pondělí 23. července 2018

Vlasová péče na citlivou pokožku hlavy Loreal

Loreal mě zase jednou potěšil. Řadu Botanicals uvedl s velkou parádou na trh loni. Vizuálně jsme z ní byla nadšená, po testování už tedy daleko méně. Vlastně to bylo jedno velké zklamání. Nejvíce mi vadilo, že i přes kytičkové složení v tom zůstal sulfát, což je asi jediná složka, která mi fakt vadí a nemůžu ji v šamponech používat. A jako by mě Loreal slyšel, protože letos řadu rozšířil a přinesl produkty Lavender pro citlivou pokožku hlavu. Bez sulfátu, konečně!


Měla jsme skutečně velká očekávání a jsem ráda za svoji "nestálost" a neustálé pokoušení. Víte, že já už jsem top vlasovou péči objevila v J Beverly Hills, ale nedá mi to a pořád se poohlížím i po něčem novém. A světe div se, v novém Lorealu jsem objevila super produkty na občasné prostřídání. 


Šampon, stejně jako celá řada, naprosto úžasně věrně voní po levanduli. Hodně mě to baví. Jinak je uživatelsky velmi příjemný, a byť bez klasického sulfátu, pění velmi dobře a mytí je s ním pohodlné. 


Vlasy jsou po něm krásné nadýchané. Opravdu mi přijdou takové odlehčené a dalo by se říci, že získaly i nějaký ten objem. Vlasy to nemastí, nezatěžuje a myji klasicky obden.Byla jsem z toho po prvním umytí fakt nadšená a vydrželo mi to i do budoucna, sahám po něm teď dost často. A co je hlavní, pokožka nesvědí!


Kondicionér to tak všechno doplňuje. Naštěstí jsem se je už naučila používat pravidelně a nedokážu si bez nich mytí představit. Je to vážně lepší než jen použít šampon, a to jsem to předtím dělala roky. 


Tento opět božsky levandulově voní. Konzistenčně tak akorát, aby se do vlasů hezky nanesl a stejně tak i smyl. Vlasy nezatěžuje a spolu s šamponem je zanechá krásně nadýchané, hebké. Až mě mrzí, že je ho jen 200 ml, což je oproti šamponu polovina a bude tak rychleji pryč. 


Na závěr ještě olejíček se kterým jsem nejdříve nevěděla, co s ním. Návod není ani na lahvičce a google tentokrát také moc neporadil. Je tam jen "pre-shampoo" a také to, že to pomáhá citlivé pokožce. Ale od toho mám blog, že, abych to vyzkoušela za vás, takže jsem se do toho pustila. 


Složením je to v podstatě jen směs několika olejů, 99 % přírodní produkt. Voní to opět božsky levandulově a konzistenčně zkrátka olej. Před mytím jsem si jej tedy vmasírovala jak do pokožky, tak také do konečků. Vynechala jsem jen střed vlasů, kde mám spoje, ke kterým by tyto produkty moc chodit neměly. Nechala jsem to působit asi tak půl hodinky a poté se pustila do klasického mytí. Šampon jsem ale v tomto případě použila dvakrát, abych olej skutečně vymyla. 

Výsledek nebyl špatný. Vlasy byly viditelně lesklejší a uhlazenější. Jinak si ale zachovaly ten efekt, co zvládá šampon sám, a to jistou lehkost a objem. Jen se to tedy o kapku rychleji zmastilo. Myla jsem sice zase obden, ale ten druhý den odpoledne už to nebylo úplně ono. Není to pro mě produkt na běžné mytí a beru to jen jako takovou fajn věc jednou za čas. Nebo si ho schovám, až mě bude zase trápit svědivá pokožka hlavy, to věřím, že dokáže pomoct. Ale naštěstí už se mi tohle nestává moc často, tak jsem ho zatím v tomhle ohledu nestihla otestovat. 


Jsem opravdu ráda, že jsem tuto řadu mohla vyzkoušet a také, že vám po dlouhé době můžu říct, že mám oblíbenou vlasovou péči z drogerie. Léta totiž tvrdím, že tam pro mě nic není a musím se poohlížet jinde. Taktéž se mi potvrdilo, že nejlepší jsou ty produkty, které skvěle namixují účinnou chemii s populárními kytičkami. Zkrátka si vzít z obou světů to nejlepší. Díky Loreale, tohle se povedlo!

Já jsem ze všech tří produktů nadšená a budu je používat i nadále. Doporučila bych je primárně, pokud vás trápí svědění pokožky a máte ji citlivou, a co se vlasů týče, bude více sedět těm mastnějším, normálním, jemným, bez objemu. Pokud máte vlasy suché či zničené, myslím si, že by pro vás mohl být málo vyživující. Ale je to už jen odhad, to nemůžu na sobě vyzkoušet. Každopádně za sebe rozhodně doporučuji.

*Za poskytnutí produktů k recenzi děkuji PR Loreal.

Používáte nějaké produkty z řady Botanicals od Loreal?

9 komentářů:

  1. Fíha, túto radu vidím prvýkrát a úprimne by som ani neverila, že je od Lorealu keby tam dole nebola ich značka :D Akosi mi tým dizajnom k Lorealu niečo nesedí ale som prekvapená v pozitívnom, lebo šokovať či prekvapiť je samo o sebe dobrá reklama :)

    Lumi z Recenzie-Kozmetiky

    OdpovědětVymazat
  2. Na pohled vypadají produkty lákavě, vůni levandule taky můžu. Jen bez toho olejíčku bych se s klidem obešla, raději mám klasické olejíčky po umytí.

    OdpovědětVymazat
  3. Tuto řadu jsem ještě neviděla. Zaujalo mě, že je na citlivou pokožku hlavy, akorát by se mi hodila. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  4. Tohle vidím poprvé a vypadá to celkem fajn :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to zkusím, hlava mi svědí hodně let a zatím nepomohlo nic...
    Ale třeba se podaří :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkus se obecně zaměřit na šampony bez SLS. nemusí být nutně přírodní, už to umí nahrazovat i konvenční značky. A chce to prozkoušet, protože některé ty náhražky klasického sulfátu stejně moc nepomáhají a svědí po tom hlava taky. Já se tím trápila léta, ale ťeď už jsem to naštěstí vychytala.

      Vymazat
  6. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat