neděle 27. ledna 2013

Korektor Dermacol

Korektor, to je věc bez které se sice neobejdu, ale věc, kterou hrozně nerada nakupuji. Ano, některé druhy kosmetiky bych mohla kupovat na kila a nákup některých věcí je oproti tomu za trest. Tak se mi stalo, že jsem asi měsíc neměla jediný korektor. Pak už jsem se ale naštvala, protože občas nějaký ten pupínek vyraší a je třeba ho maskovat a vyčlenila jsem si celé odpoledne na to, abych sehnala korektor. Tentokrát mi byla docela jedno i cenová kategorie. Původně to měl být Healthy Mix od Bourjois, ale než jsem se rozhoupala, tak jej přestali vyrábět. Jednoduše se z obchodů vytratil a nahradily ho jiné korektory, které mě ale neoslnily, a tak jsem se rozhodla hledat dál. Začala jsem v Inglotu, ale sama jsem tam nějaký pořádný korektor neviděla a paní prodavačky vedly zrovna vášnivou debatu o tom, jaké kafe si uvaří (a vůbec je neštvalo, že mají plný obchod lidí), tak jsem je nechtěla zbytečně rušit a vydala jsem se dál. V Sephoře jsem postupně projela všechny stojany, ale nic mě nezaujalo natolik, abych po tom sáhla. Dost věcí byla hodně tmavá nebo měly divnou strukturu nebo prostě nějaký jiný nedostatek. Tak jsem to také vzdala a vydala se do DM. Kde už jsem si řekla, že si prostě MUSÍM něco vybrat. Volba padla na  Dermacol a jejich Matt Control korektor...



Tento korektor je v sortimentu Dermacol poměrně novinka. Vyrábí se ve třech odstínech (i když v drogeriích sežene obvykle jen 01 a 02). Já má samozřejmě ten nejsvětlejší 01 a kupodivu je opravdu velice světlý, krásně s mojí pletí splyne. Takže za tohle určitě velké plus. Dále korektor slibuje perfektně přilnout k pleti, zakrýt nedokonalosti a zlepšit celkový vzhled pleti. Korektor reguluje tvorbu kožního mazu, má zmatňující efekt a pomáhá redukovat velikost pórů.



A jak je na tom korektor ve skutečnosti? Upřimně, jsem z něj docela rozpačitá. Manipuluje se s ním dobře. Vysouvací tyčinka je praktická, korektor má příjemnou texturu, stačí po pleti lehce přejet, není nutné tlačit. Také se lehce roztírá. Tady je vše v pořádku. Ale nejdůležitější věc na korektoru je jeho krycí schopnost. A ta je tady mírně řečeno - průměrná. Jako něco to trošku zakryje. Nějaké menší pupínky. Třeba s kruhy pod očima si to poradit neumí, což mi tolik nevadí (na to jsem nakonec pořídila jiný korektor, o kterém bude řeč zase někdy jindy), ale třeba už to má problém zakrýt pigmentové skvrnky. Jinak ale nezalézá do vrásek (ani pod očima) a na pleti působí hezky nenápadně. Respektive aspoň v první chvíli. Kámen úrazu je tak trošku v jeho dalších slibovaných účincích.

Slibuje redukci kožního mazu, zmatnění a takové ty věci. Což opravdu musím říct, že skutečně zvládá. Otázkou je, jestli je to žádoucí. Problém je, že korektor skutečně časem jakoby pupínek vysuší, ale asi si dokážete představit, jak to vypadá. Místo abyste pupínek co nejvíce maskovali, tak se místo kolem něj vysuší, objeví se šupinky a je ještě více viditelné než bez korektoru.

Narážíme tady na to, co opakuji i u jiných výrobků. Nemám moc v lásce ty rádoby multifunkční věci. Když to slibuje milion účinků, tak to potom ve finále neumí nic pořádně. Opravdu si nemyslím, že je nutné, aby korektor zmatňoval, zmenšoval póry a vysušoval pupínky. Na to jsou tu přece jiné věci. Korektor by měl předně maskovat, což tento konkrétní výrobek splňuje jen zčásti.

Celkové shrnutí: Korektor má velmi světlou barvu, dobře se aplikuje, kryje velmi průměrně, vysouší pupínky, vytváří šupinky. Upřimně řečeno, nic moc. Mám sto chutí jít si koupit tu bází pod oční stíny Essence, protože i když je to trošku bizarní, tak lepší korektor jsem zatím nenašla. Trošku mě to mrzí, protože Dermacol jsem si v poslední době fakt zamilovala, ale tohle mě příliš nenadchlo. Není to úplně propadák, budu ho používat i nadále, ale super krycí korektor to tedy není a asi bych vám ho nedoporučila. Nicméně myslete na to, že sto lidí sto chutí. Internetem kolují vesměs pozitivní recenze, takže úplně zahazovat se tento korektor nemusí. Ale já bohužel budu muset absolvovat tu strastiplnou cestu znovu a dál se snažit hledat ten pravý korektor.

