čtvrtek 16. května 2013

Nový lak Salon Pro Rimmel

Rimmel v nedávné době uvedl na trh nové laky Salon Pro. Dle oficiálního popisu jde o dlouhotrvající lak na nehty s gelovým efektem, díky speciální složce Lycra by lak měl držet tvar, lesk a vydržet až deset dnů. Prodává se v 15 odstínech, 6 z nich dokonce navrhla sama Kate Moss.

Jelikož teď v Rossmannu probíhá sleva 25% na celý sortiment Rimmel, tak jsem se rozhodla jednu novinku vyzkoušet. Po kratší úvaze jsem sáhla po odstínu 306 Velvet Rose. Asi za to mohlo to upršené počasí předchozích dní, že jsem nějak neměla chuť na letní zářivou barvičku.


Velvet Rose je taková směs červené, růžové a fialové. Všem barvám se podobá, ale ve skutečnosti to není ani jedna z nich. Foťák to bohužel pod žádným světlem nechtěl věrně zabrat. Ve skutečnosti je barva tmavší. Nejvěrněji je zachycena asi na nehtech na druhé fotce. Barva se mi moc líbí. Žádnou takovou ve své sbírce ještě nemám, takže to byla příjemná změna. Navíc jsem zaznamenala zvýšený počet komplimentů a spoustu lidí se mě ptalo, co je to za lak.

Po prvním lakování jsem byla doslova unesena a už jsem měla v plánu, jak běžím pro další odstíny. Lakování je s tímto kouskem prostě paráda. Má hodně tlustý štěteček. Obávám se, že majitelky menších nehtů asi spokojeny nebudou. Já osobně ale vždy válčím právě s těmi úzkými a tento štěteček je přesně pro mě. Druhé překvapení bylo, že lak geniálně kryje v jedné vrstvě. Což se ostatně můžete přesvědčit na fotkách. A schnutí také potěšilo. Do pěti minut není co řešit, vše v pořádku. Tohle fakt miluji, pár tahy to nalakovat, hned to uschne, paráda. Co ještě musím zmínit, a foťák to příliš nezabral, tak barva je skutečně velmi lesklá. Opravdu mi připomíná gelové nehty, tak jak Rimmel slibuje.


Jenže dnes nebudu jen chválit. Lak slibuje výdrž až deset dnů. No, ne že bych tomu věřila a něco takového očekávala, ale tak pár dní to držet mohlo. Jenže lehce ošoupané špičky se objevily jen pár hodin po aplikaci. Druhý den už ošoupání bylo docela výrazné a třetí den se začal doslova loupat a musel dolů. 

Při druhém lakování jsem tedy zvolila jiný postup a dala jsem dvě vrstvy. Přiznám se, že tady už se mi výsledek tolik nelíbil. Lak je docela řídký a v kombinaci s velkým štětečkem si toho ve dvou vrstvách dáte na nehet hrozně moc a mně přijde, že už to jde vidět a není to moc hezké. Druhý problém je schnutí. Zatímco jedna vrstva je suchá hned, dvě vrstvy už prostě jen tak nezaschnou. Hodinu jsem nic nedělala, abych to nepoškodila a stejně mi to nebylo nic platné. Během chvilky jsem to měla plné škrábanců a ještě tak po 5 - 6 hodinách se mi do toho podařila udělat rýha. Tudy cesta nevede, a tak šel lak dolů hned druhý den. 

Na třetí pokus jsem šla opět do jedné vrstvy. Tentokrát jsem se ale snažila být pečlivější a zvláštně na špičky dát větší množství laku. Lak vůbec nepruhuje, takže se toho nemusíte bát, přejet vícekrát jen část nehtu. Bylo to lepší než v prvním případě, ale jen o chlup. Špičky jsem měla ošoupané ,,až" druhý den. Lak zůstal vcelku obstojný 3 dny. Co si budeme povídat, je to docela bída.


Co říci závěrem. Miluji tu barvu. Lakovala jsem ho teď třikrát po sobě a asi do něj půjdu zase. Lakování je opravdu pohádkově jednoduché a schnutí jedné vrstvy příjemně krátké. Výdrž je pro mě zklamání, to vám nebudu nalhávat. Je mi jasné, že by tomu mohl pomoct nějaký top coat. Ale na to já moc nejsem. Už jsem si ho tedy konečně koupila, ale moc mě nebaví ho používat. Je to prostě krok navíc a ještě to o to déle zasychá. Navíc mám doma spoustu laků, co drží netknuté 5 - 7 dní i bez top coatu, takže proč dělat kompromisy. Tento lak mám i tak ráda a budu ho i nadále používat. Ale od koupi dalších kusů mě to odradilo.

Laku je 13 ml a stojí 99 Kč, aktuálně v Rossmannu ve slevě za 75 Kč.

Už jste tuto novinku zkoušeli?

16 komentářů:

  1. Koukala jsem na něj v broskvové barvě, protože broskvové laky tu nejsou zatím moc k dostání..Tlustý štěteček mi právě vyhovuje a to mám malé nehty ;). Ale asi do něj nepůjdu, protože se klasicky odlupuje.
    MaláMacanda.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Mě moc nezaujaly odstíny, takže ne. Ale s tou výdrží mě páni z Británie zklamali, klasická Lycra Pro vydrží na laky celkem dlouho...

    OdpovědětVymazat
  3. aktere laky ti drzi i bez top coatu? Poprosim i odstiny, nejen znacku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. teď naposled jsem třeba psala o Avonu http://navlastnikuzi.blogspot.cz/2013/05/posledni-stripky-z-avonu.html, od Gabriella Salvete drží snad všechny dobře (já mám 116 a 146), Miss Sporty jsou mé oblíbené (mám odstín 344 a pak ještě jeden) a Colorama od Maybelline také není špatná (mám O3 a 1O8). Naopak třeba Dermacol docela blbě drží, o nových Essence se raději ani nezmiňovat a úplně nejhorší je pro mě paradoxně China Glaze (952 a 1O4O)

      Vymazat
  4. Jééé tak to já zase s výdrží problém nemám, jsem z nich nadšená a asi vážně poletím pro další odstíny ! :)

    Michell

    OdpovědětVymazat
  5. ahoj, ja mam tento v inom odtieni (tusim pepermint sa vola) a vydrzi mi aspon 3 dni v pohode - top coat nepouzivam, iba podklad + 2 vrstvy farebneho

    OdpovědětVymazat
  6. Barva je to pěkná ale výdrž teda nic moc jak píšeš. U některých laků si také dávám dvě vrstvy ale nesnáším to čekání než to zaschne.. je pravda, že když dám více vrstev, nejsou někdy pořádně ,,zatuhlé" ani po celém dnu :D
    Život malé Marti

    OdpovědětVymazat
  7. rimmel mam moc rada, s timhle konkretnim nemam zkusenost, ale barva je hezka
    mimochodem zvu te ke mne na blog na giveaway o kozenou kabelku z Italie
    http://sienastyle.blogspot.it

    OdpovědětVymazat
  8. farba je velmi pekna, no ta vydrz je na nic, mna nejak rimmel laky nezaujali a preto asi ešte ani jeden nemam :)

    OdpovědětVymazat
  9. Ale jestli je do pěti minut suchý, zní to jako ideální lak na "nestíhám, večer jdu do Národního a druhý den jedu na puťák s batohem a stejně si nehty odlakuju". :) Použila jsi nějaký nadlak? M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ne, nadlak nemám. já ho většinou nedávám, protože mě ti s ním moc nebaví.

      Vymazat
  10. Děkuji všem za komentáře. jsem ráda, že některým z vás drží lépe. třeba je to případ jen této jedné barvy.

    OdpovědětVymazat
  11. Ten odstín je opravdu krásný! Už jen pro ten odstín mě to láká vyzkoušet.. Já měla moc oblíbenou řadu Rimmel Lycra Pro a tak teď váhám jít do tohoto "salon" - lycra pro vydržely nádherně s top coatem 4-5 dní. Je fakt, že já top coat používám pro sichr pořád - hlavně dobrý je v případě, když potřebuju uspíšit schnutí laku...:)

    OdpovědětVymazat
  12. skvely,mam punk rock a blues a nedam dopustit,narozdil od jinych laku velmi rychle schne,opravdu vypada jak gel a vydrzi dlouho a barva je plna a nehet tvarovany za me zatim nejlepsi lak a o jich mam tuny :)) ale chtelo by to vic odstinu

    OdpovědětVymazat
  13. Tento lak mám aj presne v tejto farbe, hľadala som nejak pekný netradičný odtieň a táto sada lakov ima fakt zaujala. Mne sa ale zdá, že v jednej vrstve je tá farba dosť slabá, nie je vôbec sýta, takže si vždy lakujem dve vrstvy. Naviac pri dlhších nechtoch sa tá biela časť jednou vrstvou proste nezakryje. Ale lak je to super, veľmi neopadáva a na výber sú fakt pekné odtiene, mám ho ešte v takom jemne ružovom.

    OdpovědětVymazat