neděle 7. července 2013

Tag: Proč nosím makeup

Neděle bude tradičně patřit něčemu lehčímu, takže si dáme po delší době tag. Vím, že asi čekáte ,,Nežiji jen makeupem", ale to vás zklamu. Já jsem sice velmi tolerantní k opakujícím se tématům a dvaceti recenzím na jednu věc, ale u tohoto tagu mám pocit, že ho každá blogerka napsala nejmíň třikrát, protože jinak není možné, že jsem ho viděla asi stokrát, i když tolik blogů zdaleka nesleduji. Takže už mě to moc nebavilo číst, natožpak o tom psát. A tak jsem si řekla, že to vezmu z jiného konce a budu se držet zuby nehty jen a pouze kosmetiky. Vybrala jsem si pro to tag ,,Proč nosím makeup". Ten je v českém blogovém rybníčku vcelku neprofláknutý. Sama jsem ho viděla jen u Ann, odkud jsem otázky také čerpala.


1) Kdy ses začala líčit?
Celá má kosmetická cesta je zaznamenána v článku zde. Když to ale shrnu krátce, tak první líčící pokusy jsem absolvovala asi v 12 letech, kdy jsem začala pravidelně kupovat dívčí časopisy typu Dívka, Bravo Girl a dostala jsem nějakou kosmetiku za předplatné. Pravidelně každý den jsem se začala malovat zhruba ve 14, ale nebylo toho mnoho. Dominovaly hlavně oční stíny a lesky na rty.

2) Jaký kosmetický výrobek byl první, který sis zamilovala?
Myslím, že to byla obecně všemožná patlátka na pusu. V těch prvních letech především lesky na rty. A dodnes to považuji prostě za líčící základ. Na rtech prostě něco musím mít pořád, i když třeba jen balzám.

3) Jaké jsou tvé nejpoužívanější stíny?
Zapeklitá otázka. Stínů mám aktuálně docela dost, a tak je pravidelně nepravidelně střídám. Snažím se to vždy aspoň minimálně sladit s oblečením, ubírám či přidávám intenzitu podle toho, jestli se chystám s kamarádkou na nákupy nebo na zkoušku a dle toho prostě volím paletku. Vzhledem ke své neutrálnosti by to ale asi v četnosti vyhrála paletka od Rimmel. Čemuž by odpovídal i fakt, že ji mám dost vydřenou a brzy se asi rozloučíme. 

4) Kdy začala tvá láska k makeupu?
Ke kosmetice jsem se tak pomalu, ale jistě propracovávala od teenagerských let, ale naplno mě to zasáhlo až s objevením blogů. Ještě pořád to není tak dávno, je to asi rok a půl zpátky. Ale přijde mi, že jsem za tu dobu objevila hrozně moc nových kosmetických značek, skvělých výrobků, tipů jak se líčit. Hodně jsem změnila své makeupové rituály, dost věcí jsem přidala a nebezpečně se mi to doma kupí. Z běžné rutiny, prostě se nějak namalovat, se z toho stal koníček, který bych v budoucnu chtěla nějakých způsobem přetransformovat i do profesního života. Určitě bych jednou chtěla dělat něco, co s kosmetikou souvisí. Ať už o ní psát nebo stát v pozadí nějaké kosmetické firmy. To je ovšem všechno ještě ve hvězdách.

5) Jak se cítíš nenalíčená?
Záleží na tom, jak moc si to uvědomuji. Když vyjdu ven a pořád si říkám jsi nenamalovaná, jsi nenamalovaná, tak to samozřejmě není příjemné. Ale když na to člověk zapomene a neřeší to, tak se cítím úplně normálně. Nějaké udivené výrazy kolemjdoucích jsem nikdy nezaznamenala, takže to asi není tak zlé. Beru líčení jako zábavu, ne jako povinnost. Když se mi prostě nechce, tak na to kašlu a nemám problém vyjít mezi lidi bez makeupu. Ale je tedy pravda, že se to nestává příliš často.

6) Co máš na makeupu ráda?
Člověk díky němu může skrýt své nedostatky a zvýraznit přednosti. Může se stát hezčím, než ve skutečnosti je. Trochu rizikem je, že člověk sice může být hezčí, ale může to dopadnout i přesně naopak.:-) Podle mě je důležité nedržet se obecných líčících postupů nebo aktuálních modních trendů, ale vždy myslet právě na své konkrétní nedostatky, které je nutné maskovat a vědět o svých přednostech, které naopak co nejvíce zvýraznit. 

7) Kdybys měla vybrat své 3 svaté grály, byly by to...
To je pro mě trošku složitější otázka, protože ráda experimentuji, zkouším nové značky, ale jelikož spotřebovat dekorativku, chvíli trvá, jde to experimentování pomalu  a zatím jsem si nějaké absolutní oblíbence, které bych nikdy neměnila, nenašla. Nakonec jsem ale vybrala 3 věci, které mě opravdu hodně nadchly a mám je ráda. Vyloženě za svatý grál však považuji asi jen první z nich.

Báze pod oční stíny Artdeco - Věc, díky které mi konečně mé oblíbené oční stíny drží celý den. I ten nejméně pigmentovaný stín je s Artdeco výrazný, i ten nejvíce prášící stín dokáže zkrotit Artdeco. Tuto bázi jednoduše miluji a mrzí mě, že jsem jí aktuálně nevěrná. Ale už vím, že to byla chyba a chci si ji co nejdříve pořídit znovu.

Tvářenka Hervana Benefit - Protože je prostě božská.:-) I když jsem ji kupovala s výraznou slevou, pořád je to nejdražší kosmetický kousek v mé sbírce, ale v nejmenším toho nelituji. Je krásná, líbí se mi, že není ani růžová ani oranžová, ale přesně něco mezi tím. Krásně se nanáší, drží celý den a je to ta nejlepší tvářenka, s jakou jsem se zatím setkala.

BB krém Maybelline - Za tohle asi skončím v blogerském pekle, ale nemůžu si pomoct. Prozkoušela jsem téměř všechny BB krémy, které nám nabízí naše drogerie, objednala jsem tucet vzorečků těch pravých asijských BB, ale Dream Fresh od Maybelline to u mě prostě vyhrál na plné čáře. Mně osobně vyhovuje ze všech nejvíce. Trošku blbé je, že tedy moc nekryje, ale já na něm mám ráda, že pleť přirozeně sjednotí a drží na svém místě celý den, takže můžu být v klidu a nemusím každých pět minut kontrolovat, jestli se někde něco neroztéká, nedělá šupinky, jak se mi stává s jeho BB kolegy.

8) Proč nosíš makeup?
Už to asi bylo zodpovězeno výše. Především mě to baví. Je to pro mě takový příjemný rituál. Ráda zamaskuji to, co se zrovna nevyvedlo a naopak podtrhnu to, co se mi líbí. Připadám si s makeupem lépe, ženštěji a sebevědoměji.

9) Jaké mylné makeupové stereotypy tě nejvíce rozčiluji?
Nadužívání černé tužky na oči. Nedokáži pochopit, proč si tolik dam myslí, že s černým pruhem pod očima jsou hezčí. Podle mě se touhle věcí dá v líčení napáchat nejvíce škod. Chápu, že když se dělá výrazné kouřové líčení, že je potřeba obkreslit oko celé a je nutné zvýraznit i waterline. V tomto případě to být může, i když si myslím, že ani tohle nesluší každému oku. Třeba tomu mému to fakt nesedí. Podle mě černá pod očima hrozně vytahuje z obličeje veškeré nedostatky, které kolem očí můžete mít. Ať už to jsou vrásky, vaky pod očima nebo nějaké asymetrické nesrovnalosti. Co mě však dokáže vždycky spolehlivě dostat, když někdo rezignuje na veškerý makeup a jediné, co udělá, tak právě tu nešťastnou čáru pod oči. Flekatý obličej, vybledlé obočí, ale hlavně, že je černo pod očima! 