Zajímají mě tipy na dobré korektory. Co používáte vy?

18 komentářů:

  1. Báze pod oční stíny jako korektor? Zní to divně, ale když se člověk zamyslí, tak by to mohlo fungovat :D Takže si asi tu bázi I love stage koupím :D
    Jinak já mám korektor od Essence Stay all day a není špatný za tu cenu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. více jsem o tom psala tady http://navlastnikuzi.blogspot.cz/2012/07/baze-pod-ocni-stiny-essence.html

      divné to je, ale jako báze mi to nefungovalo ani trochu, zato pupínky to umělo krýt dokonale :-)

      Vymazat
    2. Škoda, že píšeš, že na kruhy pod očima není dobrý. S pupínky nebojuju, ale s kruhy pod očima ano :D

      Vymazat
  2. ja som si v piatok kúpila dermacol makeup korektor v tej zlatej tube film studio barandov a to je fakt niečo parádne, neviem či si ho už mala, ale ak nie určite si o ňom pozri recenzie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. o tom píšou superlativy snad všichni, takže tenhle asi opravdu budu muset vyzkoušet. možná po něm sáhnu hned příště.

      Vymazat
  3. Já mám korektor od Rimmelu Stay Mate, a je docela dobrý, akorát mi taky šupinkuje kolem toho pupínku. Se chci potom spíš poohlídnout po nějakým tekutým korektoru.

    OdpovědětVymazat
  4. Já ho mám a jsem s ním teda spokojená moc. Přijde mi, že kryje docela dobře. Jasně, na úplně tmavé kruhy to úplně není, ale i tak si s nima poradi líp jak Garnier.
    Pokud chceš supr trupr korektor, tak sáhni po Makeup coveru od Dermacolu, ten kryje parádně.

    OdpovědětVymazat
  5. Korektorů mám tolik, že je nespotřebuju do konce života. Tenhle mě moc nezaujal, a to mám Dermacol ráda. :-)

    U mě GIVEAWAY: allthatgems.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Já používám korektor od Rimmelu a ten je celkem fajn :).

    OdpovědětVymazat
  7. Vypadá zajímavě, ale vzhledem k tomu, že mám doma naprosto nevypotřebovatelné balení Make-up Coveru od Dermacolu, na nějaké experimentování s korektory si asi tak dalších pět let můžu nechat zajít chuť. :-D

    OdpovědětVymazat
  8. Já jsem zamilovaná (asi jako úplně všichni jak tady čtu) do Make-up coveru od Dermacol. Mám dva odstíny 208 a 210 - tedy ty dva nejsvětlejší. 208 mám na zimu a přes léto si do ní lehce přimíchnu tu 210 :) Super obchod má Dermacol v Černé růži, kdy mám po předložení ISIC při placení vždy velké slevy (teď z hlavy to nevím jistě - ale snad i 20%!).

    OdpovědětVymazat
  9. nevím ale mě se ten korektor nelíbí ten obal je příšerný taky jsem milovnice značky Dermacol a jejich výrobky mám taky ráda ale tenhle korektor má příšernej obal takže bych po něm asi v obchodě nesáhla :))
    http://reginanailpolishes.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  10. Být tebou, tak klidně používám tu bázi, pokud jsi ještě nenarazila na fakt pořádný korektor :-) Není na tom nic divného, já zas používám místo báze na oční víčka pěnový make-up :-D Jinak ten korektor od Dermacolu jsem si taky koupila, zrovna když měl Dermacol v Rossmannu tu 30% slevu na všechno. Ještě jsem se k němu nedostala, tak uvidíme, jaký bude :-) Já na pupínky zas tolik netrpím, ale říkala jsem si, že není od věci mít jeden korektor doma :-D

    OdpovědětVymazat
  11. Ja mam paletku korektoru od Catrice a ta mi vyhovuje nejlepe! Stoji cca 70kc a mas tam 5 korektoru:)

    OdpovědětVymazat
  12. Tak ten jsem ještě nezkoušela,ale pokukovala jsem po něm:)

    OdpovědětVymazat
  13. Já korektor nepoužívám a když už se objeví nějaký větší pupínek, půjčím si mamky Max Factor, ten zakryje skvěle. U tohohle je škoda, že vysuší a zviditelní..

    OdpovědětVymazat
  14. Já jsem teď docela spokojená s korektorem od Astoru, ale ten zase není úplně nic moc na pupínky. :)

    OdpovědětVymazat
  15. Děkuji všem za tipy, příště už můj nákup korektoru nebude tolik strastiplný, když mám tolik skvělých doporučení.

    OdpovědětVymazat