úterý 12. března 2013

Micelárka z Kauflandu

O levných micelárních vodách se v poslední době mluví velmi často. Konkrétně i o micelárce Blanchette B. z Kauflandu už jste mohli číst mnoho recenzí. Nejinak je tomu třeba o Lirene. Dnes však bude řeč právě o první jmenované.



Přiznám se, že bych si tuto micelárku sama nikdy nekoupila. Sice jsem na ni slyšela mnoho chvály, ale stejně ve mně věc na obličej za 30 Kč nevzbuzovala důvěru. Moje sestra však byla jiného názoru, a i přesto, že má velmi citlivou pleť, tuto micelárku koupila. Používala ji dva dny. Poté se dost nepěkně osypala a micelárka samozřejmě putovala ke mně. Takže hned na úvod jedno varování pro majitelky citlivé pleti. Tohle nebrat.

Zkoušet jsem ji tedy začala s opravdu velkou nedůvěrou. Naštěstí má pleť snese ledacos, takže žádné negativní projevy se nekonaly. Po pár dnech jsem se dokonce odvážila použít ji i na oči.

Micelárka jemně voní, řekla bych, že je to dost podobné právě Lirene. Celkem se mi to líbí a nemám s tím problém. Odličuje také docela dobře, i když tedy ne stoprocentně. Nejdříve jsem používala jen tuto micelárku a byla jsem s odlíčením spokojená. Měla jsem pocit, že všechen makeup je pryč. Teď jsem si ale navykla, že se nejdříve odlíčím, potom jdu do sprchy a ještě poté si na pleť něco dávám. Teď to bylo delší dobu tonikum  Dermalogica, které ale už nemám a namísto toho používám sprej od Salcury (recenze bude časem, je totiž super!). Ten se má primárně starat o akné a odličování nemá v popisu práce. Jaké však bylo mé překvapení, když jsem se nejdříve odlíčila micelárkou a poté Salcura ještě nějakou tu špínu vytáhla. Takže na 100% to prostě neodlíčí. I když je nesrovnatelně lepší než chválená Lirene.

Odličování očí bylo jedno velké překvapení. Micelárka vůbec neštípe, a i když se musí lehce přitlačit, oční makeup jde kompletně dolů. I tady jsem zkoušela ještě test s běžným odličovačem. Na ten už však žádná práce nezbyla, tampónek byl čistý. Takže běžný oční makeup (stíny, řasenka) tato micelárka zvládne. Ale vzhledem k tomu, že musíte přitlačit, což na oční okolí není zrovna nejlepší, tak bych to nedoporučovala k dennímu použití, ale spíše jako nouzovku třeba při cestách.

Pleť po micelárce nelepí, ale mám tak trošku dojem, že vysušuje. Vždycky se musím okamžitě namazat, jinak je pleť taková drsná a ne moc příjemná na dotek. 

Celkové shrnutí: Micelárka obstojně odlíčí, zvládne dokonce i oční makeup. Trošku vysušuje a pleť po ní není zrovna dvakrát příjemná. 
Tato micelárka stojí 30 Kč za 200 ml, což je bezkonkurenční cena a je pravda, že za tu cenu to dost možná malý zázrak je. Nicméně já bych vám ji pro pravidelné používání nedoporučila. Vidím to jako dobrou alternativu na cesty, kdy vezmete jednu lahvičku na celý obličej i oči a zároveň vám nemusí být líto, když ji třeba ztratíte, vylijete atd. Nebo třeba když máte před výplatou, potřebujete nutně něco na odličování a více jak těch 30 Kč už si nemůžete dovolit. A ještě jednou velké varování pro ty, které mají citlivou pleť, těm bych micelárku nedoporučovala vůbec.

Znáte tuto micelárku? Jak vyhovuje vám?

11 komentářů:

  1. Po prvním odstavci s citlivou pletí jsem přestala číst a vím, že nebrat :D

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
  2. Měla jsem ji a doporučuju ji, pokud chce někdo ušetřit, není sice nejlepší na světě, ale za tu cenu je docela dobrá. Já mám teď Evolve, která je skvělá, ale strašně drahá.

    OdpovědětVymazat
  3. Moooc zajímavé :) Kdy se dostane řada na článek "vaše otázky", miluju takové články :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já jí používám už asi půl roku a jsem fakt spokojená. Není mi jí líto použít trochu víc, takže krásně odlíčí i linky i řasenku. Je fakt super

    OdpovědětVymazat
  5. Už jsem o ní četla.. a jako za 30,- .. nekup to :)

    OdpovědětVymazat
  6. Už jsem o ní četla, ale do Kauflandu se moc nedostanu. :) Nemáš někde vyfocené složení?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se omlouvám, na to jsem zapomněla a navíc ji teď nemám u sebe, ale Spiced Chocolate o ní psala nedávno a složení vyfocené má.
      http://spicedchocolate.blogspot.cz/2013/02/micelarni-voda-calming-micellar.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+SpicedChocolate+(Spiced+Chocolate)

      Vymazat
  7. já jsem ji používala moc ráda.. a taky mám docela citlivou pleť a žádnou negativní reakci jsem neviděla.. asi jak na kom no.. ale to složení je samá chemie, takže proto už si ji znova nekoupím.

    OdpovědětVymazat
  8. Já jsem si jí před dvěma týdny koupila - právě po přečtení článku u Spiced Chocolate. Nejsem na kosmetiku náročná, tak jsem si říkala, že mi bude stačit. Ale zjistila jsem, co jsem netušila - a to že mám asi citlivou pleť, protože jsem se po ní mohla udrbat + jsem se po týdnu trochu osypala.. Ale jinak musím říct, že mi nijak nevysušuje, ale zas si po ní přijdu ulepená - na každého působí asi jinak :)

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj, mám jí tak čtvrtý den, mám mormální pleť a zatím v pohodě. Tak uvidím po delším používání =)

    OdpovědětVymazat
  10. Já už mám druhé balení, naprosto mi vyhovuje, za tu cenu je super! :) Přitom mám hodně citlivou pleť - atopický ekzém a nikdy jsem s ní problém neměla.
    Shaf-ran

    OdpovědětVymazat