úterý 19. března 2013

Salcura: Pryč s ekzémem

Už jsem se vám jednou zmiňovala o malém zázraku, který jsem objevila na nezbedné pupínky, nicméně ještě bych ráda nějaký ten pátek testovala, než se rozhodnu napsat finální recenzi. Ale již dnes bych vám chtěla představit jeho ,,bráchu". Jedná se o DermaSpray Intensive od Salcura, který je určen na kožní problémy.


Tento produkt by měl léčit veškeré typy kožních nemocí - ekzém, lupenku  dermatitidu, kopřivku, svědění kůže atd. Zvláštností na tomto produktu je, že je čistě přírodní. Neobsahuje kortikoidy, alkohol, parabeny a různé další chemické nešvary, které jsou typické pro produkty určené k léčení kožních potíží. Více si o něm můžete přečíst zde.

Složení

Přiznám se, že původně jsem produkt chtěla pro sestru, která roky bojuje s atopickým ekzémem a já jsem byla celá nadšená, že jsem jí mohla sehnat takový ,,zázrak". Ale nakonec jsme testovali pomalu celá rodina. :-)

Sprej je žlutá vodička, kterou pomocí rozprašovače nanesete na pokožku. Měl by se údajně vsáknout sám, ale já jsem ho ještě vždy prsty pořádně zapracovala do pokožky. Údajně také má lahvička nějaký speciální rozprašovač, pomocí kterého se přípravek dostane hluboko do kůže. Schválně jsem to studovala a nic zázračného jsem na něj nepozorovala. A ani nemůžu nic říct o tom, jestli zrovna on měl na něco vliv, protože originál lahvičku měla u sebe sestra, já jsem měla pouze odstřik. Přípravek má výraznou parfemaci. Takovou typickou pro přírodní produkty narvané bylinkami. Ono se stačí podívat na složení a hned na předních příčkách je tam tea tree, eucalyptus a o něco dál i peppermint, levandule a dalších hodně voňavých věcí. Dohromady to dá fakt silný mix. Prostě to smrdí. :-) Ještě když jsem si tím já jednou stříkla na nohu, tak je to v pohodě, ale když si tím sestra postříkala půlku těla, tak dokázala zamořit pokoj na pěkně dlouho. Takže je třeba se proti tomu obrnit, ale to je prostě daň za tu přírodu. Ještě dodám, že sprej by se měl na postižené místo aplikovat 3 - 4 denně.

Přejděme však k výsledkům. Nejrychlejší změnu zaznamenala mamka. Té se na ruce udělala menší vyrážka. Již po dvou dnech zaznamenala výrazné zlepšení a za jeden týden po červeném fleku nebyla ani památka.

Salcuru jsem samozřejmě zkoušela i sama na sobě. Už jsem vám o tom psala dříve, přes zimu se mi na noze udělaly suché červené fleky, které jsem se nejdříve pokoušela léčit Niveou, poté jsem na to dávala Saloos, ale nejdřív to zůstávalo stejné a později se to začalo nebezpečně rozrůstat. Salcura tudíž přišla jako na zavolanou. Nebudu vás napínat, pomohlo mi to! Musím však dodat, že ta změna byla velice pozvolná. Rozhodně se mi to nezahojilo přes noc a dlouho jsem tento produkt podezírala, že nedělá vůbec nic. Výraznější zlepšení se začalo projevovat teprve po dvou týdnech používání. Udělala jsem vám fotku po 4 týdnech. Náznaky fleků tam stále ještě jsou a proto Salcuru ještě i nadále používám. Takže ani po těch 4 týdnech to ještě není definitivně pryč. Myslím si ale, že ten rozdíl je opravdu markantní a já jsem ráda, že se to nerozšířilo do nějakého většího problému a naopak je to na výrazném ústupu.


Největší naděje jsem vkládala do sestry. S atopickým ekzémem bojuje od dětství, vyzkoušela již mnoho ,,zázraků", které nepomohly, a tak i v tomto případě byla velice skeptická a dalo mi docela velkou námahu přesvědčit ji, aby to vůbec začala používat. Jako pozitivum uvedla, že se jí její ekzém nezhoršil ani nezaznamenala jinou alergickou či jinak negativní reakci. Což je u ní poloviční úspěch, protože má pleť velmi citlivou, na které snese jen málo co. Nejdříve vysadila všechny své osvědčené mastičky a používala pouze Salcuru. To jí však vydrželo pouze týden. Uvedla, že pokožce začala chybět hydratace a Salcura ji nedokázala dostatečně promastit. Proto v dalších dnech k Salcuře přidala ještě klasickou Indulonu, na kterou je zvyklá. Bohužel za celé tři týdny pravidelného používání nezaznamenala změnu k lepšímu. A tak se i přes mé protesty rozhodla zkoušení tohoto přípravku ukončit. Přiznám se, že se na ni trochu zlobím, protože si myslím, že k plnohodnotnému soudu by bylo třeba mnohem delšího zkoušení. 

Jaký je tedy závěr? Přiznám se, že jsem čekala trošku víc. V průvodních letácích se uvádí, že sprej zabere okamžitě. Což se potvrdilo pouze v případě mamky. Já jsem potřebovala 4 týdny k tomu, abych se dopracovala k nějakému výsledku. A sestra nebyl ochotna čekat týdny, jestli se něco stane nebo ne. Nemyslím si, že by to byl špatný produkt. Nicméně, mně pomohl, takže si stěžovat opravdu nemůžu. Ale je třeba počítat s tím, že výsledek je velmi pozvolný a musíte být ochotni používat přípravek pravidelně a dlouhodobě.

