pondělí 1. července 2013

Kosmetická statistika (červen)

A máme tady prázdniny. Přiznám se, že letos, byť jsou to s největší pravděpodobností mé poslední prázdniny, se na ně nijak zvlášť netěším. Nějaká dovolená tam sice bude, ale až na konci srpna, takže to zatím není aktuální. Plány na nejbližší období tudíž nejsou nijak veselé. Mám tady nějaké seminárkové resty do školy a pomalu začínám sumírovat informace na diplomku. Ale aspoň mě tedy netrápí, že počasí se letně také zrovna moc netváří. 

Statistika za červen vypadala hodně dlouho velice slibně. Sloupeček s novinkami se plnil jen velmi pomalu, ale v závěru se to zase mírně zvrhlo. K tomu se přidala má historicky nejmenší spotřeba a jsme tam, kde vždycky. Zase mám doma těch kosmetických věcí o něco více. Konkrétně v číslech je to 19 nových věcí versus 10 spotřebovaných kousků.


Novinky

Do novinek zasáhl menší nákup v eshopu Dermacol, trošku přebraný Senzabox, tradiční řádění v Yves Rocher, také jsem se po delší době dala do zkoumání časopisů, ale beru zásadně jen ty, kde je kosmetický dárek, takže se to také projevilo. A pak už jen drobnosti a nezbytnosti - balzám na rty s SPF 30, čisticí pásky a odličovací ubrousky na cesty. Na závěr parfém, který jsem akutně potřebovala a na zkoušku květinovou vodu Saloos.

Spotřebováno

Má historicky nejnižší spotřeba aneb 10 kousků je na mě nějak málo. A to jsem si myslela, že toho bude za červen více. Ale ty mršky lahvičky ne a ne dojít ke dnu. Také to tak máte, že jste přesvědčené, že už je tam toho hrozně málo, každým dnem to musí dojít a ve finále se tím mažete ještě další dva měsíce? :-D

1) Zubní pasta Colgate - Mě příjemně překvapila. Slibuje vybělit zuby a opravdu to zvládla. Ne že bych tedy měla zuby jak perličky, do těch mám bohužel stále daleko, ale tak o odstín až dva to tato pasta dokázala stáhnout. Teď bych si chtěla dát troškou pauzu s nějakou obyčejnější pastou, ale k této se chci časem vrátit. 

2) Ústní voda Colgate - Má stálice v této statistice. Tohle je už třetí balení a další dvě mám v zásobě. Vyhovuje mi, není v ní alkohol, je příjemná, navíc poměrně levná. Nějak nemám potřebu v této oblasti experimentovat, a tak jí zůstávám věrná.

3) Kondicionér Biosilk - Její brácha šampón mě velice nachl, s kondicionérem to bylo o něco horší. Díky tomu, že se měl nechat působit 10 minut, jsem ho používala jednou týdně místo masky. S vlasy to dokázalo divy, to zase ano. Byly uhlazenější, poddanější, lesklejší a prostě fajn. Akorát tedy vlasy zatěžoval a mnohem rychleji se mastily. Znovu o něm neuvažuji.

4) Krém na ruce Avon - Byl jednoduše průměrný. Hezky voněl, byl lehký a rychle se vstřebával. Hydratace spíše nižší, ale v některých dnech stačila. Nebyl to zázrak, ale vyloženě propadák také ne. I tak o něm ale znovu neuvažuji.

5) Toaletní voda Oriflame - Poslední zbytky vánočních dárků jsou pryč. Byla to příjemná průměrná vůně, která neurazí ani nenadchne. Používala jsem ji docela ráda. Byla to limitka, takže sehnat už nejde a ani mě to netrápí, znovu bych po ní nesáhla.

6) Krém na nohy Avon - Byl velice příjemný. Krásně voněl, dobře se roztíral, dobře se vstřebal. Neměla jsem s ním žádný problém, ale v této oblasti už mám jiného favorita, takže po krému znovu netoužím.

7) Pleťový krém Garnier - Průměrný krém. Byl lehký, dobře se roztíral, pro mé potřeby hydratace byl dostačující. Bohužel se tedy na sušších místech kůže loupal a proto bych si ho znovu nekoupila.

8) Odličovač Vichy - Odličovač co neodličoval, takže spíše zklamání. Používala jsme ho na takové osvěžení obličeje po ránu. Znovu určitě ne.

9) Tyčinka na akné Eveline - Mám ji doma už dva roky a delší čas jsem sháněla náhradu. Ta přišla v novém Senzaboxu, takže jsem Eveline konečně mohla vyhodit. Tyto věci používám tak trošku jako placebo, abych si na ten pupínek fakt něco dala. Ono to možná sice trošku pupínek vysuší, ale jeho léčbu nijak zvlášť neuspíší. Stejně ale něco takového, pro lepší pocit, doma potřebuji. K Eveline se ale asi vracet nebudu.

10) Fun plastelína Lush - Vzorek vtipné mycí varianty. Na pobavení dobré, funkčnost spíše průměrná. K nákupu plného balení mě to opravdu nenalákalo.

Dnes to bylo rychlé a jsme u konce. Ve finále to zase tak špatné není. Když se s novinkami vlezu pod dvacet, beru to jako úspěch. Lepší už to u mě asi nikdy nebude. Jen by to tedy všechno mohlo trošku rychleji ubývat. Hlavně ta prokletá dekorativka. :-)

Co jste si za červen koupili hezkého vy?

8 komentářů:

  1. Já kdybych mohla tak vykoupím drogérie a parfumérie, tady ty srovnávací články mám moc ráda! Máš pěkný blog, jen tak dál:-)

    OdpovědětVymazat
  2. tomu sa hovori riadne vela noviniek :) wow! Inak dakujem za to echo na colgate pastu chcela som ju skusit tak aspon viem!

    Inak pozyvam ta na super letnu Giveaway kde sa sutazi o tasticku plnu darcekov! Tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/07/summer-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  3. Jako obvykle mi spadla brada když jsem viděla to číslo vypotřebovaných produktů za měsíc vypotřebuju tak 1 nebo 2 věci víc ne :)

    OdpovědětVymazat
  4. Moc hezký článek opět. Zaujal mě sprchový gel Bourjois a také ten deodorant (?) s fialovým vrškem od Yves Rocher. A náhodou, spotřeba je dobrá :-).

    Můj článek na toto téma najdeš tady:

    http://bourjoisgirl.blogspot.cz/2013/06/spotrebovano-za-cerven-tradicni-bilance.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. sprcháč byl v Elle, mé nadšení trošku opadlo,když jsem zjistila, že jsou v tom zrníčka a já peelingy moc nemusím. ale ve finále to není zase tak špatné a hlavně skvěle voní. na deodorant jsem také zvědavá. super složení bez hliníku, parabenů a další sporné chemie, tak jsem zvědavá, jestli to bude aspoň trochu fungovat :-D ale testování nechám raději až na podzim.
      tvůj seznam je taky moc pěkný, vidím, že ty tam těch sprcháčů máš pěknou řádku.

      Vymazat
  5. Těším se na ten čístící "BB krém". Rozhodně je to zajímavý nápad. A ta voda od Saloosu vypadá taky moc dobře :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Saloos je super na osvěžení, zatím jsem spokojená. BB čistič mě moc nebaví, akorát to při odličování zbytečně zdržuje, ale tak třeba se ještě skamarádíme. :-D

      Vymazat