pondělí 9. července 2018

Zápisník kosmetické blogerky: Kdy už to všechno vypotřebuji

Jaký je rozdíl mezi běžným smrtelníkem a kosmetickou blogerkou? Je jich určitě spoustu, ale ten, o kterém chci mluvit dnes, je vnímání dopotřebovávání produktů. Co si řekne běžný spotřebitel, když mu ráno dojde zubní pasta? "Sakra, zase si budu muset koupit novou, kéž by ty produkty byly bezedné." A co se honí v hlavně blogerce, když se jí po dlouhých měsících podaří spotřebovat krém? "Díky bohu, konečně to můžu dát to spotřebována a vytáhnout něco nového. Kéž by se raději vše dělalo v miniaturách a já měla každý týden jiný krém." Jo, se mnou je to jasné, patřím rozhodně do druhé skupiny a vždy netrpělivě vyhlížím, kdy už konečně bude v té lahvičce na dně. 


Jak vypadá moje běžná beauty rutina? Už po ránu, kdy čistím pleť, obhlížím lahvičky. Už mi ta micelárka dojde? No, ještě ne, ale už jsem za půlkou, do měsíce bude pryč. A co to sérum, no tak to budu mít do Vánoc. Krém? Já nevím, neprůhledná lahvička, pumpička,co nejde odmontovat. Panika! Tohle fakt z duše nenávidím, když to nemám pod kontrolou. Všechno by mělo být průhledné! A co nejmenší! A co nejrychleji spotřebované! Jsem blázen? Jo, jsem. :-) 

Klid nemám ani pří líčení. Třesu makeupem, jestli ještě něco zbývá, obhlížím řasenku, jak dlouho půjde ještě používat, otáčím rtěnkou, zda ubývá dostatečně rychle. A stíny? No, to nic, ty budu mít na věčnost. Ale jestli mi něco dokáže udělat radost, tak když spatřím pánvičku na dně pudrového produktu. Malinkou, jen na jednom místě, takže tu tvářenku/rozjasňovač stejně budu mít dalších pět let, ale i tak, světlo na konci tunelu!

Poslední stříknutí deodorantu, vymazané tělové mléko do poslední kapičky...Konečně, díky bohu, něco jsem spotřebovala. Ta radost nezná mezí. Hezky schovám lahvičku do příštího článku se statistikou a jde se do zásob vybírat, který další kousek vyzkouším. A při ukládání na poličku v koupelně už pomýšlím na to, jak dlouho ho asi budu používat, než ho pěkně spotřebuji. Inu, koloběh života.

Jak moc jste do spotřebování blázni vy? Přichází z prázdnou lahvičkou radost nebo smutek?

22 komentářů:

  1. No ja sice nie som kozmeticka blogerka, ake som "kozmeticky nadsenec" s velkymi zasobami, takze vacsinou sa zo spotrebovanej kozmetiky tesim 😉 Smutna som jedine, ked ide o nejaku limitku, ktora bola skvela a uz sa neda zohnat alebo produkt, ktory sa prestal vyrabat alebo ide o drahy produkt, ktory si chcem aj tak kupit znovu. Inak tie nepresvitne obaly su moja nocna mora 😊 Na ich presvietenie pouzivam baterku a uz som dokonca aj jeden produkt vazila na kuchynskej vahe, aby som vedela, ci uz som priblizne za polkou balenia 🙈🙈🙈 Ja vsetky obaly este vymyvam a roztrihavam/rozrezavam, aby som skutocne vypotrebovala uplne vsetko. V tubach kremov je zvycajne produktu este na niekolko pouziti 🤯

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak baterka mě ještě nenapadla, to jsem ráda, že v tom nejsem sama :-D Já to vždy dávám jen proti světlu, ale tohle je taky dobrý.

      Vymazat
  2. Ja jsem taky ráda, když něco spotřebuju a byla jsem s tim spokojená. Ale zase jsem ráda, když můžu ‘otevřít’ něco nového a zase zkoušet přesně jak píšeš ve článkuu☺️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je to tak, zkoušení nových věcí mi vždy dělá radost. :-)

      Vymazat
  3. Kosmetická blogerka nejsem, ale mám to podobně:-) Něco spotřebovat totiž znamená prohrábnout šuplíky, kde syslím zásoby a vytáhnout zase něco nového:-) Buď nějaký oblíbený produkt, který už jsem měla a koupila opakovaně nebo produkt pro mně nový, přiznám se, že tu druhou možnost mám přece jen raději, strašně ráda zkouším, testuji, objevuji a že je pořád co objevovat a zkoušet:-) Dekorativku víceméně třídím nebo vyhazuji, než že bych ji reálně dopotřebovala, ale je fakt těžké dostat se na pánvičku třeba tvářence, když jich člověk má tolik:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, jsou produkty, kdy mě to dopotřebování vlastně tolik nebere, protože vím, že budu kupovat úplně ten samý. Ale jak můžu zkoušet úplně něco nového, to je hned jiná.

      Vymazat
  4. Já to mám celkem podobně, taky musím vše spotřebovat až do poslední kapičky pak mám strašnou vnitřní radost, že mi produkt opravdu tak moc vyhovoval až jsem ho celý dopoužívala :).

    TheBlondieTale

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se tak hezky čte, když vím, že to ostatní mají taky tak. :-)

      Vymazat
  5. Škoda. Plýtvání. Zbytečnost. To je to, co mě napadne. Užíváš si vůbec tu radost z produktů?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co se kosmetiky týče, mám radost vždy, s každého nákupu, používání i dopotřebování. Kapku radosti a nadhledu přeji i tobě.

      Vymazat
    2. Mně akorát trvá srdce, když vidím, jak někdo vyhazuje produkt, který použil třeba 3x v životě. :( Chápu to, že staré produkty už se musí vyhodit, spíš jde o to, že by mohly dělat radost někomu dalšímu nebo by se člověk mohl snažit je spotřebovat. Ne si koupit v záchvatu touhy rtěnku, tu pak použít třeba 5x a po pár dnech ji odložit se slovy "nesluší mi" a koupit si další.

      Vymazat
  6. Jako bys moje myšlenky přenesla na papír :D Nesnáším balení, ve kterých nevidím dno a i když některý produkt miluji, těším se, až vyzkouším další. A pánvička? To je teprve úspěch :D
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, já jsem tak ráda, že tom nejsem sama. :-)

      Vymazat
  7. Ahoj Stani, ja nie som tiez ziadna blogerka, youtuberka, instagramistka, proste co chcem si kupujem a neustale sa mi nieco paci. Dokonca ked si nieco oblubim a je to v dobrej cene, kupim si toho viac, napr. sa mi takto podarilo zohnat serum Visionnare od Lancome alebo Collistar Nero Sublime serum, za fakt male prachy, takze ich mam niekolko a veselo spotrebujem. Niektore veci sa fakt tesim, ked spotrebujem, ze uz ich nepotrebujem a ked sa mi minie nieco oblubene, tak zoberiem zo skrine druhe :D :D :D :D
    Teraz sa uz tesim, ze spotrebujem produkt, ktory mi vobec nesadol a to od Loreal nejaky gelovity Hydra Genius neviem co, hype v Nemecku neskutocny, kazda youtuberka a blogerka to tam pouziva, neskutocna srajda ale, kupila som si to, niekedy OK, niekedy som po tom cela mastna a to mam supiny suche na tvari a uz mam len asi 1 cm na dne jupiiii :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky nakupuji oblíbené věci do zásoby. nejvíc mě dokáže naštvat, když mi něco takového dojde a já to nemám a musím kupovat za plnou cenu, když je to každou chvíli v akci.

      Vymazat
  8. Znáš na Instagramu hashtagy projectpan nebo projectpancommunity? Je to projekt založen na tom, že člověk se snaží spotřebovat konkrétní produkty a fotí ten posun. :) Já si o tom založila nový profil na Instagramu - projectpan.uhk. Mám taky vždy radost, když spotřebuji nějaký produkt, hlavně proto, že si aspoň můžu pak koupit něco nového, navíc nerada plýtvám věcmi. Hodně to tak cítím hlavně u rtěnek, na ty jsem ujetá a čte mě, že nejde je spotřebovat dřív. :D Naopak u tužek na oči a stínů se snažím neexperimentovat, mít třeba 2 paletky na x let, tam se o rychlé spotřebování nesnažím. A to mám kosmetiky celkově málo, nejsem žádná blogerka, mám tak osminu toho, co beauty blogerky. :D Mám ale ráda myšlenku co největšího minimalismu, je to výhoda - člověk nemusí dlouze přemýšlet o tom, jak se nalíčí. I když tak daleko jako můj manžel asi nedojdu ani co se týká pečující kosmetiky - můj muž si myje vlasy stejným mýdlem, kterým myje tělo, plus používá nějaké masti na rty kvůli vyrážce kolem rtů. Ještě mu občas nabarvím obočí. To je vše, co z kosmetiky používá. :D Diana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Projekt znám, ale úplně se nehodí do mého konceptu statistiky, ale ráda pozoruji u jiných.

      Vymazat
  9. Pečující kosmetiku zbytečně nesyslím. Prostě až dojde, tak si pořídím novou. V tomhle moc neexperimentuju. Jen u sprcháčů mám radost, když konečně dodělám balení a můžu použít další. U dekorativní kosmetiky to mám tak, že nakupuji do doby, dokud mám ve věcech přehled. Jakmile začnu ztrácet, kde co mám, tak už nenakupuji a začnu třídit. Některé věci, co jsem dlouho nepoužila, mám schované v krabičce a kosmetiku, co hodně používám, mám přehledně na stole. Stejně v líčení tolik neexperimentuju, takže nepotřebuji 100 paletek na oči a rtěnek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to třídění u dekorativky taky dělám, vždycky když mám pocit ,,že nic nemám" a nemůžu se v tom vyznat, tak všechno vytáhnu, staré věci vyhodím, nepoužívánaé rozdám a ještě u toho objevím pár zapomenutých pokladů.

      Vymazat
  10. To je geniální článek! Moc mi pobavil, protože se v tom přesně vidím :D Nejsi v tom sama :))

    OdpovědětVymazat
  11. Já jsem hrozně ráda, když spotřebuju.
    Já si pamatuju, že když jsem byla malá, tam měla máma taštička se sminkama.. Tam byly tužky-kopyta, rtěnky, stíny a všechno to smrdelo, protože to bylo starý. Já tenhle smrad absolutně nesnáším! Máma si věci dodnes "šetří", až se to zkazí...
    Já spotřebovávám a mám radost, že to mizí.

    OdpovědětVymazat
  12. Ja to tak mam jen u veci, ktery rada stridam, treba odlicovace a pletove vody pouzivam uz leta ty same, ale kremy nebo sprchace vypotrebovavam rada, i treba praci gely, mydla apod. :D A s deodoranty ve spreji mam ten problem, ze kdyz vidim, ze uz je ho tam malo, tak se ho bojim pouzit, aby mi treba nedosel behem strikani, ale zaroven ho nechci vyhodit, dokud je neco uvnitr, takze se mi aktualne vali na stole asi 10 deodorantu, z nichz je asi pulka skoro prazdna... :D

    OdpovědětVymazat