čtvrtek 30. května 2013

Biosilk versus CHI

Srovnání těchto dvou lahviček už jste jistě četli mnoho. Ale jelikož každá ,,hlava" na to reaguje jinak, přináším i ten svůj příběh. Který začíná velmi vtipně. Nejdříve se mi do rukou dostává Biosilk spolu s šampóny ze stejné řady. V životě jsem na své spíše mastné vlasy olej nikdy nedala ani jsem to neměla v úmyslu zkoušet, takže vzoreček Biosilku putoval k sestře. Jenže neuplynul ani měsíc a v Senzaboxu se objevil CHI. A to už mi tedy nedalo a vyzkoušela jsem ho. Byla jsem nadšená od prvního použití. Následovalo ,,vloupání" do sestřiny koupelny a musela jsem vyzkoušet i Biosilk, který jsem původně zavrhla. Jenže to zrovna vyšlo na dobu, kdy jsem testovala opravdu hrozný šampón label.m, na který jsem zřejmě měla nějakou alergickou reakci. Hlava mě v jednom kuse svědila, vlasy jsem měla opravdu ve špatném stavu. Ani Biosilk si s tím neuměl poradit a tehdy s vlasy nic neudělal a já ho zavrhla. Jenže tohle všechno mi došlo až zpětně, že jsem ho testovala v opravdu špatnou dobu. Nicméně osud mi Biosilk kladl do cesty dále a já jsem ho o pár týdnů později našla pro změnu v Ladyboxu. Opět sice okamžitě letěl k sestře, ale zase mi to nedalo a jednou jsem ho zkusila. Tentokrát už mé vlasy byly v pořádku a síla Biosilku se naplno ukázala. Pořád jsem si nevěřícně sahala na vlasy, byly tak jemné. Jak jsem to mohla tak dlouho ignorovat? Jenže mi nastal další problém. CHI nebo Biosilk? Co je lepší? A není to ve finále úplně jedno? Abych mohla pilně testovat, lahvičku Biosilku jsem si nakonec pořídila také. Aneb dvakrát jsem ho dostala, dvakrát rozdala a napotřetí jsem si ho šla koupit sama...



Porovnávat začneme od vnějších a méně důležitějších rozdílů. Ale při tak podobných výrobcích hraje roli každý detail.

Balení:
Jestli u kosmetiky něco nesnáším, tak když nemůžu volně kontrolovat, kolik mi toho ještě zbývá. Jsem pak vždy nervózní a nevím, jestli už jsem u konce a mám začít shánět náhradníka nebo jestli je tam toho ještě dostatek. Naopak miluji průhledné obaly, protože u těch mám naprosto skvělý přehled, jak rychle to ubývá a kolik toho je. Takže v tomto případě je vítěz jasný. Biosilk.

Parfemace:
Je hodně diskutované téma a přiznám se vám, že moc nedokážu pochopit, že jsou lidé, kteří říkají, že Biosilk krásně voní a CHI hrozně smrdí. Mně ta vůně totiž v základu přijde hrozně podobná. Je to mix odéru kadeřnictví před dvaceti lety a pánské kolínské. Rozdíl je akorát v tom, že v Biosilku převládá to kadeřnictví a v CHI kolínská. A ano je pravda, CHI je výraznější a více protivnější. Abych to tedy shrnula, nevoní mi ani jedno, ale Biosilk je snesitelnější. Ve finále to ale není vůbec podstatné, protože to cítím akorát při nanášení, ale z vlasů už vůbec. Vítěz v tomto případě je ale Biosilk.

Textura:
Biosilk je viditelněji tekutější a o to hůř se s ním pracuje. Je třeba dávat dost pozor, abych si toho nevylila zbytečně moc. CHI je naopak hutnější, lépe se koriguje množství i se lépe nanáší na vlasy. Rozdíl je to opět sice zanedbatelný, ale tentokrát vyhrává CHI. U tohoto bodu bych ještě mohla zmínit, že Biosilk je průhledná bílá tekutina a CHI jde spíše do žluta. Ale to je jen tak mimo soutěž. 

Výsledný efekt:
A teď to nejdůležitější. Jak se to chová na vlasech? Dlouho jsem je prostřídavala a hledala rozdíly. Přišlo také na to, že jsem si na jednu půlku hlavy dala Biosilk a na druhou CHI. :-) A výsledek? Oba tedy vlasy nemastní ani je jinak nezatěžují. Nanáším vždy malé množství po celé délce vlasů, nejen na konečky. Po obou jsou vlasy lesklejší a poddajnější. Lépe se upravují. U CHI mám vždy dojem, že dokáže vlasy více zkrotit. Jsou uhlazenější, vlasy nekrepatí a lépe drží tvar. U Biosilku jsou vlasy jednoznačně hebčí na dotek. U CHI nic takového nepozoruji, zato s Biosilkem si na ty vlasy musím pořád sahat a kochat se tím, jak jsou úžasně jemné. Shrnula bych to asi tak, že CHI zlepší vlasy na pohled a Biosilk na dotek. Mému srdci blíž je tak CHI.

Musím ale dodat, že ty rozdíly jsou opravdu minimální a patrné jen tehdy, pokud to důkladně studuji v zrcadle. Pro běžné smrtelníky jsou účinky těchto dvou tekutých hedvábí naprosto zanedbatelné. Co je ještě důležité zmínit, na každý typ vlasů budou reagovat jinak, takže stejně nejde obecně doporučit jen jeden z nich. Nejideálnější řešení je pořídit si obě miniaturky a vyzkoušet na vlastní vlasy. 

Obě lahvičky seženete na www.biosilk.cz, Biosilk se navíc dá občas sehnat v parfumeriích Douglas a slyšela jsem o tom, že občas jsou olejíčky k dostání v zapadlejších drogeriích, ale sama s tím zkušenost nemám. Cena se pohybuje do 60 Kč za 15 ml. Můžete si samozřejmě pořídit i větší balení, ale pro zkoušení vystačí miniaturky. Výdrž je i tak minimálně 2 měsíce. 

Jak jste na tom vy? Biosilk nebo CHI?

15 komentářů:

  1. Já jsem taky zkoušela oba olejíčky a mým vlasům více vyhovoval CHI, byly pěkně lesklé a vypadaly zdravě a o to mi šlo :) kdyby měl jinou vůni tak by byl perfektní :D vůně CHI mi připomíná kolínskou nějakého staršího pána :D

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem jednoznačně pro Biosilk. Nevím proč, ale CHI mi nějak nezabral. Měla jsem po něm krepaté vlasy, což po Biosilku nemám. Tak asi tak :)

    SIMPLE LIFE

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem zastánkyní CHI, vůní mi připomíná mého dědečka, vůbec mi není protivná a co dokáže s vlasy, to je prostě zázrak! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak jsem si právě objednala Biosilk a moc se těšim, jaké to bude .. už dlouho se k nákupu odhodlávám a tvá recenze mě přesvědčila, že za zkoušku to určitě stojí! :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Z těchhle dvou mi víc vyhovoval Biosilk, ale nakonec jsem našla svého olejového prince na hnědém koni dočista jinde... :) (A brzy o něm budu psát, tak se nechte překvapit... :) )

    OdpovědětVymazat
  6. CHI je jednoznačný vítěz, lepší olejíček na vlasy jsem neměla...

    OdpovědětVymazat
  7. Měla jsem Biosilk,vlasy mi po něm neskutečně trčely a nic s nima nešlo,katastrofa.

    OdpovědětVymazat
  8. Recenze na olejíčky na vlasy od někoho, kdo má na hlavě 5 chlupů sestřižených do účesu "postarší vesnická mařka z 80. let". Vtipné.

    OdpovědětVymazat
  9. Já se na biosilk těšila jak malá, vlna kladných ohlasů a nadšených recenzí. A můj verdikt? Po prvním použití-kde je ten zázračný výsledek?:O Vlasy nemám suché ani normálně, takže mi přišlo, jako bych si na vlasy nic nedala, poznala jsem to jen podle vůně. Takže zklamání. Ale říkala jsem si, že to třeba ještě přijde, chce to čas. Po dopoužívání 15 ml lahvičky jsem názor nezměnila. Moje vlasy mu urputně odolávájí. Achjo, já chtěla něco co budu milovat a předčí vše, co jsem znala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To tak bohužel někdy bývá, že i všemi oblíbená věc konkrétnímu jednotlivci nesedne. na trhu je spoustu olejíčků na vlasy, tak nezbývá nic jiného,než zkoušet dál. přeji šťastnou ruku, ať svého favorita najdeš co nejdříve.

      Vymazat
  10. zatím jsem nezkoušela ani jeden ale chtěla bych :))

    OdpovědětVymazat
  11. Já jsem zase porovnával olejíček Schwarkopff (myslím, že jeho miniatura byla taky v jednom z boxů) s CHI a mám pocit, že CHi prostě dýl vydrží. Problém je, že moje vlasy dokáže zkrotit jen na chvilku a apak jsou zase všude, hrubé, rozlítané, nedržící tvar.. takhle bych mohla CHIovat celý den a večer jen vyždímat a ráno začít nanovo =/
    mitsuuko.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat