pátek 4. října 2013

Noční můra od Yves Rocher

Krémy se mají zkoušet dostatečně dlouho, protože trvá, než se dostaví nějaké výsledky. Já to moc dobře vím, a také jsem to chtěla kvůli vám vydržet, ale v tomto případě to opravdu nejde. Já jsem věděla od prvního namazání, že je něco špatně. Nakonec jsem to vydržela používat celé 4 dny. Ale déle už to fakt nešlo. Ano, chápete správně, dnes se bude jen nadávat. :-)

Hříšníkem je krém Zero Defaut od Yves Rocher. Moje touha po matné pleti mě nutí zkoušet stále další a další zmatňující krémy, ale tentokrát jsem šlápla pěkně vedle.



Popis slibující stáhnutí pórů, zmatnění a vyhlazení pleti. Rostlinný komplex je příjemným bonusem. 



Krém jsem v obchodě zkoušela jen na ruku a vcelku se mi líbil. Má velmi lehkou konzistenci a dobře se roztírá. Dělá takovou heboučkou ,,silikonovou" pleť. 
Vůně je docela zvláštní. Jsou to nějaké ty květiny, které jsou deklarovány v obsahu. Už jsem se s podobnou parfemací u Yves Rocher setkala. Nemůžu říct, že by se mi vůně líbila, ale na druhou stranu ani mě nijak neobtěžuje, takže takový neutrál. 


Mé sympatie k tomuto krému skončily po prvním namazání. Použila jsem ho ráno a nejdříve to vypadalo, že je vše v pořádku. Krém nelepil, celkem rychle se vstřebal (aspoň to tak vypadalo) a celkově pleť nevykazovala nějaké špatnosti. Bohužel tedy nekonalo se ani žádné zmatnění. Zmatňujících krémů jsem měla už hodně a i když jsem dodnes nenašla žádný, se kterým bych byla spokojená, většinou se aspoň o nějaké částečné či krátkodobé zmatnění pokusily. V případě tohoto krému od Yves Rocher se však ničeho nedočkáte. A bude hůř.

Nastala doba nanášení makeupu a to byl konec. Krém se začal z obličeje komplet loupat. Byl to fakt děs to opravit do nějaké přijatelné podoby. Problémy to navíc dělalo po celý den. Nevzhledné cucky se objevily pokaždé, když jsem na obličej jen letmo sáhla. Postupem času se přidaly i šupinky a celkově jsem se během dne necítila nejlíp, protože jsem věděla, že to vše na obličeji nedrží tak, jak jsem zvyklá. Řekla jsem si, že to ale vydržím a třeba se něco změní. Následující dva dny vypadaly obdobně. Krém cuckovatěl již při nanášení makeupu a i během celého dne mi dělal problémy.

Čtvrtý den jsem si řekla, že na to vyzraji a když se krém zcela evidentně nehodí pod makeup, namazala jsem ho na obličej večer. A ráno jsem se tedy nestačila divit. Krém sice necuckovatěl, protože už jsem na něj nenanášela nic dalšího, ale ranní pohled do zrcadla byl výrazněji bolestivější než obvykle. Obličej byl viditelně dehydratovaný. Objevily se šupinky, pleť byla taková povadlá a bez zdravé barvy. To už jsem se ale naštvala definitivně a krém odmítla používat. 


Krém je tedy ve zkratce absolutně nanic. Pod makeup se nehodí, protože se loupe. Pleť navíc vysušuje, a to takovým způsobem, že mi ji dokázal zničit za pouhé čtyři dny. Trvalo mi téměř 14 dalších dnů, než jsem to dala zase všechno do kupy a můj obličej je opět ve svém normálu bez nějakých větších problémů.  Během testovací doby jsem neměnila žádný z dalších přípravků, které na obličej používám, takže jsem si jistá, že za to všechno může právě tento krém.

Krém navíc nesplňuje nic z toho, co uvádí na etiketě. Méně viditelných pórů jsem si nevšimla a zmatnění se také nekonalo. Problém bude pravděpodobně v tom, že krém není schopný se do pleti plně vstřebat. Vytvoří akorát vrstvu na povrchu, která se při nejbližší příležitosti sloupne. 

Povím vám, dlouho mě z kosmetiky nic tak nenaštvalo a krém letěl do kouta a nikdy víc ho na sebe nedám. O to víc mě to mrzí, že vůbec nejde o levnou záležitost. 50 ml krému vyjde v plné ceně na 370 Kč. Krém vám jednoznačně nedoporučuji a vyhněte se mu obloukem.

Také máte nějaký kosmetický přípravek o kterém jste od prvního dne věděli, že vám nesedne?

28 komentářů:

  1. No koukám, že raději nepořizovat :) Něco podobného mi ted dělá Mixa CC krém. Jakmile ho ráno nanesu, a pak dám make-up, žmolky, žmolky, žmolky...ale jinak je fajn :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten mě taky láká vyzkoušet, ale teď jsi mě na něj tedy moc nenalákala...

      Vymazat
  2. Ježiš, tak to zní vážně hrozně, to bych jim ho šla snad vrátit:D Já obecně krémům, co mají zmatnit, moc nevěřím, právě proto, že od nich čekám vysušení obličeje, což je pro mě nežádoucí. Zatím jsem měla s krémy vždy štěstí a necuckovaly, tedy až na jeden vzoreček mně do té doby neznámé asijské kosmetiky, po kterém mi trvalo hodit pleť do normálu asi tři týdny (a to to byl vzoreček!).

    kissabee.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. asi to fakt zkusím vrátit, ale nevím, jak pochodím bez účtenky. já ty zmatňující krémy zkouším pořád, protože lesknoucí se pleť je asi mým největším problémem, ale právě s vysušováním se setkávám velmi často. ale jsem neponuaučitelná, už mám koupený zase jiný zmatňující krém.

      Vymazat
  3. Tak přesně tenhle krém jsou od nich zkoušela před pár lety a koukám, že se nic nezměnilo :-). Já mu dala jeden den a šla jsem ho vrátit do prodejny, že mi absolutně nevyhovuje :-(. Dělal mi to samé a ještě navíc ta vůně byla tak silná, že mi to pak ani nevonělo. Zkus ho normálně reklamovat, mně to vyšlo.
    Jinak doporučuju Bioderma Sébium MAT, ten teď zkouším aktuálně a je výborný, v lékárně určitě mají i vzorečky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za tip, zkusím to vrátit, ale už bohužel nemám účtenku, kupovala jsem ho někdy v červnu, ale za pokus nic nedám. Sébium MAT mám vyhlídnuto docela dlouho, ale chtěla bych nejdřív vzoreček a nemůžu ho sehnat. byla jsem nedávno v lékárně, kde pracuje kamarádka a Bioderma jim prý moc vzorečků nedodává.

      Vymazat
    2. Aha, no účtenku to chtít bude :-( a ještě k tomu stejnou prodejnu, kde jsi zakoupila, s tim jsem měla problém, co si pamatuju. Musela jsem běžet do té samé. Po Biodermě chci zkusit La-Roche Posay Effaclar MAT.

      Vymazat
    3. Nestačil by výpis z účtu, pokud si platila kartou? Obvykle tam bývá napsaná i pobočka. Podle zákona by to mělo stačit jako důkaz, kde bylo zboží nakoupeno a za jakou cenu.

      Vymazat
    4. Tak za zkoušku to určitě stojí.
      Tohle byl můj jediný krém v životě, který jsem šla vrátit. Nikdy věci nevracím, radši je vyhodím a nadávám si :-), ale v tomhle případě to fakt nešlo.

      Vymazat
    5. určitě to zkusím, děkuji za tipy.

      Vymazat
  4. Wow musím říct, že nic takovýho se mi ještě nestalo. Nejhorší, co mi krém udělal je, že nedělal vůbec nic :-)
    Beauty District

    OdpovědětVymazat
  5. No takto...ja som ho pouzivala v lete pod makeup, ked sa mi plet neskutocne mastila. To zvaldal v pohode, nerobil cucky, nelupal sa, makeup na nom vydrzal.... Teraz ked sa trochu ochladilo, tak mi robi to iste, zvlast na suchsich miestach, medzi obocim, okolo nosa, na brade...Takze ja neviem, cim to je...Ten krem skoro vobec nehydratuje, ale je divne, aby sa na suchsej pleti lupal, tam by sa mal vsiaknut bez stopy nie? :D Takze som ho vymenila za viac hydratujuci krem a vratim sa k nemu mozno v lete...

    OdpovědětVymazat
  6. Fuj, ještě, že takovou věc bych ani nezkoušela, protože není pro moji pleť. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Já ho teda používám už několik měsíců a nic takového mi nedělá. Je teda fakt, že žádné zvláštní zmatnění taky nepozoruju, ale pod make-up ho dávám denně a přijde mi že jeho výdrž i docela prodlužuje, takže já jsem teda spokojená :)

    OdpovědětVymazat
  8. Já měla taky jednu noční m,ůru z YR - byl to ten s výtažky z hroznových jadérek pro rozjasnění pleti s prvními vráskami (mám dojem 30+?). Vzala jsem i noční krém, takže darda 800,- jen to hvízdlo. Po prvním týdnu jsem měla krásně vyživenou zářivější a na opam o hodně hebčí pleť. Po 14 dnech se mi začaly dělat brůtální boule, které jsem léčila následující dva měsíce. Za mě krémy YS nebrat =(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já měla krémů od YR několik a vždy to bylo v pořádku, ale tady se někde stala chyba. ale občas se stane, že je člověk na něco alergický. Já třeba nemůžu odličovače od Dermacol. Mně po něm naskáčou pupínky a jiní si to nemůžou vynachválit.

