pondělí 18. listopadu 2013

Heřmánkový krém Ziaja

Pleťový krém od Ziaja jsem si chtěla pořídit už dlouho. Jenže jsem pořád měla problém najít něco v jejich sortimentu přímo pro mou pleť. Mají spoustu krémů pro suchou pleť, na vrásky, nějakou tu řadu na mastnou pleť. Jenže já ji mám smíšenou a pro tu žádná cílená řada není. Nakonec jsem se o tom bavila s paní prodavačkou v jejich obchodě, a ta mi přece jen jeden speciálně na smíšenou pleť doporučila. Jenže v tu dobu už jsem měla vybraný jiný krém, takže na ten přijde řada někdy jindy.

Má finální volba pro tentokrát padla na heřmánkový krém určený pro všechny typy pleti. Což je tedy vždy sázka do loterie, protože tyhle univerzální krémy moc nemusím. Všem typům pleti to ve finále stejně nesedne. Abych se o krému dozvěděla víc, snažila jsem se hledat nějaké recenze, jenže marně. Některé výrobky Ziaja jsou zrecenzovány snad stokrát, ale o heřmánku nikde ani zmínka. A právě tohle mě nakoplo k finálnímu rozhodnutí, že ho prostě risknu. Od toho mám přece blog, abych vytvářela recenze a mohla pomoct v rozhodování dalším lidem.



Krém se vyrábí ve dvou variacích - parfemovaný a bez parfemace. Nejdříve jsem chtěla sáhnout po první variantě, protože vůni heřmánku mám ráda. Po vyzkoušení v obchodě jsem se ale nakonec raději rozhodla pro neparfemovanou variantu. Na obličej mi ta vůně přišla příliš výrazná. Mnou vybraný krém tedy voní ,,nijak". Nejde z toho cítit nic konkrétního a na obličeji to tedy vůbec neobtěžuje. Mám tyto neparfemované krémy radši, takže mi to vyhovuje. 


Složení. Milovníci přírody, raději na chvíli zavřete oči. Nic moc pěkného tam nenajdete.


Krém má velice příjemnou konzistenci. Je spíše hutnější, ale zase jakoby lehounce našlehaný. Dobře se roztírá a během chvilky se vstřebá. Na obličeji nelepí a i jinak je velmi příjemný. Pleť je očividně hydratovaná, ale není to nijak přehnané a nevytváří mi to takovou mastnou neprodyšnou vrstvu, jako některé hutnější krémy umí. 

Přesto jsem se nejdříve obávala, že by mi mohl ucpávat póry. Přece jen je ta konzistence o kapku hutnější, než jak bývá zvykem u mých oblíbených krémů. Taková neplecha se ale u mě dokáže u špatného krému projevit během pár dní, takže stačilo krém používat a čekat. Krém nyní používám pátým týdnem. Používám ho každý den večer a občas ho nanesu i ráno. Mám teď totiž ne zrovna dobrý denní krém a když nemám náladu se s ním vztekat, tak raději použiji bezproblémový heřmánek. 
Abych to ale nezakecala. Ucpané póry se neobjevily, vše je v naprostém pořádku. Pleť na zimu přece jen trochu více hydratace snese. 

Jak už jsem psala, krém mi díky své hutnosti sedí spíše na noční péči. Problémy nedělá ale ani ve dne a hodí se i pod makeup. Rychle se vstřebá, nedělá žádné cucky, takže v klidu na něj hned můžou líčidla.

Jestli bych mohla mít aspoň jednu výtku, tak je to balení. To se mi moc nelíbí. Sice chápu, že u krému za 70 Kč to nemůže být tak vypiplané jako u krému za pětistovku, ale aspoň trochu by na tom zapracovat šlo. U jiných výrobků Ziaja s tím problém nemám. Třeba krémy na ruce nebo micelárky mají moc pěkné obaly, ale tohle je celé takové chatrné, z horní bílé části se každou chvíli kousek plastu odloupne a prostě není to žádná velká okrasa kosmetické poličky. 


Celkově mě krém velmi překvapil. Upřimně jsem moc nečekala, že by mi mohl až tak sedět. V poslední době se dopracovávám spíše do toho stavu, že za dobrý krém si musí člověk připlatit. Ale evidentně existují výjimky potvrzující pravidlo. Heřmánkový krém Ziaja mi po všech stránkách sedí. Vyhovuje mi textura i nulová parfemace. Dobře se roztírá, rychle se vstřebá a na pleti je velmi příjemný. Pleti vyhovuje i z dlouhodobějšího hlediska. Ucpané póry, pupínky, šupinky ani žádná jiná neplecha mě aktuálně vůbec netrápí. 

