pátek 18. ledna 2013

Linky Miss Sporty

Dnes se podíváme na věc, kterou u mě na blogu jen tak nevídáte. A to z jednoduchého důvodu, prostě takové věci skoro vůbec nepoužívám. Jedná se o linky v jakékoliv podobě. Já si prostě raději vyhraji se stíny, klidně nosím i běžně přes den výraznější barvy, ale abych si oko orámovala černou linkou, na to mě moc neužije. A upřimně, nejraději bych takové věci některým slečnám úplně zabavila. Hlavně tlusté černé linky na waterline, které úžasně zvýrazní vaky pod očima, co na tom holky proboha vidíte!!! Horní linky už se mi líbí, pokud jsou decentní a dobře namalované, ale mám tak nějak pocit, že mi to moc nesluší. A hlavně mě to nebaví.:-)

Ale to bych nebyla já, kdybych to aspoň nezkoušela. Začínala jsem samozřejmě s klasickýma tužkama, protože jsou nejlevnější. A nešlo mi s tím vytvořit nic kloudného. A pak jsem se dozvěděla o linkách ve fixe a rozhodla jsem se je vyzkoušet. Tip jsem na ně četla u Plum a jelikož jde o značku Miss Sporty a fix stojí 70 Kč, tak mi to přišlo jako dobrá volba pro další zkoušení. Fix jsem kupovala v září a jak jsme se od té doby spolu sžili? 




Linky svým obalem připomínají skutečný fix. Hrot fixy je dostatečně dlouhý a hlavně pevný, takže se s ním dobře a přesně maluje. Barvy teče tak akorát, stačí lehce přejet a barva hned pouští, ale naopak jí není zbytečně moc a nemá tendence se roztékat nebo dělat tlusté čáry. Manipuluje se s ní tedy dobře a je to to pravé ořechové pro začátečníky. Vůbec to nejde srovnat s tužkami, se kterými jsem zápasila dříve. Jelikož v tom nemám cvik, tak mi to samozřejmě chvíli trvalo, ale výsledek byl obstojný hned napoprvé a jde mi to čím dál lépe. Ale jak říkám, zrovna často ji nepoužívám. Pokud je to jednou za 14 dnů, tak je to moc.:-) 
A ještě tedy dodám jedno menší negativum, hrozně smrdí. Ale fakt neuvěřitelně divně, čpí z ní taková nepříjemná chemikálie, až jsem se poprvé bála ji použít. Ale žádnou alergickou reakci jsem nezaznamenala a postupem času jsem si na ten smrad zvykla.

Výdrž je podle mě skvělá. Během dne drží přesně tam, kam jsem ji nanesla. Nerozmazává se, nikam nemizí, večer ji najdu ve stejném stavu jako byla ráno. Dokonce mám trochu problémy s odličováním. Používám na ni dvoufázový odličovač od Yves Rocher a stejně musím trochu přitlačit, aby šla dolů.

Na fotkách se ukázalo, že já rozhodně nejsem ten typ, který by vám měl říkat, jak se dělá linka, tak to berte hodně s rezervou. Vždy dávám jen velice jemnou linku do řas a na fotce to nejde skoro vůbec vidět. :-) Když tak se podívejte k Plum, ta to vyfotila lépe.



Celkové shrnutí: Opět berte z pohledu začátečníka. O co jsou lepší nebo horší jiné fixy nebo gelové linky nebo cokoliv jiného, to bohužel nevím. Pro mě je ale důležité, že tento fix je daleko lepší než klasické tužky. Linka se s ním dá namalovat tenká, přesná a když jsem to zvládla já, dokáže to každý začátečník. Má skvělou výdrž. A příznivá je také cena, která je zhruba 70 Kč. Pokud s linkami také začínáte a teprve hledáte, co vám bude vyhovovat, tak vám ji určitě můžu doporučit.

Čím si malujete linku vy?

18 komentářů:

  1. Taky jsem s linkami začátečník :-) Ale tužky mi celkem vyhovují. Fixu mám od ELFu, ale nějak jsem ji ještě nepoužila, a to ji mám snad půl roku už :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Já si dělám linky tužkama na oči nebo gelovými od essence...taky se teprve učím, ale líbí se mi to, když chci více zvýraznit oči/líčení, tak je to perfektní. Tyhle by mohly být taky dobrá volba, jen nevím, co s tím smradem...má citlivá pleť toho zase tak moc nesnese...

    OdpovědětVymazat
  3. Já si většinou maluju i dolní linku a na ty jsou prý gelový linky a fixy nevhodný, takže u nich asi zůstanu. Ale strašně se mi líbí, jak vypadá ta horní lina udělaná fixy nebo gelovýma linkama. Možná jednou neodolám a taky si něco koupím :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je pravda, že spodní bych tím asi nedělala, na to bude lepší klasická tužka. ale spodní linky na sobě nemám ráda, takže mě to naštěstí netrápí:-)

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
  4. já používám linku ve fixu od S-he, ale je ještě z té nehranaté řady, takže nevím, jaká je ta, co mají aktuálně...je super, nerozmazává se a mám ji už sto let a nevysychá

    OdpovědětVymazat
  5. Mám stejnou jako ty, akorát hnědou, ale to kreslení mi moc nejde, přijde mně, že se docela rozpíjí, takže zatím jsem ji ani ven nepoužila :( Asi budu muset víc trénovat :) Jinak mně vyhovujou gelové linky od Elfu, ale už jsou jakési vyschlé, tak se ohlížím po náhradě.

    OdpovědětVymazat
  6. ja pouzivam najma tekute (essence) a gelove (essence, catrice). Pricom tekute su moje naj!
    Inak ak ta trapia suche ruky tu je dobry tip :)
    http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/01/parafin-domace-pouzitie.html

    OdpovědětVymazat
  7. Já mám linky ve fixu os Essence a někdy se mi stává, že se mi obtisknou na horní víčko, takže už si linky moc nemaluju. Jinak stopro vedou gelové linky! Teď kreslím linky pro jistotu pomocí tmavých stínů, aby ten přechod nebyl tak drastický, když mám denní líčení :)

    OdpovědětVymazat
  8. Já používám fix od Essence a ten je teda skvělý :).

    OdpovědětVymazat
  9. mam dva odtienie tuto čiernu a modru, no zato ja niesom vobec spokojna, vobec mi nekreslia tak ako maju-slaba pigmentacia..:( ale počula som že od essence tiež eyeliner fix je velmi dobry :)

    OdpovědětVymazat
  10. My sa na škole nemôžme moc výrazne malovať, vlastne by sme sa nemali malovať vôbec, ale nikto to nerepšketuje..Ja si robím s ceruzkou na oči od Miss Sporty hornú linku, ale vždy sa mi odtlačí (obtiskne) a mám to ako očné tiene a dlho mi to nevydrží tak si musím do školy nosiť ceruzku na oči a cez prestávku upraviť..Btw nepoznáte nejakú dobrú ceruzku na oči ktorá vydrží celý deň a nerozmazáva sa? Taká asi nieje že ? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Velký odborník na to nejsem, já jsem měla tužky Essence a Rimmel a nevydržela pořádně ani jedna. :-) Ale možná by to mohla zpravit báze pod oční stíny, ale to jen hádám, vyzkoušené to nemám.

      Vymazat
  11. A já bych řekla, že jsem linkový profík :D Není dne abych ven vyšla bez nakreslené horní linky, kterou ještě vždycky protáhnu směrem ke konci obočí. A už od svých cca patnácti let jsem stále věrná tekutým očním linkám od značky Regina. Občas jsem si sice naivně odskočila k výrobkům značek libozvučnějších jmen, ale vždycky na konec skončím u těchto. Vyhovuje mi štětečkový hrot, perfektní výdrž a přímo luxusní cena.

    OdpovědětVymazat
  12. Dneska si ji kupovala mamka. Ale už má zelenou (překrásná barva, stojí za vyzkoušení) a dneska hnědou (ta mi zase příjde spíše do černa).

    anasglamour.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  13. Jé, moje oblíbená fixa. :)
    Já ji mám moc ráda, přesně, jak píšeš... (ostatně myslím, že jsem to taky někde psala). A já už se teda víceméně naučila dělat i gelové linky, ale s touhle fixou je to stejně jednodušší... :)
    Mimochodem, moje nesmrdí... Teď jsem ji kontrolovala... :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to je zvláštní. to se mi nelíbí, že mi smrdí jen ta moje. :-(

      Vymazat
  14. děkuji všem za komentáře za tipy, kterými dalšími produkty dělat linky.

    OdpovědětVymazat