středa 6. září 2017

Svíčková statistika (květen - srpen)

Spolu s koncem léta je potřeba uklidit ve svíčkách. Statistika tady už čtyři měsíce nebyla a já jsem se nemohla dočkat, až všechny odpadky nafotím a vyhodím. 

Plánovala jsem nakupovací pauzu, což se mi i povedlo. Utrácela jsem za tu dobu jen jednou a tento článek krásně ukazuje, že jsem toho daleko více vypálila než nakoupila. 

Novinky

Můj jediný velký nákup byl v knihkupectví Dobrovský. Měla jsem zrovna 20 % slevu, a tak jsem se vydala na průzkum značky Heart and Home, která mě nedávno nadchla. A nadšená jsem z ní pořád. Vosky stojí totožně jako Yankee, 59 Kč za kus, ale ta kvalita je fakt skoro stejná. A svíčky, ty vyjdou o pěkných pár stovek levněji a jsou taky super.


Ve svíčce jsem brala Dotek tropického ráje a já tu vůni na léto prostě miluji. Ve voscích mě zatím nejvíc nadchla Jahodová zmrzlina, která je třeba daleko lepší než Summer Scoop od Yankee. 


Od Yankee candle se ke mně zatoulaly jen dva vosky. A childs wish jsem vyhrabala také u Dobrovského, tak jsem ho hned musela mít. Už se snad rok neprodává, tak je raritka ho najít a je to jedna z mých top vůní. Je taková miloučká. A Vineyard mi věnovala Nikča za což jí moc děkuji, protože je to úžasná vůně. Voní jako fialové Bonpari. :-) Fakt škoda, že se u nás taky neprodává. 

Vypáleno

Podařilo se mi udolat dvě velké svíčky. Candle Lite pro mě bylo naprosté zklamání. Tohle je jedna z nejdražších verzí, ale stejně to voní hrozně slabě. Navíc to hoří dost ,,agresivně". Má to tři knoty, takže to má hned několika centimetrové jezero a občas je to až dusivé. Ještě mám doma jednu svíčku, ale víckrát už se k této značce vracet nebudu.

Naopak Rainwashed berry od levnější sestřičky Yankee - Simple Home byla fajn. Intenzita byla příjemná a vůně jakbysmet. Kupovala jsem ji tehdy vy výprodeji, takže i cenově byla krásná, ale plnou pálku bych za ni nedala. Přece jen ta nižší třída u ní jde vidět i cítit.


Další hromádka obsahuje klasickou svíčku z Ikea. Fakt jsou naprd, ale této s vůní lesních jahod nikdy neodolám. Ta vůně je božská, ale jen za studena.

O jahodové zmrzlině už jsem mluvila, fakt pecka a doporučuji vyzkoušet.

Kringle Candle nikdy nezklame, a tak tyto třešňové květy byly taktéž skvělé.


Na závěr super hromádka vosků Yankee Candle a jeden votiv Village Candle.

Co bych tak vypíchla, tak jsou mé top vůně Fireside Treats a A chidls wish, ty jsou můj top. Naopak třeba letošní novinky se podle mě moc nepovedly. Spoustu z nich jsem vůbec nekupovala (viz letní edice) a i ty jarní byly nic moc. Buď slabé nebo nezajímavé. Fakt mám pocit, že jedou v poslední době na kvantitu a ne na kvalitu. Krásné vůně končí a pořád valí nějaké novinky, které nejsou tak fajn. Tak uvidíme, jak se vydaří podzim. Vosky už jsou na cestě a uvidíte je příští měsíc.

To bylo moje jarně letní pálení. Já prostě pálím i v tomto počasí. Sice jsem obecně méně doma, ale když už tam jsem, tak mi vždycky něco hoří. Ale spolu s podzimem to začne přibývat, proto už teď je jedna objednávka na cestě ke mně a ještě něco pořídím při dnech Marianne. Takže na další díl svíčkové statistiky se můžete těšit už příští měsíc.

Co vy a letní pálení? Kašlete na to nebo tu a tam něco zapálíte?

5 komentářů:

  1. Palim i v létě, ale spotrebu nemám snad žádnou :D Ani teď nenakupuji, ráda bych první dodelala starší kousky.
    Soutěž s Catrice

    OdpovědětVymazat
  2. Já pálím taky přes léto.. sice míň, ale něco málo jsem vypálila :D teď v neděli třeba svoji první střední svíci! :-O :D

    OdpovědětVymazat
  3. O vůně fialové Bonpari, to bych si nechala líbit :). Já jsem přes léto nepálila skoro nic, ale teď už týden doma pálím jeden vosk za druhým :).
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  4. Přes léto pálím, ale jen málo. Zato s příchodem září to rozjíždím a nepustí mně to až do jara:-) Zaujala mně ta značka Heart and Home, asi to bude chtít něco od ní vyzkoušet:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat