pátek 18. října 2013

Kokosové tělové máslo Ziaja

Mé zásoby tělových mazadel se asi po roce povážlivě snížily a já jsem se tak mohla začít poohlížet po nových kouscích. Od Ziaja jsem v minulosti měla pomerančové máslo a byla jsem z něj nadšená. Když jsem tedy dostala nabídku od Ziaja, abych si vybrala produkty k recenzi, měla jsem hned jasno v tom, že chci nějaké jejich další tělové máslo. Po menších úvahách padla volba na kokos a byla to trefa do černého.


Tělové máslo slibuje mnoho zajímavých složek a skvělé hydratační účinky. Ne úplně na škodu je i poslední poznámka, že přípravek je určen pouze k zevnímu použití. Voní totiž tak opojně kokosově, že bych se nedivila tomu, kdyby někdo dostal chuť to ochutnat. :-)




Na začátku mě trochu překvapila konzistence. Já osobně bych ji totiž máslem nenazývala. Vypadá to prostě jako středně hutný krém. Což mi ale nevadí, protože já mám tyto lehčí konzistence radši. Projevilo se to hned na používání. Krém se naprosto bez problémů roztírá. Stačí pár tahů a je to stoprocentně rozetřeno. Vstřebává se také velmi rychle. Na pokožce vůbec nelepí a hned si na sebe můžu dát pyžamo. To je změna oproti pomerančové variantě. Ta byla skutečným máslem a také se o to déle vstřebávala. 

Chválit budu i hydrataci, která je podle mě nadprůměrná. Já si většinou postačím i s lehčí hydratací, ale občas takováhle bomba neuškodí. Myslím, že by s tímto máslem byly spokojené i majitelky opravdu hodně suché pleti. Po namazání tímto krémem mám opravdu dobrý pocit. Vše se hezky rychle vsákne, ale přitom cítím tu dávku hydratace, která je uzamčena uvnitř pokožky. 




Kapitolou sama pro sebe je vůně, která i když se ze začátku nezdá, tak je ve finále úžasně věrně kokosová. Když si totiž čichnete ke kelímku, tak je to taková vonná směs klasického másla a kokosu, ale s trochou chemického ocásku. Docela jsem se bála, že mi to nesedne, ale na pokožce se to chová úplně jinak. 

Když se krém rozetře a vstřebá do pokožky, zůstane již jen čistá vůně kokosu. Lehká, opojná, věrná. A drží a drží a drží. Troufám si tvrdit, že celou noc. A když pak druhý večer sahám po pyžamu, je nasáklé kokosovou vůní. Když tak třeba jeden den vynechám a nemažu se, kokosová vůně se mnou v noci stále zůstává. Ale není to rozhodně nijak obtěžující. Víte, že já jsem na výraznější vůně dost háklivá, ale tohle je mi příjemné. Ta vůně je velmi nenápadná, ale přitom tam s vámi pořád je.


Celkově jsme s tímto kokosovým máslem Ziaja velmi spokojená a řadím ho k tomu lepšímu, co jsem si na sebe kdy mazala. Máslo má vzhledem ke svému názvu méně hutnou konzistenci. Roztírá se skvěle, vstřebává se rychle, krásně voní a obstojně hydratuje. Více už ani člověk od takového výrobku nepotřebuje. Pokud však můžu srovnávat s jeho pomerančovým bráchou, ten mi byl ještě o něco sympatičtější. Měl skutečně máslovou konzistenci a vůně byla ještě o třídu lepší a opojnější. 

Já mazadla na těla střídám, takže není moc pravděpodobné, že bych si koupila dvakrát jeden a ten samý, ale Ziaja nabízí ještě několik máslových variant a některé z nich si pořídím téměř určitě. 200 ml kokosového másla stojí 109 Kč a seženete ho buď na eshopu nebo v některých drogeriích. Za sebe vám ho vřele doporučuji.

Za poskytnutí produktu k recenzi moc děkuji PR Ziaja.

Zkoušeli jste nějaké tělové máslo Ziaja? Které se vám nejvíce líbilo?

12 komentářů:

  1. Tohle maslo me laka, zatim vse od Ziajy bylo moc fajn. Taky bych chtela zkusit kakaovou radu.

    OdpovědětVymazat
  2. Vyzerá super, ale bohužiaľ mám doma milión telových mliek ktoré musím spotrebovať. Inak by som ale určite brala to pomarančové, keď hovoríš že je lepšie. :)

    http://sweetletty.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem si před nedávnem koupila 1+1 olivové máslo a jsem spokojená. Jak vůní, tak účinky. Příště asi vyzkouším ten pomeranč :)
    Wonderfull Today

    OdpovědětVymazat
  4. A ty sovy jsou tam kde?

    OdpovědětVymazat
  5. Krása, opojná vůně kokosu zní fakt dobře! :)

    OdpovědětVymazat
  6. Od Ziaji si chci nějaké mazadlo pořídit, mám zkušenosti s krémy na obličej a intimním gelem a všechno je úplně skvělé. Ale zrovna mám doma 7 jiných mazadel, tak nejdřív budu muset spotřebovat je :D
    Beauty District

    OdpovědětVymazat
  7. Také bych ráda vyzkoušela :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. Kokosovou vůni mám ráda, ale nemám důvěru k Ziaja a obecně polským značkám...

    OdpovědětVymazat
  9. Zkoušela jsem pomerančové máslo a bylo skvělé, teď mám kokosový krém na ruce a vůně je perfektní, máslu bych se také nebránila:) Obecně má Ziaja mé sympatie a když ji náhodou někde potkám, vždycky něco skončí v košíku...

    Kiss a Bee

    OdpovědětVymazat
  10. minulý rok na zimu jsem měla kakao a mořské řasy byla jsem s těmato dvěma másly nadmíru spokojená už sháním další na začátek listopadu :)

    OdpovědětVymazat