čtvrtek 25. července 2013

Dekorativní kosmetika Lush

Lahvičky s dekorativní kosmetikou od Lush mi tady čekají na recenzi už nějaký ten měsíc. Ale povím vám, vůbec mě nebavilo je zkoušet, a tak jsem to pořád odkládala a odkládala. Závěr vám tedy netradičně řeknu už na začátku - tohle opravdu za moc nestojí...

Dekorativní kosmetiku Lush jsem dostala na březnové akci v jejich obchůdku. Nějakou dekorativku jsem na sobě zkoušela už tam, a i když výdrž snad úplně všeho se dala počítat spíše na minuty, než hodiny, stejně jsem skákala radostí, když jsem zjistila, že mi nějakou tu lahvičku přibalili i domů. Vypadalo to prostě tak jinak, než jak je na dekorativku zvykem. Jenže první pořádné zkoušení mi otevřelo oči a já se následně už jen těžce přemáhala to občas vytáhnout.


Na zkoušení jsem dostala oční stíny Soustředění, tekuté linky Motivace a rtěnku Vášeň. Všechny spojuje totožné balení. Skleněné lahvička připomínající spíše nějakou zkumavku než kosmetiku. U rtěnky se mi navíc rozlepil vršek a co jsem tak četla na internetu, rozhodně jsem nebyla jediná. Obsah je 5 ml a cena závratná, 465 Kč za jednu lahvičku.


Oční stíny Soustředění


Začneme tedy tím nejhorším. Nejdříve jsem jásala, protože ta barva je krásná a na první pohled se jeví univerzálně. Je to pěkná stříbrná, ale trochu tomu ubírá shimmer do zelena a na oku tu právě tento podtón chytá. Jako by to oxidovalo, protože čím déle to na očích mám, tím je to zelenější a třeba pod umělým světlem je to zelené hned. Takže nějaké univerzální použití jako rozjasňovač jsem musela hned vyloučit. Ale to by zase tolik nevadilo.
Poměrně velkým utrpením je nanášení. To prostě nejde! Nanést to rovnoměrně chce opravdu velkou dávku ,,soustředění" a taky trpělivosti. Přiložený aplikátor nabírá barvy moc, takže tím ho na víčko sice dám, ale rozetřít to s ním nejde. Na řadu tedy přicházejí štětce a prsty, případně kombinace obojího. Problém je, že jakmile se to snažíte roztírat, dělá to mapy, má to nepravidelnou strukturu a nejde to nějak usměrnit. Trvá mi to vždycky hrozně dlouho, než to vypadá aspoň trošku obstojně. 
Když jsem jiné stíny zkoušela v obchodě bez báze, stihly se z očí vytratit dříve, než jsem se vrátila domů. Takže bez báze vydrž asi tak půl hodiny. S bází si o moc nepolepšíte. Nejpozději do dvou hodin se to začíná vytrácet, zalézat do vrásek a prostě konec.
Stíny jsem ve finále použila opravdu jen párkrát, většinou když jsem jen jela do nejbližšího obchodu pro rohlíky, protože déle to na těch očích prostě nedrží a to vztekání u aplikace za to také nestojí. Takže tohle rozhodně nebrat!

Tekuté linky Motivace


Tohle je naopak nejlepší kousek a kdyby nebyl ve stínu svých dvou děsivých bratrů, tak bych na něj možná ani nebyla tak zlá. Jsou to tmavě modré linky, které se na letní líčení docela hodí. Jsou to moje první tekuté linky v životě, takže bohužel nemám srovnání (možná i proto k nim nemám takové výhrady :-D). Linky mají velmi tenký a přesný štěteček se kterým se barva dobře nanáší. Zvládla jsem to i já jako úplný začátečník. I výdrž tady není špatná, pohybuje se kolem 5 - 8 hodin, poté začínají ztrácet na intenzitě. Na internetu se hodně píše, že se obtiskávají na víčko, to jsem u sebe ale nezaznamenala (možná proto, že linky dělám hodně tenké). 
Takže vlastně tohle úplně špatná věc není. Modrá linka a linky obecně tedy nejsou zrovna můj šálek kávy, ale čas od času ,,Motivaci" použiji. Linky jsou tedy použitelné a nemám větších výhrad, ale připomínám, že to může být tím, že jsem žádné jiné tekuté linky nikdy nezkoušela.

Stíny i linky v akci. Za ty křivé linky se omlouvám, začátečník se ve mně prostě nezapře. :-D

Rtěnka Vášeň


A nakonec pořádná pecka. Povím vám, to je tedy barva. :-) Šílená křiklavá růžová s modrými odlesky. Pro mě osobně absolutně nenositelná a testována pouze v domácích podmínkách. 
Rtěnka sama o sobě je příjemná. Je hodně hydratační, dobře se nanáší, nedělá cucky a nezalézá do vrásek ( i když se to tak na fotce může jevit). A teď to hlavní - drží a radši nechtějte vědět, jak moc. Rtěnka se ani nehne. Menší pití nebo svačinka ji neohrozí. S větším jídlem už ale začne ustupovat do pozadí a bohužel nepravidelně, takže to na rtech vytvoří nevzhledné mapy, kterých se ovšem jen tak nezbavíte. Ono to prostě nejde dolů. I věhlasná micelárka od Biodermy je na to krátká. Vždycky musím rty navhlčeným tampónkem doslova dřít a stejně to dolů stoprocentně nedáte. Malinké množství barvy se usadí do vrásek a zůstane vám s klidem i dva dny. 
Když odhlédnu od odstínu, který se mi netrefil do noty, tak to, že to nejde dolů, ani když chci, je natolik otravné, že mě to nijak neláká ani v nějakém přijatelnějším odstínů. Dlouhotrvající věci jsou fajn, ale všechno má své meze. Takže za mě tohle taky ne.