Tak co, překvapila jsem vás aspoň v něčem nebo už mě máte v tomhle směru přečtenou a příště chcete už fakt něco nekosmetického? A jinak samozřejmě tag vesele množte dál. :-)

13 komentářů:

  1. Ta 8 velmi výstižná :) jinak super počtení!

    OdpovědětVymazat
  2. A já s černou linkou nesouhlasím!:D Mám zapadlé oči, takže o nějakých stínech, linkách a podobných věcech si můžu nechat zdát, protože prostě nejsou vidět, takže linka to jistí a rozhodně bych neřekla, že mému oku nesluší..pro mě je to prostě základ stejně jako pro tebe něco na puse, představa, že mám dokonale sjednocený make-up a na očích jenom řasenku je pro mě jako bych namalovaná vůbec nebyla:)

    OdpovědětVymazat
  3. Já taky nesouhlasim s černou linku. Pro mě to je skoro základ, sice občas si ji nedám,ale to je fakt vyjímka,přijde mi,že jsem bez ní taková nevýrazná a skoro nenamalovaná. Ne,to prostě nejde,černá tužka na oči je můj super kamarád. :)

    OdpovědětVymazat
  4. černá linka se mi nelíbí jen když je nahoře i dole - tzn. celé oko je zarámované, nic víc k tomu a navíc se jedná o oko tmavě hnědé, tomu říkám "cigánské líčení" a neviděla jsem ještě nikoho, komu by to slušelo. To je prostě vražda krásy.

    Všeobecně se mi nelíbí, když se žena líčí takovým způsobem, že když se pak jednou objeví nenalíčená, je to šok a jde stěží poznat, že jde o tu stejnou osobu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si třeba dělám jen spodní a dokonce i si troufnu říct,že mi ta linka sluší,daleko víc než bez ní.
      A i když se odlíčim,každej mě pozná. Dokonce i přítel tvrdí,že jsem jedna z mála holek,který vypadají dobře i bez odlíčení a že se mě po ránu nelekne. :D

      Vymazat
  5. Já mám černé linky docela ráda, často ale maluju jen dole nebo jen nahoře. A mám takový zvyk, že jen velmi málo si je maluji kolem celého půloka. Totiž ani horní ani waterline linky nemaluju jako celý půlkroužek ale jen z vnějšího koutku kousek za prostředek a u té vrchní někdy udělám jen ocásek do ztracena :D ale jednou jsem viděla holku, která měla to oko obkrouhlené celé a vypadala jako krteček, to fakt ne :D B.

    OdpovědětVymazat
  6. Ja čakám, kedy sa ma už niekto na ulici zľakne, také to zakrývanie nedostatkov, make-up, lícenka, rúž a podobné záležitosti ma neberú, ale milujem farbičky na očiach, v lete mám rada fialové tiene na hornom viečku, v kútiku žltú a na spodnej linke zelené tiene :D

    OdpovědětVymazat
  7. mě se nejvíc líbí horní černá linka plus zobáček = luxus :)

    OdpovědětVymazat
  8. Hehe, proč asi, bez makeupu vypadám nemocně. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Děkuji moc za komentáře. S černou linkou je to opravdu složité, ale souhlasím, že určitě jsou lidé, kterým to sluší. Hodně záleží na oku a způsobu provedení, ale samozřejmě může to vypadat dobře. Mně to bohužel nesluší, proto jsem na to tak vysazená. :-D

    OdpovědětVymazat
  10. Souhlasím s tím posledním bodem, nejvíc mě baví slečny, kterých se MU nikdy nedotkl, papula celá flekatá, olezlé rty, kraťunké řídké řasy a na půl centimetru obkroužené oko...

    Přemýšlím, že si tag vypůjčím, líbí se mi :)

    OdpovědětVymazat
  11. Ten poslední bod mě dostal :-) je pravda, že ve škole jsem potkávala až moc holek, které měly očka orámované černou a moc jim to nesedělo. Přitom by stačilo změnit odstín tužky nebo ji nahradit stíny a byly by z nich kočky.

    Cca tři týdny zpět jsme jeli na chatu a já si doma zapomněla nepostradatelný BB krém. První dny jsem sluneční brýle nesundávala z obličeje. Pak mi došlo, že spíš jde jen o mou utkvělou představu, že lidi na mě budou čučet jak na exota a ukazovat si prstem se slovy "týýý vole divejte, ona na sobě nemá make-up". A ono prd. Tak se BBčku vyhýbám i teď a užívám si to :-)

    Bebe

    OdpovědětVymazat