pátek 7. března 2014

Krém na nohy Oriflame

Krém na nohy, to není zrovna má top zimní položka, ale nakonec na něj také přišlo. Na péči o nohy v zimě skutečně kašlu, ale tentokrát jsem se na to tak zapomněla, že jsem si nohy mázla jednou za měsíc a bohužel už to tedy šlo znát. Navíc jsem dlouho měla nic moc krém od Dermacol, a tak jsem skončila se suchými a hrubými patami. 

Krém od Oriflame jsem dostala od kamarádky jen s tím nejlepší doporučením, že je fakt skvělý, takže se mi k návratu k hebkým chodidlům vyloženě hodil. 

Krém slibuje intenzivní hydrataci a léčbu popraskaných chodidel. Obsahuje ureu (10%).


Urea je hned na druhém místě za vodou, akorát se mi tam ten konec fotky umázl.


Krém má takovou středně hutnou konzistenci, při roztírání lehce lepí a stává se z něj až gel, který poté vytvoří na dotek sametový pocit. Něco takového, co obvykle dělají silikony, ale nějak je ve složení nemůžu najít, tak je to dost možná jen můj pocit. 

Krém voní  tak neutrálně květinově, možná i trochu silně, ale na nohy se to vstřebá, nemám s tím vyloženě nějaký problém. 

Doba vsáknutí do pokožky je průměrná. Chvilku to chce počkat. Respektive já na to povětšinou kašlu a ihned oblékám ponožky. 


Nejdůležitější jsou samozřejmě účinky a ty jsou v tomto případě uspokojující. Původním záměrem bylo tedy mazat nohy denně, ale to sotva zvládám v létě, v zimě ani náhodou. I tak jsem se na to ale snažila myslet a mazala jsem poctivě 3 - 4 krát do týdne po dobu jednoho měsíce. Pokožce na chodidlech to očividně prospělo. Suchá a drsná kůže zmizela a nemůžu si teď na nic stěžovat. Nohy jsou připraveny do letních sandálů (už aby to bylo :-D ). Krém tedy funguje skvěle.


Krém na nohy od Oriflame mi tedy vyhovuje, nemůžu na něj říct nic špatného, má to jen jedno jediné ale. A to, že existuje ještě lepší a příjemnější krém, a tím je všem známá Balea s ureou.
Co se účinků týče, dost možná jsou na tom krémy stejně. Ono i to procento urey je v krémech stejné, takže se to rovnou nabízí. Akorát tedy Balea je mi sympatičtější svojí texturou, která je příjemnější, rychleji se vstřebává. Balea je navíc dostupnější i levnější, takže není moc co řešit. Pokud chcete skvělý krém na nohy, s klidným srdcem si kupte Baleu a nemusíte nutně někde nahánět Oriflame. Na druhou stranu, pokud se ke krému na nohy od Oriflame nějakým způsobem dostanete, rozhodně se ho nemusíte bát, udělá vám dobrou službu. 

Balení má 70 ml a cenu bohužel nevím, nekupovala jsem ho, ale myslím si, že ty jejich krémy se obecně pohybují někde těsně pod stokorunou. 

Jaký je váš nejoblíbenější krém na nohy? Je to Balea?

5 komentářů:

  1. Tady tento mám ráda :))) Je super! :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Tak ten asi vyzkouším! Nožky opravdu v zimě zanedbávám a pak se divím, že jsou hrozně suché a vůbec nevypadají hezky:/

    OdpovědětVymazat
  3. Ještě jsem ho nezkoušela. Většinou krémy na nohy neřeším a mažu krémem na tělo :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Ja si chodidla mazem kazdy vecer pred spanim po cely rok. Za tu minutu casu mi to stoji.
    Tento krem je vyborny a mam ho radsej ako Baleu s ureou. Dnes som si kupila krem na nohy Ziaja, tak som zvedava :)

    OdpovědětVymazat