pátek 12. července 2013

Srovnání BB krémů Maybelline

Asijské BB mám dostestovány a ještě než se pustím do konečného shrnutí, podíváme se na zoubek dvěma BB krémům ze západních končin. BB Dream Fresh od Maybelline je na trhu již rok a já osobně jsem si ho velice oblíbila. Kompletní rozsáhlou recenzi najdete zde. I když vím, že má své mouchy a dost lidem by nesedl, mně vyhovuje ze všech BB nejvíc. Aktuálně už mám druhé balení. 
Před nedávnem se ale v obchodech objevil jeho mladší brácha BB Dream Pure. Ten je primárně určen pro mastnou pleť a je nabízen ve dvou slušivých světlých odstínech. Už jsem si na něj brousila zuby, že si ho koupím, nakonec mě předběhlo zastoupení L'oréal, které mi BB poskytlo k recenzi. Nováčka vám tedy v krátkosti představím a poté se pustím do velkého srovnání. Spousta lidí nejdříve říkalo, že jen přebarvili obal a že jsou stejná, tak bych vám ráda ukázala, že rozdíly jsou naopak velmi patrné.



Dream Pure
Je určen pro mastnou pleť, obsahuje 2% kyseliny salicylové, která by měla podporovat obnovu kůže. BB slibuje klasicky kupu účinků mezi něž patří sjednocení tónu pleti, krytí nedokonalostí a rozšířených pórů, zmatnění, hydrataci, bezolejové složení, které zbytečně nezatěžuje pleť atd. Obsahuje SPF 15. Prodává se ve dvou odstínech light a medium.
Já mám samozřejmě tu světlejší variantu a nejdříve jsem byla velmi mile překvapena, jak světlý odstín to je. Vůbec si to nijak nezadá s asijskými kolegy. Je extrémně světlý a s podtónem lehce do šeda. Což je v mém případě trochu kámen úrazu, protože má pleť má podtón do žluta. Světlý je dostatečně, ale ten podtón není pro mě úplně ideální. Nositelné je to bez problému, ale přece jen nějaký ten rozdíl mezi barvou obličeje a krku tam je. 
BB je určen pro mastnou pleť, a tak logicky trochu vysušuje a má tendenci zvýrazňovat šupinky. Což na moji smíšenou pleť prostě není ideál. Ať se snažím sebevíc, obličej mám, po použití tohoto BB, samou šupinku a nevypadá to nejlíp. 
Krytí tohoto BB je nízké až slabší střední. Nějaký menší pupínek skrýt dokáže, výraznější akné už nikoliv. Pleť je opravdu hezky sjednocená. BB během dne neoxiduje a drží na svém místě až do večera. 
Za mě jsou tam bohužel dvě výrazná mínus - nepadnoucí odstín a vysušování. Svého kolegu tedy u mě neporazil a já mám vítěze jasného - Dream Fresh. Ale nemyslím si, že je primárně špatný, dokonce bych řekla, že mnohým sedne lépe právě nový Dream Pure. Proto následuje menší srovnání, ať se můžete sami rozhodnout.

Odstín
Od obou má nejsvětlejší verze. Obě jsou velmi světlé, Fresh s podtónem do žluta (oranžova) a Pure do růžova (šeda). Fresh se navíc dokáže pleti lépe přizpůsobit, Pure chytá přesně takový, jako se jeví už v tubě.  Fresh navíc nabízí 4 barevné varianty, takže může lépe sednou většímu počtu lidí, než Pure, který má jen dvě verze. Obecně nelze říct, který je lepší, záleží na každé konkrétní pleti. Za mě je to Fresh.


(trochu jsem popletla názvy - u druhého má být Fresh Fair)

Konzistence
Fresh je doslova řídká vodička. Není dobré mít tubu postavenou, protože to z toho potom zbytečně vytéká a i tak je víčko v jednom kuse zapatlané. Na obličeji se s tím pracuje dobře, ale  je to prostě nepraktické. Pure je v tomto ohledu lepší. Ten má konzistenci naprosto ideální. Ani ne řídkou, ale ani zbytečně hutnou. Prostě příjemnou a funkční. Vítěz je jasný - Pure.

Krytí
U Fresh jsou krycí schopnosti velmi slabé až nulové. Čistě to sjednotí pleť, ale to je všechno. Pure už něco zakrýt dokáže. Krytí je nízké až slabší střední. Nějaký ten pupínek se pod ním ztratí. Vítěz opět Pure.

Výdrž
Nevidím v tom žádný rozdíl, oba bez problému vydrží celý den bez nějakých větších změn. Takže body dostanou oba - Fresh i Pure.

Přirozenost
Fresh je tady jednoznačným vítězem, pleti se krásně přizpůsobí, nezvýrazňuje šupinky, neoxiduje. Vidím to už při nanášení, kdy Fresh pár tahy rozetřu a mám vystaráno, zatímco s Pure si musím více vyhrát a pokoušet se zachraňovat sušší místa, které zvýraznil. Na pleti podle mě lépe vypadá Fresh.


