pondělí 20. května 2013

Opožděná recenze Senzaboxu

Tentokrát mi to tak úplně nevyšlo. Senzabox se ke mně dostal s více než tří týdenním zpožděním, a tak je tahle recenze pěkně neaktuální. :-) Ale budu doufat, že alespoň někoho z vás zaujme.

 I když jsem do tvorby tohoto vydání viděla opravdu minimálně, stejně se necítím dostatečně nezávisle na to, abych to mohla objektivně zhodnotit. Po vzoru minulého článku se tedopět co nejvíce omezím pouze na samotné produkty, jak mně osobně sedly.



Ale stejně mi to nedá a musím pochválit krabičku. Zelená je hned po fialové má oblíbená barva. Vypadá to příjemně a letně. Akorát v poslední době už moc nevím, co s těmi krabičkami. Asi ve třech skladuji kosmetiku, v jedné uchovávám sladkosti. Čas od času se nějaká rozpadne, tak ji vyměním, ale i tak mi ty krabice začínají přerůstat přes hlavu. :-) Zatím ale poctivě skladuji a třeba se někdy budou hodit.

Krém Vichy

Shodou náhodu jsem úplně stejný vzoreček dostala nedávno i od kamarádky, takže mám teď krém dvakrát po 15 ml a aspoň ho budu moct pořádně otestovat. Zatím jsem ho ale nezkoušela. Sešlo se mi teď doma tolik krémů na obličej, že na Vichy se dostane řada až za nějaký měsíc. Lékárenskou kosmetiku nemám vůbec prozkoušenou a aktuálně ji začínám nenápadně okukovat, takže Vichy určitě přijde vhod a uvidíme, jak to s ní dopadne. Časem dám určitě vědět.

Vzorky Vichy

Otestovala jsem alespoň dva přiložené pytlíčky. V jedno byl BB krém a potěšilo mě, že ve světlém odstínu. Dokonce tak světlém, že jsem ho mohla v klidu nosit i já. Příjemné překvapení. Sice má podtón spíše do růžova, ale byl nositelný. Pochválit musím i hydrataci, to nezvládá ani polovina těch asijských BB, zato Vichy s přehledem. Má rozjasňující efekt, takže se po něm dost lesknu a bylo nutné pudrovat. Roztíral se hezky, ale muselo se ho dát trochu. Při větším množství uměl dělat mapy. Krytí bych řekla, že je takové lehké střední. To zní sice blbě, ale je to prostě o něco více než slabé krytí, ale méně než střední. :-) Celkově mě BB zaujalo. Doporučila bych ho majitelkám suché pleti, těm by mohl sednout. Já si ho právě kvůli tomu rozjasňujícímu efektu nekoupím, ale myslím si, že na evropské poměry je toto BB velmi povedené.

Druhým vzorečkem je koncentrovaná kůra na bělení skvrn. To mě nejdříve nadchlo, protože čím jsem starší, tím více se na obličeji objevují věci, které by tam tedy vůbec být nemusely. Jenže to nějak nedopadlo. Krém příšerně smrdí. Nedalo se to vydržet. Navíc to začalo na obličeji divně pnout, takže jsem to hned smyla a zbytek vzorku vyhodila. Radši si ty své skvrny nechám, ale tohle mě fakt nezaujalo.

Krém na ruce Ziaja

Vím, že spousta lidí má na Ziaju alergii, ale já proti této značce nic nemám. Pár věcí už jsem od nich měla a vesměs jsem byla spokojená a na svém wishlistu mám ještě pár věcí, které bych si chtěla koupit. Takže i tento krém přišel vhod. Moc příjemně jemně voní a ruce skutečně dobře hydratuje. Rychle se vsákne a pocit namazaných rukou dlouho vydrží. Co víc si od krému na ruce přát. Budu ho rozhodně ráda používat.

Antiperspirant Rexona

Velký trhák, který zaujal mnohé z vás. Nejdříve jsem se na něj také těšila, jenže teď z něj úplně tak dobrý pocit nemám. Já sice nemám problém s hliníkem v antiperspirantech, ale tady je toho přece jen už moc. Schovám ho na občasné používání na náročné dny, kdy bude skutečně zapotřebí, abych se zpotila co nejméně. Zkoušela jsem ho dvakrát a ten rozdíl byl znát. Sice jsem se i tak zpotila, ale nebyl cítit sebemenší zápach. I po více než 12 hodinách byl jasně cítit jen antiperspirant.


BB krémy Skin79

Před nedávnem jsem týmu Senzaboxu podávala návrh, jestli by se nepoohlédli po nějakých asijských BB krémech, že by to určitě mnoho lidí potěšilo. A já jsem ráda, že to nakonec vyšlo. Takže si na tomto místě asi jen těžko můžu stěžovat, když mám to, co jsem chtěla. :-) Sice jsem  před nedávnem nějaké vzorkobjednávala a shodou okolností se mi shodují hned 4 z nich, ale aspoň je tedy pořádně prozkouším
Plánuji hromadnou recenzi, takže o nic nepřijdete, ale asi mi to bude chvíli trvat. Jeden vzoreček mi obvykle vydrží na tři použití, takže to zabere nějaký čas.

Lak na vlasy Wella

Jelikož jsem box dostala až tak pozdě, namísto ,,problematických" vzorků šampónů a masky, jsem měla náhradní produkt, a to lak na vlasy od Wella. Laky na vlasy jsem v poslední době začala používat docela často, a tak jsem hned začala zkoušet právě tenhle. Je opravdu hodně fixační a dokáže mi zkrotit každou vlnu. Bohužel ale za cenu toho, že vlasy trochu slepí a jsou potom takové ,,divné" na dotyk. Není to vyloženě tragédie, ale například běžně dostupný a výrazně levnější Wellaflex od Welly je mnohem lepší. Tenhle kousek schovám na dny, kdy mé vlasy nebudou zrovna v nejlepší kondici a budu je potřebovat nutně zkrotit. 

Vosk Yankee Candle

A nejlepší na konec. S Yankee candle jsem začala nenápadně koketovat již před pár měsíci. Ale zase jsem na ně nějak zapomněla a pálila jiné svíčky. Jenže stačilo jedno odpoledne, kdy jsem se prodírala články a obrázky s těmito svíčkami a dávala dohromady článek pro Senzabox a bylo to zde znovu. Hned druhý den jsem se vydala nějaké Yankee candle pořídit. Shodou okolností se mi povedlo koupit votivku se stejnou vůní, jako je vosk, který jsem našla v boxu. Nejdříve jsem si říkala, že je to škoda, že se mi to takhle sešlo, zvlášť když chci vyzkoušet tolik vůní. Ale stále se nějak nemůžu rozhodnout, jestli je lepší votivka nebo vosk, tak je nakonec i dobře, že mám obě varianty se stejnou parfemací. Můžu to tak nejlépe porovnat. A konkrétně Garden Sweet Pea je opravdu nádherná jemně květinová vůně.

Celkově musím říct, že se box povedl. Všechny produkty si nechám a nic jsem nevyřadila, a to je jednoduše úspěch. Největší radost mi paradoxně udělal nekosmetický produkt, čili svíčka. Poté se dost těším na krém Idéalia od Vichy a krém na ruce Ziaja se mi také dost zamlouvá. Zbytek mě vyloženě neuhranul, ale využití pro to mít budu. Za mě jeden z nejlepších boxů.

Za poskytnutí krabičky moc děkuji zástupcům Senzaboxu.

Co se nejvíce líbilo v dubnovém Senzaboxu vám?

6 komentářů:

  1. Box se fakt povedl. Z BB jsem mela radost,ze vyzkousim ty prave,ale je na nich videt,ze Bb proste neni pro me,jsem absolutne nezpokojena.
    Ziaja je paradni,taky vyuziju vsechno. :)

    OdpovědětVymazat
  2. tento box mi přišel zatím nejlepší ze všech, co jsem kdy na blozích viděla. I když sama jsem ještě žádný neměla. Yankee svíčky mám taky moc ráda, dávám je často jako dárek kamarádkám :).
    MaláMacanda.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  3. Věci tam byly pěkné, box sice nemám, ale v aromalampě si leží úplně stejný vosk od YC a ta vůně je opravdu krásná. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Mně nejvíc udělali radost vzorečky BB a vosk :).

    OdpovědětVymazat
  5. Jak tak koukám, čím později si objednat SB tím lépe? :(

    V mém byly prošlé vzorky a chyběl druhý vzoreček od Vichy, ta koncentrovaná kúra.. :( a ta by mě zrovna zajímala.

    Jinak mě trošku zaráží, že ti vadí hliník, ale Ziaju chválíš.. Četla jsi to složení Ziaji? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Píšu, že mi hliník v jisté míře nevadí. Používám téměř výhradně antiperspiranty s hliníkem. Ale tady ta Rexona už je na hraně mezi drogérkovým a lékárenským produktem a přijde mi to už zbytečně moc.

      Vymazat