Měla jsem tedy štěstí a krém ,,pro všechny typy pleti" se té mé skutečně přizpůsobil. Ale i když to nemůžu s jistotou tvrdit, myslím si, že tento krém je vhodný pro pleť, která se nachází právě někde na půli cesty, čili bych ho doporučila pleti normální či smíšené. U mastné pleti už bych se trochu bála ucpávání pórů, na tu mi přijde moc hutný. Naopak suchá pleť by možná hydratace potřebovala více a minimálně na zimu by pro ni krém nebyl. 

50 ml krému stojí cca 70 Kč a seženete ho ve vybraných drogeriích nebo na eshopu.

Za poskytnutí krému k recenzi moc děkuji PR Ziaja.

Zkoušeli jste nějaký pleťový krém od Ziaja? A jak vám sedl?

16 komentářů:

  1. měla jsem od Ziaji tonikum a hydratační odličovač očí. tonikum jsem již díkybohu vypotřebovala, přišlo mi moc agresivní, teď mám lirene, které je asi jen o dvacku dražší. a ten rozdíl je neskutečný. odličovač mě štípe v očích, nehydratuje ani za nic a nemůžu se dočkat až ho dodělám. od Ziaji už nikdy nic :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ten odličovač jsem měla taky a byl strašný, s tím souhlasím. to byla nejhorší věc, co jsem od Ziaja měla. Jinak jsem zatím měla štěstí spíše na ty dobré výrobky. ale třeba tonikum jsem od nich ještě neměla, tak to nemůžu posoudit.

      Vymazat
  2. Nad tímto heřmánkovým jsem také uvažovala, ale jelikož mám železnou zásobu pleťových olejů, budu si na něj muset chvíli počkat. V době, kdy jsem měla mastnou pleť, používala jsem ten okurkový, ale nepřišlo mi, že by nějak extra matoval a mírnil produkci mazu.. možná teď by mi sednul lépe :)
    Wonderfull Today

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na ten okurkový jsem obecně moc chvály neslyšela. sama ho vyzkoušený nemám ale matujicích krémů jsem zkoušela už snad milion a nepomohl mi jediný. Na tohle jsou asi všechny krémy krátké.

      Vymazat
  3. Já mám tenhle krém v okurkové variantě a čekám až dodělám svůj krém který teď zrovna používám. Mám zeleno-bílé balení a mě se zas moc líbí :). Přijde mi takové malé, decentní a roztomilé. Moc pěkná recenze, myslím že podle takovéhle recenze se už dá něco koupit a nekoupit :).

    OdpovědětVymazat
  4. Voda a oleje ve složení dobrý... :))
    Ale asi to nebude nic moc pro mě, se suchou pletí se mi krémy pro všechny nějak moc nepřizpůsobují, což je na jednu stranu škoda... ale na druhou mám aspoň většinou jasnější výběr. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si myslím, že se suchou pletí máš aspoň obrovský výběr, protože je na to určených hodně krémů. To já se svojí smíšenou musím často sahat po různých kompromisech.

      Vymazat
  5. Já mám okurkový a zatím v pohodě :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Ten heřmánkový vypadý velice slibně :)!! Mám vůni heřmánku moc ráda, děkuji za typ :)!!

    OdpovědětVymazat
  7. Mně ta Ziaja nějak není moc sympatická... Neříkám, že je špatná, ale po většině recenzí si vždycky říkám, že pro mě to prostě není.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto chápu. Taky to tak u některých značek mám, že ač jsou chváleny, prostě mi nejsou sympatické.

      Vymazat
  8. Už dlouho přemýšlím, že nějaký jejich produkt vyzkouším a tenhle nevypadá špatně:)

    OdpovědětVymazat
  9. já mám okurkový krém a okurkové tonikumna přijdou mi docela dobré,žádný problém s nima nemám

    OdpovědětVymazat
  10. Jéé, tak vidíš a obal je zrovna to, co se mi na tomto krému líbí asi nejvíc =) hrozně mi připomíná řadu Ginseng od Organics ;)
    Ale jinak, co jsem koukala na složení - škoda cpát heřmánek do takové šlichty, mi přijde, že se to přes ten minerální základ nemůže do té pleti ani vstřebat =/

    OdpovědětVymazat
  11. Už minulý rok jsem si tento krém chtěla koupit ale měla jsem velkou zásobu krému ale tento rok na zimu ho musím mít :) právě mě se obaly výrobků od Ziaji zase strašně líbí jsou takové neobvyklé :)

    OdpovědětVymazat