středa 9. října 2013

V září Ladybox nezářil

Pokračujeme v sérii negativních článků. Minulý měsíc jsem recenzi Ladyboxu vynechala úplně, ale teď mě to trochu mrzí. Srpnová edice totiž nebyla vůbec špatná, jen tam zrovna byly věci, které jsem akutně nepotřebovala, a tak jsem ho věnovala mamce, která z něj byla nadšená. Dokonce se vyptávala, co pěkného bude v září. Bohužel jsem ji musela zklamat, že pěkného opravdu nic, i když nakonec jeden výrobek jsem jí stejně dala.

Už od prvních indícií jsem tušila průser. A když jsem se dozvěděla složení krabičky, bála jsem se, že jim to dámy, ještě navíc rozvášněny zpožděním, omlátí o hlavu. Nakonec se tedy ukázalo, že to není tak černé. Krabička byla obecně docela chválena. U mě osobně ale bohužel zůstalo u zklamání. Naskládalo se mi tam až moc věcí, které nemusím. 
Moc dobře víte, že k MUA nemám zrovna nejvřelejší vztah. Potom, co jsem si celá natěšená naobjednávala půlku jejich sortimentu z Anglie a poté to až na výjimky vyhodila nebo rozprodala, mě tahle značka opravdu nebere a nějak nechápu to všeobecné nadšení. Vždyť máme přece v našich drogeriích Essence. Které je také levné, a i když i oni nabízejí pár pěkných šmejdů, tak to procento povedených výrobků mají vyšší. Nebo aspoň já najdu mnohem více svých oblíbenců u Essence než MUA. 
Aby toho nebylo málo, box byl doplněn dalšími věcmi, které se u mě zrovna netěší velké přízni a máme z toho opravdu hodně nepovedenou edici.


Krabička se mi líbí, ale ubrala bych na těch nápisech. Je mi jasné, že si dělají reklamu, ale i když by se mi krabička normálně hodila, tak prostě něco s nesmyslnými daty a mega nápisem MUA si v pokoji nevystavím. A když už se dneska tak vztekám, neopomenu opakovaně zmínit, že si vždycky připadám jak největší kráva, když si musím přebírat růžovou krabičku s kytičkama. Je úplně jedno, jestli mi to přiveze sličný pošťák nebo mi to předává paní v letech na poště, vždycky každý se na mě hrozně divně dívá, co že si to objednávám za infantilnost a mně to fakt vadí. To to prostě nemůže chodit v normální krabici?!


Oční stíny MUA

Stíny z toho všeho vychází docela dobře. Pokud MUA aspoň něco trochu umí, jsou to právě stíny. Používám jednu jejich paletku (recenze zde) a i když kvalitní stíny tedy podle mě vypadají jinak, tak jsou dobře pigmentované a dá se s nimi nějak domluvit. Tohle trio se navíc povedlo odstínově. Hnědá je neutrální a hodí se opravdu k většině dam. Kdyby byl od MUA v boxu jen jeden výrobek a byl by to právě tenhle, tak bych neměla půl křivého slova. Přijde mi to jako logická volba.
Sama si ale stíny nenechám. Mám teď hnědých variací docela dost, takže bych je neuživila. Už teď ale vím, komu tím udělám radost. 

Gelové linky MUA

Linky jsou teď u mě aktuální téma. Zkouším různé techniky a barvy a hlavně pořádně cvičím, aby to vypadalo aspoň trochu rovně a hlavně obě oči stejně. Černé gelovky už ale jedny doma mám a myslím si, že mi bohatě stačí. Proto jsem tyto ani neotvírala a pošlu je dál. Ale co jsem se tak letmo dívala, moc pozitivních recenzí jsem na ně neviděla. 

Fix na rty MUA

Obecně fixy na rty miluji. Používala jsem celou loňskou zimu na střídačku fix od Rimmel a NYC a i když druhý jmenovaný po půl roce vyschl, nemůžu si je vynachválit. Rimmel mám mimochodem dodnes a slouží mi již rok a půl. To aby bylo na úvod jasno, že jsem na používání těchto produktů zvyklá a vyhovují mi.
Fix od MUA se proto objevil v mé objednávce, kterou jsem od této značky před časem dělala. Byl to úplně ten samý, jako je v boxu, akorát o odstín světlejší. A po prvním zkoušení letěl do koše. Byl hrozný. Na rtech se divně rozpíjel a ještě divněji ,,chutnal". Fakt jsem se bála, že jsem si na rty dala nějakou ošklivou chemii a bála jsem se, aby mi to něco neudělalo. Rychle jsem to dala ze rtů pryč a víckrát to nemíním zkoušet. Asi vás tedy nepřekvapí, že fix z boxu mi tady leží netknutý a čeká na nějakého jiného odvážlivce. 
Pokud chcete fix na rty, počkejte si, až bude v Rossmanu akce 25% na NYC a kupte si jejich fix za 40 Kč. Je to rozhodně lepší volba, než si objednávat fix od ,,levné" anglické značky za 130 Kč.

