středa 6. května 2015

Pleťové masky z HM

Po dlouhých odkladech je tady konečně recenze na masky z HM. Kosmetika produkována firmami, které se specializují na oblečení, u mě nikdy nebudila velkou důvěru. O těchto maskách se ale již popsalo hodně a téměř vždy to byla chvála. A tak jsem to samozřejmě musela vyzkoušet. Výběr je opravdu obrovský, myslím, že mají až k deseti variacím, a já jsem na zkoušku sáhla po třech kouscích.


Masky mají shodně 12 ml a celé to jejich pytlíčkové balení je tak trochu kámen úrazu. Praktické to prostě není. Jedna maska vydrží na 2 - 3 použití a otevřený pytlíček se špatně uchovává. Nejdříve jsem začala olivovou, aplikovala jsem ji po týdnu, ale ten třetí týden už byla maska dost divná, takže jsem ji vyhodila. U dalších dvou pytlíčků jsem si vždy naordinovala kúru a natřikrát je spotřebovala asi za 8 dní. Je to možná zbytečně moc aplikovat masku takhle často, ale nic jiného s tímto balením nejde. Já osobně bych je udělala třeba menší a levnější, když už to rovnou nedat do nějaké tuby. Nicméně, konec negativ, jdeme na jednotlivé variace.


Olivová hloubkově čisticí - bahenní maska s hydratačním olivovým olejem a zvláčňujícím bambuckým a kakaovým máslem.

Texturou je to klasická maska založena na jílovém základu. Prostě hnědo zelené bahýnko. Zapomněla jsem ji vyfotit, ale je tmavší než malinová a minerální a má i trochu jinou konzistenci. Použití je klasické, nanese se na obličej a nechá 10 - 15 minut působit. Maska začne tvrdnout a v mžiku máte kamenný obličej. Smývá se dobře.

S účinky jsem byla spokojená. Póry byly lehounce zatáhnuté a zároveň si to dokázalo poradit i se šupinkami. Výsledek to není nijak efektní, ale je to prostě fajn průměrná maska. Vlastně ji hodnotím takhle vlažně jen proto, že dvě další jsou mnohem lepší, ale jinak rozhodně není špatná a myslím si, že dokáže vyčistit a dodat akorátní dávku hydratace mastnější pleti.


Rozjasňující minerální maska - spojení přírodních mořských řas a kamenné soli poskytne unavené pokožce zdravý a zářivý vzhled.

Byť je také založena na jílu, tak má mnohem krémovější texturu a zároveň se i lépe a rovnoměrněji nanáší. Vůně je taková neutrální ,,bahnitá". Na obličeji se chová úplně stejně jako předchozí kousek. Ihned začíná tuhnout a smývá se po 10 - 15 minutách.

Tato maska je skvělé ,,sos" pro vysušenou pleť. Zase mě začaly zlobit šupinky, ale tahle maska si s tím ihned poradila. Pleť byla očividně vyživenější, vypnutější a šupinky pryč. Na druhou stranu to nebylo nic přehnaného a i má smíšená pleť to ustála. Asi tuto masku nepotřebuji pořád, ale čas od času je to super hydratační vzpruha.


Malinová čisticí maska - Maliny, mango, meruňka a granátové jablko čistí ucpané póry a zanechává vaši pleť jemnou a svěží.

Tato maska je největší pecka. Texturou je podobná té minerální, je to hutný krém, který je ale opět založen na jílu. Nicméně, voní docela výrazně po malinách. Nikoliv však po sladkých plodech,ale tak trochu hořce. Myslím si, že v to budou rozemleta zrníčka právě z malin, která tu vůni budou mít na svědomí. Maska působí opět 10 - 15 minut a taktéž na obličeji tvrdne.

Výsledek je fakt skvělý. Pleť je skutečně čistší. Póry jsou menší, pleť je jemnější a rozzářenější. A nejlepší je, že ten efekt vydrží tak 3 - 4 dny. Já jsem navíc masku vždy po těch 3 - 4 dnech aplikovala znovu, takže po necelých dvou týdnech používání mám obličej čistý jako nikdy. K tomu vůbec nevysušuje a ani šupinky nemají šanci. Je opravdu super a pokud vás neustále trápí černé tečky a rozšířené póry, ale zároveň nechcete pleť přesušovat, tohle je skvělá volba.


Masky mě mile překvapily. Všechny jsou skvělé a vesměs plní to, co je na nich napsané. I proto vám nechci diktovat, pro kterou variantu si máte zajít. Prostě si je projděte všechny a vyberte si tu pravou podle vašeho typu pleti a vašich požadavků. Já určitě zajdu omrknout další varianty a přikoupím malinovou do zásoby. 

Masky seženete v některých prodejnách HM (mají je buď u pokladny nebo v sekci s ostatní kosmetikou) a jeden balíček vyjde na sympatických 29 Kč. 

Zkoušeli jste tyto masky?

14 komentářů:

  1. Příjemná záležitost, možná na ně i kouknu :))

    http://style-and-smile15.blogspot.cz/2015/04/giveaway-3.html

    OdpovědětVymazat
  2. Mám v plánu si je pořídit už delší dobu. Hned jak budu mít cestu okolo HMka, beru je :)
    My Make-up Store

    OdpovědětVymazat
  3. Bohužel u nás v H&M mají jenom oblečení a nějaké ty laky u pokladny.

    OdpovědětVymazat
  4. Tyhle masky jsou skvělý, miluji tu jejich kokosovou :-)

    Zvu tě na blog :-)
    http://wormake.blogspot.cz/2015/03/pekny-patecni-vecer-venku-se-stmiva-je.html

    OdpovědětVymazat
  5. Bez tohoto článku bych o masky ani pohledem nezavadila, protože mám vůči kosmetice z obchodu z oblečením blok. Když jsem si ale přečetla složení a navíc tvoji kladnou recenzi, tak o nich uvažuju. Masky v malých baleních mám ráda a H&M nemám daleko.

    OdpovědětVymazat
  6. Taky určitě mrknu, ještě jsem je nezkoušela :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Teda musím říct, že na tu malinovou masku jsi mně docela nalákala:-) Vůní malin můžu, takže až budu mít cestu do/kolem H&M, tak se po ní určitě mrknu:-)

    OdpovědětVymazat
  8. Tak ty vypadají krásně... i když HMko dvakrát nemusím, pro masky si asi zajdu :) :D Jinak já pytlíčkové masky přelívám do nejrůznějších uzavíratelných kelímků (od krémů, mastiček, atd.), protože taky nemám ráda tenhle způsob balení a taky se mi jinak kazily... :D :)

    Zrzavá katastrofa

    OdpovědětVymazat
  9. Všude čtu na tyto masky samou chválu, proto bych je velice ráda vyzkoušela. Zatím ale na ně ne a ne narazit. Tak nevím.

    Radu - Jarní Rita Ora Giveaway

    OdpovědětVymazat
  10. Pěkné, tyhle masky jsem u nás v HM ještě neviděla. Asi se budu muset pořádně rozhlídnout až budu mít cestu kolem. :-)
    giveaway

    OdpovědětVymazat
  11. Tak mě by taky nenapadlo si v HM masku koupit, ale když čtu tuhle recenzi a vidím tu cenu, tak proč ne.Určitě zkusím,a to hlavně tu malinovou :-)
    simply-pleasures.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  12. Určitě vyzkouším, díky za tip. :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Až půjdu do HM, tak se mrknu jestli je tam mají, zatím jsem je neviděla. Zaujala mě z popisku malinová :)

    OdpovědětVymazat
  14. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat