čtvrtek 10. října 2013

Krém na nohy od Dermacol

Dnes tomu nebude jinak a opět zde mám slova kritiky. Krém na nohy od Dermacol mám doma již několik měsíců a snažila jsem se mu přijít na chuť, ale bohužel to vypadá, že se kamarádit nebudeme.



Oficiální popis mluví o zvláčňujícím krému s olivovým olejem, panthenolem a vitamínem E. Měl by kůži na nohou vyživit, regenerovat a zvýšit její elasticitu. Jako bonus navíc má deodorační účinky a nohy příjemně provoní a uvolní.


Krém mi byl hned sympatický a když jsem na jaře objednávala z eshopu Dermacol a potřebovala jsem ještě doplnit objednávku, sáhla jsem právě po tomto krému.

Krém opravdu příjemně voní. Je to taková docela typická vůně, která se objevuje u výrobků, kde je ve složení uveden olivový olej, ale ve finále to spíše připomíná citrusy. Vůně je to ale svěží, taková lehká a líbí se mi.

Krém sám o sobě je také velmi lehoučký. Bohužel tedy až moc. Je dost řídký, až vodový. Roztírá se ale díky tomu velice lehce. Stačí pár tahů a je pryč. A to doslova.

Happy Feet jsem používala v létě asi po dobu 14 dní poctivě každý den. Jenže se to fakt nedalo, a tak putoval do skříně a čekal na podzim, kdy v péči o nohy nemám tak vysoké nároky.
V létě byl skutečně nedostatečný. Krém má totiž snad nulovou hydrataci. Kůži na nohou jsem měla tvrdou, začala se loupat, a to jsem si v létě nemohla dovolit. 

Vytáhla jsem ho proto až v září. Já na nohy v zimě tak trošku kašlu. Máznu je tak jednou týdně, a pokud mám dobrý krém, tak tím nijak netrpí a nemám s nimi žádný problém. Abych ale krém dostatečně otestovala, snažila jsem se ho používat aspoň obden. A jak to dopadlo po měsíci používání? Takhle ošklivé nohy jsem v zimě snad nikdy neměla. Suché, hrubé, kůže se mi loupe a volají po nějaké pořádné hydrataci. Kdybych si nohy nemazala ničím, dopadla bych úplně stejně. Tento krém od Dermacol je tedy naprosto zbytečný.

Celkové shrnutí: Krém hezky voní a tím jeho pozitiva končí. Je hodně řídký, od čeho se odvíjí i jeho nulový výkon. Krém nehydratuje, nezjemňuje pokožku a prostě nedělá vůbec nic. 100 ml vás vyjde na 69 Kč. Opravdu vám ho ale nedoporučuji. Těším se, až ho vypotřebuji a poté se pokorně vrátím k Balee s ureaou.

Jak se v zimě o nohy staráte vy?

8 komentářů:

  1. Krem mam taky, pouzivam denne a naprosto se vsim souhlasim.

    OdpovědětVymazat
  2. zatím jsem na něj snad jiné než negativní recenze nečetla. taky nedám dopustit na Baleu, ale jinak nohy na podzim trošku flákám...ale příští týden jim dopřeju pedikúru, ať se taky trošku mají :)

    OdpovědětVymazat
  3. Chudáci nohy. Tak ten si určitě nekoupím. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Jsem někde na tenhle krém četla celkem pozitivní recenzi, tak jsem přemýšlela, že si ho koupím. Asi jsi mi právě ušetřila peníze :-)
    Beauty District

    OdpovědětVymazat
  5. O něm jsem teda ještě v podstatě nic neslyšela :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Chtěla jsem si ho objednat, ještě že jsem tak neudělala :)
    FairyChain

    OdpovědětVymazat
  7. Mám ho a naštěstí na přesušená chodidla netrpím, takže mi ani nevadí, že je celkem k ničemu :D.

    OdpovědětVymazat
  8. Nožky mažu výhradně Baleou či tea tree krémem od dr. Mullera, to je jistota. Jednou jsem měla levandulový (?) Dermacol a měl nulové účinky stejně, jako ten tvůj.. Vlastně celkově mi Dermacol poslední dobou nějak vypadl z oka.
    Wonderfull Today

    OdpovědětVymazat