neděle 31. března 2013

Návštěva v Lush

Tento pátek jsem se zúčastnila opravdu příjemné akce v obchůdku Lush v pražském Palladiu.
Sama jsem dosud měla s touto kosmetikou jen velmi povrchní zkušenosti. Nikdy mě to příliš nelákalo, hlavně z důvodu, že to všechno vypadalo tak nějak divně. Moc barevně nebo naopak v černých kelímcích. Lushí víly se mě ale po celou dobu návštěvy snažily přesvědčit o opaku. :-) A přiznám se, že byly velmi úspěšné. Velice mě zaujala část jejich filozofie: Obaly jsou pro nás druhořadou záležitostí. Kosmetika Lush je skvělá sama o sobě a k tomu, aby se prodávala, již nepotřebuje krásné lahvičky. A tady je pár dalších zajímavých informací o Lush.




  • Lush výrobky jsou 100% vegetariánské a 83% veganské
  • V Lush používají jen čistě přírodní ingredience jako je ovoce, zelenina, éterické oleje, včelí vosk, med atd.
  • Suroviny odebírají od prověřených společností, které netestují na zvířatech (tyto společnosti dokonce musí podepsat prohlášení nikoli jednorázově, ale úplně pokaždé, když do Lush něco dodávají)
  • Všechny výrobky jsou vyráběny ručně a u každého z nich jde uvedeno jméno (na kelímcích i podobizna) konkrétního člověka, který věc vyrobil
  • Lush se snaží co nejvíce chránit přírodu, proto řadu svých výrobků vyrábí v tuhé formě, aby nebylo nutné dávat je do obalů
  • Lush pochází z Velké Británie, ale dnes se prodává ve více než 50 zemích světa
Lushí víly nám představují jejich kosmetické poklady
Naše ,,Lush akce" začala krátkým představením firmy a její filozofie. Poté si lushí víly rozdělily jednotlivá stanoviště a my jsme je postupně obcházely, ptaly jsme se na vše, co nás zajímalo a především testovaly přímo na sobě.



Občas si člověk nebyl jistý, jestli je stále v kosmetickém obchodě nebo se nedopatřením ocitl v cukrárně:-)
Já jsem začínala na stanovišti péče o pleť. To byla pro mě asi největší novinka. Vždy jsem měla Lush spojený s velkými barevnými koulemi (balistiky), tuhými mýdly, loni proběhla velká masáž ohledně jejich dekorativky, ale o pleťové kosmetice Lush jsem nikdy pořádně neslyšela a neměla jsem tušení o tom, kolik produktů v tomto směru mají. A najednou jsem to mohla vyzkoušet ,,na vlastní kůži" :-) Moc milá slečna (paní?) mě nejdříve odlíčila. Poté jsem dostala masku na oči a mezitím mi namasírovala obličej. Přitom jsme si příjemně popovídaly o Lush kosmetice, o tom, co já ráda používám a prostě to bylo velmi příjemné. Poté mi obličej dočistila pleťovou vodou a nakonec nanesla jednu z jejich čerstvých masek. Schytala jsem krásně zeleno - žlutou barvičku a všichni přítomní měli o zábavu postaráno (to ovšem ještě netušili, že za pár chvil dopadnou úplně stejně :-D) Poté jsme daly masku dolů a použily jsme oční a denní krém. A mohla jsem se přesunout na další stanoviště - líčení. 


Pleťové masky v nevyzpytatelných barvách
O dekorativce Lush panují různorodé názory. Já osobně jsem po prvních zkoušeních spíše rozpačitá. Líčení samotné bylo ale velmi příjemné. Opět jsme se se slečnou skvěle popovídaly. Použila na mě tónovací krém, který byl velice lehký a dokonce se jí podařilo namixovat pro mě uspokojivě světlý odstín. Dále jsme použily pudr, rozjasňovač a šly se vybírat barvičky. Zkusila jsem si zatočit tím jejich chytrým kolem, ale nakonec jsme si vybrala úplně jinak. Na oči i tváře jsme daly lehce růžovou a rty jsme naopak malovaly velmi výrazně. Takže z toho vznikl přesný opak, než jak se maluji běžně, ale od toho takové akce přece jsou, abychom si vyzkoušely něco nového.


Dekorativní kosmetika v netradičních lahvičkách
Nakonec jsem se přesunula ještě k vlasovému stanovišti a nechala si poradit produkty na mé ,,problémové" vlasy. Potom už jsem jen fotila, abyste z toho něco měli i vy a také si povídala s dalšími blogerkami. To mám na takových akcích úplně nejraději. Potkat osobně ty, které znám jen skrze jejich články.


Jarní limitovaná edice
Tuhá mýdla. To zářivě zelené jsme dostaly domů na vyzkoušení.
Koutek s vlasovou kosmetikou. Šampuky mě opravdu nadchly, těším se, až je vyzkouším.
Všichni pohromadě. Za tuto fotku děkuji Skodulce.

Lushví víly nás nezapomněly obdarovat velikonoční výslužkou. Každá jsme dostaly vzorečky toho, co jsme daný den zkoušely nebo chtěly zkusit doma a také pár bonusů v podobě plných balení.

Postupem času se můžete těšit na recenze
Bylo to úžasně strávené dopoledne a já pomalu ale jistě začínám zjišťovat, že na tvrzení, že Lush je velice návykový, asi něco bude. Před tím to pro mě byly jen nudné obaly a najednou jsem objevila spoustu skvělých produktů a chci je ideálně všechny. :-) Což ale asi nebude reálné, protože to, s čím jsem se ani skrze tuto návštěvu nesrovnala, jsou dost vysoké ceny. Takže má Lushí sbírka se bude rozrůstat jen velmi pomalu, ale o to jistěji...

Děkuji moc zástupcům Senzaboxu za pozvání a lushím vílám za krásně strávený čas a péči, kterou nám věnovaly.

Jak jste na tom s Lush vy? Jaké jsou vaše oblíbené produkty?

29 komentářů:

  1. No tedy! To jste si museli parádní užít :-)

    OdpovědětVymazat
  2. přesně škoda že jsem tam nebyla muselo to být parádní :))

    http://reginanailpolishes.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. To je krásné, těším se na recenze produktů. :)
    A Blogerky poznávám všeho všudy 4, tak jsem zvědavá, kde se o tomto ještě dočtu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. počítáš správně. bylo nás 5, ale Rendy odešla dřív. Dvě dámy jsou ze Senzaboxu a zbytek lushí víly. Bylo jich více než nás. :-)

      Vymazat
    2. Tak to zní ještě luxusněji! :)

      Vymazat
  4. Od této značky nic nemám, ale tolik po ní toužím :D!

    OdpovědětVymazat
  5. Super článek!! Jak já si přeju alespoň jednou nakouknout do lush krámku:))) Od lushe jsem měla pár produktů, některé miluji některé ne..:)

    OdpovědětVymazat
  6. taky jsem blogerky poznala jenom čtyři (tedy tři + tebe) a pak ještě zuzanu ze sb, myslím. vy jste se ale musely mít!

    jo a není pravda, že lush používá jenom přírodní ingredience. vypomůže si občas nějakým tím parabenem, pegem, sls nebo syntetickým parfémem (proto to taky všechno tak voní, že ano)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. počítáš správně, jsou tam jen 4 blogerky, lushí víly nás počtem převálcovaly. :-)
      a děkuji moc za upřesnění, pravda tím se nám tam nechlubili a sama jsem složení moc nestudovala.

      Vymazat
  7. nemám od nich nič, ale chcem všetko ... yay :) :-DDD

    OdpovědětVymazat
  8. mám zatím vyzkoušenou jen jednu balistiku do koupele, nádherně voněla, ale že bych z ní byla jinak unešená, to ne.. a ještě mám doma sugar scrub, ale vůbec se nějak nemůžu dostat k tomu, abych ho použila :D ale hodně mě lákají ty jejich masky, nějakou bych určitě ráda v budoucnu vyzkoušela:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. musím říct, že balistiky mě jako jedno z mála věcí nechávají úplně chladnou. to mi přijde fakt zbytečné vyhodit více než stovku za něco, co se mi akorát rozpustí ve vodě. :-D

      Vymazat
  9. škoda, že jsem musela odejít dřív do práce a nemohla si vyzkoušet ty masky :) Byla to moc fajn akce, celá mě jarně naladila :)

    OdpovědětVymazat
  10. si kočka :) škoda že aj na Slovensku nie je Lush predajňa (alebo možno som ju ešte len nenašla :)) inak pekné fotky, museli ste sa mať výborne :)

    OdpovědětVymazat
  11. Ke značkám, které mají obchody jen v Praze, mám značnou averzi. Prostě mi ten pragocentrismus vadí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. On je problém v tom, že jinde by se ten obchod asi neuživil. I když aspoň v Brně by tedy být mohl, to je pravda.

      Vymazat
  12. Já jsem bývala velká milovnice Lushe, ale poslední dobou mě to nadšení nějak odpadlo... Měla jsem prostě smůlu a asi tak poslední rok jsem si zakoupila vyloženě špatné výrobky, což mi potvrdila i kamarádka, se kterou si vždycky vyměňujeme vzorečky... Ale hlavně jsem zjistila, že od té doby, co jsem přestala používat jejich štoly či pleťové masky, mám o hodně čistěji v koupelně :D To jejich smívání totiž dělá neuvěřitelný čurbes :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně to stačilo včera v tom obchodě. smývala jsem to z obličeje snad sto let a pořád něco zbývalo. :-D

      Vymazat
  13. Já jsem na tom s Lushem asi takhle: když o něm čtu, tak bych slintala a nejlépe hned objednávala, pak stojím v obchůdku a nějak nejen nevím, co jsem vlastně chtěla, ale ani mě nic extra nezasáhne, takže nakonec odejdu s nepořízenou...

    OdpovědětVymazat
  14. Jé, jsem nadšená, žes také propadla Lush mánii - tvé recenze mám velmi ráda, na většině se s tebou shodnu. Já jsem se stala na Lush závislou zhruba před dvěma týdny, od té doby jsem byla v Lush dvakrát a mám doma zatím 5 věcí - a toužím po dalších padesáti:D Na recenze se těším, zvláště na dekoračku, která mi přijde dost drahá, uvidím, jestli ti přijde vhodné do ní investovat:)

    OdpovědětVymazat
  15. Teda Stáni! Ty máš oproti mně úplně nádherný fotky! :D Bylo to strašně fajn a doufám, že bude ještě někdy příležitost se zase vidět! ;) A normálně, když jsem rozbalila taštičku a zjistila co všecho ukrývá, tak mi lezly oči z důlku! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem jsem to letmo prohlížela už v metru a také jsem zírala, když na mě vykoukli ty lahvičky. :-D jsem docela zvědavá, jaké barvy máš ty.

      Vymazat
    2. Barvy mám stejné, dávaly je asi všem. Musím říci, že vybraly celkem dobře :)

      Vymazat
    3. Ehm, ja v metru malem dostala astmatickej zachvat :D. Jak se mi na chvili zastavil dech :D.

      Vymazat
  16. Vždy, když jdu okolo Lushe, a koukán na ty lákadla, je hrozně těžký odolat... miluju masážní oleje v tuhé formě, po cvičení je to dar z nebe :D a ty balistiky a krémový pěny... já vím, že je to v podstatě jen předražená koupel, ale stejně :D Lush ví jak na mě

    OdpovědětVymazat
  17. Já a Lush ? Mám s ním docel dost zkušeností, viz. http://lightscapade.blogspot.cz/2013/02/velka-recenze-kosmetiky-lush.html V poslední době už mě Lush nějak nebere, ale třeba pro Mask of Magnaminty tam chodím :) Nicméně musela to být slvělá akce :) A v neposlední řadě chválím článek, je výborně zpracovaný! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zrovna včera jsem ,,googlila" o Lush a na tvůj článek jsem také narazila. Je to pro mě rozhodně užitečné. Je mi jasné, že všechny výrobky nebudou dobré, tak jsem ráda, že už to někdo protřídil za mě.

      Vymazat
  18. Týýjo, vše vystihne jedno slovo : ZÁVIST! :D

    http://themakeupeuphoria.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat