řeč v hromadné recenzi o mýdlech, ale bude to ještě chvíli trvat. Jinak mě mýdlo moc nenadchlo a za ty jejich peníze to rozhodně nestojí.

A jsme na konci. Plány na listopad? Chtěla bych plus mínus zopakovat říjen, ale nevím nevím, jestli se mi to povede. Už teď mám na cestě několik balíčků a myslím si, že se to lehce zasekne i ve spotřebovaných věcech. Ale člověk míní a život mění, takže se nechte překvapit a za měsíc se uvidí. :-)

Co jste si tento měsíc koupili hezkého vy?

11 komentářů:

  1. Maslo Body Basics jsem take mela a bylo uzasny. Vune Christiny Ti zavidim:)

    OdpovědětVymazat
  2. achjo.. zase se cítím blbě, když vidím tu tvoji skvělou statistiku :) :D hezkých nákupů se mi podařilo opravdu dost, ale spotřebovaných věcí je opět o dost méně.. asi tomu už u mě jinak nebude :( :D

    OdpovědětVymazat
  3. Nákup už si nepamatuju, ale spotřebovávám teď veškeré zásoby pečující kosmetiky z všemožných boxů. A docela se mi daří :)

    SIMPLE LIFE

    OdpovědětVymazat
  4. Labello je nejlepší :)))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Docela dost mě zaujaly ty pásky od Nivey. Pochybuju, že je u nás budou prodávat, ale až budu někdy ve větším městě, určitě po nich mrknu! Už jsem koukala na ty asijské proti černým tečkám, ale ty jsou pro mě téměř nedosažitelné, takže když je uvidím, stopro vyzkouším!
    Já dnes konečně objevila lak od Gabriely Salvette Stars, takže už se strašně těším, až ho vyzkouším!:)
    TheHugeLover

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty Nivea pásky by měly být v každé drogerii, já je kupuji v DM, Rossmannu i Tetě. Podle toho, kde jsou zrovna v akci. :-) Když tak, tady je na ně celá recenze http://navlastnikuzi.blogspot.cz/2012/10/cistici-naplasti-nivea.html

      Vymazat
    2. Ty asijské pásky proti černým tečkám nabízí Anna na následujícím odkazu: http://50shadesofanna.blogspot.cz/p/obchod.html

      Vymazat
  6. Děkuji vám za vaše komentáře.

    OdpovědětVymazat
  7. Teda, každý měsíc obdivuju tvou spotřebu! Já jsem proti tobě žabař, za říjen mám jen 6 kousků. Kdyby ses chtěla podívat, tak tady http://safranovysvet.blogspot.cz/2013/11/spotrebovano-za-rijen.html

    OdpovědětVymazat
  8. Skvělá spotřeba, mi teda Ideália od Vichy sedla. Jsem zvědavá na recenzi micelárky od L´oréalu a rtěnky Artdeco. Já jsem spotřebováno sepsala v tomto článku:

    http://bourjoisgirl.blogspot.cz/2013/11/spotrebovano-nakupy-zari-rijen.html

    OdpovědětVymazat
  9. Teda :) Pekné :)

    Díky za tip na masku od YR, zrovna mi od nich přišel kupónek a přemýšlela jsem, co si koupit :)

    A.
    Sororessa

    OdpovědětVymazat