pondělí 25. listopadu 2013

Jak voní Christina Aguilera

Přiznám se, že teď se tak trošku bojím. :-) Mně vždycky docela trvá, než se u výrobku dopracuji až k recenzi a opravdu to nedokážu dát dohromady přes noc, a to ani v případě parfému, který se nemusí zkoušet tak dlouho jako třeba krém. A dopadne to tak, že jste podobnou recenzi četli už padesátkrát a na tu moji budete akorát tak naštvaní.  Ale slibuji, že se pokusím  vám tímto článkem přinést něco více než jen představení nové vůně Christiny Aguilery.

Já totiž Christinu miluji jako zpěvačku. Navíc mám slabost pro parfémy, které jsou podepsány celebritami. Z čehož přímo plyne, že mám ráda parfémy Christiny Aguilery. Vyzkoušeny je mám všechny a velkou část z nich jsem měla. I proto jsem z této nabídky spolupráce byla nadšená, protože jsem si tak sbírku mohla doplnit. Na úvod vám tedy představím všechny její vůně a na závěr jen v krátkosti shrnu právě novinky, které jsem dostala.

Christina Aguilera má své vůně docela specifické. Zuby nehty se drží jednoho designu lahvičky a jen lehce ho obměňuje. I složení se motá více méně kolem stále stejných ingrediencí, ale rozhodně se nedá tvrdit, že by všechny voněly stejně. Jestli ale vůně něco spojuje, tak je to průměrná až slabá výdrž. Budu to opakovat dnes ještě několikrát. Sice ty parfémy miluji, ale tu výdrž vzhledem k ceně mají opravdu bídnou. 


Christina Aguilera (2007) Její celosvětová prvotina. Christina vydala nějaké parfémy již dříve, ale ty se prodávaly jen lokálně a dnes už dost možná ani sehnat nejdou. 
Já jsem se do této vůně, tehdy ještě jako teenager, doslova zamilovala. Byla naprosto perfektní. V úvodu je ovocná (broskev) a později přechází ke klasické vanilce. Smutně jsem se na ni chodila do drogerie dívat, protože dát tehdy několik set za parfém, to byla naprostá utopie. Navždy ale zůstala zapsána v mém wishlistu a nedávno nastala její chvíle. Více se o ní dozvíte níže v článku.

Inspire (2008) Jediná vůně, která se svým designem výrazně odlišuje od svých kolegyň. A také první, kterou jsem od Christiny měla. Sehnala jsem ji tehdy za dobrou cenu na aukru. Je to typická letní vůně a hodí se spíše na mladší ročník. Je v ní můj oblíbený květ pomerančovníku a k tomu pár dalších lákavých ingrediencí jako růže nebo santalové dřevo. I když je vůně opravdu lehká, její výdrž byla snad ze všech parfémů Christiny nejlepší. Celý den sice nezvládla, ale dejme tomu, že 5 - 7 hodin zvládla. Opravdu na ni ráda vzpomínám a asi bych se nebránila její opakované koupi, kdyby se naskytla někde levně. 

By Night (2009) Je velmi podobná prvotině ,,Christina Aguilera". Je to v podstatě její noční verze. Ve složení je to samé ovoce (ananas, broskev, mandarinka), ale ve finále je ta vůně dost těžká. Asi za to můžou frézie a heliotrop. Ta vůně není vyloženě špatná, ale ke koupi mě nikdy moc nelákala.

Royal Desire (2010) Tak tohle se nepovedlo. Nebo respektive můj nos to odmítá. Byť je ve složení ledacos, prim si berou květiny - lilie a růže a dohromady to dává těžký květinový mix, který je hrozně vlezlý a navíc tuctový. Viděla bych to možná na nějakou starší dámu, ale mě to opravdu neoslovilo. Je to asi jediná vůně Christiny, kterou bych fakt neunosila. 

Secret Potion (2011) Jo, tak to je jiná. Opět se hlásí o slovo můj oblíbený květ pomerančovníku, který navíc ve vůni hraje prim a je tam dost patrný. V hlavě jsou citrusy a parfém je zakončen ambrou a fazolí tonka. Je to plné mých oblíbených ingrediencí a je to asi moje nejoblíbenější vůně od Christiny. Paradoxně je ale nalita v nejhorším flakónku ze všech. Přijde mi hrozně kýčovitý. Parfém jsem měla loni, kdy jsem ho sehnala v pomačkané krabičce asi za třetinovou cenu. Byl fakt úžasný, akorát ta výdrž je prostě tristní. Po pár hodinách byl fuč a celkově jsem tu lahvičku vystříkala v rekordním čase. To mě trošku odrazuje od opakované koupě a asi se k tomu už nikdy nedostanu.

Red Sin (2012) Loňská novinka mi voní moc. Zamilovala jsem se na první přičichnutí.  V hlavě je skořice a jablko a končí to zázvorem a santalovým dřevem. Krásná sebevědomá zimní vůně. Chtěla jsem ji hned, ale ta cena se opravdu nedala. Nakonec jsem si ji koupila aspoň v deodorantu. Což se neukázalo jako dobrý nápad, protože v tomhle případě ta vůně držela tak půl hodiny. Jednou bych si ale tento parfém pořídit chtěla. 

