pondělí 9. září 2013

Podzimní líčení s Dermacol

Já vám s tím podzimem nedám pokoj. :-) Před nedávnem jsem byla na návštěvě v obchodě Dermacol a mohla jsem si vybrat produkty k vyzkoušení. A i když tehdy ještě panovala obrovská vedra, já už jsem prozřetelně sáhla po tlumených podzimních odstínech. A zalíbily se mi natolik, že jsem je začala ihned používat. Nyní je mám dostatečně otestovány a můžu vám o nich říct více. Na závěr dokonce udělám menší výjimku a ukáži vám kompletní líčení v akci.


Oční stíny


Prvním kouskem jsou dou oční stíny v odstínu 5. Jedná se o matnou světlou a tmavší hnědou. I když jsem zastáncem spíše třpytivých očních stínů, dlouho jsem přemýšlela o nějaké matné nenápadné variantě. Občas prostě nastane situace, kdy potřebuji opravdu nenápadné líčení a já pak zoufale prohlížím tu kupu paletek s třpytivými stíny a nevím, co zvolit. Když jsem tedy viděla toto nenápadné duo, napadlo mě, že je to přesně to, co hledám. 
Líbí se mi celé balení, které je opravdu maličké. Je skvělé na cesty nebo třeba pro ty, co se líčí výjimečně a nepotřebují větší paletky. Součástí balení je i aplikátor, který je zabudován do ochranného víčka. Je to skvělá vychytávka a zvláště na cesty opravdu dobrá úspora místa. Aplikátor sice v domácích podmínkách nepoužívám, ale jinak použitelný docela je a dovedu si představit, že se s ním dokáži namalovat. Je celkem velký a hodně pevný, v případě nouze by s ním šlo i stínovat.


Stíny samotné jsou opravdu 100% matné. Pigmentaci mají dobrou, ale tím, že jsou to spíše nenápadné barvy, občas se může zdát, že jsou nevýrazné. Já když jsem je použila poprvé, tak to byl docela šok, protože oproti tomu, jak se maluji běžně, to byl dost rozdíl. Ale zase na druhou stranu, přesně to jsem chtěla, aby to bylo nenápadné. Abych stíny dobře otestovala, začala jsem je nosit pravidelně, a to i při příležitostech, kdy bych se za normálních okolností líčila výrazněji. Ale co se nestalo. Všichni mě najednou začali chválit, jak mám hezky namalované očí a že mi to sluší daleko více než s mojí obvyklou fialovou. A já je hned začala mít radši a stíny používám čím dál častěji. :-)



Nanášení stínů je bezproblémové. Lehce práší, ale není to nic, co by při líčení nějak výrazněji obtěžovalo. Krásně barevně chytají v první vrstvě a velmi dobře se zapracovávají jeden do druhého. Líčení s těmito stíny mi trvá daleko kratší dobu, než třeba s prášícími Essence nebo MUA. Je to radost je používat. Výdrž bez báze jsem netestovala. S mojí aktuální bází Too Faced je to 6 - 8 hodin, což je maximum, co z této báze dokáži vytřískat se všemi stíny, které vlastním. Vy si klidně nějakou tu hodinku přidejte. Má víčka jsou opravdu mastná a navíc zrovna báze Too Faced mi úplně nesedí, ale pořád nejsem schopná koupit si jinou.
Se stíny Dermacol jsem opravdu spokojená. Nejdříve se mi zdály nevýrazné, ale reakce okolí mě přesvědčily o opaku a já po nich sahám čím dál raději. Skvěle a rychle se nanášejí. Výdrž je moje klasika. Přála bych si delší, ale v tom jsou tyto stíny nevinně.



Duo stíny se prodávají v pěti barevných variacích. Jejich cena je 119 Kč, ale na eshopu nebo v kamenné prodejně Dermacol v OC Černá růže v Praze je seženete za 72 Kč.  Mám doma ještě dvoje jiné stíny od Dermacol a s těmi už tolik spokojená nejsem, ale toto duo se opravdu povedlo. Určitě vám ho vřele doporučuji.

Rtěnka


Tady už vás asi tolik nepřekvapím, protože se jedná o slavnou rtěnku Lips Seduction, která je považována za jednu z nejlepších, které naše drogerie nabízí. Já jsem po ní dlouho pokukovala, takže když se mi naskytla tato příležitost, byla to jasná volba.
Dlouho jsem přemýšlela nad odstínem. Už jsem klasicky sahala po nižších číslech s nenápadnými odstíny (kterých mám doma mimochodem milion), ale paní z Dermacolu mě navedla trochu vedle a doporučila odstín 10. Občas je dobré, když do vás někdo takhle trkne, protože sama bych po ní asi nesáhla, ale přitom je to ve finále skvělá barva, která mi sedla.

Opět se mi líbí balení. To, jak jistě víte, je netradiční ,,klikací". Celý obal působí robustním elegantním dojmem. Už jsem ho stihla pokřtít a spadlo mi na zem. Obal i rtěnka samotná to ale přežily bez úhony. Zlaté písmo navíc zatím odolává ošoupání, i když rtěnku tahám v kabelce. Nemám co vytknout. Je to krásné, působí to luxusně a je to funkční.



Barvu číslo 10 bych popsala asi jako cihlovou červeno oranžovou. Nejdříve se tvářila, že je matná, ale časem se v rtěnce objevily třpytky. Ty jsou ale velmi jemné a na první pohled je to stále matná barva. Třpytky jsou viditelné časem, až barva samotná začne mizet. Líbí se mi, že je to přesně ten typ barvy, co už jde jasně vidět, ale zároveň je stále nositelný na běžný den. 
Rtěnka je hodně krémová a na rtech velice příjemná. Nerozpíjí se a drží přesně tam, kde má. Ani časem nezalézá do vrásek, necuckuje. Potud je to ideál.
Jediným problémem je výdrž, která mě tedy trošku zklamala. Rtěnka totiž mizí opravdu rychle. Pokud ještě nic nejím, nepiji a ideálně moc nemluvím, tak to zvládne i něco přes hodinu. Stačí ale letmé napití nebo nedejbože nějaká svačina a je téměř vše pryč. Rtěnka má jediné štěstí, že mizí naprosto rovnoměrně. Po jídle je tedy téměř všechna barva pryč, ale zůstane jemný barevný nádech a třpytky. V případě nouze s tím jde fungovat a nikdo se vás nelekne. 


Rtěnku v poslední době nosím často, protože se skvěle doplňuje právě z výše zmíněnými stíny. Musím ji ale mít vždy při sobě a několikrát za den opravovat. Pokud bych ji měla srovnat s druhou slavnou drogérkovou rtěnkou By Kate Rimmel, tak Dermacol je více hydratační a na rtech příjemnější, ale Rimmel zase vydrží výrazně více. Takže jednoznačného vítěze nemám. Dobré jsou obě, ale mají své mouchy.

Rtěnka Dermacol se prodává ve 12 odstínech za 149 Kč. Často je ale v akcích a na eshopu nebo v jejich kamenné prodejně je za 119 Kč. Sama jsem se rtěnkou spokojená, líbí se mi hlavně odstín, ale výdrž bych si představovala o něco lepší. I tak vám ji ale můžu doporučit.

Bonus
Abych mohla ukázat, jak stíny a rtěnka vypadají dohromady, nešlo jinak, než vyfotit kompletní líčení, tak tady je. Použila jsem:
Řasenka They're Real Benefit (recenze v připravě)
Stíny Dermacol
Rtěnka Dermacol



Za poskytnutí očních stínů a rtěnky k recenzi moc děkuji PR Dermacol.

Znáte některý z těch výrobků Dermacol? Jak vám vyhovují?

20 komentářů:

  1. Pěkné jemné líčení, sluší ti.

    R.

    ultimatechic.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Zkusenosti nemam ani s jednim vyrobkem,Dermacol mam ale rada. Hezke liceni:)

    OdpovědětVymazat
  3. stiny vypadaji dobre (obecne Dermacol nemusim), nicmene z bazi Ti mohu doporucit tu od NARS - ano, je drazsi, ale ja mam prvni baleni uz pres rok a pro moje extramastna vicka je to to jedine, co na nich stiny udrzi... jak dlouho? normalni den do odliceni, kdyz je extra vedro, tak 8-9 hodin.

    Too Faced jsem zkousela taky, ale mam stejne vysledky jako ty.. kolem 6-8 hodin, coz je pro me trochu malo :-( To nestaci ani na bezny pracovni den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Artdeco jsem měla a s tou to bylo opravdu lepší, ale také měla své limity. Zkusím někde sehnat vzorek Nars. Báze jsou hodně individuální, takže se docela bojí investovat do něčeho, co by ve finále nemuselo fungovat.

      Vymazat
    2. no jasne, o chapu. pak mam pro Tebe tip, pokud se dostanes do sephory, nech si od nich udelat liceni s tim, aby pouzili prave tuhle bazi :-)

      Vymazat
    3. díky za radu, to určitě vyzkouším :-)

      Vymazat
  4. Moc ti to sluší! Tu rtěnku mám taky, ale bohužel vysušuje:-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě mrzí. Mně se to stává třeba u té Rimmel, ale Dermacol se stihne vypařit dříve, než by mohla začít vysušovat. :-D možná je to také kus od kusu.

      Vymazat
  5. Krásné jemné líčení, moc se mi líbí.
    Rtěnku mám v tomhle odstínu taky. Je pravda, že jsem ji objednávala z e-shopu a čekala jsem, že bude trochu víc do červena a matná, ale tenhle odstín je taky super. A na podzim pro mě bude jako dělaný, tak se těším, až ji zase vytáhnu. :)

    OdpovědětVymazat
  6. kup si bazi od Art Deco. taky mam hodne mastny vicka a tahle baze mi stiny udrzi vic nez 10 hodin. i kdyz ono taky zalezi na kvalite toho stinu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vidis, me treba Art Deco vubec nevydrzela :-( je to dost individualni.....

      Vymazat
    2. Artdeco jsem měla a i když jsem byla spokojená, tak celý den to úplně také nezvládlo.

      Vymazat
  7. moc hezka rtenka, mne ty stiny moc nedrzej:(
    http://sienastyle.blogspot.it

    OdpovědětVymazat
  8. Ty stíny vypadají dobře :) ty si asi koupím přes eshop :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  9. Moc ti to sluší! :) Takovéhle decentní barevné kombinace se mi také moc líbí.. mám podobnou paletku od Alverde a ne a ne jí dodělat, takže novou si jen tak nepořídím..

    http://wonderfull-today.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  10. Sluší ti to:)
    stíny vypadají pěkně, zrovna teď sháním takový hnědý a tenhle vypadá pěkně:)

    OdpovědětVymazat
  11. Od Dermacolu mi vyhovují spíš jen makeupy a rtěnky, zrovna rtěnka je ale moje nejoblíbenější :).

    OdpovědětVymazat
  12. Nic mě nezaujalo. Jsem holt náročná :)

    OdpovědětVymazat
  13. Moc vám všem děkuji za milé komentáře. :-)

    OdpovědětVymazat