pátek 12. května 2017

Mix recenzí pečující kosmetiky

V poslední době jsem ty články trochu flákala, a tak se mi tady nakupila opět hromada kosmetiky, která čeká ke zrecenzování. Pojďme se tedy dnes mrknout hned na čtyři pečující kousky, které jsem v poslední době používala, ať se nám to trochu posune kupředu.

Hydratační pěna do sprchy Bilou

Tohle je taková blbinka, ale jestli sledujete zahraniční blogerky, určitě vám to neuniklo. Značku Bilou má na svědomí německá blogerka a najdete v ní spoustu sladce vonících sprchových pěn anebo to, co mám doma já - hydratační pěnu, která funguje stejně jako mléko do sprchy. Prostě vám to mám dodat hydrataci a sfouknete to rychle ještě ve sprše. 


Měla jsem docela problém si vybrat vůni, protože je to všechno fakt hrozně moc sladké. Fizzy Berry voní jako chemické žvýkačky. Vlastně ani nevím, jestli se mi to líbí. Je to fakt až moc. 

Jinak je to prostě srandička. Pěna je krásně nadýchaná, rychle a pohodlně ji nanesete na tělo. Velmi rychle ale sama mizí a po opláchnutí necítíte vůbec nic. Ani vůni ani žádné účinky. Možná budou lepší ty sprcháče, ale až budete v neměcké drogerii, hydratační pěnu s klidem vynechejte. Cena byla si 3 eura. 

Sprchový gel a tělové mléko Kneipp


Tuto krásnou sadu jsem dostala od značky Kneipp k Vánocům. Obaly vypadají hezky a jsem moc ráda, že jsem jejich produkty mohla vyzkoušet. Jsou běžně dostupné v drogeriích, ale nevím proč, prostě jsem se k nim nikdy dřív nedostala.

Byla jsem obdarována variantou s vůní mandlového květu. Mandle tam ale nehledejte, je to čistá květinovka. Musela jsem si na ni chvíli zvykat, protože tohle nejsou mé oblíbené vůně, ale musím říct, že jsem jí po čase přišla na chuť a teď se do sprchy i na následné mazání docela těšit.



Sprcháč je tak nějak klasika, na které většinou nejde nic zkazit. Na vůni jsem si zvykla a jinak hezky napění, umyje, nedráždí ani zbytečně nevysušuje. Za mě spokojenost. Ráda bych do budoucna zkusila jiné parfemace a hlavně mě lákají jejich pěnové sprcháče.



S mlékem je to o něco horší. Konzistenčně to dělá čest svému jménu, ale nejde to za boha rozetřít. Je to přesně ten pocit, kdy šmrdláte bílé stopy sem a tam, až se na to vykašlete a necháte raději zbytek vsáknout do pyžama. Fakt to nechápu, protože ta textura je lehoučká, ale nejde to kloudně rozetřít.

Ve finále je to pak už v pořádku. Docela rychle se to vstřebá a zůstane jen decentně provoněná a lehce hydratovaná pokožka. Na vyloženě suchou kůži to není, ale na běžné denní mazání je to fajn. Jen škoda toho roztírání, na to asi nebudu mít znovu náladu. 

Tonikum Garnier


Tohle byl takový náhodný kup, ale hned se z tonika Garnier stal můj velký oblíbenec. S toniky to mám složité. Lahvičku vypotřebuji zhruba za měsíc a byť mám několik oblíbenců, stejně raději hledám, co nového bych vyzkoušela. Jenže drogerie je v tomhle marná. Buď už jsem to zkoušela anebo je v tom alkohol, a ten mi v toniku nedělá dobře. Pak jsem ale náhodou narazila na tuto modrou variantu Garnier. V těch ostatních alkohol je, ale tady ne.

Jinak je to po všech směrech dobré tonikum. Hezky neutrálně voní, zatáhne póry, dočistí nečistoty, pleť nedráždí ani nevysušuje. Už ho mám celé dodělané, ale ráda si ho koupím znovu. Cena je kolem 80 Kč. 

Oční krém Kräuterhof

Na závěr ještě jeden archivní kousek, protože tento krém už mám otevřený asi rok a ne a ne ho dodělat. 

Je to oční krém s kyselinou hyaluronovou a těšila jsem se, jak dá mé oční okolí do kupy. Jenže bohužel ne. A dost mě to mrzí, protože uživatelsky je ten krém fakt úžasný. Má jemnou texturu, přesně tak akorát ani tekutou ani hutnou. Krásně se roztírá, není nijak parfemovaný a bleskově se vstřebá. První dny jsem si myslela, že budeme velcí kamarádi, protože mi fakt vyhovoval. A to jak ráno pod makeup, tak večer. 



Z dlouhodobějšího hlediska ale nefunguje. Tedy aspoň na mé oční okolí. Té hydratace je málo a časem je kůže vyloženě suchá a plná jemných vrásek. Nemyslím si, že je to obecně špatný krém, jen mé oční okolí je prostě náročnější. Bude vhodný pro někoho s mastnější pletí pro mladší ročníky, kterým postačí něco takto lehčího. Cena je asi 200 Kč za 20 ml.

Co zajímavého z péče zrovna používáte vy?

12 komentářů:

  1. Mna by zaujimal clanok zamerany specialne na tonika bez alkoholu. To je fakt veda nieco vybrat. Nejaky sumar tvojich oblubencov a prepadakov by bol super 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čteš mi myšlenky:-) Zrovna jsem o takovém článku přemýšlela, že bych i shrnula, co tonikum dělá a ukázala oblíbence. Jen si je musím doma nasyslit, abych je měla vyfocené pěkně po kupě, ale určitě tento článek plánuji.

      Vymazat
  2. Hmm ty pěny Bilou už jsem párkrát na blozích potkala a jsou strašně roztomilé, navíc pěny můžu, takže mne lákaly.. ale jestli jsou fakt tak sladké, tak to asi nutně nepotřebuji :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je to fakt hodně, a to já mám ještě lesní ovoce, co potom takový donut, cukrová vata a podobné parfemace :-) Úplně to nesplnilo moje očekávání.

      Vymazat
  3. Tak mě se moc líbí produkty Kneipp :).
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  4. Jednu z těch pěn Bilou jsem si koupila, chtěla jsem ji zkusit, protože jsem tuhle značku měla v podvědomí od zahraničních blogerek, ale žádný hlubší ve mně tedy taky nezanechala. Proto mně ani nemrzí, že tahle značka u nás není dostupná.

    OdpovědětVymazat
  5. Ha tu sprchovou pěnu jsem u tebe vyhrála a já musím říct, že ta blbinka mě baví :D zas mi nevadí, že to voní až moc sladce, mě to opravdu voní naprosto dokonale :D Sice je pravda, že to nic nedělá, ale jako sprcháč dobrý :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že jsem se trefila a pěna vyhovuje. :-)

      Vymazat
  6. Sprchovaciu penu by som chcela skúsiť, aspoň od Balei :)

    Lavandula Diary

    OdpovědětVymazat
  7. Můj objev, top roku a miláček je olej z granátové řady od Weledy. Neskutečné co mi dělá s pletí...
    http://siraelxy.blogspot.cz/2017/05/co-da-maminkam-ke-svatku.html

    OdpovědětVymazat
  8. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat