úterý 29. října 2013

Oční krém Nonique

Můj oblíbený oční krém Alverde mi došel a mě opět nenapadlo nic lepšího, než si koupit něco nového. Už jsem se jednou spálila, a pak jsem se pokorně vracela k Alverde, ale stejně mi to nedalo. Já prostě potřebuji na kosmetickém poli neustálou změnu. Jenže najít hydratační oční krém, který nebojuje proti vráskám (na které mám snad ještě čas), bývá docela problém. Nakonec se ale poštěstilo a já si koupila oční krém od Nonique. Moje prvotina od této značky. Naštěstí to dopadlo dobře a já mám další dobrý oční krém.



Kosmetika Nonique pochází z Německa a jedná se o čistě přírodní kosmetiku z kontrolovaného ekologického zemědělství. Pyšní se certifikátem BDIH.  

I tento oční krém je nadupaný spoustou přírodní složek, jak je aloe vera, olivový, avokádový a jojobový olej a také extrakt z vzácné léčivky noni. Po které bude zřejmě pojmenována i samotná značka. Ale nevím to jistě. :-)

Když mi krém přišel, nejdříve jsem se trochu lekla. V popise je uvedeno, že je určen pro suchou a namáhanou pleť, což tam moje není. Naštěstí krém není nějak hutný a poradí si i s pletí smíšenou. A pod očima se větší dávka hydratace rozhodně neztratí. 


Balení je klasické, jako bývá u očních krémů zvykem. Má zúženou špičku a vy tak můžete vymáčknout i opravdu malé množství krému. Ten má příjemnou konzistenci. Není tekutý, ale ani hutný. Je spíše lehčí, ale na to, kolik je v něm olejů, tak rozhodně není mastný ani nijak vodový. Prostě klasický krém.

Voní po citrusech. Ale spíše jen tak jemně. Od Alverde jsem zvyklá na výraznější vůni, takže tohle je příjemná změna. Vůně nijak neobtěžuje. 


Krém se dobře roztírá. Nemusíte na citlivé oční okolí nijak tlačit. Navíc neštípe, nepálí ani jinak nedráždí oči. Krém se rychle vstřebá a vůbec nelepí. Uživatelsky je tedy velmi příjemný. 

Já ho používám ráno i večer už asi dva měsíce a vše je v nejlepším pořádku. Bohužel mám vyzkoušeno, že stačí na pár dní vynechat nebo použít nějaký špatný krém a hned mám kolem očí kůži sušší a vytvářejí se mi vrásky, které ani nemám. Když používám Nonique, vše je v nejlepším pořádku. Kůže je dostatečně hydratovaná a vypadá zdravě. Dokonce ani kruhy pod očima mě netrápí v nějaké větší míře. 

Když to srovnám s mým oblíbencem Alverde, tak vlastně ani nevidím nějaký výraznější rozdíl. Alverde intenzivněji voní a je trochu hutnější. Jsou mi ale oba krémy příjemné a fungují také na jedničku. Alverde je o něco levnější a dostupnější, ale jinak v nich rozdíl není.

Pokud hledáte hydratační oční krém, doporučit vám můžu s klidným srdcem oba dva. Jak už jsem řekla, Alverde seženete v DM drogerii asi za 120 Kč. Nonique jsem kupovala na parfums.cz za 160 Kč. Oba mají 15 ml. 

Samotnou mě tento krém nalákal k prozkoumání celého sortimentu Nonique. Mají opravdu zajímavé věci. Pokud vás značka také zaujala, na jejich stránkách jsem našla seznam prodejen a eshopů (zde), kde se dá Nonique koupit.

Jaký oční krém používáte vy? Znáte značku Nonique?

17 komentářů:

  1. Páni, to vypadá na krém podle mého gusta, spoustu olejů, aloe vera, přírodní kosmetika, nevýrazná parfemace... Až dopotřebuji svůj Skinfood, asi se na něj zaměřím:)

    Kiss a Bee

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem nikdy oční krémy moc nepoužívala, ale minule jsem od Dermacolu dostala k nákupu vzoreček a docela se mi to zalíbilo:) Možná bych se po něm koukla spíš v Německu, protože to mám co by kamenem dohodil a určitě to bude levnější:) díky za tip:)
    TheHugeLover

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. určitě budou mít v Německu u větší sortiment této značky. závidím ti. :-)

      Vymazat
  3. Oční krém jsem od této značky také měla akorát s vůní tropic a byla jsem s ním moc spokojená. Recenze: http://mojekosmetika.blogspot.cz/2013/04/ja-znacka-nonique.html

    OdpovědětVymazat
  4. Já teda zatím ještě na chuť očním krémům nepřišla, ale určitě v brzké době nějaký vyzkouším:)¨
    Značku znám, vlastním od ní krém na ruce a jsem moc spokojená:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to ráda slyším, že i dalších jejich produkty jsou povedené.

      Vymazat
  5. Já naštěstí ještě žádné oční krémy nepoužívám :D tuhle značku ani vůbec neznám :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Značka se mi líbí, a krém ještě víc... :)

    OdpovědětVymazat
  7. to vypadá slibně, chtěla jsem se po téhle značce mrknout v pemi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tam se chci také vydat a podívat se na jejich produkty pořádně a neobjednávat naslepo z netu.

      Vymazat
  8. Od Nonique mám balzám a funguje úplně skvěle!

    OdpovědětVymazat
  9. o téhle značce jsem ještě nic nevyzkoušela, docela lituji.. :D :/

    Poslední den GIVEAWAY s trickovy.cz

    OdpovědětVymazat
  10. super clanek, a nevis kde by se dal krem koupit v kamennem obchode?)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. v předposledním řádku v článku je odkaz, kde jsou vypsány jak kamenné prodejny, tak eshopy, kde se dá Nonique koupit. Bohužel, ty prodejny jsou asi 4, takže na výběr moc není.

      Vymazat
  11. Děkuji vám moc za vaše komentáře.

    OdpovědětVymazat
  12. Super recenze. Zrovna hledám nový oční krém a přemýšlela jsem o Nonique a google mě dovedl až k tobě. :) Díky, asi do něj půjdu. I když jsem si teď díky tobě uvědomila, že chci zkusit i nějaký od Alverde. :D

    OdpovědětVymazat