Foťák užral kus barvy, ve skutečnosti je to mnohem výraznější.

Je mi to líto, ale dekorativka od Lush mě tedy dost zklamala. Stíny jsou abolutně nepoužitelné, tam je to bez debat. Rtěnka, pokud se vychytá odstín a toužíte po super výdrži, tak by se daly přivřít oči. Linky jsou celkem dobré a přijatelné, ty by šly. Celkově mně to ale k srdci nepřirostlo a nebaví mě tyto produkty používat. A už vůbec nemluvě o té ceně, kdy dáte pomalu pětistovku za něco tak průměrného až podprůměrného.

Lush dekorativka je podle mě určena pouze velkým nadšencům této firmy, kteří už od nich mají vyzkoušeno úplně vše a nadchne je každá novinka. U těchto lidí si pár lahviček v jejich sbírce představit dokážu. Pro normální smrtelníky mi to ale přijde zbytečné, protože za tu cenu se vám nedostane adekvátní kvality, to si raději kupte nějaké jejich mýdlo nebo balistiku.

Zkoušeli jste dekorativku od Lush? Co na ni říkáte vy?

14 komentářů:

  1. No ty jo, ta rtěnka je hustá, tu by snad nenosila ani Madonna v osmdesátkách!

    OdpovědětVymazat
  2. Souhlas téměř se vším! :) Já jsem si oblíbila akorát tu rtěnku, je fakt, že dolů moc nejde, ale to na ní mám právě ráda :D i když to nerovnoměrné ubývání se musí hlídat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty máš to štěstí, že ti výrazné rtěnky sluší. na tobě se mi líbí.

      Vymazat
  3. bohuzel jsem uz slysela velmi spatne recenze na jejich dekorativku :( jinak moc krasne fotky! A mas uzasne oboci (:-O)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky za pochvalu obočí. většinou od anonymů slýchám pravý opak :-D

      Vymazat
  4. Co bych dala za tyhle "křivé" linky :) Jsou parádní! To jsi potom neviděla začátečníka :)

    Ta rtěnka je teda děsná :( Ta barva...eee

    OdpovědětVymazat
  5. popis těch stínů sedí úplně přesně na stíny, které jsem měla od miss sporty jako takové ty naklikávací (http://i1099.photobucket.com/albums/g399/josy171/Eyeshadow/ebayphotos224.jpg) a čistě náhodou mám na druhé straně nakliknuté modré tekuté linky :D akorát pořizovací cena byla i s tou částí uprostřed asi padesát korun...takže pořídit si toto za dvacetinásobnou cenu...dík fakt ne

    OdpovědětVymazat
  6. To je moc, měli zůstat u pečující kosmetiky.

    OdpovědětVymazat
  7. Ano, dekorativka Lush podle tebe sedne jenom mně. Nebo vlastně...

    Ale teda stíny mi teda tak hrozné nepřijdou, s bází Too Faced mi vydržely celý den a asi hodně záleží na štětci, já s roztíráním nemám problém. Ale vůbec je teď vlastně nepoužívám... Rtěnky si pochvaluju moc, to je bez debat, když se vybere nějaký normální odstín... Linky se mi nějakým záhadným způsobem začaly postupně vytrácet z lahvičky... jedny jsem teď pár měsíců nepoužívala a z původní zbylé poloviny tam teď není nic :D Ale na výdrž si nemůžu stěžovat, dám bázi, přepudruju a drží pěkně. Ale je fakt, že teď používám víceméně jen ty rtěnky, zbytek mě nějak nebaví. Nějak mě celý Lush teď nebaví...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já na ně také používám bázi TF a prostě to nedrží, ale já mám víčka extrémně mastná, takže věřím, že někomu to vydrží déle. Jinak u všech těch lahviček je uvedena expirační doba 12 měsíců, což je dost málo, takže je možné, že z toho důvodu začaly linky vysychat. asi mě to také brzy čeká, pokud to tedy všechno nevyhodím ještě dřív.:-)

      Vymazat
  8. Taky mě dekorativka nenadchla. Jediné, co mi od Lush z dekorativky sedělo, byly oční linky. Mám problém s tím, že se mi jakékoli linky během dne obtisknou a tyhle mi jako jediné na oku drží. :)

    OdpovědětVymazat
  9. V jedné soutěži jsem vyhrála oční linky Lush - klid, ale spokojená jsem nebyla. Linky se mi obtiskávaly. Chystám na ně recenzi.

    OdpovědětVymazat
  10. Taky mám zkušenost s obtisknutými linkami :(... Dekorativní kosmetika od Lush je docela slabá tedy aspoň pro mě..
    http://modniblog.com

    OdpovědětVymazat
  11. Já používám od Lush pouze výraznou rtěnku v odstínu "Believe" a jsem s ní moc spokojena. Opravdu se mi líbí, že je to v dnešní době asi jediná rtěnka, co mi vydrží na rtech klidně půl dne a je stále stejná. :) Dostane se dolů až po častém pití a jídle o více chodech.. Miraculous Style

    OdpovědětVymazat