úterý 8. ledna 2013

Oční odličovače Yves Rocher

Oční odličovače u mě patří do té kategorie, kde se mi stále nedaří najít ten pravý produkt a tak stále zkouším nové a nové značky. Výjimku nemůže tvořit ani mé oblíbené Yves Rocher. Ale je pravda, že jsem se docela dlouho bránila. Před nějakým rokem už jsem totiž jeden jejich odličovač měla a byl úplně na nic. Naštěstí si toho byla vědoma i sama firma a už před nějakým časem ho stáhla z prodeje. Místo něj nasadila ,,fialovou" novinku, a tak mi to nedalo a koupila jsem si ji. A aby to bylo kompletní, po dlouhém váhání jsem sáhla i po proslulém dvoufázovém odličovači. Slýchám na něj chválu ze všech stran, ale já prostě ty dvoufázové výrobky moc v lásce nemám. Ale zkusit se má všechno.


Oba odličovače obsahují výtažek z francouzské bio chrpy. Jejich popis se ale mírně liší. Fialový slibuje šetrné odstranění líčení, zklidňuje pokožku a zanechává ji svěží. Dvoufázový odličovač slibuje rychlé odstranění líčení, včetně voděodolné řasenky. Z toho tak nějak usuzuji, že dvoufázový by měl o něco lépe odličovat a fialový zase více pečovat o oční okolí. 

Fialový odličovač mám už někdy o léta, ale mám ho u rodičů, proto mi ho i po půl roce ještě trocha zbývá. Dvoufázový používám v Praze a mám ho asi dva měsíce. Používala jsem je tedy podle toho, kde jsem se zrovna nacházela. Akorát teď kvůli recenzi jsem si je svezla na jedno místo a dokonce jsem si zkusila párkrát odlíčit vždy jedno oko jedním a druhé druhým odličovačem, abych mohla co nejvíce posoudit rozdíly. 

Nejdříve se podíváme na ten fialový. Má dost divnou parfemaci. Asi v tom bude mít prsty ta chrpa a není to zrovna dvakrát příjemné. Je to taková ,,nahořklá" vůně. Ale cítíte ji jen když strkáte nos přímo do lahvičky (což normální lidé ani nedělají, že:-D), běžně při aplikaci si na to ani nevzpomenu a nijak mě to neobtěžuje. Běžné stíny, řasenku odlíčit dokáže naprosto bez problému. Nemusím nijak výrazněji tlačit. Voděodolné líčení nebo třeba linky za sebe posoudit nedokážu, protože je nepoužívám. Oční okolí po aplikaci nijak nepne a působí poměrně hydratovaně, také si nemůžu stěžovat.  Mám s ním ale jeden takový problém. Občas trochu štípe. Nedokázala jsem té záhadě dojít na kloub, ale zhruba tak jedno z pěti odlíčení mě chvíli pálí oči. Už jsem podezírala i bázi pod oční stíny či samotné stíny, ale to se mi nepotvrdilo. Protože s jinými odličovači se mi to nestává a stíny mám přitom pořád jedny a  ty samé. Takže to sama nechápu. Možná je tam nějaká složka, která mi nesedí, ale proč to reaguje jen někdy, to nevím. Takže pocity z tohoto odličovače jsou spíše rozpačité. Odličuje dobře, ale kvůli tomu občasnému štípání si ho znovu nepořídím.

A teď jeho dvoufázový bratr. Je mastný, to vás asi nepřekvapí. Odličuje však skvěle. Ještě o něco lépe, než ten fialový. Voděodolné líčení opět neposoudím, ale ten rozdíl mezi fialovým a tímto prostě jde znát. Stačí chvíli přidržet namočený tampónek u oka a všechno jde jedním tahem dolů. Navíc neštípe. S ním se mi to nestalo ani jednou. Problém je jen ta mastnota. Není to sice nijak přehnané, ale prostě mi to vadí. Vždycky si pak musím oči ještě přetřít tonikem nebo prostě něčím, abych tu mastnotu dala pryč. Pořád jsem se s tím nějak nesmířila. Ale tohle je jen můj subjektivní problém. Pokud vám dvoufázové odličovače nevadí, tak tenhle je rozhodně skvělá volba a můžu vám ho doporučit. 

