středa 30. října 2013

Objemová maska Goldwell

 Nějak nechápu, co se v poslední době děje. Kosmetiku střídám už léta a měla jsem za to, že zvládnu cokoliv a má kůže rozhodně není citlivá. Jenže v poslední době je to jeden přípravek za druhým, který mi nesedne. Asi znamení, že bych se měla usadit u ověřené klasiky a přestat experimentovat. I když v tomhle směru jsem docela neponaučitelná a vy budete mít ještě dlouho co číst.:-)

Dnes to bude opět ze soudku takové polovičaté recenze, protože tuto masku jsem měla na hlavě přesně dvakrát, což na objektivní popsání produktu moc není. Jenže mě už nikdo nedonutí, použít tu masku po třetí, takže si budete muset vystačit s mými základními poznatky.



Začátek se jevil velmi slibně. Dostala jsem na tuto masku skvělé reference a jelikož mi má stávající docházela, při nejbližší příležitosti jsem po ní sáhla.
Jedná se o masku od kadeřnické značky Goldwell, která slibuje nejen vlasy vyživit, ale také jim dodat objem. Je určena pro normální vlasy. 


Co mě opravdu nadchlo, tak je doba působení. Stačí pouhá jedna minuta. Na deseti a více minutové masky nemám nervy, mým maximem jsou tři minuty a téhle masce stačí pouhých 60 vteřin. Paráda. 

Maska má moc pěknou modrou barvu a příjemně voní. Cítím v tom trochu kadeřnictví, trochu pudru a také špetku krému Nivea. :-) Konzistenčně je na tom také dobře. Taková lehce mazlavá hmota, ale na vlasy se nanáší dobře. Poté už stačí jen minutku počkat a může se smývat. Což jde také bez problémů. Potud je tedy vše v naprostém pořádku.



Jenže problém se objevil záhy. Začalo to velmi nenápadně. Asi tak hodinku po mytí vlasů mě začíná lehce svědit hlava. Říkám si, že by se mi zase po dlouhé době začaly dělat lupy nebo že by to bylo tím počasím? Lupy nikde, ale svědění bylo čím dál intenzivnější, i když zatím v mezích normy. Občas se mi vlasová pokožka takhle poblázní.

Studovala jsem tedy mezitím účinky masky, které se tak nějak nedostavily. Maska slibuje objem. Ne že bych ho tedy čekala v nějaké větší míře, ale aspoň jsem doufala, že vlasy budou lehčí a nadýchanější. Jenže se konal pravý opak. Byly takové ,,těžké" a hrozně rychle se zmastily. A tak jsem hlavu opět umyla. S každým mytím svědění ustupovalo, a tak jsem asi po týdnu a půl znovu sáhla po masce.

A svědění bylo opět tady. A tentokrát to stálo za to. Nedělala jsem pomalu nic jiného, než jen seděla a drbala se. Vlasy byly navíc opět ztěžklé a druhý den jsem je musela mýt znovu. A opět stačilo pár dní, pár dalších umytí a svědění je pryč. Neměnila jsem žádný jiný přípravek na vlasy, takže viníkem je jednoznačně tato maska.

Obdobnou reakci už jsem jednou zažila s šampónem od label.m. To jsem se z toho svědění taky mohla zbláznit a ustálo to v momentu, kdy jsem šampón vyhodila. Asi mám alergii na nějakou přísadu, co se přidává do kadeřnických produktů. 

Závěr je tedy jednoznačný. Tuto masku vám nedoporučuji. Sice je jasné, že ne každý bude mít na tento produkt alergii, ale i kdyby vás po tom nesvědila hlava, tak ta maska stejně za nic nestojí. Objem vám neudělá, naopak vlasy zatěžuje.

Kupovala jsem ji na parfums.cz za 190 Kč. 

A nyní jsem tedy bez masky na vlasy. Máte nějaké doporučení, co koupit?

13 komentářů:

  1. Já používám masky na vlasy od Loreal a jsem s nimi velice spokojena mají myslím na výběr ze 4 nebo 5 druhů na určitý druh vlasů a jsou teda parádní.Mám vlasy skoro do pasu,a dobře se mi po masce rozčesávají a mám pěkně zacelené konečky :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Podobně jsem reagovala na hennu. První barvení ok, druhé s trochou svědění a pupínků, ale nějak se mi to nespojilo. Na potřetí jsem měla hlavu i záda plnou mokvajících boláků a dávala jsem se dohromady pěkně dlouho. Brrr...

    Skvělé masky dělá Loreal Professionnel, doporučuji hlavně Intense Repair.

    OdpovědětVymazat
  3. Mám teď masku Alterra s granátovým jablkem a nemůžu si stěžovat :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já mám osvědčenou masku na vlasy kokosovou od Baley, a s tím co popisuješ, tak to bych se z této masky asi udrbala..Díky za varování! Mám ráda i masky Glisskur a momentálně se chystám koupit si Elséve Total repair, tak jsem zvědavá. A, vím, že Ty už se giveaway u mě účastníš, ale dovoluji si pozvat ještě i všechny Tvé čtenářky, končí už zítra!

    http://bourjoisgirl.blogspot.cz/2013/10/bezova-ruze-od-bourjois-prekvapeni-pro.html

    OdpovědětVymazat
  5. Fuj, tak to bych teda na svý hlavě vidět nechtěla...
    Já svou masku pořád hledám, stejně mi nejvíc vyhovuje kondicioner s argininem od L´Oreál. Třeba maska z téhle řady mě vyloženě zklamala - vvlasy byly těžké a kondicionér je mnohe lépe vyživil.
    Jinak k Vánocům se chystám na Gestli Wonder, tak jsem zvědavá.

    OdpovědětVymazat
  6. Tak to bych nechtěla už tak se mi celkem mastí vlasy když jdu spát z rozpuštěnými vlasy, místo s drdolem :) Nejlepší masky jsou prý od Gliss Kuru, mám v plánu si aspoň jednu jejich masku koupit :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. Naštěstí se mi to ještě nikdy s ničím nestalo:) Takové svědění mám pouze tehdy když si naplácám balzám až na kůži hlavy a to se pak škrábu celou noc:D:)

    OdpovědětVymazat
  8. Já měla vzorečky šampónu a kondicionéru a z nich mě tahle značka zrovna nenadchla, tak jsem ráda, že nejsem sama :-)

    Beauty District

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky tady mám ještě několik vzorků šampónů a kondicionérů Goldwell, ale teď se mi do jejich zkoušení opravdu moc nechce.

      Vymazat
  9. Děkuji za varování, se svou citlivou pokožkou bych asi umřela. :) Já tu nej nej masku pořád hledám, ale už zmíněná Alterra není špatná. :)

    OdpovědětVymazat
  10. Moc vám děkuji za komentáře a zajímavé tipy na masky. Po některých z nich se poohlédnu.

    OdpovědětVymazat
  11. Mě se teda osvědčila maska pro objem od Baley je to pouze 2 minutová maska takže si myslím že nijak zvlášt problém stojí cca 50 KČ v DM a já mám hodně citlivou pokožku, ale ten to přípravek mi nijak nevadil doporučuji

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj, zkus právě od značky Goldwell, Dualsenses Rich Repair. Vlasy mám po ní lehké a nadýchané.. Navíc jsou krásně zregenerované. Za sebe můžu jedině doporučit :)

    OdpovědětVymazat