Složení
Na tohle nejsem odborník, ale mluví se o tom, že Fresh má velmi hezké složení bez silokonů a jen s jedním ropným derivátem. Pure prý už trochu zaostává. Budu vám věřit a bod uděluji Fresh, ale ti co tomu více rozumí, ať pro jistotu zkontrolují níže.




















Parfemace
Oba smrdí. :-) Tohle se ani v jednom případě moc nepovedlo. Fresh smrdí prostě protivně chemicky. Pure je na tom ještě o chlup hůř, tak cítím něco jako spálenou gumu. Obojí jde ale cítit jen při aplikaci, později už vás to ani nenapadne. Bod v tomto případě nedávám ani jednomu.

SPF
Fresh nám nabízí ochranu SPF 30, Pure pouze 15, takže logicky vyhrává Fresh.

I v tomto srovnání to vyhrál Dream Fresh, který získal 5 bodů. Dream Pure si vysloužil pouze body 3.

Podle mě je Dream Pure určen opravdu primárně pro mastnou pleť. Přesně tak jak slibuje. Na sušších místech už dělá neplechu a ani náhodou nehydratuje, což mimochodem slibuje také. Krytí je slabší, ale věřím, že někomu to bude stačit. Má dobrou výdrž, dobře se nanáší a pokud vám sedne odstínem, bude vypadat i přirozeně. Já jeho využití vidím u náctiletých slečen, které trápí mastná pleť a lehčí akné. 

Dream Fresh je prostě určen pro mě. :-D Vím, že to zní alibisticky, ale mám ten pocit, že tak 90% populace jednoduše nesedne. Já ho miluji, ale nemůžu ho s čistým svědomím nějak plošně doporučovat. Největší problém je jeho nulové krytí. To mu většina z vás neodpustí a já vás plně chápu. Já ho ale i přesto miluji za jeho naprostou přirozenost a lehkost. Krásně mi pleť sjednotí, skryje rozšířené póry a já se nemusím bát, že mám na obličeji těžkou makeupovou masku nebo že by během dne oxidoval. Spíše než BB v tom pravém slova smyslu, je tohle velmi dobrý tónovací krém. Ale to už bohužel mají v rukou právě výrobci a módnější je prostě výraz BB. :-) Doporučit ho tedy můžu těm, co hledají jen něco skutečně lehkého na sjednocení pleti a nevyžadují krytí.

Za poskytnutí BB Dream Pure k recenzi děkuji PR L'oréal. BB Dream Fresh jsem kupovala za vlastní.

A který BB krém to vyhrál u vás?

11 komentářů:

  1. Děkuji za zajímavé počtení, zrovna vybírám BBčka na dovču, takže se hodí každý názor :) Hodně mě překvapilo, že smrdí... to bych nečekala.

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem si ten nový taky chtěla pořídit, ale pak jsem viděla na druhém místě ve složení dimethicone a hned mě to přešlo.

    OdpovědětVymazat
  3. Já s BB od Maybelline moc zkušeností nemám, takže díky ta super srovnání:) Používám BB od Bobbi Brown a jsem s ním moc spokojená, takže ho v dohledné době určitě měnit nebudu:)

    OdpovědětVymazat
  4. Po přečtení tvé recenze bych nejspíš nesáhla ani po jednom :D.

    OdpovědětVymazat
  5. Chtěla bych nějaký BB k moři,Maybelline to teda ale nebude. :D

    OdpovědětVymazat
  6. Skvelé porovnanie ... ja mám Dream Fresh od minulého roka a používam ho len teraz na leto, kedy nepotrebujem silnú vrstvu make-upu a vyhovuje mi dokonca aj to krytie. Moju suchú pleť dokáže aj hydratovať, takže som spokojná :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Já mám mastnou až smíšenou pleť,odstín pleti mám spíše do růžova ale hodně světlý a bb od maybelline dream pure je pro mě užasné bb vlastně jediné které jsem kdy vyzkoušela a můžu ho vřele doporučit :) !

    OdpovědětVymazat
  8. vyzkouším asi pure a na zimu fresh :))

    OdpovědětVymazat
  9. Fresh vlastním od februára, keďže z drogérkových BB sa mi najviac pozdával. Bohužiaľ sklamal ma. Ako už píšeš, absolútne nekryl, nevydržal dlho na tvári a bol veľmi tmavý. Keď som uvidela v Dm novinku Pure zdal sa mi lepší a to nielen ponukou odtieňov pre bledule, no už sa nenechám nahovoriť. Ináč pekné zhrnutie :)

    OdpovědětVymazat
  10. Ten modrý jsem zkousela taky!:) Mám na něj podobný názor i když moji pleť skoro vůbec nevysušoval:) Ten fresh se chystám taky vyzkoušet. http://wearpajamasallday.blogspot.cz/2016/03/recenze-na-maybelline-dream-pure-bb.html

    OdpovědětVymazat