Mým osobním závěrem je to, že Salcura je vhodná na menší a akutní kožní problémy. Pokud vám někde náhle vyskočí vyrážka, máte suchou pleť nebo se vám udělá nějaký nepěkný flek.
Na výrazné kožní problémy je třeba opravdu dlouhodobé aplikace. Nebo mít Salcuru jako jeden z produktů a kombinovat to ještě s něčím. Bohužel já sama se nedokážu vžít do člověka, který bojuje s kožními problémy v tak silné míře. Já jsem vždy měla spíše jen nějaké menší vyrážky, které nikdy nebyly dlouhodobějšího charakteru. Tohle už je na zvážení každého zvlášť, jestli sáhne po kortikoidech, které zaberou přes noc nebo zkusí přírodní alternativu, které bude trvat týdny, než pomůže.

Děkuji PR zástupcům Salcura za poskytnutí  DermaSpray Intensive za účelem recenze.

Díky boxům se teď Salcuru dostala u nás do popředí zájmu. Zkoušeli jste už něco od nich, jak vás to zaujalo?

8 komentářů:

  1. Já mám ekzémy úplně všude teď přes zimu, takže naprosto chápu, že ségra tak dlouhé testování nevydržela..když mi došla mastička, která mi jako jediná zabírá, zkoušela jsem různé alternativy a nic..v takových případech pomůžou fakt asi jen ty kortikoidy:/

    OdpovědětVymazat
  2. Uajímavý článek, s ekzémem taky bojuju, sestře bych doporučila krém od firmy Bluecap, mi pomohl neuvěřitelně na úplně hrozné ekzémy. Neobsahuje kortikoidy ani parabeny a je to to nejlepší, co jsem kdy na ekzém měla, včetně kortikoidů. Psala jsem o něm na blogu několikrát, přidávám odkaz na jejich webové stránky, tak se mrkni:

    http://www.blue-cap.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Já trpím atopickým ekzémem už 23 let a mám s léčbou hodně zkušeností , a pokud se tvé sestře po používání Salcury po týdnu ekzém nelepšil, tak by nepomohlo ani 4 týdenní užívání, protože to prostě nezabírá. Při léčbě at. ekzému se výsledky léčby (a teď myslím jakékoli, mastičky nebo krémy)buď dostaví do týdne, max do dvou nebo to prostě nefunguje. Ono ttž platí to, že by se to mělo do měsíce vyléčit samo, pokud se nejedná o hodně těžkou formu at. ekzému. Co se týče mě, já opravdu raději sáhnu po kortikoidech (hlavně když vím, že dle posledních studiíc nemají o nic větší negativní vliv, než cokoli jiného), než si kůži rozškrábat do krve. Ale pokud bys chtěla na sestru něco vyzkoušet, tak mám pár osvědčených typů, první je obyčejný hypermangan z lékárny, udělat lázeň postižených míst a pak pořádně promastit třeba kalciovou mastí (může být borová nebo infadolan). Dobrá je i konopná kosmetika nebo aloe vera gel od LR, je sice drahý, ale mě když se udělá ekzém, tak to párkrát potřu a za dva dny to zmizí.

    OdpovědětVymazat
  4. Taky jsem atopik a jediné co mi po roce bojů jakž takž zabralo je mastička z lékárny s ichtamolem zvaná Pityol. Stojí okolo 40 Kč, je v malé kovové tubičce a je hodně světlý a barví. Fajn je, že zezačátku zarudnutí trochu zakryje a později ho utlumí na minimum. Je pravda, že se píše, že je je určen na chronický ekzém, ale neměl by se používat déle než 2 týdny. Já ho však čas od času stejně aplikuji, když mám třeba po sprše červenější kůži, tak jednou do týdne. Ale hrozně smrdí, prostě jako ichtamol :) Jinak se tím maže miminkům ekzém a někdy i těžší opruzeniny... :)

    OdpovědětVymazat
  5. Atopický ekzém mám od narození a vždy se mi střídají taková ta období klidu s obdobím velkých ložisek mokvajícího ekzému po celém těle a obličeji. Na ty těžké období mi bohužel už ani kortikoidy nepomáhají, jedině protopic. Ale teď už se cca 3 roky nacházím v tom klidnějším období a na ty menší ložiska neznám nic lepšího než Leciderm od Altermedu (kombinuju ho ale i v případě těžších ložisek s protopicem), především mast, ale celá řada je super. Neuvěřitelně promastí, zvláční a hydratuje, neobsahuje žádné kortikoidy, ale naopak kyselinu hylauronovou, lecitin a bůhví co ještě :) Na rozdíl od jiných promazávadel vůbec neštípe (a to ani při aplikaci na mokvající ložisko), opravdu to téměř okamžitě zklidní a hlavně zmírní svědění - je to takový malý zázrak :)Takže pokud sestra nevyzkoušela, rozhodně doporučuju (nejenom na atopický ekzém)- těžká ložiska sice nevyléčí, na to jsou jiné léky, ale co se týče promaštění či zklidnění menších ložisek, nic lepšího zatím neznám.

    OdpovědětVymazat
  6. Děkuji za spoustu užitečných tipů, sestru na tuto diskuzi odkážu, ať se dozví o dalších alternativách, jak s tím bojovat.

    OdpovědětVymazat
  7. S atopickým ekzémem taky někdy bojuju, hlavně když se střídá roční období, to moje pokožka přímo trpí

    http://cosmetic-styling.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. Také ještě jednou děkuji moc za tip. Musím pro něj skočit a to tak, že rychle. Mimochodem, nedávno jsem si kupovala také nějakou CBD mast ze stránek cibdol a musím říct, že se opravdu ukázali v tom nejlepším světle. Masti fungují a zabírají na věci, na které mají :)

    OdpovědětVymazat