středa 26. února 2014

Báze pod oční stíny Avon

Báze pod oční stíny Avon není v blogsféře žádný nováček. Recenzí lze najít docela dost, jen s tím rozdílem, že některé jsou hodně pozitivní a jiné zase hodně negativní. S bázemi je opravdu kříž a přijde mi, že se názory jednotlivých uživatelek zde liší daleko více než u jiných dekorativních kousků. 

Já patřím k těm, co mají na bází opravdu vysoké nároky. Víčka mám mastná, navíc lehce zapadlá, a tak stíny namáhám každičkým mrknutím. Stíny samy o sobě mi nevydrží vůbec. A opravdu to není kvalitou stínů. Do dvou hodin se poroučí i ty nejdražší nejkvalitnější kousky. Objev bází byl tedy pro mě velkým směrem ku předu. Mou první a dosud nejlepší byla Artdeco. Sice s její opětovnou koupí váhám, protože byla opravdu hodně lepivá a stíny nešly rozmazávat do ztracena. Ale zato držely celý den. Pak tu máme Too Faced, z které jsem byla trochu rozčarovaná a vpodstatě to trvá dodnes, i když ji už asi rok celkem pravidelně používám. Některé stíny jsou s ní nepoužitelné, jiné celkem nositelné, ale celý den to není. V hluboké minulosti by se tedy našla ještě báze Essence a Elf, ale ty nestály za řeč. 

A mým posledním přírůstkem je báze pod oční stíny Avon. Ne že bych jí moc věřila, ale říkala jsem si, že za stovku ji aspoň vyzkouším. A nebudete tomu věřit, dokonalá sice taky není, ale v celkovém pořadí z toho nevychází vůbec špatně.


Báze se nachází v miniaturním skleněném kalíšku. Gramáž jsem nikde nenašla, ale víc jak 5 gramů to určitě nemá, možná i méně. Sklenička je moc krásná a efektní, ale za prvé docela těžká a hlavně nepraktická. Má zúžené hrdlo a báze se docela špatně nabírá a bude asi hůř, čím méně jí bude. Ale není to zase tak velký problém, to jen tak na okraj.

Co se konzistence týče, je to takové hnědé ,,blatíčko". Mně osobně se to hodně zamlouvá. Je to lehounce lepivé, na víčko to hezky přilne, ale zároveň se s tím dobře pracuje. Je to přesně tak někde mezi. Není to čistý kluzký silikon jako Too Faced, ale ani lepidlo jako Artdeco. 



A můžeme přejít k účinkům, to vás jistě zajímá nejvíce. Dalším příjemným bonusem je to, že báze lehce zvýrazní barvu stínů. Opět je to tak hezky mezi oběma výše zmiňovanými bázemi. Udělá to daleko hezčí efekt než Too Faced, ale nezmění to barvu stínů tak radikálně jako Artdeco. Avon je prostě jen tak přirozeně podtrhne a méně pigmentované stíny jsou ihned použitelnější. 

Co se prodloužení výdrže stínů týče, tak tam určitě nějaké je, ale bude asi problém určit přesné časové rozpětí. Závisí to na mnoha faktorech. Výběrem stínu počínaje, přes mé rozličné denní aktivity až po počasí. Obecně by se to ale dalo shrnout na 5 - 9 hodin. Což se vám sice může zdát málo, ale u mě je to prostě klasika. U báze Too Faced mám plus mínus to samé. Akorát je tedy vtipné, že báze jinak reagují na totožné stíny. Některé mi prostě lépe drží s Avonem a jiné zase s Too Faced. Obecně  je Avon jasně lepší na neposlušnější a více prášivé stíny, protože díky své lepivosti je dokáže snáze zkrotit. Too Faced zase lépe podrží mastnější stíny. 

Báze tedy aktuálně používám obě a střídám více méně podle nálady. Musím ale říct, že je mi bližší Avon, protože se mi více líbí ta lepivější textura a to, že stíny jsou výraznější. Too Faced zase více oceníte na cestách, protože je skladnější a o něco lépe se s ním pracuje na oku, rozmáznete ho do ztracena rychleji než Avon


Ve finále nám z toho nakonec vzniklo spíše srovnání než recenze na bázi Avon, ale já jsem je prostě za poslední dva měsíce tak přirozeně prostřídávala a srovnávala, že to ani jinak nešlo.