Unforgettable (2013) A na závěr hvězda posledních dní, letošní novinka. Vůně se designem a vlastně i složením nejvíce podobá prvnímu parfému Christiny. Má však v sobě něco navíc, co se mi hodně líbí a více už napíši níže v její samostatné mini recenzi. 


Dostala jsem nabídku  na vyzkoušení parfému Unforgettable. K druhému parfému byl menší úkol. Měla jsem si projet stránku www.pruvodcesvetemvuni.cz a napsat si o ten parfém, který mi vyjde. Má jít o mechanismus, který vám pomůže s výběrem parfému. Máte tam 4 vlastnosti - sexy, sportovní, úspěšná, bohémka a zaškrtnete jednu nebo dvě vlastnosti. A poté se vám výběr parfémů zúží. Přiznám se vám zcela dobrovolně, normálně jsem podváděla. :-) Sice jsem si s tím chvíli hrála a klikala různé možnosti, ale moc dobře jsem tam ve výběru viděla moji dávnou lásku, parfém ,,Christina Aguilera". A chtěla jsem samozřejmě právě ten. 
Já tuto stránku beru primárně jako prostě netradiční představení parfémů dané společnosti, ale pokud si z nich reálně chcete nějaký pořídit, bude lepší, když zajdete do drogerie a pořádně si je očicháte. 


Christina Aguilera
Hlava
broskve, rybíz
Srdce
lilie, pivoňka, švestka, jasmín
Základ
vanilka, pižmo, santalové dřevo


Konečně jsem se mohla setkat s mojí dávnou láskou. Parfém, po kterém jsem léta toužila. Jenže tady nastal menší problém. Za ta léta jsem se jistě dost změnila a ve vybírání parfémů jsem ušla také kus cesty. A tak se prostě stalo to, že mi má vysněná vůně úplně tak nesedí. Ona není špatná, jenom je trochu tuctovější. No..prostě...si ji postavte vedle Chloé a jednoduše to nefunguje. :-( Samotnou mě to mrzí, ale z něčeho takového jsem prostě vyrostla. Tahle vůně je taková čistě vanilková s typickým drogérkovským ocáskem. Nakonec mi v kontextu se všemi parfémy Christiny zase tak úžasná nepřijde. V dalších letech se jí povedly daleko lepší kombinace. Tohle je takový základ, od kterého se odrazila. 

K tomu se přidává již klasická slabá výdrž. Na sobě ji cítím tak 4, maximálně 5 hodin, poté se vypaří. Zkoušela jsem ji teď nosit docela často, ale necítím se v ní dobře, nesedí mi. Tato vůně je jako dělaná pro náctileté slečny, které se chtějí cítit dospěle.  Proto mám pro vás malou radu. Když se vám nějaký parfém líbí, kupte si ho hned a nečekejte na něj roky, protože se vám líbil právě v tom jistém období a za pár let už to nemusí fungovat. 

Unforgettable
Hlava
švestka, granátové jablko
Srdce
noční jasmín, turecká růže
Základ
kašmeran, vanilka, fazole tonka


Tato nová vůně se naopak velmi povedla. Nejlepší je její začátek, kéž by tak vydržela vonět po celou dobu. Spojení švestky a granátového jablka je naprosto úžasné. Postupem času ale už začíná lehce tuctovatět a upadat do klasické sladké vanilky. Ovšem ne tak ploše jako její předchozí kolegyně. Celkově je tento parfém hodně sladký, těžší a hodící se na  zimu. Vůně mi přijde trochu rebelská. Buď ji budete milovat nebo nenávidět, ale rozhodně vás nenechá chladnou. Je výrazná a její první tóny jsou nevšední. Postupem času to ale bohužel opadne a za pár hodin je klasicky pryč. Výdrž 4 - 5 hodin, víc to prostě nedá. Jsem ráda, že ji mám a určitě ji budu i nadále používat, ale má prostě své limity, který ne každý bude ochoten tolerovat. 

Závěr
Co říci závěrem...Já mám pro tyto parfémy prostě slabost a jsem ochotna jim ledacos odpustit. Což ale nedokáže běžný spotřebitel. Poměr cena/ výkon je ve všech případech špatně. Já jsem nikde neuváděla konkrétní ceny, protože se to výrazně liší obchod od obchodu, eshop od eshopu, ale pro představu oficiální cena novinky Unforgettable je 650 Kč za 30 ml. Už jsem ji ale viděla v Rossmannu v akci kolem 500 Kč a starší vůně se dají na internetu sehnat v průměru právě kolem 500 Kč za 30 ml. Můžete samozřejmě koupit i větší 50 nebo 75 ml balení, která vyjdou o něco výhodněji, ale stále je to prostě dost drahá sranda. Chtělo by to na jedné frontě něco změnit. Buď v závislosti na kvalitě snížit cenu, a nebo, když už je to drahý parfém, tak by měl vydržet skoro celý den a ne se vypařit za 4 hodiny. 

Závěr tedy bude schizofrenní. Já mám parfémy Christiny Aguilery ráda a mám mezi nimi pár oblíbenců. Stejně tak se budu těšit, co přinese Christina zase příští rok. Její parfémy vám ale s klidným srdcem doporučit nemůžu. Jak už jsem psala výše, poměr cena/výkon je nedostatečný a pokud si některý její parfém chcete pořídit, musí vás k němu táhnout ještě něco dalšího. Takže, pokud jste už v minulosti na parfémy Christiny narazili nebo mezi nimi máte aspoň jednoho oblíbence, tak určitě novinku Unforgettable vyzkoušejte. Minimálně ji na sebe stříkněte v drogerii. Pokud vás však parfémy Christiny míjely doteď, určitě se bez nich obejdete i nadále. 

A opravdu si vážím všech těch, kteří tento článek s nudným nadpisem a opravdu dlouhým obsahem dočetli až sem. Díky

Za poskytnutí parfémů Christina Aguilera a Unforgettable děkuji Prestige Products.

Jak jste na tom vy s parfémy Christiny Aguilery? Máte s nimi nějakou zkušenost nebo už vám po všech těch recenzích lezou krkem?

15 komentářů:

  1. No nevím, tyhle celebrití vůně a vůbec všechny levnější drogérkové vůně mě nechávají chladnou, přijdou mně ideální tak pro puberťačky. Občas je v drogérce očuchám, jestli se něco nezměnilo, ale ne, jsou pořád stejně odporně sladké, laciné a všechny na jedno brdo :) Tu záplavu Christiny na blozích popravdě nechápu, u tebe aspoň vím, že ji máš fakt ráda, ale jinak bych nečekala, že po tom skočí tolik blogerek.

    OdpovědětVymazat
  2. Prvni Christinu mam taky, kdysi jsem ji milovala. Ale uz po case mi prestala nejak vyhovovat. Z nostalgie si ji doma nechavam, ale muze za to i ten flakonek :). Jinak ja nemam problem si precist recenzi na jednu vec klidne i na deseti blozich, pokud 1) je blog muj oblibeny nebo 2) je recenze necim zvlastne/odlisne/netradicne/nebo proste jinak 3) na tu vec se chystam ji vyzkouset nebo si ji chci koupit :). U tebe plati 1 a 2 a clanek jsem si precetla s chuti :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsme s tou první Christinou dopadli úplně stejně. Čas, přenechat ji mladším generacím. :-D A moc děkuji za pochvalu.

      Vymazat
  3. Jo a jinak si me nalakala, asi pujdu tu novinku aspon vyzkouset, i kdyz ji asi kupovat nebudu.

    OdpovědětVymazat
  4. Všechny očichané nemám, ale zatím mě zaujala pouze By night, protože je výrazná, sladká a obsahuje vanilku :-) Bohužel jak píšeš, tak cena ani pro mě není přijatelná. Na parfémech vyloženě nešetřím, ale mívám doma víceméně tak 2 drahé parfémy a zbytek levnější (tak do 300-400 Kč).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doporučuji číhat třeba na aukro, tam se občas poštěstí sehnat ji levněji.

      Vymazat
  5. Mně zase sedla Royal Desire. Jinak Unforgettable považuju za naprosto šílený smrad, to fakt nejde:-):-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máme přesně opačný vkus. :-D Ale naprosto tě chápu, ty dvě vůně jsou hodně odlišné a těžko můžou sednout obě jednomu člověku.

      Vymazat
  6. Některé jsem očuchávala v drogérce a určitě aspoň jednu si chci pořídit! :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. musím přiznat, že tvůj článek o Christině jsem přečetla pečlivě a celý :) a to mě fakt už všechny ty články o průvodci světem vůní lezly krkem, ale je skvělé, že jsi to pojala takhle :) alespoň přibližně vím na jaké vůně od Christiny se zaměřit :))
    jinak z celebritích vůní mám jednu od Britney a jednu od Beyonce a voněj krásně :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za pochvalu. :-) Britney je také moje srdcovka, ještě větší než Christina. Také je mám očichané všechny a půlku z nich jsem měla nebo mám. A narozdíl od Christiny ty její vůně aspoň něco vydrží. Od Beyoncé mám Pulse, ale ta už mě trošku otravuje. A líbí se mi ještě Heat.

      Vymazat
  8. Já miluju její první parfém....zrovna mi došla, takže mám teď období smutku a doufám, že mi ji přinese Ježíšek :D Kdyby ses parfému náhodou chtěla zbavit, obětuju se :D

    OdpovědětVymazat
  9. ja mam rada By night a s vydrzi nemohu souhlasit , vune vydrzi mnohem mnohem dele,nez drazsi Lanvin

    OdpovědětVymazat
  10. Mám všetky od Christiny, okrem Woman. Narozdiel od teba Royal Desire milujem zo všetkých najviac, mám tri balenia 2x po 50 ml a raz 30 ml :D :D

    OdpovědětVymazat