pátek 27. září 2013

Testování Body Basics

Před pár měsíci jsem náhodou narazila na doprodávající prodejnu Body Basics a odnesla si kupu věcí za opravdu směšné ceny. Nyní už vám všechny dostatečně otestované, takže vám o nich můžu napsat více. Zároveň mám ale takovou obavu, že prodejny Body Basics zmizely z povrchu zemského a zboží se bude docela těžce shánět, respektive přes internet to teoreticky stále možné je.

Testovala jsem celkem 4 různé variace sprchový gelů, tělové máslo a šampón.


Sprchové gely

Miniaturky sprcháčů jsou roztomilé a hodí se nejen na cesty. Ve slevě mě vyšel jeden na 10 Kč, což je také nádhera. Co se vlastností týče, jsou všechny stejné. Napění průměrně, ale dostatečně a nevšimla jsem si ani žádného vysušování. Prostě klasický sprchový gel, který nijak nevybočuje z řady.
Vyřádit se tak můžete čistě jen u jednotlivých parfemací. Lime and Grapefruit mám zatím schovaný, ale již jsem ho jednou měla. Je to krásná šťavnatá vůně, jako čerstvě vymačkané citrony. 
Chocolate Orange je také velmi delikátní. Obecně čokoládu v kosmetice nemusím, ale tady je to tak krásně zastřené pomeranči, že je to opravdu nádhera. Jako jediná vůně navíc vydržela na kůži i po sprše. Líbila se mi ze všech nejvíc.
Pure Coconut mě trochu zklamal. Kokos je z toho cítit hodně chemicky a tento bych už znovu určitě nechtěla.


Ve velké 250 ml verzi mám brazilský pomeranč. Vlastnosti sprchového gelu jsou opět totožné. Prostě uspokojivý průměr. Vůně je hezká, čistě pomerančová bez chemického ocásku. Ale není to nic, z čeho bych byla unesená. Limetky a pomeranč v čokoládě se mi líbí více. 

Obecně jde tedy o fajn sprcháče, které vynikají především svojí příjemnou parfemací. Za stálou cenu bych si je nekoupila, za to opravdu nestojí, ale pokud by byly opět někde ve výprodeji za pár kaček, tak bych do nich šla znovu. Především do těch miniaturek, ty se vždycky hodí. 
Stálá cena za 250 ml je 169 Kč a za 50 ml 49 Kč.

Šampón

Šampón jsem měla také v miniatuře za 10 Kč a je to největší překvapení od této značky. Čekala jsem jen to, že budu mít miniaturu na cesty,ale účinky šampónu mě mile překvapily. Má jemnou ,,mořskou" vůni. Dobře pění a s vymýváním také není problém. Vlasy jsou po umytí velmi jemné a dobře se rozčesávají i bez použití dalších přípravků. Právě i proto se na dovolené hodil, protože jsem nepotřebovala žádné kondicionéry, spreje, olejíčky a další věci. Vlasy jsem bez problému rozčesala přímo po šampónu. Vlasy nezatěžoval, vydržely v dobrém stavu 2 - 3 dny, což je už mě standard. Vlasy navíc byly lesklé, příjemné na dotek a působily zdravým dojmem. Klidně bych do tohoto šampónu šla znovu a koupila si ho v plném balení. Stálá cena za 250 ml je 169 Kč.

Tělové máslo


Tělové máslo dělá čest svému jménu a jedná se opravdu o velmi hutnou máslovitou hmotu. Na můj vkus je to hutné až moc, protože se to díky tomu špatně nabírá i roztírá. Není to úplně má oblíbená konzistence.
Máslo jinak opět krásně voní po pomerančích. Žádná chemie, jako by v tom byla vymačkaná šťáva přímo z pomerančů. Vůně je navíc jemná a nevtíravá. Cítím ji hlavně při mazání, později lehce slábne, ale vydrží na kůži několik hodin.
Máslo se vsakuje tak průměrně. Na oblečení chvíli lepí, ale zase vzhledem k tomu, jak moc hutné to je, tak ta doba není tak hrozná. Nejpozději do pěti minut je to vše v pořádku. Pokožka mi přijde dostatečně hydratovaná, ale myslím si, že na extrémně suchou pokožku by to bylo krátké.
Vzhledem ke své konzistenci také velmi rychle ubývá. 


Tělové máslo mě z výrobků Body Basics zaujalo asi nejméně. Ta konzistence mi prostě úplně nesedí. Po všech jiných stránkách mi ale vyhovuje. Určitě nebudu mít problém ho vypotřebovat až do konce. Ostatně už mi tam toho stejně moc nezbývá. Ale znovu bych do něj asi nešla.
Stálá cena za 200 ml je 249 Kč. Já ho kupovala cca za 50 Kč.

Body Basics je pro mě kosmetika, která umí především kouzelné parfemace, kterou jsou hodně věrné a příjemné. Účinky jsou vesměs průměrné, ale v žádném případě ne špatné. Celé to tkví jen v tom, že jejich původní ceny jsou opravdu přemrštěné. Kdyby vše stálo polovinu, věřím, že by měli více stálých zákazníků a nemuseli tak zavírat jednu prodejnu za druhou. Sama si od nich v budoucnu klidně něco koupím, ale jedině v případě výrazné slevy. 

Máte zkoušenost s výrobky Body Basics?

13 komentářů:

  1. To telovy maslo jsem mela a bylo uzasny, az mi bylo lito, ze doslo:D

    OdpovědětVymazat
  2. já mám již nějaký ten rok od body basic peeling na ruce, ten je výborný, dále jsem měla šampón myslím s obilnými klíčky a proteiny, ale ten byl naopak hrůza - na to, že měl být na mastné vlasy, což já vyloženě nemám, tak jsem si je musela po tomto šampónu umývat častěji než je zvykem. Ale co od nich musím pochválit jsou, nebo teď už byly, jejich balzámy na rty - ty jsou výborný

    R.

    Jinak bych tě ráda pozvala na probíhající giveaway o dva balíčky obsahující biosilk, nivea lip butter a metalický stín Manhattan - http://ultimatechic.blogspot.cz/2013/09/nase-prvni-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem od této značky ještě nic nezkoušela, ale chtěla bych, tak doufám, že se ty kamenné prodejny nezruší! :)

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
  4. Mě moc mrzí, že na tuto značku už nikde nenarazím, protože třeba výrobky s pomerančovou nebo čokoládovo-pomerančovou parfemací jsem naprosto milovala. Třeba takový masážní olej, to bylo něco úžasného. A samozřejmě jejich legendární balzámy na rty, které vydržely věky, nejlepší ze všech byl mandlovo-broskvový, ta vůně! Docela mi to chybí.

    kissabee.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Chjo, další věci, co nutně potřebuju. Asi si zakážu číst blogy, to je mor tohleto!

    OdpovědětVymazat
  6. Od Body Basics si vždycky něco vyhlédnu v eshopu a pak běhám jak vzteklá po prodejnách a nemůžu to sehnat.. To mi na nich vadí. Ale jinak miluju kelímkové balzámy na rty.. ty jsou bezkonkurenční!
    Wonderfull Today

    OdpovědětVymazat
  7. Já mám jahodový sprcháč a máslo :) Sprcháč je fajn, ale nijak extra nehydratuje a už bych po něm nesáhla, kdyby někdo dělal tak voňavoučkou jahodovou parfemaci :) Máslo je taky tuhé, ale mně tahle konzistence nevadí, přijde mi to vtipný :D Ani nevím proč, ale s něčím tak tuhým se setkám jen v ledničce v podobě lučiny... Voní trochu chemicky, ale překvapivě mě to nedráždí tolik jako u Baley, Palmolive... A nelepí :)

    OdpovědětVymazat
  8. Docela jsem koukala. Body Basics jsem měla ráda. Milovala jsem jejich jahodové máslo a košíky do koupelny z mořských řas :) Škoda ho.

    SIMPLE LIFE

    OdpovědětVymazat
  9. Ach jo to může tak božsky vonět :D :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  10. Zatial som tuto znacku celkom prehliadala, ale ten samponik s mineralmi z mrtveho mora urcite skusim (az bude v zlave a ja budem mat vypotrebovanu aspon polovicu samponovych zasob :))

    Ak mas rada mineraly z mrtveho mora, odporucam telovu kozmetiku z Manufaktury. Ten ich piling je uplne uzasny :)

    Peacock & Pineapples

    OdpovědětVymazat
  11. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat
  12. Právě jsem dostala k narozeninám tělové mléko s vůní pomeranče a čokolády :) nemůžu se ho nabažit, tak krásně voní. Kůže je po něm jemnější ;)

    OdpovědětVymazat