čtvrtek 5. září 2013

Štětce Real Techniques

Tyto štětce se dočkají své recenze po více než půl roce. Já jsem je původně hrozně moc chtěla a sháněla. Jenže když se mi dostaly do rukou, tak jsem nakonec netušila, co s nimi mám vlastně dělat. Dlouho mi trvalo, než jsem si k nim dokázala najít cestu a začala je používat při každodenním líčení. Dnes už to zvládám téměř se všemi, takže vám o nich konečně můžu něco říct.



Způsobů, jak se k nim dostat, je dnes opravdu hodně. Nabízí je množství českých eshopů nebo můžete objednávat ze zahraničí. Já jsem si myslela, jak všechny přechytračím, když si je nechám dovést přímo z Anglie, kde se prodávají běžně v drogeriích, ale když mi kamarádka řekla cenu, tak mi údivem spadla brada. Za blush brush jsem dala 10 liber (300 Kč) a za sadu na oči 20 liber ( 600 Kč). Což jsou obdobné ceny, jaké nabízejí české eshopy. Úplně nejlevněji jdou myslím pořídit v zahraničí na iherb.com. Takže já jsem ve finále příliš neušetřila, ale takhle zpětně investice rozhodně nelituji.

Blush Brush


Tento štětec jsem chtěla hlavně jen tak ze zvědavosti. Proto jsem byla na začátku nemile překvapená, kolik jsem za něj nakonec zaplatila. Nemám ve své sbírce dražší štětec. Stačilo však první použití a vše bylo odpuštěno. Tento štětec je naprosto dokonalý a nejenže je to nejdražší kousek v mé sbírce, ale také nejlepší.
O jejich bájné hebkosti už jste toho jistě slyšeli mnoho a já ji můžu jen potvrdit. Od té doby jsou pro mě jakékoliv jiné štětce hrozně hrubé. Dokonce jsem měla nedávno tu čest potkat se se štětci Sigma a oproti Real Techniques mě prostě nepříjemně píchaly. 
Tento štětec je tedy úžasně jemný a pěkně huňatý. Jak už název napovídá, používám ho čistě jen na tvářenky. Ale určitě by s ním šel nabrat i pudr.
I když je jemný, zvládne i zapečenější tvářenky. Používám ho s klidem na Hervanu od Benefitu, ale zkrotí i prášící Essence nebo zapečenou tvářenku Elf. Jediné, co moc nejde, tak používat ho na tvářenky menších rozměrů, protože štětec je prostě trošku větší. Například s tvářenkou od Maybelline Colorama měl už trošku problém.
Tvářenka se s tímto štětcem nanáší úplně skvěle. Myslím si, že až s tímto štětcem jsem se ji konečně naučila nanést přesně tam, kam patří. Dříve jsem s tím docela válčila a finální podobu stejně rozmazávala prsty. S Real Techniques mi stačí pár tahů a tvářenka vypadá přesně tak, jak si představuji. Tenhle štětec vám nemůžu jinak, než vřele doporučit. Je to můj velký favorit.

Starter set


Tento set na líčení očí jsem hrozně moc chtěla, ale v momentě kdy se mi dostal do rukou, tak jsem byla hrozně zklamaná. Nic se nepodobalo štětcům, které jsem používala na oči dosud a vůbec jsem netušila, co s nimi mám dělat. Docela dlouho mi doma ležely jen tak ladem. Poté jsem je začala pomalu zkoušet a dnes jsem v takovém stavu, že pravidelně při každém líčení používám dva z nich a jeden další příležitostně. Pro dva zbylé jsem nenašla uplatnění dosud. Co však platí pro všechny, jsou krásně designově vyvedené a velmi jemné.

O černém pouzdru, které je součástí balení, jste toho také jistě slyšely hodně. Já osobně z něj nijak odvařená nejsem. Praktické mi moc nepřijde, protože jsem zvyklá mít všechny štětce na jednom místě a tuto taštičku jsem musela mít položenou ještě u toho a nejenže to zabíralo místo, ještě to vždy při líčení zdržovalo. Dnes mám štětce, co používám, v taštičce se všemi mými ostatními štětci a černé pouzdro se zbylými dvěma hříšníky je trvale na dně skříně. Pouzdro se navíc dost špiní, takže ani nebylo příliš focení hodné. Výše ho vidíte jen tak letmo.


Štětce budu popisovat dle výše uvedeného obrázku, z levé strany do pravé.