      Vymazat
  9. No fuj. Zkus raději Effaclar matte, ten zmatní hezky.

    OdpovědětVymazat
  10. vyzkousej adaptarom fluid. nejmatnejsi krem jaky jsem kdy pouzila. kdyz mas citlivou plet, je to hotovy zazrak. pupinky po jeho pouziti okamzite mizi. vzdy kdyz me nejaky krem rozhodi, vracim se prave k nemu! :)

    OdpovědětVymazat
  11. Ked som prvykrat vyskusala nieco od YR, spociatku mi bola ta znacka ako taka celkom sympaticka, dnes vsak uz uz snad nic od nich nepouzivam, krem na ruky aj lesk boli naozaj krok vedla, peeling na nohy tiez nic moc a ako tak citam, tento krem do mojej kozmetickej zbierky urcite nepribudne, jedine co za mna ano su sprchove gely. ;)

    OdpovědětVymazat
  12. Děkuji moc za vaše komentáře a také tipy na další zmatňující krémy. Určitě se po nich podívám.

    OdpovědětVymazat
  13. Krém jsem si chtěla koupit, ale radši od toho upustím. Doporučuji ti Ryor. :) Mám celkem problematickou pleť, takže samozřejmě se sklonem k nějaké té mastnotě. Prvně jsem vyzkoušela z řady Aknestop nějaký ten jejich krém a to byl děs. Jak píšeš, víc dehydratovaný obličej jsem nikdy neměla a navíc krém divně smrděl. Bohužel jsem ho používala ještě přes zimu. Ráno jsem nanesla tři vrstvy a za dvě hodiny jsem odtrhovala kusy kůže s několika částí obličeje. :(
    To jsem řekla, že teda ne a po nějakém čase, kdy jsem nechtěl o Ryor krémech ani slyšet jsem nakonec sáhla po matujícím z řady Mořské řasy a nemůžu si vynachválit. Nevím, jestli jsi ho už zkoušela, ale za mě můžu doporučit. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krémy od Ryor mám hodně ráda, ale ten s mořskými řasy jsem ještě nezkoušela. píšu si ho na wishlist. :-) díky za tip.

      Vymazat
  14. Tenhle krém jsem používala tak před 8 lety a byla jsem celkem spokojená. Měla jsem tmavě zelený na noc a světle zelený na den. Nakonec jsem používala jenom ten tmavě zelený, který mi přišel účinnější. Ze začátku jsem měla pleť hodně mastnou, ale tak po dvou letech se to změnilo. Pupínky a póry jsem měla pořád stejné.. a přesně jak říkáš, pleť celkově byla hodně přesušená a při doteku se loupala.
    Pak jsem se vrátila k Ryoru, který s přestávkami používám do teď, a jsem spokojená :) A ještě ušetřím..
    Wonderfull Today

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krémy Ryor jsou vážně poklad. Stojí pár korun a jsou dobré.

      Vymazat
  15. Tak já nevím, stejně je to asi jako u všeho, každému sedne něco jiného. Já ten krém vyloženě zbožňuju, dokonce mám druhé balení a to se mi stalo teprve u druhého krému v životě. Nemám pocit, že by mě vysušoval nebo se mi dělaly šupinky a to ani vyloženě mastnou nebo lesklou pleť nemám, jen na nose. Je teda fakt, že mi přijde takový "letní", teď, jak se ochlazuje, jsem ho vystřídala s Nemastným hydratačním krémem Visibly Clear Neutrogeny a ten je stejně úplně nejlepší :-)
    A ten YR mi voní jako slupky z grapefruitu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to jsem ráda, že aspoň někomu sedl. někdy to tak je, že jasný propadák někomu sedne a někdy všemi vychvalovaná věc je nanic.

      Vymazat
  16. Já si na plet můžu plácat jaký krém chci,od kterékoliv značky a nic mi nedělají.Je pravda,že mám rozděláno asi 10 krémů a jsou tam od Ryoru a YR,Avon,Loreal atd.Takže já používám jiný krém značky ráno a jiný večer,a druhý den použiji zase úplně jiné krémy než ten předešlý den :-)

    OdpovědětVymazat
  17. Dostlala jsem asi 3 vzorečky krému a mám úplně stejnou zkušenost.

    OdpovědětVymazat