úterý 23. září 2014

Plátýnkové masky od Sephory

Letos na jaře Sephora představila žhavou novinku - plátýnkové masky. A ohlas byl tak obrovský, že během pár týdnů zmizely z regálů a nastalo ticho po pěšině. Údajně neodhadli tak velký zájem a na novou várku se mělo čekat až do září. Přiznám se, že jsem od dnů Marianne v Sephoře nebyla (a tehdy ještě masky neměli), takže nevím, jestli už jsou konečně opět k dostání, ale budeme předpokládat, že pokud ne, tak už je to jen otázka dní. 

Já jsem své tři kousky kupovala v průběhu června. Dvě jsem spotřebovala téměř ihned a třetí šetřila a čekala s recenzí na září, abych vám je konečně mohla představit. 


Masky se na našem trhu prodávají v osmi variantách. Ty jsou odlišeny nejen barevně, ale vždy mají přidanou i jednu speciální složku, která každé masce přiřkne specifický účinek. 


Do Sephory jsem šla téměř na jisto pro zelený čaj a granátové jablko. No, nakonec to dopadlo trochu jinak. Jedna z prodavaček mi do nebe vychválila žlutou variantu, že prý stahuje póry. A na to já slyším. A musím zpětně říct, že měla pravdu a žlutá varianta je z mnou zkoušených masek nejlepší.

Masky jsou v krásných barevných papírových obalech z kterého vždy ještě vytáhnete samostatně zabalenou masku. Tu už jsem vám nefotila, ale je to jednoduše typické plátýnko, které přilepíte na obličej a necháte působit.



Nejdříve vám shrnu společné vlastnosti všech variant a poté jen krátce zmíním mírné rozdíly mezi nimi.

Masky jsou tekutinou napuštěné opravdu důkladně. Trochu jsem se bála i tvaru masky, protože z mých předchozích zkušeností se tyto masky dělají nesmyslně veliké. Tahle je ale skutečně vychytaná. Na můj obličej sedne dobře, možná je jen o trošku širší než je potřeba, ale není to vyloženě problém. 

Masku tedy připlácnu na obličej a relaxuji. Je lepší při tom ležet, protože když sedíte, maska z obličeje sklouzne. Je to prostě takový úžasný odpočinek, jen si tak lehnout a odpočívat. Je tam udáno 15 minut, ale já jsem vždy odpočívala déle. 

Parfemace masek je nic moc. Je to taková neutrálně chemická vůně. V zelené  a žluté variantě jsem možná cítila něco jako zázvor, z růžové varianty nic konkrétního. 

Na obličeji po celou dobu lehounce chladí, ovšem v přijatelné, stále příjemné normě. 

Když jsem masku sundala, zbytek tekutiny jsem vmasírovala do obličeje. U růžové variace mi toho na obličeji zbylo docela dost, tak jsem i trochu setřela. Ve všech případech už jsem vždy ten den na obličej nic nedávala. Masky jsou dost výživné, a tak už jsem pleť nezatěžovala krémem a nechala ho jen tak. 

Složení mají masky téměř stejné, liší se to jen v několika málo názvech někde na konci seznamu, takže jsem vám pro představu vyfotila jen jednu.


Nejdříve jsem zkoušela žlutou variantu s ženšenem. Ta oficiálně tonizuje a revitalizuje, ale jak mi bylo řečeno v obchodě, a jak jsem se i sama přesvědčila, tato maska úžasně stahuje póry. Pleť byla po jejím použití krásně hladká, póry výrazně menší a hydratace přesně tak akorát. Pro moji smíšenou pleť mi tato varianta přišla asi jako nejlepší řešení a určitě si ji chci koupit znovu.

Na zelenou variaci jsem sázela ze všech nejvíce, ale nakonec mě mírně zklamala. Obsahuje zelený čaj a má matovat a působit proti nedokonalostem. Myslím, že bude sedět primárně mastné pleti. Mně přišlo, že maska na obličeji nic zásadního neudělala a naopak jsem cítila po její aplikaci lehčí pnutí. 

Růžovou variantu jsem schovávala  na nějaký náročný den, kdy má pleť bude toužit po pořádné dávce hydratace. Lotusová maska má revitalizovat a osvěžovat, což také umí. Pleť je po jejím použití taková svěžejší, odpočatější a opravdu hodně hydratovaná. Obličej po ní trochu lepí, ale předpokládám, že jednorázově pleť takovou dávku hydratace zvládne. 


Jediné, co se mi na maskách nelíbí, je cena, která je dost vysoká. Je to 96 Kč za jednu masku, kterou použijete právě jedenkrát. I když samozřejmě, 20% slevu máte v Sephoře vždycky, plus snad každý měsíc není problém narazit na 30 % či 2+1 na produkty Sephora, čímž se dostanete někam na cca 70 Kč za masku. Ale je to pořád hodně, o tom žádná. Já to však beru tak, že to není pro každodenní použití, ale prostě si tím čas od času, třeba jednou do měsíce, udělat radost a trošku se rozmazlit. 

S maskami jsem velmi spokojená. Jejich aplikace je příjemná a účinky na pleť, byť nejsou nijak zásadní, tak jsou rozhodně pozitivní. Sama si masky budu kupovat i v budoucnu a určitě prozkouším i další varianty. Pokud si chcete taky udělat malou radost, určitě vám masky doporučuji.

Seženete klasicky v parfumeriích Sephora.

Co vy a plátýnkové masky. Zkoušeli jste někdy nějaké a jaká značka vyhovuje vám?

8 komentářů:

  1. Tak tu žlutá mě zaujala, že bych koupila pro ségru :). Ale škoda té ceny, ta by mohla být nižší, tak jak bude nějaká super akce v Sephoře, tak vím, pro co hned běžet :D
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  2. Plátýnkové masky mám moc ráda, ovšem ta cena je fakt přemrštěná. Dost mě to odrazuje od vyzkoušení, no uvidíme. Třeba taková Balea stojí 30Kč a účinky má fakt super.

    Radu UltimateChic

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to snad objednávat raději korejské masky od Missha, Etude House, Baviphat, Tony Moly, Holika Holika a dalších. Za mě teda asi nejlepší maska zatím byla ta od Baviphat nebo Food a Holic a vyšla jen na 10-20Kč v přepočtu.
    http://roztomilosti.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. No až na tu cenu bych si je klidně i pořídila :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Zajimave, nejak jsem si tedhto masek nevsimla .. :) Ja mam vyzkousene od Missha a vyhovuji mi :)
    A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ony byly v prodeji hrozně krátkou dobu, pak se hned vyprodaly. tak možná proto, ale už snad budou normálně dostupné.

      Vymazat
  6. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat