čtvrtek 3. října 2013

Moje balzámy na rty 3

Balzámy na rty, to je prostě nepostradatelný pomocník. Mám jich doma spoustu a neustále přibývají další. I když pravda, také je docela rychle spotřebovávám, tak se to vyrovná. Naskládalo se mi tady několik kousků, o kterých jsem vám ještě nic neřekla. Bohužel tedy, dnes to bude vesměs negativní. 

Alverde

Přírodní balzám s vanilkovo - mandarinkovou vůní. Nejdříve je trošku tužší, ale časem se ,, rozkreslí" a nanáší se na rty bez problému. Je hodně mastný, vytvoří na rtech takovou silnou neprodyšnou vrstvu. Trošku se drží i mandarinková chuť. Trošičku lepí, ale není to na obtíž a hlavně díky tomu velice dlouho vydrží. Rty jsou po něm dobře hydratované. Díky té mastné krustě je dobrý třeba přes noc nebo když vaše rty potřebují akutní pomoc. Ale na takové to běžné mazání x krát za den mám radši něco lehčího. Navíc jsem si všimla, že pokud ho používám pár dnů v kuse, tak mám rty naopak vysušené a plné šupinek. Takže ve finále menší zklamání a víckrát už si ho nekoupím. Velikost je 4, 8 g. 


Lip Smacker

Poměrně věhlasné balzámy na rty, takže když se mi naskytla příležitost si ho pořídit, tak jsem neváhala. Vybrala jsem si vůni Coca Cola cherry a těšila jsem se, jak ten zázrak vyzkouším. Bohužel mi balzám ale nesedl. Voní a hlavně chutná skutečně jako coca cola. Než že bych proti tomu nápoji něco měla. Občas si ho s chutí dám, ale mít tu ,,pachuť" pár hodin na rtech je doslova otravné. Ta sladkost se prostě drží a drží a mě to po chvíli fakt nebaví. Jinak po všech ostatních stránkách klasický balzám. Výdrž dvě tři hodinky, hydratace průměrná. Na rtech vytvoří lehký narůžovělý film, ale nic dramatického. Ta ,,chuť" balzámu je ale na mě fakt moc a po pár vyzkoušeních jsem ho musela poslat o dům dál. Teď už snad dělá radost novému majiteli. Balzámy Lip Smacker nejdou sehnat klasicky v drogeriích, ale čas od času na ně narazíte na místech, kde byste je opravdu nečekali. Viděla jsem je v Intersparu, v hračkářství a já jsem ho kupovala v obchodě Nanu Nana s dárkovým zbožím. Za sebe ho ale doporučit nemůžu. 

Vaseline

Věhlasný balzám dovezený z Anglie. Hrozně jsem se na něj těšila. Bohužel tedy neuvěřitelně zklamal. Konzistencí je to opravdu hodně olejovitá vazelína. Na rtech mi to sice vyloženě nevadí, ale mám radši jiné konzistence. Hydratace mi přijde hrozně průměrná. Hlavně to tedy na rtech vydrží tak hodinu a poté nejenže balzám zmizí, ale rty jsou spíše suché a volají po namazání něčím pořádným. Jediné, co se mi líbí, tak je vůně. Je velmi jemná a trochu nasládlá. Opět v tom trochu úřaduje to aloe vera. 
Co s takovou velkou pixklou budu dělat, to opravdu nevím. Asi si tím začnu mazat paty, protože na rty mě to fakt nebaví a přijde mi to nedostatečné.

Labello

Nezbývalo nic jiného, než si zpravit chuť Labellem. To prostě nikdy nezklame. I když to tedy také není vždy vrchol hydratace, já je jednoduše miluji a mám je ve svých zásobách permanentně již mnoho let. Aktuálně u mě najdete variaci Milk and Honey a Pearly Shine.
Milk and Honey patří k těm, co hydratují více a dobře poslouží i na noční náročnější péči. Krásně voní. Cítit z něj jde opravdu mléko s medem. Na rtech přijemně klouže, plně je hydratuje a docela dlouho vydrží. Jsem s ním hodně spokojená.
Pearly Shine zase dokáže nahradit světlejší rtěnku. Voní sladce po žvýkačkách a na rtech vytvoří jemný třpytivý nádech. Hydratace spíše průměrnější, ale na nějaké to letmé přetření během dne naprosto dostačující. 

Jaké jsou vaše oblíbené balzámy na rty?


19 komentářů:

  1. mne prave to alverde vyhovuje velmi... a pre mna su neprekonatelne balzamy rosebud salve ale su vazelinove takze pre teba asi nic moc. labelo mi zas nevyhovuje takmer vobec :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já mám s tou vazelínou obecně problém, to je pravda. Nějak mi prostě nesedí a nepřijde mi dostatečně hydratační.

      Vymazat
  2. Tak jo no, nemam hodne balzamu:D Ale nechapu, jak to rychle spotrebovavas, ja se mazu furt a skoro to neubyva.

    OdpovědětVymazat
  3. Taky mám doma hodně balzámů, ale úplně nejradši používám přírodní balzámy Crazy Rumors, mají super konzistenci, nepřeberné množství vůní a super hydratují. Mám asi 4 v zásobě :D a nejradši bych nakupovala další.

    R.

    ultimatechic.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Crazy Rumors se chystám už hrozně dlouho, ale stále na ně nějak nedošlo. Říkám si, že si jich pár objednám, až těch balzámů nebudu mít doma tolik, a to bude asi ten problém. :-D Ale jednou se na ně vrhnu, slibuji.

      Vymazat
  4. Taky jsem už vyzkoušela mnoho různých balzámů a musím teda říct, že úplně nejvíc mě baví balzámy s mentolovou příchutí (Labello, EOS)... teď mám taky spadeno na Palmer ´s Dark chocolate&mint :) Jinak mi taky ještě vyhovuje modré Baby lips - má velmi jemnou lemon basil příchuť.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mentol mám v balzámech také moc ráda. Nejvíc mi vyhovoval peppermint od Figs and Rouge a to větrové Labello si také plánuji koupit již delší dobu.

      Vymazat
  5. Já jsem si oblíbila balzámy Burt's bees, které krásně hydratují. Celkově jsem zjistila, že tyhle přírodnější mi vyhovují lépe. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. On med obecně a cokoliv s medem je na rty to nejlepší.

      Vymazat
  6. Tyto všechny znám a mně se neosvědčily...snad Alverde by šlo, ale zrovna tuhle konzistenci nemusím. Musím ale říct, že když rty nemažu a není zrovna mráz (v zimě tedy je balzám nutnost), ale přes jaro a léto čím méně mažu, nejlíp vůbec, tím hebčí rty mám. Asi jsou balzámy návykové a rty zleniví...

    OdpovědětVymazat
  7. Wow takových balzámů, já tu mám jen dva od Baley, jeden z Claire's a jeden od Manufaktury a stejně je nestačím spotřebovávat :-)
    Beauty District

    OdpovědětVymazat
  8. och ten coca-cola sa mi neskutočne páči :D :D :D

    OdpovědětVymazat
  9. To žluté labello jsem si teď koupila nově a zatím jsem spokojená :).

    OdpovědětVymazat
  10. Děvčata,já nevím,vyzkoušela jsem různé druhy od různých značek,ale přijde mi to vše stejné(aspoň u mně),takže spíš kupuji podle vůně.Teď bych ráda zkusila Labello medové.

    OdpovědětVymazat
  11. Labello jsem zkoušela jahodové :) Jinak mám nejradši medový balzám od značky Eva :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  12. Děkuji vám všem za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  13. Ja mám opravdu rozpraskané rty a pomaha mi leda Lipobase repair coz je vlastne vazelina..no a jinak leda Ryor ten olejovy balzam, Lavera repair a dneska jsem si koupila Baleu s oliv.olejem a zda se dobra. Jinak nejake labella apod-k smichu:/

    OdpovědětVymazat
  14. Já teda musím říct, že jsem byla z Label vždycky zklamaná, moje rty je prostě nemusely... ale neodolala jsem, a koupila si Milk and Honey a paráda, je výbornej :-) k tomu u mně momentálně jede ještě Crazy Rumors Spice Apple, ta vůně je naprosto bezkonkurenční a hydratace jako vždy na jedničku. Nedávno jsem si pořídila i Carmex, ale hrozně mi tam vadí ten mentol, obecně proti němu celkem nic nemám ale Carmex ho má v sobě fakt hodně, takže ho nějak doplácám a pak už nee. Ale jinak je super.

    OdpovědětVymazat
  15. Tak já právě taky dopotřebovávám milk and honey, pearl shine jsem měla asi před rokem a nic moc. Jinak, nesnáším Baleu a Alverde, sice levné produkty, ale pro mě podprůměrné. Teď miluju YR balzámy a Crazy Rumors, opravdu úžasné věcičky. :3

    OdpovědětVymazat