pátek 8. března 2013

Paletka očních stínů Physicians Formula

Pokud si vzpomínáte na můj předvánoční wishlist, jeho součástí byla právě i paletka Nude od Physicians Formula. Nakonec mi ji nepřinesl sám Ježíšek, ale kupovala jsem si ji hned v lednu právě za peníze, které jsem k Vánocům dostala. 




Balení mě v tomto případě velice překvapilo, tak nějak jsem z fotek čekala něco jiného. A musím tedy říct, že to bylo překvapení dost nemilé. Paletka je docela malá, celkem mají stíny 7,5 g, což ale problém není. Trochu mě zklamalo doslova šuntské balení. Uvnitř je to levný plast a obal je papírový, lehce obalený látkou. A tu průhlednou část bych přirovnala k obyčejné euro složce. Prostě kousek velmi tenkého plastu. Dost se bojím, že to o něco ostřejšího opřu a roztrhne se to. Takže obal za mě tedy nic moc, ale důležitější je přece jen obsah a to už je úplně o něčem jiném.

V paletce je 9 barev. Na vrchní krabičce byl návod, že je to rozděleno na tři druhy líčení. Vždy jeden světlý na celé víčko, druhý na vystínování a třetí na linku. Díky tomu můžete mít velmi světlé líčení, střední a poté výrazné večerní. Já osobně se tím ale vůbec neřídím. Paletku bych rozdělila spíše na světlejší a tmavší polovinu s tím, že kombinovat můžete dle nálady. Jak uvidíte níže, on zase tak velký rozdíl mezi jednotlivými odstíny není, takže i výsledek je prostě buď světlejší nebo tmavší, ale výraznější rozdíl mezi tím není. 



Konzistence stínů je velmi zvláštní a tak trochu překvapivá. A i když to není úplně totéž, tak nejvíce bych je přirovnala k Infaillible od Loreal. Možná jsou tedy trochu více slisované, ale prostě není to ani pudrová ale ani máslová konzistence. Je to něco mezi tím. Stíny nejsou ani matné, ale ani neobsahují třpytky. Jedná se o metalické odstíny hnědé a jednu černou. Nejdříve jsem trošku bojovala s jejich nanášením. Díky jejich konzistenci příliš nepochodíte s běžnými štětci. Nejvíce se mi osvědčil štětec na korektor Elf nebo přiložený aplikátor.

Štěteček je velmi pevný, navíc tvarovaný. Stíny s ním jdou nanášet velmi přesně a dokonce s ním jde jak stínovat, tak klidně udělat linku.

Pokud vychytáte ten správný štětec, nanášení je dále naprosto bezproblémové. Stíny vůbec nepráší, na víčko chytají hezky rovnoměrně a navíc se vzájemně velice dobře kombinují a míchají. Opravdu bych to doporučila všem začátečníkům, kteří se učí dávat na oči více než jednu barvu. Tyto stíny se vám velice přirozeně smíchají doslova samy. Navíc je opravdu jedno, po kterém stínu sáhnete. Jsou skvěle kombinovatelné každý s každým. Možná bych jen trochu upozornila na ten první nejsvětlejší. Ten jediný má trošku problém s pigmentací. Třeba na zvýraznění nadočnicového oblouku je dobrý, ale na víčku skoro nejde vidět. Všechny ostatní odstíny už jsou ale krásně výrazné. 

Výdrž bez báze je u mě bohužel klasicky nízká, čili tak 3 hodiny. S bází už je to ale něco kolem 8 hodin. Tohle je u mě klasika, nemám s tím problém. S mými mastnými víčky to prostě jinak nejde. 

Fotky dvou variant. Přiznám se, že jsem si zapomněla poznamenat, které konkrétní barvy jsem použila, ale jak jsem psala výše, ono je to docela jedno. Udělala jsem jedno světlejší a jedno tmavší líčení a žádné výrazné změny bych odlišnými stíny stejně nedocílila.




Stíny jsem si velice oblíbila a nosím je teď téměř denně. Jejich nanášení je velice snadné a rychlé. Díky hnědé barvě jsou krásně neutrální a vhodné pro každou situaci, ale zároveň díky metalickému nádechu nevypadají nudně a dokáží pohled pěkně rozzářit. To je pro mě dokonalé spojení. Mají dobrou pigmentaci, barvy se vzájemně doplňují a hezky kombinují. Výdrž s bází je pro mě dostačující. 

Mezi negativa řadím jen to odfláknuté balení. Malinké mínus dávám za to, že na ně nemůžete použít klasické štětce na stíny a také to, že docela rychle ubývají. 

Kupovala jsem je v eshopu Plum za 299 Kč. Příjemné překvapení pro mě bylo, když jsem zjistila, že v zahraničí je dostupných mnoho dalších barevných variant, navíc o něco levněji (kolem 10 dolarů). Teď jsem si sice nákup dalších stínů zakázala, protože jich mám doma hodně a nestíhám je všechny ani prostřídávat, ale do budoucna bych si nějakou další paletku Physicians Formula chtěla koupit. A vám ji také nemůžu jinak než vřele doporučit. Je sice o něco dražší než náš drogérkový průměr, ale myslím si, že tyto stíny za to stojí.

Zkoušela některá z vás oční stíny od této značky?

11 komentářů:

  1. Také mám tuto paletku doma. Nad balením jsem vůbec nepřemýšlela, důležitý je pro mě obsah.... A ten je báječný. :) Jen aplikátor budu muset ještě prozkoumat, ač mám tuto paletku doma už cca 3 měsíce, ta jsem ho ani neměla venku. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Nezkoušela,ale moc mě nelákají,to balení vypadá fakz hrozně :(

    OdpovědětVymazat
  3. Nezkoušela jsem, ale barevně by se mi moc líbily. Za tu cenu je to asi opravdu poklad.

    OdpovědětVymazat
  4. blendění ti nic neříká?????

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím proč se tak hloupě ptáš... Já taky blendím podle nálady. myslím, že nikde není psané, že se určité postupy musí dodržovat vždy a za každé situace...

      Vymazat
  5. Škoda, že to balení je nic moc kvalitou, hrozně se mi líbí jak vypadá :).

    OdpovědětVymazat
  6. Vypadají krásně, ale já bych se asi nepřenesla přes to balení... :/ Jsem nešika nešikovná a pravděpodobně bych to zničila druhý den...

    OdpovědětVymazat
  7. Je pravda, že nekvalita balení by mě asi odradila, protože jak píše An. jsem úplně stejně nešikovná a asi bych ho brzo zlikvidovala :D Ale jinak jsou stíny opravdu krásné :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Značku neznám, ale ty stíny mě docela zaujaly, jelikož ty z drogerie většinou stojí za velký kulový :D

    anesagill.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  9. Přesně. Plum je fajn, ale její eshop je, nezlobte se na mě, strašně předražený :). Blog je super, ona moc milá osůbka, ale holt nakupovat u ní ne-e. Vždyť se vdy dá vygooglit, kolik co a kde stojí a vždy to i s poštovným vyjde jinde a mnohdy i v ČR levněji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jenže Plum to kupuje ve větším množství.. má živnosťák a platí ze všeho daně... těžko bude objednávat mimo EU balíček pouze do 25 Dolarů.. tudíž jí V ČR celníci napaří 20 Dph... živnostník platí Daně z Příjmu , sociální a zdravotní pojištění. Takže pokud se někdo bojí objednat ze zahraničí - nakoupí u Plum v shopu a má to bez rizika. My ostatní si můžeme objednat jak chceme

      Vymazat