Celkové shrnutí: Tak nějak mi vychází, že oba jsou sice fajn a bez problému je vypotřebuji, ale mám jistou obavu, že ten pravý odličovač jsem ani tady nenašla. U toho fialového mi vadí nevysvětlitelné pálení a s dvoufázovými odličovači jsem se prostě ještě nedokázala smířit. Takže mé hledání bude pokračovat. Ještě stále jsem se nevzdala myšlenky, že existuje odličovač i bez olejové složky, který dokáže skvěle odstranit makeup.

Ještě dodám ,že obě lahvičky mají 125 ml, fialový stojí 159 Kč a dvoufázový 199 Kč a jak už to u Yves Rocher bývá, oba jsou často ve slevách nebo na ně jdou využít slevové kupony. 


Zkoušeli jste některý z těchto odličovačů? A máte nějaké tipy na dobré odličovače?

16 komentářů:

  1. Já mám ten dvoufázový strašně ráda, skvěle odličuje, nepálí a nevysušuje:)

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám ráda ten fialový, a nepálí mě, tak nevím, čím to je u Tebe. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já používám odličovač od Ryoru, ale ten je taky dvoufázový a opravdu hodně mastný, což občas vadí i mně, takže asi nic pro tebe. Ale přemýšlím, že bych zkusila postupně tyhle dva odličovače až někdy budou ve slevě a já zrovna budu mít peníze :D

    OdpovědětVymazat
  4. Ja som pred nedávnom objavila v Rossmann-ovi ich vlastný dvojfázový odličovač, cena asi 50Kč a je výborný!! Mám tiež problém s tým, že väčšina týchto vodičiek a aj mliek mi ide vypáliť oči, takže som to vyskúšala, za tú cenu by to nebola až taká strata :)A osvedčil sa výborne. Potom som skúsila od tej istej značky,ale ten nie je dvojfázový, čiže v ňom nie je olej, tak ten celkom štípe, vrátim sa k dvojzložkovému :)

    OdpovědětVymazat
  5. Uvažuju o dvoufázovém, ale taky se obávám, že mi bude vadit mastnota, to prostě nemám ráda. Takže úplně nejdřív nejspíš zkusím z MýchŠminek odličovač od Amie. Přijde mi popisem podobný a určitě bude šetrný, navíc celý příridní.
    Díky za srovnání, je mi rozhodně užitečné :)
    Verunka

    OdpovědětVymazat
  6. ten dvoufázový je můj miláček už pár let a nedám na něj dopustit :)

    OdpovědětVymazat
  7. Já teď testuju dvoufázový odličovač od Ziaji a moc nadšená nejsem. Biodermu zatím nic nepředčilo :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já měla od Ziaja ten klasický a také jsem nebyla nadšená.

      Vymazat
  8. Měla jsem dvoufázový, ale ta mastnota mi leze tak na nervy, že na něj už kašlu a znova si ho nepořídím :-/

    OdpovědětVymazat
  9. dvoufazove nemusim, ale yves rocher ano :)
    http://she-is-the-1.blogspot.ch/

    OdpovědětVymazat
  10. Já mám ten fialový a jak říkáš, taky mě občas štípe a občas ne...Nechápu...a dvoufázový nechci, nosím čočky a po použití dvoufázového vidím mastně :D docela mi vyhovuje obyčejný od balei a nebo ze sephory.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to vypadá, že jsme na tom úplně stejně:-) takže se moc ráda podívám na tvé tipy. díky

      Vymazat
  11. Já mám už druhé balení toho dvoufázového, ale chce to změnu, tak se po vypotřebování posunu zase dál. Taky mě láká vyzkoušet ten od Amie.
    Bibi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. teď jsem se na ten Amie dívala a také mě docela láká. až mi dojdou zásoby, tak po něm zřejmě sáhnu. díky za tip.

      Vymazat
  12. Já také pátrám po tom pravém. Je pravda, že jsem ještě nevyzkoušela Biodermu, tak možná po ní už nebudu muset pátrat :D.

    OdpovědětVymazat
  13. také jsem ještě nenašla toho pravého teď zrovna používám od Ryor ten jejich dvoufázový je dobrý ale štípe v očích jako blázen
    http://reginanailpolishes.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat