sobota 21. září 2013

Slavná řasenka od Benefit

Řasenku They're real! od Benefit okukuji nejméně rok. Zdráhala jsem se jí především kvůli ceně, která je na řasenku prostě astronomická. Pak jsem ji ale jednou měla možnost vyzkoušet v rámci líčení v Sephoře a neuvěřitelně mě nadchla a já ji jednoduše chtěla mít. Později se sice ukázalo, že jsem v ten moment měla asi nějaké zatmění, ale nevadí. :-)
K řasence jsem se nakonec dostala díky mé čtenářce Vendule, která mi ji nabídla výměnou. A já ji za to ještě jednou moc děkuji, protože jsem ráda, že jsem řasenku mohla vyzkoušet tímto způsobem a neobětovat za ni tak horentní částku, když za to ve finále vůbec nestojí.




Řasenka má plastový kartáček, které já mám v oblibě, takže se mi líbí. Prvních pár dní jsem trochu bojovala s tím hrotem, na konci kartáčku, ale v poslední době už mi to nijak nepřekáží. ,,Bodlinaté" zakončení má původně sloužit k pohodlnému nalíčení spodních řas. Já takhle řasenku ale nepoužívám a spodní řasy maluji klasicky celou hranou kartáčku. 
Barva je to klasická černo černá. Na kartáčku jí ulpí tak akorát.

Co tahle řasenka ale vlastně umí? Já osobně bych ji zařadila do skupiny, která se snaží umět všechno a ve finále jí nejde pořádně nic. Ve zkratce vám tedy řasy trochu zahustí, trochu prodlouží a trochu natočí. Nic z toho ale není dotáhnuto do konce. Nemám ani super husté řasy, ani super dlouhé a ani super natočené. Prostě z toho vyjdou tak nějak průměrně nalíčené řasy.

Hlavním problémem je pro mě ale to, že s řasenkou se nedá moc vyhrát a hned při druhé vrstvě má tendence vytvářet pavoučí nožičky. Nebo aspoň na mě je té barvy na řasách prostě moc. Já dávám přednost hodně přirozenému výsledku u řasenky, a tak tyto nánosy vidím nerada. Prvních pár dní jsem měla dokonce ten problém, že jsem tam barvy měla tolik, že jsem to na řasách cítila, slepovaly se mi spodní s vrchními a ,,zavazelo mi to ve výhledu." Tohle lamentování však ale berte jako čistě můj subjektivní pocit. Ta řasenka není špatná, jen nevyhovuje mým řasám a mým požadavkům na řasenku.

Nicméně musím pochválit výdrž. Nerozmazává se, zvládne i nějaký ten déšť nebo vlhké počasí. Večer je vždy co odličovat. A odličuje se tedy naprosto bez problému.

Pokud se vám zdá, že jste tyto fotky už viděli, tak se vám to nezdá. :-) Recyklovala jsem je z článku o Dermacol produktech. Tentokrát se akorát zaměřte na řasy, nikoliv na stíny.



A jedna bonusovka z blízka. Na můj vkus jsou ty řasy prostě slepené.


Postupem času jsem si na řasenku zvykla. Po prvních pár dnech jsem měla sto chutí ji vyhodit, ale naučila jsem se grif, jak ji nanést jen malé množství a vyhnout se pavoučím nožičkám. 

Objektivně mi řasenka přijde jako dobrý průměr. Když se s ní zachází opatrně, udělá celkem hezké řasy. Navíc krásně drží a nerozmazává se. 
Subjektivně mě ale příliš nenadchla a není určena pro mé řasy. Problém je hlavně v tom, že za prvé mám radši přirozenější pohled a za druhé se obecně nekamarádím s řasenkami, co se pokouší o objem, protože mi řasy vždy akorát slepí. Chci něco lehoučkého, co řasy nadzvedne a lehce prodlouží a tohle prostě není to pravé. Své řasenkové favority mám jinde a díky bohu v daleko levnějších vodách.

Řasenku seženete v Sephoře za 690 Kč. Pokud po ní toužíte, doporučuji opravdu nejdříve poctivě vyzkoušet. A ideálně s čistou hlavou, ať nedopadnete jako já, že jsem se vznášela někde v oblacích z toho, jak mě slečna vizážistka namalovala a nepostřehla včas, že tohle není pro mě.

Co vy a tento řasenkový zázrak? Jste její milovníci nebo odpůrci?

13 komentářů:

  1. Tak já používám řasenky od essence a jsem s nimi velice spokojena :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Díky ceně jsem zatím neměl možnost nějakou takovou řasenku vyzkoušet a upřímně mě to ani neláká, myslím, že si bohatě vystačím i s něčím co levnější:)

    OdpovědětVymazat
  3. Teda právě u řasenek si vystačím s levnou Essence a sedí mi nejlépe :)

    OdpovědětVymazat
  4. U řasenek mi připadá zbytečné utrácet, když se stejně do čtvrt roka mají vyhodit :).

    OdpovědětVymazat
  5. Jedině Essence, mám řasy jak mrkací panenka díky těmto řasenkám :)

    OdpovědětVymazat
  6. JA som ju skúšala v anglicku. Keď mi ju dala pani na oko nezdala sa mi nejaka perfektná a aona sa na mňa pozrela, že či som ok? Veď to je ich najpredávanejšie špirála a mne sa nelubi :D Ten pohľad nezabudnem :)

    OdpovědětVymazat
  7. Jeee tolik penez! Pokud mas rada plastovej kartacek, tak za sebe doporucuju zlutou Miss Sporty za 60 Kc, mne absolutne nadchla a to jsem vyzkousela spoustu HE rasenek. Dnes uz bych za to tisicovku nedala :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Víceméně s Tebou souhlasím. Za tolik peněz mi tahle řasenka zrovna nestojí... :)

    OdpovědětVymazat
  9. Moc se mi líbí ten kartáček, ale asi do ní vzhledem k ceně nepůjdu. Mám svou oblíbenou od Max Factor.

    OdpovědětVymazat
  10. Děkuji vám všem za komentáře a také tipy na řasenky.

    OdpovědětVymazat
  11. já mám recenzi tady
    http://themonnmon.blogspot.cz/2014/05/rasenka-benefit-theyre-real.html
    řasenku jsem si pořídila díky slevám v sephoře, ale příště už se porozhlédnu po něčem jiném, např. makeupu, který za tu cenu stojí :)

    OdpovědětVymazat
  12. Tak já měla taky čest vyzkoušet tuto rasenku a mohu za sebe říci,že žádný zázrak to není,ale velice mě zaujal kartáček a vyhovuje mi,ale snažila jsem se sehnat nějakou jinou s tímto zakončenim,ale bohužel nevíte o nějaký někdo s tímto zakončenim??

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem s ní spokojená. Jen s tím zakončením trochu bojuji. Pokud chcete úplně stejný kartáček má Dior.

      Vymazat