Primer Fashionista

Fashionista aneb převlečený MUA. Produkt jsem zkoušela jen na ruku, navíc obecně s bázemi nemám zkušenosti, takže nemohu posoudit jeho kvality. Důvěru ve mně, ale vzhledem k renomé značky, nevzbuzuje. I když silikony v krémech obecně neřeším, tak představa, že si obličej každé ráno zalepím jedním velkým silikonem, mě docela děsí. Navíc mi to přijde v mém případě zbytečné. Já nemám problém s výdrží makeupu nebo spíše BB krému. Vydrží mi až do večera i bez báze. Mým problémem je lesknoucí se pleť a nepředpokládám, že by mi s tím rozjasňující primer mohl nějak pomoct. Vím, že jsem dneska jako kolovrátek, ale i tento výrobek půjde o dům dál.

Tělové mléko Palmer's

MUA jsem se zbavila a čekají na mě další lahůdky. Palmer's je další se značek, které si nějak nedokázaly získat moje sympatie. Je to ale mé čistě subjektivní ničím nepodložené vnuknutí. Od této značky jsem všehovšudy vyzkoušela jeden malý vzorek, co byl v minulých boxech. Takže prostě nejde vůbec o to, jestli jsou výrobky dobré nebo špatné. Prostě jsou mi nesympatické. Obaly jsou hrozně nudné, fádní a umístila bych je do koupelen babiček. Navíc nemám ráda v kosmetice čokoládovou parfemaci. Kdyby na to přišlo, vzorek bych neměla problém vypotřebovat, ale raději jsem ho věnovala mamce. Kdyby ta značka byla v boxu jednou, tak neřeknu a mám ten pocit, že jsme napoprvé vlastně ani nenadávala a vzorek spotřebovala. Ale dávat tam tuto nudnou značku pořád dokola, to mě opravdu nebaví.


Micelární voda Dermacol

Dermacol je značka, kterou mám ráda. Libuji si ale především v jejich dekorativce. Z péče mám ráda řadu Aroma Ritual, ale další věci, které jsem od nich zkoušela, byly spíše průměrné. Úplně nejhůře dopadla micelárka, která byla v jednom z minulých boxů. Ta mě od prvopočátku štípala a asi po týdnu používání mi po ní naskákaly pupínky. Micelárku jsem poté vylila. A teď tady mám její mladší sestru. Asi chápete, že nadšením neskáču. Pořád přemýšlím, jestli to risknout nebo ne, ale moc se mi do toho nechce. Přece jen to složení je dosti podobné a pravděpodobnost, že mi nesedne, je to dost vysoká. Takže proti Dermacol nemám půl křivého slova, ale jejich micelárky používat nebudu. Na tenhle kousek budu muset najít nějakého odvážného dobrovolníka.

Pasta na zuby Colgate

Konečně zásah. A vy se na závěr dočkáte nějaké skutečně recenze, protože tato pasta je jediná věc z boxu, kterou si nechám a kterou jsem již zkoušela. Před časem jsem bělicí pastu od Colgate měla a byla vážně dobrá. Opravdu mi zuby o nějaký odstín vybělila. Teď jsem si dávala pauzu s jemnější pastou, ale právě k bělicí Colgate jsem se chtěla vracet. A kdybych v regálech narazila na tuhle novinku, dost možná bych si koupila právě tuto pastu. 
Pasta je svým vzhledem docela originální. Je to průhledný gel plný drobných částeček. Líbí se mi i obal. Mám raději pasty, které nemusím mít v kelímku, ale stojí samy na víčku. Po všech ostatních směrech jinak klasická příjemná pasta. Jestli bude bělit, to poznám až časem, ale jelikož na mě působila její starší sestra, věřím, že mě nezklame ani tenhle kousek. 

Skončili jsme pozitivně, ale celkové hodnocení prostě dobré být nemůže. Za mě je tahle edice celá špatně. Subjektivně mi nesedl výběr značek ani jednotlivých produktů. Objektivně v tom nalézám také několik chyb. 4 věci od jedné značky? Jen plná balení a žádné vzorky? Opakující se výrobky z minula? Plná balení levných a dostupných věcí z drogerie? A kde je tady mezi tím vším původní záměr těchto boxů? Nejsou náhodou tyto krabičky krásy od toho, abychom vyzkoušely vzorky neznámých a nedostupných značek? 

Tento měsíc jsem tedy zklamaná a nezbývá než doufat, že příští měsíc bude líp. Dle indícií to vypadá na zajímavé značky i produkty, tak uvidíme, jak to bude celé vypadat.

I přes to všechno, velmi děkuji PR Ladybox za poskytnutí krabičky k recenzi.

Co vy a zářijový Ladybox? Zavděčila se vám MUA?

10 komentářů:

  1. Ja tu predchozi micelarku zboznuju, uz mi dochazi, takze za tuhle jsem rada. Stiny jsou prekvapive fajn a linky mi tez vydrzi cely den. Trochu na rozpacich jsem z fixy.
    Jinak pro me povedeny box.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak tohle je první Ladybox, nad kterým neslintám, když ty obrázky vidím... Já sama jsem si žádný nikdy neobjednala a vždy se mi v Tvých recenzích aspoň jeden, dva produkty líbily, tentokrát by mě vážně naštvalo dát za to peníze. Od MUA mám nejznámější paletku Undressed, na kterou si nemůžu stěžovat, jinak mě ta kosmetika vůbec neláká, mléko Palmers mě odrazuje už jen svým balením, zubní pasty používám bez Fluoru a s micelárkou od Dermacolu mám podobné zkušenosti. Hodně štěstí s hledáním adepta na používání toho fixíku:D

    Kiss a Bee

    OdpovědětVymazat
  3. Píšu to sice všude, ale s radostí si to ještě jednou zopakuju, nemám ho a jsem strašně ráda, že jsem odolala, protože bych snad nevyužila ani jednu věc. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Plně s tebou souhlasím. Tentokrát jsem si box nekupovala a nejsem teda nijak extra zklamaná. Stíny by se mi asi líbily, gelové linky nepotřebuji, fix na rty, podle toho co říkáš, tak hrůza. Mám mastnější pleť, takže rozjasňující primer taky ne-e . A ta minulá mcielárka mě taky příšerně štípala bála jsem se, že z toho oslepnu, jak štípala. Možná to tělové mléko a pastu bych využila. To je ale dost slabé, vzhledem k ceně :/ Doufám že příští bude lepší, protože si chci zase objednat.
    http://beily-beautyworld.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Já tady tohle vydání mám nejradši ze vsech 3 co jsem si objednávala! :) Stíny se mi plně hodí, gelové linky ty jsou skvěle držící, fix na rty trosku zklamal, zubní pastu plně vyuziji, kakové máslo pouzivám, od dermacolu taky plne vyuziji protože je skvělá :) A primer mam jinací a jsem s ním také spokojená :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. já mám obecně se štípáním odličovačů problém, ale ta minulá micelárka mi sedla výborně. tuhle jsem ještě nezkoušela, teď jsem upřednostnila nový L'Oreal.
    zatím jsem zkoušela jen ten primer (mám černý, matující) a samozřejmě mi hned druhý den vyskočil "podkožák", jako po každé takové silikonové bombě. sice jsem se do večera nezaleskla, ale díky nechci, taky mi makeup vydrží bez problémů až do večera i bez tohohle.

    OdpovědětVymazat
  7. LB stál prostě za hovno.
    Nesnáším MUA! Je to shit shitů...!
    Dermacol? Tak jsem zjistila, že je to česká značka, ou jééé. A nechápu, proč to stojí tolik peněz, když je to české?
    Palmers? No fuj, čokoláda...
    Pasta na zuby? Přijde mi to, jakoby mi napsali: "hele vole, vyčisti si taky občas zuby, nedá se na tebe koukat"

    Toť mé pocity z boxu. Objednala jsem si další, ale pokud to bude propadák, tak na to kašlu...

    OdpovědětVymazat
  8. Děkuji vám za komentáře. :-)

    OdpovědětVymazat
  9. V září jsem se nenechala zlákat a jsem moc ráda, že jsem to neudělala.. z krabičky bych nic nepoužila. Jsem moc zvědavá, s čím se vytasí tento měsíc..!
    Wonderfull Today

    OdpovědětVymazat