Co však říci k samotné bázi Avon. Podle mě se povedla a může směle konkurovat věhlasnějším dražším kouskům. Moc se mi líbí její decentní lepivost a zvýraznění barvy stínů. Výdrž není dokonalá, má náročná oční víčka by snesla i silnějšího pomocníka. Na druhou stranu, ta výdrž je u mě srovnatelná s jinými dobrými bázemi, co jsem zatím měla, takže stěžovat si na ni opravdu nemůžu. Službu mi udělá a stín mi jednoduše celý den na oku nezůstane nikdy s žádnou bází, na to už jsem si zvykla. 

Aktuální lahvičku budu určitě nadále používat a spotřebuji ji, ale znovu si ji nekoupím, budu určitě hledat dál zase v jiných vodách, ale vám ji klidně doporučím. Zvlášť pokud nemáte na bázi tak vysoké nároky a hledáte primárně něco levnějšího. Cena se katalog od katalogu lehce liší, ale báze stojí plus mínus stokorunu. 

Co vy a báze pod oční stíny, která je vašim favoritem?

17 komentářů:

  1. Tohle je moje první báze a jsem s ní moc spokojená :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Tuhle si plánuji pořídit,myslím, že za tu cenu je fajn :)

    OdpovědětVymazat
  3. Nad touto od Avonu už dlhšie uvažujem, lebo ju viac-menej všetci chvália, presne ako píšeš - za tie peniaze. A chvály som čítala aj na tú od Zoevy, tak jednu z nich si už musím čím skôr kúpiť, lebo moja aktuálna od Essence je katastrofa :-/
    BeautyMissfits

    OdpovědětVymazat
  4. Mám tuto od Avonu moc ráda, už mám několikáté balení.

    OdpovědětVymazat
  5. mám teď od Essence na pigmenty a ačkoliv bych v to nedoufala ani v nejšílenějším snu, vyhovuje mi :) má dobrou texturu, takže se lehce nanáší, přepudruju, aby se mi dobře blendilo a stíny pak drží více méně celý den, jen trochu vyblednou :) ale možná je to tím, že používám Sleek a tam je celkově výdrž dobrá. později chci ale zkusit chválenou od elf. od artdeca mě prostě odrazujou ty třpytky a jak moc to lepí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já osobně jsem byla z elf zklamaná, moc mi s výdrží nepomohla. ale jelikož stojí 40 Kč, tak myslím, že ji klidně i zkusit můžeš.

      Vymazat
  6. Já jsem bázi pod oční stíny ještě žádnou nezkoušela, tahle vypadá hodně zajímavě :)

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoooj,

    byla jsem na recenci faaakt zvědavá... Avon buď nesnáším a nebo miluju...
    Jinak já používám ArtDeco a vyhovuje mi, mám už druhý balení.
    UD mi neseděla a kdysi historicky ani elf, no a k elfu bych ráda podotkla, že už nikdy neobjednám, vzhledem k přístupu majitelky při reklamaci =o)

    A Avon asi vyzkouším =o)

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj, dobrá porovnávačka ,mám stejný problém mastná víčka skus bázi Zoeva tu matnou. Zuzana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. o té slyším prvně, takže děkuji za tip, podívám se na ni.

      Vymazat
  9. Já koupila dvě balení na ráz. Co se týče vlastností, tak je vážně skvělá. Jediný problém je, že rychle vyschla. Používala jsem ji každý den asi měsíc a půl a úplně zatuhla, takže musela do koše. Teď jsem otevřela novou, tak uvidím, jak dlouho vydrží.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem zvědavá, jak dlouho vydrží mně. Zatím ji mám asi tři měsíce a vše v pořádku.

      Vymazat
  10. To vypadá dost lákavě, asi po ní sáhnu až dodělám elf a urban decay:)

    OdpovědětVymazat
  11. Už jsem o ní slyšela, asi ji vyzkouším :-)

    Le Poisson - Lifestyle/Beauty blog

    OdpovědětVymazat
  12. Já mám bázi od Dermacolu a zatím spokojenost. Určitě bych ale chtěla vyzkoušet i tuhle. Navíc u Avonu jsem si už dlouho nic nepořídila, budu to muset dohnat :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/02/giveaway-insta-post-2.html

    OdpovědětVymazat
  13. Jelikož jsem vyzkoušela spoustu PODKLAD. BÁZÍ mohu říci že AVON je na tom velice dobře. Do nebe vychvalovaná báze od ARTDECA jí nesahá po kotníky. Nebojte se vyschnutí, nepoužívám každý den a je stále fresh, musíte dobře zavírat. Za mne velká jednička, tímto u mne AVON nahnal body a vylepšil si reputaci!

    OdpovědětVymazat
  14. Už delší dobu jsem o ní přemýšlela, přesvědčila jsi mě :D!

    OdpovědětVymazat