pondělí 5. října 2015

Oblíbenci měsíce září

Srpnoví oblíbenci a moje premiéra této rubriky se vám líbila, takže jsem se rozhodla pokračovat i další měsíc. Poctivě jsem sbírala fotky a nakonec je toho více než dost. Začneme ale jak jinak, než kosmetikou.

Kosmetika
Léto už sice plně odeznělo, ale musím se vám přiznat, že podzimní nálada ke mně stále nedorazila. Mé líčení tak nemělo nějaký přesný ráz a sahala jsem více méně náhodně po věcech, které mám ráda, ale jež jsem díky teplému letu zanedbávala. V pečující kosmetice to byl taky jeden velký neutrál a hledala jsem vůně a konzistence, které nejsou ani typicky letní ale ani podzimní.


Makeupy jsem střídala vesměs dva. Loreal Eau de Teint je hezky lehoučký a vytváří sametově pudrový finiš. A stále trvám na tom, že je bezedný. Používám ho obecně velmi často už rok a stále nejsem ani v polovině 20 ml balení. Nechápu to. Druhým kouskem je nedávný objev od Essence - Anti Spot Mousse make-up. Kryje o něco více, než Loreal a navíc pomáhá léčit pupínky, takže jsem ho nosila v těch dnech, kdy si to pleť žádala. Je pravda, že má o něco nižší výdrž a k večeru už se nenápadně vytrácí, tak dokáže vytvořit moc hezký přirozený finiš a používám ho hodně ráda.


V srpnu jsem s líčením očí hodně šetřila, a tak jsem se v září vyřádila v plné parádě a nejvíce jsem nosila klasické černé kouřovky. Obvykle v trochu jemnější variantě, aby se hodily na denní nošení. Používala jsem k tomu dvě paletky - All about Greys od Essence a Don't steal my thunder od Wet n Wild.


U tvářenek jsem vytáhla moji úplně nejmilovanější od Essence z limitky Home Sweet Home. Léto je jediné období, kdy ji nenosím, takže se mi po ní už stýskalo a nenosila jsem téměř žádnou jinou.


Rty jsem nechala po letních bláznivinách odpočívat a vedly u mě nude barvy. A jelikož nám ještě zdaleka nemrzne, často jsem volila lehoučké lesky na rty. Mým novým oblíbencem je Essence (03 Taste The Sweets), ze zásob jsem vylovila i Korres (12 Washed Off Pink) a když už jsem dostala chuť na rtěnku, bylo to moje celkově nejoblíbenější a nejvíce používaná - Artdeco (12).


Tělové mléka od Balea obecně moc nevyhledávám, ale když o tomhle básnila na Facebooku Černá Moora, nevím proč, prostě mě to přesvědčilo a běžela jsem si ho koupit. A dobře jsem udělala, protože svojí vůní i texturou jsem si na neutrální září nemohla přát nic lepšího. Spojení citronu a vanilky je opravdu neotřelé a z každého si to vzalo to nejlepší. Je to krásně svěží, ale ne levně citrusové, je to lehounce zmírněno vanilkou, ovšem vůbec ne přeslazené. Tahle kombinace se povedla a opravdu mi nyní sedí. Není to letně svěží, ale ani zbytečně těžké či přeslazené. Stejná je i konzistence. Je to mléko, ale ne úplně tekuté.Trošku mě štve, že se hůře roztírá, ale odpouštím mu to. Hydratace je tak akorát, jak si nyní období žádá. Už svoji kůži nevystavuji v šatičkách, ale ještě ani zdaleka nemrze, takže mi aktuálně taková průměrnější hydratace postačuje. Sešli jsme se prostě ve správnou dobu.


Krémy na ruce Essence už si pro nás připravují letošní limitku, ale já stále vytahuji zásoby z té loňské. Spojení třešní a kokosu je na tam velmi podobně jako citron a vanilka výše. Není to ani letně ovocné, ani sladké jako vánoční cukroví. Je to příjemně šťavnaté a lehce mírněno kokosem. A samozřejmě dokonale hydratační.

Jídlo
Sekce s jídlem se vám minulý měsíc líbila nejvíce. Bohužel teda s ubývajícím světlem bude čím dál těžší něco zachytit. Ale mám aspoň dva úlovky, které, stejně jako kosmetika, prezentují návrat k staré dobré klasice.


Miluji silný a hustý vývar a přes léto jsem ho opravdu nedělala, takže menu na sychravý víkend bylo jasné.


Znáte něco klasičtějšího než je kuře s rýží? Já ne. :-)

Dny Marianne
Na ty jsem se opravdu těšila, ale bohužel mi do toho víkendu nakonec spadlo tolik věcí, že jsem obchodní centra prolítla rychlíkem. Ale peněženku to zabolelo, to ne že ne. A navíc jsem stihla kosmetiku, oblečení i pár blbůstek navíc.


Kosmetiku už jste viděli několikrát, tak jen pro připomenutí. Nic zásadního, především maličkosti a dárky k nákupům.


Chtě nechtě jsem musela dokoupit podzimní zásoby oblečení. Já zcela upřimně nákupy oblečení nesnáším a je to pro mě fakt za trest probírat se těmi regály a hledat něco slušně vypadajícího a ne moc drahého. Plus jako bonus neumím nakupovat ve slevách, protože mi bohatě stačí, když se musím prodírat hezky seskládanými novými kolekci. Na rozhrabané stojany se zlevněnými nepadnoucími zbytky nemám nervy nikdy.Takže jsem Dny Marianne musela náležitě využít, protože jsem si mohla užít slevy i na nové kolekce. Ne že bych šla vyloženě po svetrech, ale měla jsem pocit, že nikde nebylo nic jiného než právě svetry. A tak jsem vzala hned tři. Na celou zimu vystaráno. A k tomu jedny univerzální tmavě modré džíny. Směs z HM, Orsay a Camaieu.


A co je pro mě největší peklo? Zimní boty. Všechny jsou drané, na nohách těžké a když přijde na hnusné počasí, teče stejně do všech. Tohle byl takový rychlo nákup, aby to bolelo co nejméně. Proběhla jsem obchodem, vybrala jedny slušně vypadající, zkusila, seděly, šla jsem k pokladně. Akorát jsou tedy spíše jen na mírnou zimu, takže mě to čeká ještě jednou a potřebuji nějaké pořádné kozačky. Jinak jsou z CCC. 


Při Dnech Marianne byla 25% sleva i v knihkupectví Dobrovský. Zamířila jsem tam hlavně kvůli voskům Yankee Candle. Protože je tam mají za ještě staré ceny a k tomu ta sleva. Levněji se to dá sehnat málokdy. Bohužel už neměli moc hezké vůně ve skle a ani novinky, tak jsem brala osvědčené klasiky do zásoby. A konečně jsem se také rozhoupala k pořízení si mých prvních omalovánek. Ano, také jsem byla lapena.

Svíčky
O značce se bavit nebudeme. Jiné než Yankee Candle u mě neuvidíte. A ani vám nemůžu říct, co konkrétně jsem pálila, protože ve znamení slov výše to byla taková směs ještě posledních letních vůní a nějakých podzimních novinek. Co jsem ale jela ve velkém, tak to bylo křečkování zásob na celou zimu. Něco málo vidíte už na předchozí fotce, ale to nebylo všechno.


Na internetu jsem koupila tři podzimní novinky ve vosku a naprostou klasiku Home Sweet Home ve skle. Při této příležitosti vám musím doporučit eshop jasminkashop.cz. Kompletní sortiment Yankee Candle včetně akce vůně měsíce. Celkově vše o nějakou korunu levnější a ještě když zaplatíte předem na účet, máte 7% slevu na celý nákup. A to už je při cenách YC opravdu poznat. Můžu pochválit i celý servis, příjemné jednání, rychlé doručení a dárek k nákupu. Myslím si, že oficiální eshop budu asi míjet. 


A aby toho nebylo málo, milá Katka mi přivezla z Ameriky tuto hromádku. Neuvěřitelných 12 vosků za 10 dolarů. Raději to ani nepřepočítávejte, protože je to vedle těch našich cen opravdu směšné. Nebo spíše smutné. 

Omalovánky

Ano, také jsem tomu propadla a řadím se mezi všechny ty šílence, co si po večerech malují. Ale nutno říct, že opravdu skvěle vyčistí hlavu, a že jsme to v poslední době vždy po práci potřebovala. Vtipné také je, že o těchto omalovánkách vím už dlouho. Někdy na přelomu roku jsem je viděla u jedné americké youtuberky a nadchlo mě to. Asi v únoru jsem je chtěla dát kamarádce k narozením. Kupovala jsem je složitě přes ebay a raději se neptejte na cenu. Uběhlo půl roku a doputovalo to i do naší malé zemičky. Jsou toho plná knihkupectví, píšou o tom časopisy a existuje mnoho stránek, kde lidé vášnivě debatují o tom, které pastelky jsou nejlepší. 

Já jsem velmi brzy rozšířila svojí sbírku ,,malovátek", i omalovánky mám už dvoje. Jen toho času bych chtěla více, abych stíhala malovat.


Září bylo skutečně plné zážitku a podnětů a doufám, že takhle dlouhý článek dočtete vůbec do konce. V říjnu už mi asi nezbude nic jiného, než se smířit s nadcházejícím podzimem, stále nižšími teplotami a ubývajícím světlem. Ne, já nejsem příliš podzimní člověk a asi už se raději začnu těšit na jaro. :-)

Co vy a září? Už cítíte v kostech podzim nebo ještě stále vzpomínáte na léto?

13 komentářů:

  1. Krásný článek. Líbí se mi nákupy na Dnech Marianne a sbírka YC vosků a svíček. Před chvilkou jsem si vosky objednala a už se moc těším, až přijdou a provoní mi domov :-)

    Jsi krasna Giveaway

    OdpovědětVymazat
  2. Super clanok. Ja si uzivam jesen v plnom prude. Sladsie vone, berry a mauve ruze a licenky, satky na krk ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Ten zajíčkovej podklad je dokonalej! <3

    OdpovědětVymazat
  4. Ta zásoba vosků YC:-) Já jsem teď dělala velkou objednávku vosků, ani nebudu popisovat tu radost, když jsem rozbalovala a do zimy hodlám ještě jednou objednat, od září až do jara je pálení na denním pořádku, tak je nutné se náležitě zásobit:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Dneska jsem právě narazila na antistresové omalovánky...holky já je musím mít :-). U nás je po nich taková sháňka, že jsou nedostatkovým zbožím :-)

    Jinak Yankee Candle není nikdy dost... :-)

    http://potesenimalezrzky.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Moc pěkný článek, produkty mě zaujaly. zvu tě k mé soutěži.
    http://monalisabeautyeri.blogspot.cz/2015/10/muj-blog-slavi-1-narozeniny-to-si.html

    OdpovědětVymazat
  7. Ten makeup od Lorealu jsem chtěla vyzkoušet, ale mají moc tmavé odstíny :(
    HAUTE BASICS

    OdpovědětVymazat
  8. Skvělí oblíbenci. Já bych chtěla vyzkoušet svíčky Yankee candle, konečně jsem je v obchodě našla, ale jako naschvál měli jen vosky. Antistresové omalovánky jsou super a mám v plánu si je taky koupit. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  9. Tú paletku od Essence fakt musím kúpiť, toľko pozitívnych reakcii na produkt od Essence som asi nikdy ešte nevidela :)
    Moja giveaway

    OdpovědětVymazat
  10. Tvůj blog jsem objevila před pár dny. Super článek. Omalovánky taky budu pořizovat, dnes jsem brouzdala na netu a zjišťovala ceny pastelek :) Botičky pěkné! K nakupování oblečení už mám taky docela averzi, beru to jako nutnost.

    OdpovědětVymazat
  11. Tak to já jsem z podzimu nadšená a moc se těším i na zimu. Vosky a svíčky pálím ostošest, teď jsem dopálila vosky YC a na poště už je balíček od Village Candle ;) Vůně dělané čistě na vánoce ještě neobjednávám, i když mě teda lákají hodně :) A chválím svetříky, botičky i jídlo. Super! Paletku Greys mám v plánu, jen co ji u nás v DM naskladní ;)

    www.simply-pleasures.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  12. Moc vám všem děkuji za komentáře.

    OdpovědětVymazat