úterý 5. března 2013

Feelin' Dandy aneb můj první Benefit

Značku Benefit jsem poznala až spolu s kosmetickými blogy a od té doby jsem po ní nenápadně pokukovala. V mém wishlistu už je dlouho věhlasná Hervana, a i když už jsem si plánovala koupit ji, na poslední chvíli jsem se rozhodla, že si koupím nějakou sadu miniaturek, abych mohla prozkoušet více jejich výrobků.
Bylo docela těžké zvolit tu správnou sadu. Přece jen cena u nich nebyla zrovna lidová, a tak mým kritériem bylo hlavně to, abych všechny výrobky dokázala využít. Proto jsem musela zavrhnout spousty sad obsahující makeupy, korektory atd, protože je tam obvykle dávali ve středním odstínu, který nebyl pro mě. Nakonec jsem se zaměřila na tři poměrně nové sady, které obsahovaly tvářenku, high beam, tint a lesk na rty. Po delším váhání padla volba na nejsvětlejší variantu Feelin' Dandy. Především kvůli tvářence, protože v dalších dvou byly zrovna dost tmavé.



Výrobky jsou v hezké krabičce, kterou mám teď pořád vystavenou, abych na ni pěkně viděla. :-) Jediné, co mě trochu štve, tak řešení tvářenky. Ta je prostě zabudovaná v krabičce napevno a nejde vytáhnout. Jde mi o to, že výrobky budu asi spotřebovávat postupně a zrovna tvářenka mi pravděpodobně vydrží nejdéle a mít takovou krabici jen kvůli miniaturní tvářence, to nevím, jestli se mi bude líbit. Ale tohle zrovna není aktuální téma, tak uvidíme, jak to časem vyřeším. Obsahem balení byl i návod, jak s jednotlivými výrobky pracovat. Návod jde poté odstřihnout a najdete pod ním zrcátko. Přiznám se ale, že ho stejně nepoužívám. Krabička dost špatně drží otevřená a má tendenci se okamžitě zaklapávat. Věřte, že udělat tu první fotku bylo opravdu o nervy. :-)





Tvářenka (3 g)
Tvářenka Dandelion, po které je pojmenovaná celá krabička. Je to světlá růžová, která v sobě sice má malé třpytivé částečky, ale na obličeji působí stoprocentě matně. Je to moje nejmatnější tvářenka, kterou mám. Dost často se o ní píše, že nejde na obličeji moc vidět. Podle mě vidět jde, ale potřebujete skutečně porcelánovou pleť a ještě musíte dát tvářenky docela silnou vrstvu. Tmavší typy si tady opravdu neškrtnou.  Je pravda, že pod umělým světlem už nejde vidět ani na mně, takže je to skutečně tvářenka na běžné nošení do školy/práce. Na večer už to bude chtít něco jiného. Pracuje se s ní velice dobře, nepráší, může se vrstvit a díky její barvě ze sebe marfušku neuděláte. Docela bych ji doporučila začátečníkům, kteří se s tvářenkama teprve učí zacházet, ale na druhou stranu chápu, že jako svoji první tvářenku si nekoupíte drahý Benefit, ale začnete něčím levnějším. Já jsem také začínala u Oriflame tvářenky za 80 Kč. Jelikož je tvářenka malá, budete muset použít buď příložený štěteček nebo nějakou jinou menší variantu. Běžné štětce na tvářenku do ní prostě nedostanete. Já s tím nemám problém, už jsem takové pidi tvářenky měla. Přiložený štěteček je obstojný a velice jemný. Vždy s ním v několika vrstvách tvářenku nanesu a poté ještě prsty rozetřu do ztracena. Výdrž je dokonalá. Večer ji najdu v totožném stavu, v jakém jsem ji ráno nanesla. Kvalitativně je tedy tvářenka perfektní a i když mi i odstín vyhovuje, tak přece jen barevně to zrovna není moje nejoblíbenější tvářenka. Používám ji tehdy, když chci opravdu nenápadná líčka. Třeba zrovna ve dnech, kdy se mi na tvářích objeví nějaký ten pupínek a nechci na něj moc upozorňovat nebo obecně když potřebuji co nejnápadnější líčení (třeba když jdu na zkoušku). Takže ji používám sice ráda, ale znovu bych ji nechtěla. Možná ji jednou nahradí právě Hervana.


High beam (4 ml)
Věhlasná lahvička, na kterou jsem byla opravdu zvědavá. Rozjasňovače běžně nepoužívám, takže to byla premiéra. A přiznám se, že jsme se dosud příliš neskamarádili. Hig beam má tedy moc pěknou barvu a velice dobře se s ním pracuje. Stačí dle návodu udělat na obličeji tři tečky a rozetřít je do ztracena. Co se mi líbí, tak použít ho na nadočnicový oblouk. Tam vypadá mnohem přirozeněji, než když se snažíte rozjasňovat očními stíny. Tady jsem si ho oblíbila. Poté jsem ho zkoušela klasicky na lícní kosti nad tvářenku. A já vám prostě nevím. Asi na to nejsem jen zvyklá. Já mám pocit, že to s mým obličejem neudělá nic zvláštního. Tedy, když se detailně prohlížím v zrcadle, tak vidím, že se mi tam něco třpytí. Ale že bych si díky tomu připadala hezčí, že bych to tam musela mít za každou cenu? To fakt ne. Plus se přidá ještě to, že i když se doma pořádně přepudruji, tak do dvou hodin se stejně lesknu celá a ani žádný high beam k tomu nepotřebuji. A on se ten třpyt v obecně lesklé pleti jednoduše ztratí. Přijde mi ,že když si dám výraznější tvářenku, která má v sobě nějakou tu třpytku, že to nadělá mnohem více parády. Ale jsem ráda, že jsem tento produkt mohla vyzkoušet a vím, že mě nemusí trápit, že doma nemám plné balení. Miniaturku tedy určitě budu používat a třeba se náš vztah časem vyvine, ale zatím je to pro mě taková nadbytečnost.

(schválně, jestli ho na fotce najdete :-D)

Posietint (4 ml)
Tinty fungují na podobné bázi, jako fixy na rty, které mám hodně ráda, tak jsem se na tento produkt velmi těšila a rozhodně mě nezklamal. V lahvičce se to tváří jako jedovatá růžová, ale v reálu vám to udělá jen lehce narůžovělé rty. Co se mi na takových produktech líbí nejvíce, tak to, že s jednou lahvičkou uděláte hned několik odstínů barvy, podle toho, jakou máte zrovna náladu. Jedna vrstva vám udělá opravdu přirozený narůžovělý nádech. Tři vrstvy, to už je výraznější růžová. Ale v tomto případě, pořád jemná a vhodná na denní líčení. Tint se do rtů vpije, což trvá zhruba minutku. Takže je třeba počkat a uvědomit si, že výsledná barva se ukáže až po tom, co se skutečně vpije do rtů. Je to kolikrát i překvapení, jak moc to bude výrazná barva. Tady bych, naopak od tvářenky, chtěla upozornit, že pod umělým světlem je barva ještě mnohem výraznější. Stejně jako u fixy, pocit na rtech je takový trochu ,,suchý", prostě jako byste na nich neměli nic. Takže přes něj použiji buď balzám nebo lesk. Výdrž je neuvěřitelná. Během dne sice lehce bledne (rovnoměrně), ale poslední zbytky stejně musím dát dolů až tonikem při večerním odlíčení. Můžete pít, jíst, ale tohoto tintu se prostě nezbavíte. Je sice možné použít ho i jako tvářenku, ale tady se přiznám, že mě příliš nezaujal. Roztírá se sice dobře, ale za prvé je nepohodlné, že výsledná barva jde vidět až po chvíli, což u tvářenky už není taková sranda a navíc zrovna tenhle tint jako tvářenka vůbec nejde vidět.
Takže na rty je perfektní a docela přemýšlím, že bych mu pořídila brášku v podobě Benetint. Jako tvářenka se mi neosvědčil.

(Mám sice tři vrstvy, ale foťák barvy sežral, ve skutečnosti je o něco výraznější)

Lesk na rty (6,5 ml)
Lesk je jedním slovem perfektní. Voní a chutná jako meruňky. Když jsem ho dala na ruku (viz výše), je lehce do oranžova a obsahuje jemný shimmer. Na rtech to ale není skoro vůbec patrné. Jedná se spíše o velmi nenápadný průhledný lesk. Na rtech je příjemný, vůbec nelepí. Výdrž je taková klasická, jako u běžných lesků. Takže záleží, jestli zrovna jíte, pijete, ale tak jednu až tři hodiny zvládne. Lesk mi tedy vyhovuje a vůbec by mi nevadilo, kdybych ho vlastnila v  dalších odstínech. I když pravda, zase tak výjimečný, abych za něj dala skoro šest set, rozhodně není. Takže nákup dalších kousků v dohledné době neplánuji.


(Má nejoblíbenější variace. posietint+lesk)

Celkově jsem se sadou velmi spokojena. Některé věci mě nadchly více, jiné méně. Ale důležité je, že pro všechny najdu využití. Navíc jsem se přesvědčila, že Benefit dělá skutečně kvalitní kosmetiku. Opravdu vyzdvihuji výdrž tvářenky, high beamu i posietintu. To se mi u jiných značek nestává tak často, aby produkt držel skutečně celý den. Navíc jsou všechny věci velice příjemné, dobře se s nimi pracuje. Koupě rozhodně nelituji. 

Cena této sady je 790 Kč, já jsem na ni použila 20% slevu (ta černá kartička, kterou v jednom kusem rozdávají v obchodních centrech), takže jsem platila 630 Kč. Je to opravdu dost. Ale peníze jsem měla našetřené z předvánoční brigády a chtěla jsem si udělat radost. A takové věci přeci nekupuji každý den. :-) Nehledě na to, že i přes malá balení mi produkty nějaký ten čas vydrží.

Máte doma něco od Benefit? Máte tuto značku rádi?

17 komentářů:

  1. Také se chystám na svůj první Benefit, díky za inspiraci :)

    OdpovědětVymazat
  2. Od benefitu jsem taky ještě nic neměla... ale tady ta sada vypadá fakt kráááásně :))

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
  3. Neustále slintám na obaly Benefit, ale zatím jsem si nic nepořídila a po pravdě se toho trochu bojím, aby obal nebyl huj a uvnitř fuj :-D

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné to je. A na mě tedy Posietint jako tvářenka vidět je... :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj, ja mam Benetint, ten je skvelej na rtech, i jako tvarenka (uvazuju nad koupi posietintu). Dale mam Porefessional, uz asi dva roky, obcas si ho dam, rozdil vidim asi pet minut, je fuk, jak ho nanasim. Takze za me ne. Dale jsem si koupila v zime krabicku Sugarlicious. Sugarbomb tvarenka spis prumer, high beam ujde (ale vidim to s temahle produktama jako ty, zadny velky ucinek)a hodne me prekvapil lesk, myslim ze se taky jmenuje Sugarbomb. Ja na lesky moc nejsem, ale tenhle je skvelej. Jeste mam tvarenku Bella Bamba, ktera hodne prasi a je fakt hodne vyrazna. Celkove si myslim, ze kvalita za ty prachy neobstoji, ale proste kdyz oni delaji tak skvely obaly...Stejne si zas neco koupim:))

    OdpovědětVymazat
  6. Já mám Benetint i Posietint a jsou to moje nejoblíbenější tvářenky, na rty je ani nepoužívám. Pak mám také Highbeam - a neznám lepší rozjasňovač. Dále jsem zamilována do světlounce oranžové tvářenky Georgia, která je ale také určena jen pro Sněhurky:D Opakovaně jsem si koupila Porefessional - ale popravdě znám i lepší a levnější varianty. Dále mám pudr Hello Flawless!, ale tam ona pověstná jiskra nepřeskočila. Stejně jako překvapivě nejsem spokojena s řasenkou They are real! Teď tedy popravdě musím říct, že jsem překvapena, jak ten můj seznam výrobků je dlouhý... :D

    OdpovědětVymazat
  7. Já mám High Beam a Posietint - High Beam mě nebaví vůbec, ještěže mám minibalení, ale Posietint se mi celkem líbí, i něco vydrží. Měla jsem i Benetint, ale ten dělá hrozné fleky.

    OdpovědětVymazat
  8. Já mám od Benefitu Porefessional a That gal, ale tato sada miniaturek se mi moc líbí :)

    http://cosmetic-styling.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  9. :D Můj momentální favorit mezi novými sety, už si na něj brousím zoubky :D Akorát jsem dopsala článek o setu "she's so Jetset," tak kdybys chtěla mrknout:

    http://cnbymiisha.blogspot.cz/2013/03/benefit-shes-so-jetset-aneb-jak-jsem-se.html

    Btw.: Já tam ten rozjasňovač vidím .D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprostá trefa, tahle sada je můj největší favorit. dlouho po ní pokukuji, akorát v Sephoře jsem ji neviděla, tak jsem začala něčím se stálé nabídky a tuhle sadu bych si chtěla časem objednat ze zahraničí.

      Vymazat
    2. Taky jsem jí v Sephoře neviděla :-( Ale musím říct, že společně s Fellin' Dandy by pro mě vytvořily dokonalé kombo toho, co chci od Benefitu vyzkoušet :D

      Vymazat
  10. Děkuji všem za další tipy, co od Benefit vyzkoušet. Teď už by to chtělo jen sehnat nějakého sponzora :-D

    OdpovědětVymazat
  11. Je to hrůza, ale nic od Benefitu nemám :D Přitom o té značce čtu všude a vesměs jen pozitivně :) Navíc má moc sympatické obaly a tak vůbec je z čeho vybírat :) Na mě by tahle tvářenka byla teda světlá asi až moc ,ale jinak se mi vše líbí. Jednoho dne si te High Beam prostě pořídím!! :D

    OdpovědětVymazat
  12. Sada vypadá moc hezky :)

    OdpovědětVymazat
  13. Ještě nic od této značky nemám :).

    OdpovědětVymazat
  14. 630 vyhozených,za mě :) Za to bych dala tak max 200 :) a i tak by to bylo zklamání. Fakt tam není nic, co by pro mě :) za tu cenu stálo a co by neměly levnější značky se stejným, podobným efektem. Snad jen ta krabička :), což je fakt málo, ale 100 lidí, 100 chutí.

    OdpovědětVymazat
  15. Mám jen High Beam a s tvým článkem o něm naprosto souhlasím. :) A sada stála 630Kč? Jestli jo tak jsem tu miniaturku koupila na omlazeni za 300Kč, si někdo vydělal:D aha ted se divam, ze to byla http://hellobeautyczech.blogspot.cz :D

    OdpovědětVymazat