Delux Crease Brush
Zrovna jeden z těch, které nepoužívám. Původně je snad zamýšlen na základní nanesení stínů. Což jsem zkoušela, ale on je na to prostě hrozně velký a není to s ním moc efektní. Stíny jsou za chvíli úplně všude, jen ne tam, kde mají být. Mnohé jeho uživatelky pro něj našly náhradní práci. Je údajně dobrý na tekuté korektory. Bohužel to za sebe nemůžu potvrdit, protože tekutý korektor nemám doma ani jeden. Ale právě z tohoto důvodu mám štětec schovaný, třeba se mi bude jednou hodit.

Base Shadow Brush
Můj nejoblíbenější štětec a pokud bych vám měla některý z nich doporučit, tak právě tenhle. Já ho používám na ,,blendění", které jsem se pomocí tohoto štětce konečně pořádně naučila. Předtím jsem s tím docela bojovala nebo na to přímo kašlala. Ale rozetřeno do ztracena je to vážně hezčí. Štětec je po všech stránkách úžasný a svoji práci zvládá skvěle.

Accent Brush
Nejdříve jsem s ním zkoušela nanášet tmavší barvu do vnějšího koutku oka. Jenže na to je zbytečně malý a mám pro tuto práci mnohem lepší štětec ze Sephory. Nyní ho používám na vytvoření nenápadné spodní linky. Ano, konečně jsem přestala kašlat na spodní linii oka a snažím se ji aspoň trochu zvýrazňovat. Tento štětec je na to jako dělaný a rázem se z něj stal každodenní pomocník.

Pixel-Point Eyliner Brush
Je velice dobrý na vytvoření linky. Já jsem ho zkoušela pouze na linku ze stínů. Jak by si poradil třeba s gelovkami, to bohužel nevím. Horní linky pomocí stínů si ale dělám jen výjimečně, takže i po tomto štětci sahám jen velmi zřídka. I tak se ale ve sbírce hodí.

Brow Brush
A na závěr štětec, který je mi doslova nanic. Můžete se s ním pokusit udělat hodně tlustou a výraznou linku nebo se údajně dá využít na úpravu a dobarvení obočí. Ani jedno z toho nepraktikuji, takže jsem štětec vůbec nezkoušela a leží mi tady ladem.

Abych to tedy shrnula. Blush Brush je dokonalý. Naprosto ho miluji a ten vám opravdu vřele doporučuji. Stojí za to. 
Ze Starter set jsem stále lehce rozpačitá. Já sama nejvíce používám a koupě nelituji u Base Shadow Brush a Accent Brush. Bez zbytku bych se i obešla. Asi bych udělala lépe, kdybych si je koupila zvlášť. Koupi tohoto setu tedy nechám na vašem uvážení. Štětce jsou to kvalitativně výborné, tam problém není. Takže spíše jen rozmýšlejte, jestli je budete reálně využívat a nebudou vám tady ležet, jako mně.

Máte doma nějaký štětec od Real Techniques? Vyhovují vám?

20 komentářů:

  1. Tasticku na starter set vyuzivam jen pri cestovani, ale na to se mi osvedcila.

    Delux Crease Brush - urcite doporucuji na korektor pod ocni okoli. Mam tuhy od Catrice a tekuty od Nars a na oba je skvely!

    Pixel-Point Eyliner Brush - je jediny, ktery prakticky nepouzivam. Neb gelove linky rada nemam - pouzivam tekute :)

    Obecne mam tyhle stetce moc rada a planuji rozsirit svou sbirku prave i o ten na tvarenku :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím ten Crease Brush vyzkoušet i na ten tuhý korektor. Díky za tip.

      Vymazat
  2. Já jsem měla v plánu nechat si přivézt z USA travel essentials sadu, ale teď mě trochu zarazilo, že ten štětec, který je tam na oči, se v podstatě rovná tomu deluxe, který nevyužíváš :-/

    OdpovědětVymazat
  3. tak ta mozem ukludnit ze stetce zo sady si si nemohla kupit samostatne lebo zo sady sa predavaju len v sade a nezozenies ich osobitne. tak bud spokojna :-) a za vyskusanie urcite stoja aj ine, core colection a stetec na puder napr. A iherb je bezkonkurencny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem vůbec nevěděla, takže moc díky za informaci. Hned mám z té sady lepší pocit. :-)

      Vymazat
  4. Delux Crease Brush miluju na nanášení korektoru! Klidně i tuhého z kalíšku, úplně perfektně korektor rozmaže do ztracena a nic jiného už nepoužívám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já korektor dávám zásadně jen prsty, ale schválně to zkusím i na ten tuhý. díky za tip.

      Vymazat
  5. Já jsem RT nakupovala nedávno a mám powder brush, ze kterého jsem nadšená uplně nejvíc. Je obrovský, jemnýýý, úžasný... :) pak mám expert face brush, na make-up...pak ten na konturování, nevím jak se teď jmenuje... no a nakonec právě starter set, který je pro mě naprosto dokonalý... nesouhlasím s tím, že štětec na základní stíny je moc velký :) mně vyhovuje :)) jediný který moc nevyužiju je ten na linky.... :) ale tak je to hrozně individuální :)

    OdpovědětVymazat
  6. A myslíš, že by Crease Brush nešel na blenděni?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že by to šlo. Co jsem zapomněla do recenze napsat, tak jsem ho párkrát použila na odstranění třpytek ze stínů, co mi při líčení spadly pod oko. Jak je tady psáno jinde, štětce jsou opravdu multifunkční. nicméně na blendění mi více sedí Base Shadow Brush.

      Vymazat
    2. Anonymni: podle me nejde. Je moc hutny. Neni to takovy jemny chlupac... ja osobne s nim tedy neztracim.

      Vymazat
  7. Já mám tu sadu travel essentials a jsem moc spokojená. Štětce na pudr a na make-up/korektor jsou úžasné, ten na stíny mě už tak neohromil, ale rozhodně špatný není. To pouzdro je na domácí použití dost nepraktické, to je pravda, ale na cestování super. Taky uvažuju o tom štětci na tvářenku, ale tu sadu na oči ani core collection bych si nekoupila, protože bych právě taky všechny štětce nevyužívala. U té travel essentials jsem věděla, že opravdu využiju všechny štětce, ale jinak radši kupuji samostatně:)

    OdpovědětVymazat
  8. Na týchto štetcoch (okrem jemnosti, dizajnu a skvelých amerických cenách:) je dokonalá ich multifunkčnosť. Napr. Brow Brush sa dá použiť na nanesenie tmavého tieňa do ohybu viečka a Pixel-Point mi každý deň pomáha s detailnou prácou s korektorom:). Zo mňa sa už stal akýsi závislák, zberateľ Real Techniques, mám takmer všetky a stále by som chcela viac. Ja viem, obišla by som sa možno aj len s polovičkou z nich, ale, bez tej druhej polky by mi bolo tak smutno!;-)
    Pekná recenzia:).

    OdpovědětVymazat
  9. taky mam blush brush, od plumfoolery,a je super,nejlepší co mám, na cesty vozím jen tenhle a používám ho i na pudr (doma mám ale ještě jiný)

    OdpovědětVymazat
  10. Tyhle štětce mám moc ráda tedy ty, co používám.Mám také tu sadu, co ty, obočí si nedobarvuju, takže tady leží ten Brow Brush, ty dvě špejle jsou u mě k prdu, ale to velký kopito miluju, používám ho na blendění a na vykonturování očního důlku.Nejlepší je ta cestovní sada.

    OdpovědětVymazat
  11. Moc vám všem děkuji za komentáře. Vidím, že RT skutečně vedou u vás všech. :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Vážně jsem jediná, kdo si všimnul, že na začátku píšeš, že ten první štětec nepoužíváš, a na konci máš, že je tvůj nejpoužívanější? Asi sis na konci spletla název a má tam být ten druhý, ne? (Klidně ten komentář smaž, tyto štětce nevlastním, takže k obsahu článku nic jiného nedodám.) M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu tam mám chybu. Díky za upozornění, hned to jdu opravit.

      Vymazat
  13. Já mám snad už skoro všechny :D. Ba ne, asi tři mi chybí. Nakupuju je právě na iherb, tam jeden tenhle větší vyjde na 9 dolarů, což je krása. Jinak s tebou souhlasím, blush brush je báječný na všechny možné tvářenky, i na hodně pigmentované. Já z něj vždycky "namočním" jen špičku a zbytek pak rozbledním okrajem štětce, funguje to dobře.

    OdpovědětVymazat
  14. Diky za recenzi.. Ja si set dnes objednala:) Necekane, vubec jsem si neprosla fotky, az ted, kdyz uz je set na ceste.. Snad z nej nebudu tak zklamana jako ty, je skoda, ze ti nesedly vsechny..

    OdpovědětVymazat